< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
YENİ VW GOLF 8.5 2024 (Fiyat-Kampanya Takip) (33. sayfa)
-
-
2. Elde 1350 ye oturdu. Ocakta 1400 den alırlar. Türkiye burası her şey olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Alan yok ki, onlar liste fiyatına ve ilanlara bakıp koyuyorlar. Ve aldığı aracı aldığı fiyatın altına vermeye yediremeyenler ve olur da belki bir keriz alır umuduyla koyuyorlar.
-
Geçen gün 1300 e sattım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim aracım ekim sonunda gümrükten çekildi ve teslim edildi. Anlık tüketim yok ve nedense trafik işareti algılama özelliği 20km üstüne çıkınca uygun değil diyerek kapanıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
merhaba,
hangi servis acaba bu?
uydur uydur söyle :) izah edemedin mi, tespit edemedin mi "yazılım" de... mübarek yazılım pandoranın kutusu...
benim bildiğim golf mk 8.5'a henüz yazılım gelmedi. herkes bekleyişte. gelecek yazılımın kessy anahtar ve assist sistemleri dahil pek çok "bug"ı çözmesi umuluyor. duyuruldu ancak gelmedi.
araçlar nakliye esnasında uyku modunda geliyor, teslimat öncesi, pdi -teslimat öncesi kontrol- aşamasında uyarlamaları yapılıyor, özellikleri aktifleştiriliyor diyelim.
trafik işareti tanıma sistemi GSR II kapsamında zorunlu özellik aslında. araçta bu özellik var fakat ülkemizdeki tabelaları okuyacak şekilde tanımlama eksikliği var. yani pratkte yok. araç bu şekilde nasıl homologasyon aldı ve ithalatı yapıldı bilmiyorum. bu nedenle bu özellik teslimat öncesi etkinleştirildi ise tabelayı tanıyamayınca hata veriyor. çözüm ise "şimdilik kapatmak". bildiğim kadarıyla uzun far asistanı da bu sebeple etkin değil (iq led -matrix- adaptif fardan bahsetmiyorum, yalnızca uzun/kısa otomatik far asistanını kastediyorum).
anlık tüketim benim aracımda var. sağ ve sol gösterge ortalarında tercih edebileceğiniz bilgi ekranı -widget- sayısı eşit. benim de MM ünite yazılımı 0515.
aracı doğuş oto ya da çok fazla araç göre/satan bir bayiye götürmeyi deneyin ve durumu anlatın. ya da VW müşteri hizmetlerine kayıt açın, bir süre sonra dönüş yaparlar.
servis aracınızı diagnostic cihazına bağlayıp eksik opsiyonları açsın, trafik işareti algılama işlevini de dilerseniz şimdilik devre dışı bıraksın.
bu sorunlar özensiz teslimat sürecinden kaynaklanıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cempro -- 17 Aralık 2024; 18:20:20 >
-
Tiguanda benzer durumlardan dolayi bazi asistanlari kapattiklarindan bahsediyorlardi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tek tük yapılan bireysel satıştan bahsetmiyorum.
1260 a bu aracı bu euro kurunda rahatlıkla verirler...
Sizin sahibineen 1.3 e satmanız birşey ifade etmiyor.
Araç bulunamaz gelmez tr de 100 adet olur siz 1.400 e de satarsınız bu aracı..
Ben vw bu aracı satmak istiyorsa adet peşindeyse olması gereken rakamı yazıyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aracı aldığımız bayinin yetkili servisine danışmıştım. Hangi şehir olduğunu şimdi buraya yazmayayım ama on yıldan fazladır aynı yetkili servise gidiyoruz şimdiye kadar bir sorun yaşamadık. Tabi zaman içinde ustalar değişiyor. Bana bunu söyleyen kişi işinin erbabı mıdır orasını bilemem.
Kullandığım süreçte şimdiye kadar beni rahatsız eden iki durum yaşadım. Akşam saatlerinde hafif yağmurlu bir havada dönel kavşakta dururken hızlıca harekete geçip sola döneceğim esnada adeta ABS devreye girmiş gibi titreşimli bir frenleme hissi oluştu. Sanki bir tümseğin üzerinden geçiyormuşum da aracın altı ve tampon buna sürterek geçiyormuş gibi öyle cayırtılı bir ses çıktı. Bunu bir hafta arayla aynı şekildeki iki farklı kavşakta aynı karanlık hava ve hafif yağmur halinde aynı manevrayı yaparken (sola dönerken) yaşadım. Front asistin hatalı bir algılaması olduğunu düşünüyorum. Yine sabah işe giderken sarı renkte Front Asist kısıtlı çalışıyor uyarısı belirdi. Bu esnada aracın gidişinde bir sorun olmadı. Motoru kapatınca kayboldu. Daha sonrasındaki günlerde ve bugüne kadar aynı uyarıyı bir daha görmedim.
Bir kaç gün önce servisi arayıp bunların kontrolü için randevu almak istedim. Durumu anlattım. Sorunun yazılımdan kaynaklandığını, yeni güncel yazılım beklendiğini, gelince haber verip çağıracaklarını söylediler. Bekliyorum. O günden bu yana şimdilik bu durumlar tekrarlamadı. Ama tabi ki tedirgin edici bir deneyim oldu.
Genel olarak araçtan memnunum. Eskiden telefon bilgisayar vs. cihazlarda yaşardık böyle güncelleme yazılım sıkıntılarını şimdi yepyeni bir otomobilin yazılım yüzünden böyle sorunlar yaşatması üzücü. Diğer taraftan bakınca da artık bütün otomobiller yürüyen bilgisayarlara dönüştü artık. Ne kadar karışık sistem o kadar hata oluşma olasılığı maalesef.
Diğer Golf (life) aracımızda ise böyle durumlar oluşmadı şimdiye kadar. Ama onda da telefonu kablosuz şarj etmede problem oluyor bazen. Muhtemelen o da yazılımsal.
-
fren konusunda net yorum yapamam. fren servosundan tutun da front asisst'in gereksiz tetiklemesine kadar ihtimaller mevcut.
front assist için ön kamera ve ön radar sensör yüzeyi temiz olmalı. lakin temiz olsa da bazen bu hatayı verebiliyor, yazılımla ilgili muhtemelen. bir de araç ilk çalıştığında front assist kısıtlı uyarısı alabilirsiniz; bu aracı sürünce kısa süre sonra düzelir.
az ya da çok, pek çok markada yazılım kaynaklı sıkıntılar yaşıyor. ülkemizde Tesla gibi OTA güncelleme alan araç sayısı çok az; bu işler için servis ziyareti yapmanız gerekiyor. tiguan yakın tarihte güncelleme alana kadar yazılım sorunları golf'ten daha kötüydü. lakin golf'ün de hatırı sayılır "bug"ları var. tahrik sistemi uyarıları, "kessy" anahtar algılama sorunları, emniyet kemeri ve kullanıcı profili kaynaklı hata -aracın çalışmaması-, assist sistemlerinde yersiz uyarılar/hatalar... bende mesela tavan aydınlatma -dokunmatik- modül/panel değişti. bunlar hep yeterince denenmiş yazılım altyapısı oluşmadan yenilenme, pazar trendlerine ayak uydurma çabasının olumsuz sonuçları.
bir önceki aracım austral idi, android tabanlı open-R-link yazılım anlamında golf'ten daha iyidi. fakat o aracın da kendine has başka gariplikleri vardı.
yazılım ve sürüş destek sistemleri anlamında toyota TSS3 yazılımı nispeten sorunsuz. golf'teki yazılım kaynaklı sorunların önümüzdeki süreçte düzeltileceğini düşünüyorum; göreceğiz hepbirlikte...
servislerde de teknik bülten okuyan, yenilikleri takip eden teknik personel bulmak kolay değil. bu az sayıdaki insana da şansınıza denk gelirseniz tatmin edici yanıt alabiliyorsunuz; bunun haricinde genelde ezberlenmiş açıklamalar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cempro -- 19 Aralık 2024; 14:38:35 >
-
Merhaba hocam ben de bugün tiguan teslim aldım anlık tüketimi bulamıyordum baya uğraşmama rağmen benim de aynı durum o zaman. Yani bundan sonra güncelleme yaptıran her araçta kalkacak mıymış , açıklamaları nedir? 2 silindir , serbest sürüş, mild hybrid görebiliyorduk ne güzel çok saçma olmuş. Anlık tüketimi başka biyerde görme seçeneğimiz yok mu artık?
Yazılım güncellemesi geldiğinde öğreniriz başka çare yok.Belki de sürüş anında gözleri yoldan ayırmamak için tamamen güvenlik amaçlı kaldırılmış olabilir.
Evet. Servisteki ustanın bana dediği buydu. Ben de aynı şekilde tepki verdim. Anlık tüketim önceki eski araçlarımda bile hep vardı. O zamanlar pek kullanmazdım ama bu yeni eTSI araçta iyi oluyordu. Yine de en doğrusunu gğncelleyince göreceğiz. Belki de tekrar geri gelir diye umuyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 20 Aralık 2024; 13:40:6 >
Haftaya bir de golf teslim alacağız umarım onda da öyledir yoksa ara ara böyle çıkan araçlar varsa bizi uğraştırırlar servis bu yazılım işlerinden pek anlamıyor.
millet iyice zıvanadan çıktı kafayı yemiş 2.elde golf 7 sahipleri bulunmaz hint kumaşı gibi malum sitede eli yüzü düzgün 150 k altı 2013-2017 arası bakın burası çok önemli 10 yaş ve üzeri oluyor 900-1 milyon gibi fiyatlar yazılı bekliyoruz bakalım fav layıp bi golfe niyetlendik ancak çıldırtırlar insanı yukarda bir arkadaşın dediğine katılıyorum yüksek fiyattan alanlar aldıkları fiyatın altına ilana koyup satmayı gurur yapıp yediremiyorlar zarar ettim dememek için inatla aylarca beklemeyi göze alıyorlar oysa faizler yüksek şuan uygun fiyata zarar pahasına verse ihtiyacı yoksa faize koysa 3 ayda zaten amorti eder hem alıcı hem satıcı mutlu olur
dipnot=2013 golf 1.4 tsi highline 100 bin km civarı değişensiz 1-2 parça boyalı 1 milyon tl vermekte ne biliyim uykularım kaçar gibi hissettiriyor
-
Hocam ben de mk7 kullanıcısıyım size tavsiyem temiz düşük km model yılı yüksek comfortline alıp sonradan yavaş yavaş doldurmayı da deneyebilirsiniz. birçok şeyi elbeceriniz varsa videolardan izleyerek kendiniz bile ekleyebiliyorsunuz. Kodlama için hesaplı klon kablolar var, kodlamalar her yerde paylaşılmış durumda falan. Ön cam çatlar kırılırsa kameralı cam taktırıp şerit takip ACC vb retrofitler bile yapılabiliyor.
Bendeki midline plus paket manuel birkaç donanım ekleme ile keyifle kullanıyorum, birlikte 8. yılımız, yaza Golf 8.5 impression almak istiyorum ama bazen de açıp mk7.5 bakıyorum otomatik highline alsam diye dediğiniz gibi 1.3 milyon fiyatlara bakarken karşılaşıyorum.
Gider 2024 Opel Corsa alırım da o paraları 8-9 yaşında araca veremem.
Şimdi servis müdürüyle konuştum bütün Vw lerde artık anlık tüketim bilgisi olmayacakmış. Anlık tüketim ölçen parçanın konumun değiştiğini söylediler. Bu sebeple artık veri alınamayacak dediler. Ortalama tüketim bilgisi daha verimli hale getirildi dediler onu ben de farkettim hemen ortalama tüketim değeri gözüküyor belli km yapmadan ve menzil gibi çizgi falan gelmiş. Bir de orta ekran dediğiniz gibi 3 çeşit(aracin yakından ve uzaktan görünüşü ve bir de verilerin olduğu kısım ile) önceden 2 çeşit olurdu. Yani işin özeti yazılımla bile olsa biz anlık tüketimi göremeyeceğiz. Mild hybrid motora geçince gözüküyor onda sıkıntı yok da 2 silindir moduna geçince de görmek isterdim.
Bizim milletin en tuhaf olayı bu. Paranın zaman değerini hiç hesaplamazlar. O yüzden böyle saçma rakamlara alışır olduk.
-
Anlik degerleri olcmeden ortalama deger olcumu nasil aliyor acaba? Anlik deger olcer nasil bir parca? Degisik sorular :) yada normalde olcen aracta yazilim guncellemesi olunca degerler gorunmez hale gelince bu durumun aciklamasi nasil olur? Servisin biraz daha dersine calismasi lazim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X