Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın. |
2024 VOLKSWAGEN TİGUAN | ANA KONU | (128. sayfa)
-
-
Sağolun
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
id4 ve id7 de ida sesli yanıt sistemi sunuluyor, yeni tiguanda ise fonksiyon hizmet dışı uyarısı veriyor. normalde çalışması gerekmiyor mu yada henüz hizmete sunulmadı mı, doğuş bunu sunacak mı bilginiz var mıdır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tiguanda yapay zeka destekli chat-gpt sesli yanıt sistemi, vw app ile uzaktan kontrol (klima programlama vs.), navigasyon gibi özellikler mevcut ama biz kullanamıyoruz. Bayiye sordum ben BDDK izin vermiyor tarzı bir yanıt verdi ama yalan. Mevcut olan özellikleri kullanamamak saçmalık resmen. Doğuş'tan kaynaklı bence bunlar.
-
Çin malı dediğimiz chery de bile open the window dedikten sonra cam açılıyor, bu kafayla giderse woswagen çöp olur, varsa gerçekten yapay zeka destekli bir şey bunun ya genel merkezden ya da doğuş tarafından açılması gerek. Kendi ayaklarına sıkarlar böyle giderse.
Selamlar, sizin bu mesajınız özelinde tüm üyelere seslenmek istiyorum. Bende 2023 model discovery pro opsiyonlu ve navigasyonu aktif olan Tiguan varken sizlerin Navigasyon şikayetlerinizi uzaktan takip ediyordum.Ancak şuan ben de güncel durumu merak ediyorum. Bu konuda ne yapabiliriz? Servise uğradığımda mutlaka soracağım ama başka ne yapılabilir? Saygılar.quote:
Orijinalden alıntı: phoenix_88Tiguanda yapay zeka destekli chat-gpt sesli yanıt sistemi, vw app ile uzaktan kontrol (klima programlama vs.), navigasyon gibi özellikler mevcut ama biz kullanamıyoruz. Bayiye sordum ben BDDK izin vermiyor tarzı bir yanıt verdi ama yalan. Mevcut olan özellikleri kullanamamak saçmalık resmen. Doğuş'tan kaynaklı bence bunlar.
Hocam navigasyou açıyorlar dışarda, facebook'da paylaşım görmüştüm ama bence navigasyon gereksiz. Carplay ile Google maps imkanı varken 1 kez bile keşke olsaydı demedim navigasyon için. Ama uzaktan kontrol ve sesle komut olmasını isterdim.
@Metamorfoz_TT VW ne birşey olmaz :) bu özellikler sadece bizim ülkede yok bunda da Doğuş suçu BDDK ya atıyor ama pek inandırıcı gelmiyor bana.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenix_88 -- 11 Ocak 2025; 0:4:6 > -
Ben de çok aramiyorum ama olmasını isterdim navigasyonun. Dışarda açtırınca servis güncellemeleri sonrası kapanır sanırım.quote:
Orijinalden alıntı: phoenix_88Hocam navigasyou açıyorlar dışarda, facebook'da paylaşım görmüştüm ama bence navigasyon gereksiz. Carplay ile Google maps imkanı varken 1 kez bile keşke olsaydı demedim navigasyon için. Ama uzaktan kontrol ve sesle komut olmasını isterdim.
@Metamorfoz_TT VW ne birşey olmaz :) bu özellikler sadece bizim ülkede yok bunda da Doğuş suçu BDDK ya atıyor ama pek inandırıcı gelmiyor bana.
Araca car play veya android auto bagladigimda haritalarda navigasyon sesleri bazen çok yüksek bazen çok alçak çıkıyordu. Hem telefonun ayarlarından hem aracın ayarlarından çözüm bulamadım.
En son durumu tam navigasyon konuşurken aracın sesini kisarak çözdüm. Navigasyon konuşurken aracin sesini kısarsaniz ekran kişisel asistan ses seviyesi kısıldigi görünüyor.
Bunu ben de soracaktım. Tuşlara bastığımda çok yüksek ses geliyor ayarlarda bulamadım ben de. Dediğiniz yöntemi daha önceden ben de uyguluyordum ama aracın içinde tuş ses ayarı olmaması ilginç ya da biz bulamadık.
-
2023 kasa "elegance" paket ile 2024 yeni kasa "life" paket arasında ne farklar var? Birbirlerine göre artılarını yazabilir misiniz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Google da kısa bir arama ile bu bilgilere ulaştım, inceleyebilirsiniz.
2023 için
https://www.batiotomotiv.com.tr/cdn/MTVmOTZkNjQ2OWRmMGI.pdf
2024 için
https://eskihisarotomotiv.com.tr/images/araclar/bf1a881276c5c4e.pdf
-
Evet arkadaşlar merhaba bugün itibarıyla ben de 2024 Tiguan'ın yolda bıraktıkları arasına katıldım.
Aracımı Kasım2024'de Doğuş Oto Ankaradan almıştım. Bugün sabah itibarıyla otoparktan işe gitmek üzere arabamı çalıştırdığımda önce "Şanzıman acil işletimde. Sürmeye Devam edilebilir." uyarısını sonrasında da arka arkaya diğer sürüş güvenliği özelliklerinin tamamının (Lane assist, parktan çıkış asistanı, yaya koruma bilmemnesi) kapatıldığı uyarılarını aldım ve aracımı vitese atmama rağmen gaz yemedi ve hareket etmedi.
Ayın 18'inde randevum zaten vardı başka sorunlardan ötürü birde bu çıktı. Ömür törpüsü sanırım bu araba.
-
Geçmiş olsun.
Gelişmelerden haberdar edin hocam.
Özellikle park ederken auto hold kapalıyken (ve start stop da kapalı) ayağınızı frenden çekerken aracın titrediği sizlerde oluyor mu? Kabine titreşim vermesi ?
Geçmiş olsun hocam Kasım sonu gelen güncellemeyi yaptırmış mıydınız aracınıza?
-
Merhaba tekrar,
Dün sabah araç çalışmayınca kapatıp işe gittim. Akşam geldiğimde düzeleceğini umuyordum ancak aynı hataların üzerine başka hatalar da vermeye başladı (şanzıman hatası uyarısı sarı renkte idi sabah ama akşam kırmızıya dönmüştü) ben de bunun üzerine dayanamayıp VW acil yol yardımı aradım. Hemen bir usta geldi oldukça da işinin ehliydi.
Arabaya bilgisayar ile bağlanıp bir şeyler yaptı ancak fayda etmedi. Ardından yine bilgisayarla bir şeyler yapıp birde akü başlarını söktü. Aradan biraz zaman geçtikten sonra gelip arabayı çalıştırınca araba gaz yemeye ve gitmeye başladı. Hemen ardından arabayı park ettik ve tekrar çalıştırdık ancak yine araç gaz yememeye başladı. Bunun üzerine de çekici çağırıp aracı çektirdik.
Ustanın söylediği; Tiguan yüzünden elektrik ustalarının aylardır mesaiye kaldığı, Almanyanın anlaşmalı olduğu yazılım firmasını bu araba nedeniyle değiştirdiği ve yeni gelen/gelecek yazılımlarla tüm bu sorunların ortadan kalkacağı, arabalarda mekanik bir sorun olmadığı.
Bu sabah Doğuş Oto Ankara tarafından arandım ve sorunlarım soruldu. Yukarıda bahsettiğim şanzıman hatası nedeniyle aracın gaz yememesi haricinde;
1- Yan aynaların kapanırken gıcırdaması (telefondaki beyefendi kronik bir sorun olduğunu bu nedenle Almanya'dan özel yağ geldiğini o yağ ile ayna içini yağlayınca sorunun kalmadığını belirtti)
2- Multimedya sisteminden ara sıra patlama/cıyırtı sesi gelmesi.
3- Yavaşlarken (durmadan hemen önce) ve kalkarken motor tarafından pervane sesine benzer bir ses gelmesi.
Sonuçlara göre gelişmeleri bildireceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trencijackk -- 17 Ocak 2025; 9:18:50 >
-
Merhaba, herhangi bir yazılım güncellemesi yaptırmadım ancak ben zaten aracımı 29 Kasım günü teslim aldım. Dolayısıyla en günceli yüklüdür diye düşünüyorum.
-
Birinci ve ikinci maddelerde belirttiğiniz SORUNLAR benim aracımda da mevcut ayriyeten bir de Apple connect bağlantısında ara ara Kopmalar ve tekrar bağlanma durumları oluyor bir de yan aynaların ısıtmaları çalışmıyor gibi geldi bana bunu da dün yağış da kullandım o zaman fark ettim
Hocam yan ayna isitmalari sanırım geç ısınıyor ondan çalışmıyor gibi geliyor. Ama bende C4 vardı daha önce 2023 model o da öyleydi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X