Hayır dostum, 2 milyonluk araba jilet gibi olmalı, her şeyi tam gelmelidir. Dünyanın en pahalı arabalarına biniyoruz, 80 bin Dolara Escadale alıyorlar, ben Golf alacağım, elektrikli koltuk bile yok 2004'ten beri aynı koltuğu koyuyorlar zaten hatta baz paket daha kalitesiz polyester döşeme var. 360 derece kamera da yok, 2 milyonluk Jaecoo 4x4 aynı zamanda. Adam aynı paraya şaft ve diferansiyel de veriyor. Golf'ü alsam kime satacağım? Kim alır bomboş Golf'ü? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
YENİ VW GOLF 8.5 2024 (Fiyat-Kampanya Takip) (36. sayfa)
-
-
Dünyanın en pahalı otomobillerine binmenin faturasını arabayı üreten firma üstlenecek değil. bize acıyıp "en dolu" otomobilleri gönderecekler gibi bir polyannacılıktan vazgeçin önce, biz de sizi ciddi alalım.
2 milyonluk Jaecoo Golf'ün mühendisliğine kesinlikle ve kesinlikle sahip değil. evet lüks taklidini, lüks özellikleri de iyi sunuyor, ama sadece süspansiyon ve direksiyonun çiğliği bile aralarında nasıl bir mühendislik farkı olduğunu göstermeye yeter. yıllar sonra bu araçların nasıl dayanaccağının hiç bir garantisi yok, hepsi bir elektronik ve yazılımsal çorba. ki ben bunu Golf 8'i son derece vasat bulan biri olarak söylüyorum. senelerdir otomobilleri incik boncuk inceleyen birisin artık kaçıncı nickin bu hesabını unuttum, bunun sende farkındasın, gözünü seveyim bu konuda bari trollük yapma dostum.
Elektrikli koltuk mu istiyorsun? parasını öde ve al. ben istemiyorum, bu kadar basit.. sadece istediğim donanımlar benim için önemli, gerisi boşa bana sorulmadan cebimden çıkan para.
-
quote:
Orijinalden alıntı: SuperVeloceJotaBunlar lüks donanım değil, bir çoğu regülasyona tabii güvenlik donanımı. bunlar zorunlu olmadı mı sonra düzenlemeler ile zaten, nasıl satıyor Vw bunların olmadığı araçları?
Bu arada cacık dediğiniz ekran nasıl diğer devasa laptop ekranın yaptığı şeyleri yapıyor mu, yapamıyor mu buna bakmak lazım. veya işletim sistemi farklı mı, gerçekte ne kazanıyorsunuz ne kaybediyorsunuz bunları bilmiyorum. Vw'nin eski sistemi çok kötüydü, eğer yenisinde ciddi iyileştirmeler var ise haklısınız tabi ki. ama diğer ülkelerde satılan boş Golfleri görseniz yatıp kalkıp dua edersiniz bizdeki araçlara. ben 2017'de ingiltere'de arka camları otomatik bir tane Polo görmedim. Bmw 1-3 kasaların çoğunluğu düz vitesti, 520d'lerde bile düz vites gördüm, sunroof-xenon far falan hak getire zaten. öyle düşündüğünüz gibi boş değil bizdeki araçlar yani.
https://newyork.craigslist.org/wch/cto/d/westbury-volkswagen-jetta-gli-autobahn/7815167319.html
Ben hiç öyle bir boş Golf göremedim, rastgele araç bakayım dedim 2013 Jetta GLI (Bizdeki GTI) elektrikli hafızalı ısıtmalı koltukla satılıyormuş Amerika'da.
Biz de güncel Golf R'da bile elektrikli koltuk yok.
Arabalar bomboş işte. Avrupa'da, İngiltere'de arka camlar manuel 2017 Polo'da 5 bin Euro'ya satılıyor. Biz 2017 Polo'ya 2017 model 520i parası veriyoruz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Şahsi fikrim, ülkedeki vergi uygulamaları neseniyle, üretici olabildiğince ekstra özellikleri kısarak araç fiyatını dibe çekmeye çalışıyor ve en uygun fiyat ile Türkiye pazarına sokmak istiyor. Her ne kadar kullanıcı için önemli özellik olsa bile araca eklendiğinde baz fiyatı daha yukarı çekeceğinden ve piyasada rekabet şansı olmayacağından kaba tabirle 4 teker üzeri salt araç göndermek daha cazip geliyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ya boşa iddia etme güzel kardeşim. gözüme mi inanayım, bindiğimiz kiraladığımız araçlara mı inanayım, sana mı? Ben Amerika ile ilgili bir şey söyledim mi?
mobile.de
autoscout
autotrader
carwow
bir sürü ikinci el araç sitesi var, merak ediyorsan sıralar hangi araçta ne donanımlar varmış bakarsın.
-
Al güzel kardeşim Almanya baz paket (Impression pakete denk gelen en ucuz paket Golf, donanımın adı ''Golf'')
FL kasa Golf:
1.5 116 PS aynı motorla satılıyor.
Kapı-koltuk döşemeleri vs. aynı, arka camlar manuel vs. değil.
Çift kadranlı Active Info Display Pro gösterge tablosu standart.
CarPlay bizim Impression'larda da standart ama bunlarda arka sıra yolcular için 45 Watt şarj çıkışı da varmış, USB Type-C'lerin hepsi 45 W hızlı şarj yapıyormuş, bizimkilerde var mı bilmiyorum.
Güvenlik ekipmanları da tam geliyor baz pakette.
Almanya'da satılan baz pakette ACC'de var.
Almanya baz pakette ön koltuklarda ısıtma ve direksiyon ısıtma da standart. Bizim Life'lar gibi kış paket standart geliyor.
Almanya baz pakette geri görüş kamerası da standart. Ekranda 10,9'' değil 12,9'' geliyor, büyük ekran standart.
Almanya baz paket bazı noktalarda TR paket R-Line'dan bile daha dolu. Bizde R-Line bile 10,9'' ekranla geliyor.
-
Yok be hocam, devlet 2008'de vergileri düşürdü bayiler hiç indirim yapmadı aynı paraya sattılar farkı da ceplerine attılar.
Bizde adam bomboş Golf satıyor onu da 1250'den bile vermediler hemen 1390'a çektiler keyfi 140 bin zam yaptılar.
Golf normalde Egea'dan 10 bin TL ve yüzde 20 pahalı bir araçtı, şu an arada 490 bin TL ve %45-50 fark var. İkisi de şu an %80 ÖTV'de.
2016 Ocak Egea & Golf.
-
Dostum sana zaten aynı paraya 2 paket üst aracın fiyatına denk araç satıyorlar.
-
Katılıyorum +1
Çin - Alman otomobilleri arasındaki mühendislik ve gerçek kalite farkını zamanla herkes anlayacak
ama çinliler çoktan bu süslü metalleri, ekonomisi çökmüş bu ülkenin vatandaşlarına ederinin 3-4 katı fiyatına saplamış olacak.
Bu arada 2 milyona satılan 1.5lt e-tsi 116hp Golf lerdeki yürüyen aksamı torsiyon, yani tam bağımsız bir süspansiyon sistemi yok.
Bu durum şu piyasada bile 2 milyona satılan bir araç için müthiş bir kazık. Umarım insanlar neye para verdiğinin farkındadır.
Golf ve türevi VW grubu C segment araçların 1.0lt ve 1.5lt 116hp araç satın almayı düşünenlerin çoğunun bundan haberi bile yoktur.
Otomobillerin görünen üst tarafının haricinde en önemli bileşenleri altyapısıdır ve B segmenti (polo-taigo vb.) bir yürüyen aksamı
kimse 2 milyon para veripte C segmentte satın almak istemez ama VW bunu hala yapıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 12 Ocak 2025; 12:2:54 >
-
Bu uzun süredir uygulanan bir pratik ama şunu eklemek isterim, 1.0 etsi torsiyonlu Golf'ü kullandım ve gerçekten eğer bana söylemeseler torsiyon olduğunu anlamam o aracın. belki ıslak zeminde, yüklü haldeyken gibi durumlarda anlaşılır, benim şimdiye kadar gördüğüm yolu absorbe yeteneği ve tutunma açısından kendini en iyi saklayan sistemdi.
Torsiyonlu Golf 7 1.2 tsi böyle değildi örneğin. hem ani önden kaymaları olabiliyordu, hemde yol bozukluklarından çapraz geçişlerde çizgi bozup sekebiliyordu. 8. nesil başarılı.
-
Torsiyon konusuna kesinlikle katılıyorum, bu arada Golf'de torsiyon olan modellerde bile hissedilmediğini söyleyenler var fakat özellikle 8.5 de 116 HP ile 150 HP motorlar arasında sadece torsiyon farkı değil performans farkı olduğuda söyleniyor.
Son olarak piyasada 150BG araç yok, 2025 modeller tahminimce Mart gibi gelir ama 150BG gelir mi gelirse de fiyatı ne olur bilinmiyor.
-
Tam olarak baz paket araba bu. Türkiye'deki başlangıç donanımının esamesi" bile yok. güneşliklerde ışık yok, aynalar elle katlanıyor, kol dayama iptal, arkada harita ışığı bile iptal, kapak sac jantlar var, paspas yok, multimedya ekranı küçük olan. sadece ön koltuk ısıtma "sonradan satın alınabilir opsiyon olarak geliyor. senin koyduğun aracın baz paketle alakası bile yok.
artı bizdeki dış krom eklentiler dekorlar, trimler falan hiç birşey yok. dışı bildiğin boş paket sandero. ve üst donanımlara çıktığın zaman bile bizde standart gelen bazı donanımları göremeyeceksin.
Tekrar söylüyorum, uzatmayacağım. Avrupa'da gitmediğim ülke kalmamıştır, her türden her sınıftan araca bindim, özellikle batı avrupada arabaların çoğu buraya göre güvenlik donanımları hariç bildiğin boştur. böyle olması da normaldir, arabada doldurduğun paketin parası senden gider araçların değeri 2 seneye 3'te 1'ine düştüğü için. sen donanıma dünya para ödediğinle kalırsın, ikinci elde onun farkını alamazsın. tek istisna arnavutluk, romanya, kosova, sırbistan vb doğuda otomobilin para ettiği bir iki ülke olabilir, çek cumhuriyetindeki Vw'lerde Skoda'larda orta düzey donanımlı sayılırdı, bizim ülkedeki araçlara benziyorlar. birkaç tane site koydum oraya, eğer görmek istiyorsan araçları model model bakabilirsin boşuna benimle iddialaşma.
-
Bu yıl phev modelinin gelip gelmeyeceği ile alakalı bilgi alan var mı
-
Arkadaşlar 8 yıl manuel 2013 model polo comfortline kullandım 1.6 tdı cay motor manuel ve çok memnundum şehir içi ve uzun yol kullanımında üzmedi şimdi 2016 model golf highline 1.6 tdı manuel ile 2024 benzinli manuel 1.5 tsı impression arasında kaldım mtv ödemeleride çok fark ediyor sizlerin görüşü nedir hangisini almam mantıklı olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _TUTANKHAMUN_ -- 13 Ocak 2025; 20:9:51 >
Yanlış anlamayın ama, böyle bir soruyu sorabilenler dahi olduğu sürece bu ülkede ikinci el piyasası daha çok patlar.
Hangi aracı alırsanız hayırlı olsun, başka bir şey diyemiyorum.
-
Golf phev %30 ötv araç gelişi bekleniyor..
Arkadaşlar neyi tartışıyorsunuz ..!
Ülkemizde yıllardır bom boş otomobilleri getirip " Üstün Alman kalitesi ve Tok kapı sesi var " diye donanımsız otomobilleri ederinden yüksek fiyatlara satmadılar mı ?
İmkanı olan ekstra donanım özelliklerini açtırmak için Ender Elektronik vs. gibi yerlere bir çok paralar ödeyerek kullanabileceği donanımları hatta Çinden parçalar getirterek açtırmadılar mı ?
En üst suv modellerinde bile ACC hatta kamera vs. bile olmayan boş donanımları kakalamaya çalışmadılar mı ?
En berbat Çin Suv modellerinde bile bir çok donanım standart olarak sunulurken Bu Alman üst sınıf otomobillerde bir çoğunu standart donanım olarak bile sunulmuyor değil mi ?
Böyle yapacağına Volkswagen yada Doğuş ,
Ülkemize getirdikleri otomobilleri Opsiyonel donanımları ekstra paralarla satmak yerine " Bom boş olanın baz başlangıç fiyatı şu,biraz dolusunun fiyatı bu,en dolusunun fiyatıda şu "kardeşim diyerek seçenek sunarak parası olan istediğini alamaz mıydı ?
Stales grubu otomobilleri ( Bu motor ve bazı sorunlara ramen ) neden çok satıyor ? Çünkü adamlar Dolu standart donanımlı otomobilin fiyatı bu,boş olanın fiyatı şu demiş.O donanımı ekle bu donanımı ekle şu kadar ekstra para ver dememiş Volkswagen gurubunda ki otomobiller gibi.
İsteseydi Volkswagen gurubundaki otomobilleri bu şekilde satabilirdi ama Volkswagen grubumu yoksa Ülkemizde ki Doğuş grubumu bunu yapmadı bilemiyorum.
Şimdide sorunlarla mücadele ediyor Volkswagen grubu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamorex -- 14 Ocak 2025; 1:8:26 >
-
Merhaba, son kullanıcının alacağı fiyat sizce ne olur? Tahmininiz var mi? Eldekini satıp beklemeli miyiz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam aracın doluluğuna görede değişir.
Style kıvamında bir araç ortalama 1.7 olur gibi geliyor.
İmpressionlarda stok gelmiş yine 2024 model olarak bayi pazarlıklı 1350 civarına bitirilebilir. Belki ilerleyen günlerde bir tık daha altına bırakabilirler iki ay öncesinde olduğu gibi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X