Şimdi Ara

YENİ VOLKSWAGEN CC (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
844
Cevap
12
Favori
188.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nicomedia1979

Onceki mesajimda yazdigim rakam yanlismis.43829€ verilen fiyat

Opsiyonlarımız aynı sadece metalik farkı 340*1,37*1,18=550 euro yapıyor.Size verilen 43829-550=43279 euro,yani ikimizinde fiyatı aynı aslında,şimdi oldu.Mennans arkadaşımızında mutlaka atladığı bir detay vardır.Kaç bayiden fiyat aldım rakam değişmiyor,liste neyse o dediler, zaten fiyatlandırmayı doğusun sisteminden çıkarıyorlar oynama şansları da yok.Araçlarınız geldiğinde mümkün olduğunca bastırın indirim konusunda,parayı hepimiz zor kazanıyoruz.
  • Vermiş olduğum linkteki test videosunu izleyince arabaya hayran kaldım. Gerektiğinde; fazla tork istenmediğinde 2,3 viteste 4 silindirden ikisini iptal edip yakıt tasarrufu için 2 silindirle çalışabiliyormuş:

ww cc 1.4 test
  • quote:

Orijinalden alıntı: mennans

Vermiş olduğum linkteki test videosunu izleyince arabaya hayran kaldım. Gerektiğinde; fazla tork istenmediğinde 2,3 viteste 4 silindirden ikisini iptal edip yakıt tasarrufu için 2 silindirle çalışabiliyormuş:

ww cc 1.4 test

dediğiniz özellik mevcut 1.4 TSI lerde yok .

Ayrıca videoda tüketim değerlerini abartmışlar .
    Çok zorladım 6-6.5 diyor .
    160-170 le giderken 2 -2.5 - 3 diyor .
    İnsanlara gaz veriyorlar bu şekilde .
    Gerçek değerleri yukarıda arkadaşlar vermiş .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tgezer

quote:

Vermiş olduğum linkteki test videosunu izleyince arabaya hayran kaldım. Gerektiğinde; fazla tork istenmediğinde 2,3 viteste 4 silindirden ikisini iptal edip yakıt tasarrufu için 2 silindirle çalışabiliyormuş:

ww cc 1.4 test

Doğru; orada bahsettiği motor tr"de satılan tip değil.Aslında videodaki olay şudur,yeni araçlarda yakıt kesici olduğundan;istenilen hıza ulaşıldığında yoldada biraz eğim varsa 170 gibi bir hız olsa bile gaz pedalına basma oranına göre ,yakıt anlık duruma göre 0 da gösterebilir 2-3 de .motorun o an ne kadar yakıta ihtiyacı varsa o kadar pompalanır ki bu normal bir durum cc ye özgü değil.Orada öyle bir anlatıma girilmiş ki sanki 170 le giderken 2-3 lt yakıyor gibi bir anlam karmaşasına sebep verilmiş.Zaten adamlar tanıttıkları arabanın motor verilerini bile dikkat ederseniz yanlış söylüyor ki, bu canlı yayın olmadığı halde zahmet edip kayıtta montajlarken düzeltme zahmetinde bile bulunmamışlar.Bilinçli bir tüketici,az çok araç kullananlar ,zaten ordaki test verilerini dikkatte bile almamalıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: DATRONX

quote:

Orijinalden alıntı: tgezer

quote:

ww cc 1.4 test

Doğru; orada bahsettiği motor tr"de satılan tip değil.Aslında videodaki olay şudur,yeni araçlarda yakıt kesici olduğundan;istenilen hıza ulaşıldığında yoldada biraz eğim varsa 170 gibi bir hız olsa bile gaz pedalına basma oranına göre ,yakıt anlık duruma göre 0 da gösterebilir 2-3 de .motorun o an ne kadar yakıta ihtiyacı varsa o kadar pompalanır ki bu normal bir durum cc ye özgü değil.Orada öyle bir anlatıma girilmiş ki sanki 170 le giderken 2-3 lt yakıyor gibi bir anlam karmaşasına sebep verilmiş.Zaten adamlar tanıttıkları arabanın motor verilerini bile dikkat ederseniz yanlış söylüyor ki, bu canlı yayın olmadığı halde zahmet edip kayıtta montajlarken düzeltme zahmetinde bile bulunmamışlar.Bilinçli bir tüketici,az çok araç kullananlar ,zaten ordaki test verilerini dikkatte bile almamalıdır.

Gerçekten çok yalan dolan bir program olmuş. Adamın Bulgaristandan geldiği aracın arkasında Bluemotion yazıyor yani dizel, ama 1.4 TSI ile geldiğini söylüyor. Tüm program boyunca 1.4 TSI'ı kullanmış gibi anlatıyor. Türkiye'ye gelmeyen bluemotion lu 1.4 TSI var mı bilmiyorum ama yoksa baştan aşağı yalan söylüyor. Aslında şikayet etmek lazım bu adamları, RTUK'e falan birşey yazmak lazım.

• Sn serbalik,aracın yakıt tüketiminde değişiklik var mı,kullandıkça netleşen izlenimleriniz var mı.Objektif olarak bilgi verebilirmisiniz.
  • quote:

Sn serbalik,aracın yakıt tüketiminde değişiklik var mı,kullandıkça netleşen izlenimleriniz var mı.Objektif olarak bilgi verebilirmisiniz.

Benim yol bilgisayarımdaki yakıt tüketimim 8,9 LT / 100 KM, bir değişiklik yok. Ama şöyle bir durum var. Benim evimle işim arası 1 km kadar. Bir türlü erken kalkamadığımdan, işe geç kalmamak için arabayla gidiyorum. Kısa mesafe ve gidene kadar 5 tane kasis var. Dur kalk dur kalk şeklinde. Bu biraz değeri arttırıyor olabilir. Ama hafta içi şehir trafiğine girmiyorum. Hafta sonları da genelde Yenimahalle - Ümitköy istikametinde, yani trafiksiz uzun yol gibi bir güzergahta, arabayı sıkıştırmadan kullanıyorum. Yenimahalle'den İstanbul yoluna, Anadolu Bulvarından, Eskişehir yoluna, ordan da Beytepe'den Ümitköy. Ankara'yı biliyorsanız eğer, bu güzergahtaki denemelerimi anlatayım. En az ne kadar yakabilirim gibi bir deneme yaptım, gece ve yol boştu 5 LT/100 km gibi değerlere inmeyi başardım. Basabildiğim kadar baştığımda ise 9 LT gibi bir tüketim değeri vardı. Artık siz parçaları birleştirin.

• quote:

Sn serbalik,aracın yakıt tüketiminde değişiklik var mı,kullandıkça netleşen izlenimleriniz var mı.Objektif olarak bilgi verebilirmisiniz.

Benim yol bilgisayarımdaki yakıt tüketimim 8,9 LT / 100 KM, bir değişiklik yok. Ama şöyle bir durum var. Benim evimle işim arası 1 km kadar. Bir türlü erken kalkamadığımdan, işe geç kalmamak için arabayla gidiyorum. Kısa mesafe ve gidene kadar 5 tane kasis var. Dur kalk dur kalk şeklinde. Bu biraz değeri arttırıyor olabilir. Ama hafta içi şehir trafiğine girmiyorum. Hafta sonları da genelde Yenimahalle - Ümitköy istikametinde, yani trafiksiz uzun yol gibi bir güzergahta, arabayı sıkıştırmadan kullanıyorum. Yenimahalle'den İstanbul yoluna, Anadolu Bulvarından, Eskişehir yoluna, ordan da Beytepe'den Ümitköy. Ankara'yı biliyorsanız eğer, bu güzergahtaki denemelerimi anlatayım. En az ne kadar yakabilirim gibi bir deneme yaptım, gece ve yol boştu 5 LT/100 km gibi değerlere inmeyi başardım. Basabildiğim kadar baştığımda ise 9 LT gibi bir tüketim değeri vardı. Artık siz parçaları birleştirin.

• parçaları birleştirince istanbul şehiriçinde 8 in altına inemem diye düşünüyorum ..

• quote:

Orijinalden alıntı: serbalik

quote:

Şehirler arasında normal kullanımla 100-110 km hızlarında 6lt ortalama diyebilirmiyiz.Şehiriçi zaten çok foksiyonlu bir denklem,il"e göre,mesafeye,trafiğe,kullanıma göre çok değişkendir ve 8lt de olabilir 11 lt de.Tıkırtı,rüzgar,lastik sesiyle ilgili bir değişiklik var mı,yada sizin gözünüze batan bir olumsuzluk?Objektif cevaplarınız için teşekkür ederim.

• quote:

quote:

quote:

Şehirler arasında normal kullanımla 100-110 km hızlarında 6lt ortalama diyebilirmiyiz.Şehiriçi zaten çok foksiyonlu bir denklem,il"e göre,mesafeye,trafiğe,kullanıma göre çok değişkendir ve 8lt de olabilir 11 lt de.Tıkırtı,rüzgar,lastik sesiyle ilgili bir değişiklik var mı,yada sizin gözünüze batan bir olumsuzluk?Objektif cevaplarınız için teşekkür ederim.

100-110 sabit hızda 6 nın altında olur bence .

• Bence de 100-110 sabit hızla 6'nın altına iner.
    İstanbul'u pek bilmiyorum ama, bildiğim kadarıyla tem'de, E-5'de eğer aşırı bir sıkışıklık yoksa 8 LT civarında hatta biraz daha altında yakarsınız. Ama sıkışık ara yollarda İstanbul trafiğinde 8 litre biraz iyimser bir tahmin. 10 lt civarı olabilir.
    Bir bilgi daha vereyim. Ben arabayı İstanbul'dan aldım. Ankara'ya dönüşte 160 - 170 ortalama hızla geldim. 8,2 LT yaktı. Yani burdan anlayacağınız uzun yolda bassanız bile tüketim aşırı değerlere çıkmıyor. Ama şehir içinde sıkıştırmaya gelmiyor.
    Araba'da memnun olmadığım hiçbirşey yok. Çok sessiz, çıtırtı-tıkırtı yok. Ama lastiklerden olsa gerek (245/40/18 hatırladığım kadarıyla) bozuk yolda biraz yol sesi alıyor. Ama neyle kıyasladığınıza bağlı biraz. Bende yeni kasa Jetta vardı, ona göre çok sessiz. Bir arkadaşımda yeni Passat Comf. var, 16 Jantlı, ona göre sesli.
    Arabanın inanılmaz bir sürüş keyfi var. DSG + 160 HP...
    Virajlarda sana meydan okuyor, ne kadar basarsan bas yoldan çıkaramazsın diye...
    Fiyatı rakiplere göre en az 25000 TL daha ucuz ve C180 ile yan yana durun, geçen her 10 kişiden 8'i sizin arabanıza bakar. Aslında bu iyi birşey mi tartışılır ama çok dikkat çekiyor. Heybetli bir duruşu var.
    Bir tek yakındığım şey var, bu kadar acele etmeseydim de kur kampanyasından yararlansaydım, böylece aynı paraya navigasyon + bluetooth + geri görüşüm de olurdu. Neyse sağlık olsun...

• quote:

Bence de 100-110 sabit hızla 6'nın altına iner.
    İstanbul'u pek bilmiyorum ama, bildiğim kadarıyla tem'de, E-5'de eğer aşırı bir sıkışıklık yoksa 8 LT civarında hatta biraz daha altında yakarsınız. Ama sıkışık ara yollarda İstanbul trafiğinde 8 litre biraz iyimser bir tahmin. 10 lt civarı olabilir.
    Bir bilgi daha vereyim. Ben arabayı İstanbul'dan aldım. Ankara'ya dönüşte 160 - 170 ortalama hızla geldim. 8,2 LT yaktı. Yani burdan anlayacağınız uzun yolda bassanız bile tüketim aşırı değerlere çıkmıyor. Ama şehir içinde sıkıştırmaya gelmiyor.
    Araba'da memnun olmadığım hiçbirşey yok. Çok sessiz, çıtırtı-tıkırtı yok. Ama lastiklerden olsa gerek (245/40/18 hatırladığım kadarıyla) bozuk yolda biraz yol sesi alıyor. Ama neyle kıyasladığınıza bağlı biraz. Bende yeni kasa Jetta vardı, ona göre çok sessiz. Bir arkadaşımda yeni Passat Comf. var, 16 Jantlı, ona göre sesli.
    Arabanın inanılmaz bir sürüş keyfi var. DSG + 160 HP...
    Virajlarda sana meydan okuyor, ne kadar basarsan bas yoldan çıkaramazsın diye...
    Fiyatı rakiplere göre en az 25000 TL daha ucuz ve C180 ile yan yana durun, geçen her 10 kişiden 8'i sizin arabanıza bakar. Aslında bu iyi birşey mi tartışılır ama çok dikkat çekiyor. Heybetli bir duruşu var.
    Bir tek yakındığım şey var, bu kadar acele etmeseydim de kur kampanyasından yararlansaydım, böylece aynı paraya navigasyon + bluetooth + geri görüşüm de olurdu. Neyse sağlık olsun...

Yol sesi olayı 18" jant ve lastikle alakalıdır,passat 16" jantla fark buradan kaynaklıyordur.Vallahi ben kur kampanyasından aldım ama haziran teslim olduğundan yararlanabileceğimin garantisi de yok.Zaten arada totalde 4000 tl fark oluyor.Ama kur kampanyasından dolayı sizin aldığınız 4000 tl indirimi şuan alma durumu olmayabilirdi,çünkü kampanyadan dolayı doğuş indirim oranlarını bayağı düşürmüş.Araya sağlam adam koysakda sizin indiriminizi alamadım.Çok olsa 2000 tl daha ucuza gelirdi size şuan ki fiyatla,buna da navigasyon imkansız zaten 2050 euro*1.37*1.18=3314 euro*2.09=6926 tl fiyatı var ki bence çok yüksek o paraya değmez.bluetooht yada geri kamera alınabilirdi.Sağlık olsun bunda da vardır bir hayır,en azından bizden çok önce zevkle biniyorsunuz aracınıza.Anlattıklarınıza göre,daha da bir sabırsızlanıyorum araca kavuşmak için desem yalan olmaz.Benim cc yi tercih etmemdeki en büyük sebep itiraf etmeliyim ki aracın dış tasarımıydı,dediğiniz gibi muadili araç bu fiyata başka yoktu.

• Arkadaşlar az önce doğuşla görüştüm,araç sipariş no dan baktı;aracım üretimden çıkmış nakliye için bekliyormuş.Bilenler varsa ortalama bu araç kaç günde tr ye gelir.
  • quote:

Arkadaşlar az önce doğuşla görüştüm,araç sipariş no dan baktı;aracım üretimden çıkmış nakliye için bekliyormuş.Bilenler varsa ortalama bu araç kaç günde tr ye gelir.

koltuguna oturmaniz 10 gunu bulacaktir :) hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: mulderbaba

quote:

Arkadaşlar az önce doğuşla görüştüm,araç sipariş no dan baktı;aracım üretimden çıkmış nakliye için bekliyormuş.Bilenler varsa ortalama bu araç kaç günde tr ye gelir.

Teşekkür ederim;ilk sipariş verirken 10 haziran teslimat demişlerdi,dünkü görüşmemizde 15 haziranda araç burda olur dedikleri için emin olmak istedim.
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim;ilk sipariş verirken 10 haziran teslimat demişlerdi,dünkü görüşmemizde 15 haziranda araç burda olur dedikleri için emin olmak istedim.

Simdiden hayirli ugurlu olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicomedia1979

quote:

quote:

quote:

Simdiden hayirli ugurlu olsun

Teşekkür ederim.

• herkese selam
    maşallah epey cc alan olmuş biliyordum böyle olucağını. alanlara hayırlı uğurlu olsun.
    arabam 9400 km oldu mardin e de samsun a da gittim.haftaya izmir ödemiş yapıcam 11.000 olur yakında.
    şehiriçi 700-740 km arası gidiyor normal sürerseniz.şehirlerarası 900 km yaptım eminim basmasaydım 1000 km ye yaklaşırdı.
    arabada memnun olmadığım tek konu bozuk yolda malesef ön göğüs den tıkırtı geliyor normal yolda bir sorun yok.bozuk yolda radyoyu açıveriyorum duymamak için:)))
    bir arkadaş satıyormusun diye yazmış sattığım felan yok.amortisman ı bitmeden kolay kolay satmam.
    herkese tavsiye ederim bu paraya bu özellikte bu güzellikte başka bir araba yok:)
  • arkadaşlar yazmayı unuttum ses sistemini zayıf buluyorum cc nin.
    servis e sordum ses sistemi almanya ya sipariş geçsek gelen sistem sonradan takılırmı diye ama malesef cevap olumsuz.
    3-4 ay bekleyip özel sipariş geçecek arkadaşlar varsa özel ses sistemini de aracın donanımına dahil etsinler 500 euro civarında.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.