Şimdi Ara

Yeni Üst Seviye Ekran Kartı Alamayı Düşünüyorum Yardımcı Olursanız Sevinirim!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekran Kartımı değiştirmeyi düşünüyorum. Aklımda iki model var;
    1-) Sapphire 1GB 128bit HD5770 GDDR5 > ortalama 380 tl
    2-) ZOTAC NVIDIA GeFORCE GTX 260 AMP^2! 448 bit 896MB > ortalama 440 tl
    Sizce hangisini alsam daha iyi olur.

HD5570 artı + olarak düşünmemin nedeni;
    1-) fiyatı nvidia üst seviye kartlardan daha fiyat/performanstan dahi iyi olması
    2-) Pixel Shader 5.0, DX 11, GPU 40nm desteklemesi ve az enerji tüketimi

ATI kartlarını eksi - olarak düşünmemin nedeni;
    1-) Ramleri çok ısınıyor vede sürekli VPU record hatalarına düşüyor. bu noktada çok sıkıntı yaşadım.
    2-) PhysX gibi fizik motorlarını desteklemiyor çoğu oyunlarda AA filtresi uygulayamiyorum. filtre olmayınca oyunlar mario gibi görünüyor :)
    3-) 128 bit çalışması…..(GPU ile Önbellek arası veri alış verişi çok dar boğazdan geçiyor)

GTX260 AMP^2! artı + olarak düşünmemin nedeni;
    1-) Paralel işlemcisi daha yüksek daha kaliteli elektronik malzemeler
    2-) PhysX gibi bir çok fizik motorlarını ve grafik efekt materyallerini desteklemesi. Böylelikle sanki PS3 ve XBOX gibi görüntü vermesi hatta daha iyi görüntü sağlaması….
    3-) Daha etkin güncelleme vermesi (her güncellemelerde yeni çıkan oyunlarda en az %5 lik performans artışı sağlıyor. Yorumlardan okudum)
    4-) 448 bit olması……..(GPU ile Önbellek arası veri alış verişi daha geniş kanal üzerinden geçmesi)

GTX260 AMP^2! eksi - olarak düşünmemin nedeni;
    1-) ATI üst seviye kartlara göre çok fazla güç çekiyor. Benim PSU 650watt var sistem sıkıntısı yapmaz ama Elektrik faturasına sıkıntı yapabilir. :)
    2-) ATI üst seviye kartlara göre %15-%30 daha pahalı
    3-) O.C. seçenekleri ve esnekliği ATI kartlara göre daha dar…
    4-) Maalesef DD3 modülü ve Pixel Shader 5.0 desteklemiyor. Şimdilik sorun yok 2009 oyunların tümü en fazla Pixel Shader 4.0 üzerinden çalışıyor ama ilersi için sıkıntı olabilir…

Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
    İyi Günler……

• HD5850 alabilirsen iyi olur 500tl civarına.Pahalı gelirse HD4890 yada normal bir gtx260 sp216 alıp oc yapman daha iyi olur
  • ramlere oc yapmadığın sürece vpu recover vs. gibi sorunlar çok nadir görülür. özellikle x2000 serisinde çok görülüyordu ama yeni kartlarda yok denecek kadar az. görülürse de zaten garanti kapsamındadır. ayrıca ben kendi ekran kartımın ramlerini 1800 den 2200 e çıkardım yine bir sorun yok. 128 bit olması da bellek bant genişliği sorunu yapmaz. çünkü ddr5 kullanılıyor. ddr5 kullanan 128 bit le, ddr3 kullanan 256 bitin bant genişliği yaklaşık aynıdır. ayrıca kartın bitine değil genel performansına bakmalısın. ayrıca paralel işlemcisi yüksek olan da ati ama bunun da pek önemi yok. daha önce dediğim gibi genel performansa bakmalısın.
    ati de physx haricinde sorun yaşamazsın. şu an için adam gibi oyunu değiştirecek fizik sadece batman de var(ilerde ne olur bilmem) ayrıca nvidia da fizk açıldığı zaman fps zaman zaman 3 te birine kadar düşüyor(forumda testi var). bunun yanında ati ler 40nm olduğundan daha az güç tüketir.

bence eğer 440 tl yi gözden çıkardıysan 500 tl ye 5850 alman senin için daha iyi olur. gtx285 den daha hızlı

• bikere üst seviye kartlarmi oldu bu dediginiz kartlar? nezaman boyle bişey oldu

1=2. olarak ati kartlar cogu oyunda aa acmiyor nedemek. batman harici başka bi oyunda yok boyle birşey kaldi ki aa ve af kaliyesi dx10 da nvidia dan ondeydi dx11 de ise muthiş bir fark var. tabi bu dx11 den kaynaklaniyor.
    2=ati kartlar nasil isiniyor 78 in ustune cıkmadi kart nasl boyle sacma genellemeler yapabiliyorsunuz.?
    3=physx gibi fizik motorlarini derken kaçtane fizik motoru desteklemiyor ? physx 1 tane motor. lar cogul eki ?
    4=nvidia kartlar daha mi kaliteli atilerden ? sapphirelerden olabilir belki. yoksa bi farklari yok. 7 yildir ati kullaniyorum kalitesiz kartlarima hiçbişey olmadi. boyle kalitesiz olcaksa ben raziyim.
    5=grafik efekti başka şey fizik efekti başka şey.dx10 kullanan kart nasl dx11 kullanan karttan cok grafik efekti veriyor.? ayrica physx de 1 motor tekrar tekrar motorlar motorlar yaziyorsunuz.
    6=260 amp ye o para verilmez 275 alinir o paraya.
    7=gtx275 5770 den daha cok performans verir. shader 5 ise yakın zamanda gelmez. ancak dx11 oyunlar cıktı bile

• Shader 4.0 oyun çıkmıyor hala s.3 oyunlar çıkıyor, shader 5.0 çok erken daha düşünme bence
  • GIGABYTE 896MB GF 260 GTX TVO DVI GDDR3 --- 315 lira

http://www.deveyuku.com/bilgisayar-bilesenleri-c/ekran-kartlari-c/pci-ex-ekran-kartlari-c/gigabyte-vga-896mb-gf-260-gtx-tvo-dvi-gddr3.html

Aynı fiyata HD5770'te alabilirsin güç tüketimi düşük olur.

Ya da;

TUL VTX 3D HD4890 1GB DDR5 256bit --- 360 lira

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=4855

440 lira verdikten sonra HD5850 alırsın çok çok daha iyi olur.

+ Diğer bileşenler nelerdir ? İşlemci, monitör, kasa powerı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 13 Kasım 2009; 0:47:15 >

• sistemin nedir, işlemcin ve oynadığın çözünürlük?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slayer_

Shader 4.0 oyun çıkmıyor hala s.3 oyunlar çıkıyor, shader 5.0 çok erken daha düşünme bence

• Gtx260^amp alana kadar 440tlye buna bak Nvidia alacaksanız
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2210

Ati düşünürsen hd5850 almaya bak bütçe yeterliyse hd5770 falan basit gibi geliyor bana

Olmadı güzel bi dx10 kart olarak hd4890 al

bu arada psu nedir işlemci nedir alıp da faydalanamamak var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.