1- 320 ram dünyanın en hatalı donanımı gibime geliyor, ben o 64ü söksem, içeri bi 256 daha koysam ne dersiniz? (acad ve 3dsmax kullanıyorum)
2- anakartımdan nefret ediyorum, xp yüklerken hdd ler ultra ata/66 kısmına bağlıydı ve win xp görmedi, normal ide 1 kısmına bağlılar şu an... ata66 olayını xp ile kullanamnın bir yolu yokmu? olmadı anakartı yenilesem p3 anakartı diye bişey kalmamıştır tahminimce, p4 işlemci+yeni bir anakart bana kaça patlar?
3- ekran kartımdan tiksiniyorum, gforce mx400 mü alayım yoksa ne alayım ? gta3 ü adam gibi oynamak istiyorum :)
4- NTFS den hazzetmiyorum, ben bunu geri fat32 ye nasıl çeviririm? format ile bilgi kaybetme olayım hiç olmadı bugüne kadar allem edip kallem edip kurtardım illaki, 92 yılında ilk bilgisayarımdaki (ibm ps/x 386dx) dosylarım bile duruyo şu anki blgde, o yüzden bana "format" demeyin :)
5- bi dünya şey bağlı bilgisayarıma, power kutumun kendi iç pırpırı da dönmüyor, kasa açık çalışıyorum her ihtimale karşı... watt ı yüksek yeni bi power kutusu alsammı?
6- cd yazıcım, data cdsi ni zorlanarak yazıyor, audio ise hiç yazamıyor, boş cd yi tanıması kasıyor, dolu cdyi tanıması 2.5 dakika sürüyor, cd yazmadan önce zort çat kötenk gibi efekler çıkardıktan sonra yazıma geçiyor, bu hayvanın tedavisi nedir? (nero da uyarıyor, hacım diyor yazarsan defective yazarsın diyor dikkat et diyor)
şimdilik bu kadar, aklıma geldikçe yazarım, hepinize teşekkürler...</font id='Comic Sans MS'>
Öncelikle Fuzulicim hoşgeldin :)
1-256+256+64 kalabilir ancak anakartın 133 mhz ram destekliyosa ve 256mb ram 133 ise ve 64mb'ta 100 mhz ise direkt ram hızın 100 mhz'yew düşer bu 33mhz azalmak demek...o yüzden bi darboğaz olmaması için 256 daha alırsan yanı 2 tane 256'lık ram 133 mhz çalışırsa daha iyi 100 mhz çalışması bıle daha iyi....
2-Konu geçmişti kullanan arkadaşlarda söyleyeceklerdir...Abit udma6 driverı sorunlu çalışıo Winxp'te performansından memnun olmayan birsürü kişi var...
3-Ekran kartı için mx440 derim illa mx400 düşünüyosan ancak oyunlarda yüksek performan alamayabilirsin zira işlemci çok yüksek değil..
4-NTFS'yi winxp'den direkt çevirebilirsin denetim masasında yönetimsel araçlar kısmından bilgisayar yönetimiden ordanda disk yönetimini seçerek istediğin hdd'yi ntfs yada fat32'ye çevirebilirsin yalnız aktif olan hdd'de bunu yapma :)
5-Sen bilirsin 300 yada 350 işini görecektir abanıcam diosan 350 işini görür...
6-Cd-cleaner ile lensi temizlemeye çalış :)
<font face='Comic Sans MS'>1- onaylandı 2- kart tavsiyen? + fiyat 3- kart tavsiyen? + fiyat 4- guess what? aktif olanda yapmam gerekiyor :) d: ye xp yüklesem sonra ondan açsam falan filan da eski c yedek olsa belki?... 5- onaylandı 6- cd lens cleaner ları da tanımıyo :) ama bidaha denerim şimdi...
çook teşekkür :)</font id='Comic Sans MS'>
2-kart tavsiyesi verecek olursam sendeki işlemci soket yada slot olsada yenı işlemci ve yeni anakart lazım dicem sana :) fiyatlar 80 dolardan başlıo
3-Tavsiyem winfast mx440 fşyatı 82+kdv gibi birşey biraz daha kasarım dersen ati radeon 8500le 100dolar+kdv....
4-Demek istediğim senın hangi hdd'de windows xp aktıf calısıosa soyledıgım ıslemı o hdd'de yapamazsın ancak dıger hd'yi çevirebilirsin yanı aktıf xp çalışan hdd'de yapamazsın :)
eehhh bize sölicek bişi kalmamış
<font face='Comic Sans MS'>2- tamamdır 3- ben voodoo 3000 ile 3 sene idare ettim, bu radeon u ilk defa duyuyorum, voodoo ile orantı kurarsak kaç sene götürür? :) 4- tamamdır
<font face='Comic Sans MS'>3- eeöö bibuçuk sene için se... oynamıyorum ozaman :) neyse ben daha uzun sömürüm onu... da kafama takılan, bi ara tnt ve geforce da birinde çalışan oyun öbüründe çalışmıyodu yada sallama çalışıyodu, radeon hangisini taban olarak kullanıyo yada yeni bi teknolojimi?</font id='Comic Sans MS'>
ya hmm güzel :) geforce2 serisinden daha ıyı bı kart yanı aslında bu kart geforce3ti ye karsı bı kart idi o/c ile geforceti4200e yaklasıo oyunları oynamak için yeter ama işlemcin sıkıntı yaratabilir :)
Abıtın web sıtesınden 2kxp suruculerını ındır. onları acıp bı dıskete koy. xp kur baslarken scsı veya ultraata ıçın f6 ya basın gıbı bıseyler yazıyo orda bascaksın. o senden kur baslamadan dısket ısteyecek. xp kurulunca ayrıca kurman gerekıyomu hatırlayamıyorum cok oldu kuralı. bu arada suruculer bıraz problemlı ama yakında 1,28 suruculerı cıkıcak o zaman problem kalmayacak bence.Ama dıkkat eger tekrar kurulum yapmayacadsan sakın suruculerı tanıtmadan once seagate harddiskini udmaya gecırme datalarına gule gule dıyebılırsın!
saygılar..
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Fuzuli®</i> <br /><font face='Comic Sans MS'>Herkese selamlar...
enteresan ve kafama takılan şeyler var, danışmak istiyorum...
1- 320 ram dünyanın en hatalı donanımı gibime geliyor, ben o 64ü söksem, içeri bi 256 daha koysam ne dersiniz? (acad ve 3dsmax kullanıyorum)
2- anakartımdan nefret ediyorum, xp yüklerken hdd ler ultra ata/66 kısmına bağlıydı ve win xp görmedi, normal ide 1 kısmına bağlılar şu an... ata66 olayını xp ile kullanamnın bir yolu yokmu? olmadı anakartı yenilesem p3 anakartı diye bişey kalmamıştır tahminimce, p4 işlemci+yeni bir anakart bana kaça patlar?
3- ekran kartımdan tiksiniyorum, gforce mx400 mü alayım yoksa ne alayım ? gta3 ü adam gibi oynamak istiyorum :)
4- NTFS den hazzetmiyorum, ben bunu geri fat32 ye nasıl çeviririm? format ile bilgi kaybetme olayım hiç olmadı bugüne kadar allem edip kallem edip kurtardım illaki, 92 yılında ilk bilgisayarımdaki (ibm ps/x 386dx) dosylarım bile duruyo şu anki blgde, o yüzden bana "format" demeyin :)
5- bi dünya şey bağlı bilgisayarıma, power kutumun kendi iç pırpırı da dönmüyor, kasa açık çalışıyorum her ihtimale karşı... watt ı yüksek yeni bi power kutusu alsammı?
6- cd yazıcım, data cdsi ni zorlanarak yazıyor, audio ise hiç yazamıyor, boş cd yi tanıması kasıyor, dolu cdyi tanıması 2.5 dakika sürüyor, cd yazmadan önce zort çat kötenk gibi efekler çıkardıktan sonra yazıma geçiyor, bu hayvanın tedavisi nedir? (nero da uyarıyor, hacım diyor yazarsan defective yazarsın diyor dikkat et diyor)
şimdilik bu kadar, aklıma geldikçe yazarım, hepinize teşekkürler...</font id='Comic Sans MS'> <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
1-256+64 sağlıklı bir sistem değil,256+256 çok daha iyi performans verir.Tabi pc'in bunu görürse,tam 512 görmeyebilir. 2-bence yeni anakart alacaksan(herkese tavsiye ediyorum) gigabyte al,yeni bir işlemci ve anakart sana 250+kdv'(p4 1,56ghz)den başlar 425+kdv'(p4 2.53ghz)ye kadar gider. diğerleri içinde yorum yapcam ama şu an işim var daha sonra:)
bu arada boardın 2 adet 256mb double sided sdramı gorur. benımkı double sıdedlerı goruyo. ama en guncel biosu kullandıgına emın ol.
la mbize yazcak bişii kalmamış olm. [:P]
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme