Şimdi Ara

-- Yeni Walkman -- Zylo & Spiro -- (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
662
Cevap
1
Favori
30.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kulaklığın format ile alakasını sorabilirmiyim

Genel değerlendirme: Sony NWZ A 826 - 845 gibi serileri kullandım bunun yanında 4 ay Nationite S:Flo2 ve 4-5 ay kadarda Meizu M6 kullandım..

Ses desibeli olarak (şu an için) yazılım ile fabrika ayarlarını düşük tutmuşlar bir cep telefonunun standardını koruyor diyebilirim..

5800 şiddeti kadar yüksek ama doyurucu değil..Ancak Fiio E5 mini amfi ile ses çok doyurucu bir yüksekliğe ulaşıyor ve çok daha iyi performans sunuyor

(Fiio E5 in üreticisi Nationite olduğu için kaliteye olumsuz etki etmiyor sadece enson sesteyken müziği kapadığımızda amfiden gelen azda olsa bir dip tısırtı var okadar

onuda müzik esnasında asla duymuyorsunuz ancak sadece telefonun kendisi kulaklıklara bağlıyken en son seste bile en ufak dip gürültü yada fısıltı yok pırıl pırıl ses)

Ses kalitesi olarak ise Sony NWZ serilerinden üstün (FLAC) detayları çok iyi ve hissedilir derecede

(tabiki bu fiio e5 amfi bağlıyken çok daha belirginleşiyor) Nationite S:Flo2 şuana kadar dinlediğim en detaylı sesleri veren FLAC playerdı diyebilirim

(her nekadar şarj süresi 7-8 saat olsada) bu kalitesi herşeyi unutturuyordu ancak IPHONE büyüklüğündeki ölçüleri ve ayrıca kullandığım

Nokia 5800 ile taşıma sorunu oluşmaya başlayınca mecburen her iki işi görebilecek alternatifleri ararken

ZYLO nunda FLAC formatta müzik çaldığını okudum. Biraz araştırdım ve özellikle yurtdışındaki forumlarda çok beğenildiğini

ve çok tutulduğunu öğrenip almaya karar verdim..

Zylo dediğim gibi kalite (detaylar ve sahne) olarak Nationite S:Flo2 ile Meizu arasında diyebilirim.

Tabi bu cihazlarda ses okadar yükseliyorki kulağınız dayanmıyor neredeyse

ancak Zylo bu konuda sınırlandırılmış (fakat bunun yazılım ile çözüldüğünü öğrendim ve dosyaları indirdim

PC kablosu siparişi verdim gelince kurulumu buradan aktarırım) Kaliteli ses ve telefon bir arada olsun diyen arkadaşlar için

mükemmel bir SonyEriccson alternatifi oluşmuş ancak dediğim gibi ilk dinlediğinizde kendi kulaklığı temiz fakat

çok daha kaliteli bir kulaklık kadar detayları hissedilir gelmeyecektir. Bu nedenle bu telefonu alacak arkadaşlar mutlaka

kaliteli kulaklıklar ile dinlesinler memnun kalacaklarına eminim..

CLEAR BASS ve Clear Audio teknolojisi bu modeldede mevcut equalizer 5 bant çok detaylı olmasada sese iyi hükmediyor

tizler - midler ve özellikle yumuşak tonlu sağlam basslar çok rahat kontrol edilebiliyor..

• Arkadaşlar Zylo için ses yükseltme işlemini başarıyla gerçekleştirdim

şaunki ses desibeli meizu m6 kadar yüksek kalitesi yine mükemmel

İşlemi buradan okuyarak yaptım >>>>
    http://www.kaskus.us/showthread.php?t=5060304
  • Arkadaşlar gelen mesajları buradan genel olarak cevaplamaya çalışıyorum..

Ses kalitesi kendi kulaklığı ile sadece iyi Ancak şuan kullandığım

Audio Technica CKS90 NC ile mükemmele yakın diyebilirim.

İş kulaklıklarda bitiyor Sony Walkman serileri zaten ses kalitesinde iyidir bunun

üzerine Clear Bass ve Clear Audio (Sesi açsanızda dip ses neredeyse yok denecek seviyelerde

hissedilmiyor) teknolojileri ile oldukça iyi hale gelmiş.

Fotoğraf kalitesi bundan önceki cebim 5800 dan daha iyi değil zaten bu cebin amacı foto yada

web değil ses ağırlıklı. Tek eksiği 3.5 jack çıkışı olmaması ama bunuda cep malzemeleri satan

yerlerde 10tl ye rahatlıkla alınabilen sony ericsson hpm-70 çevirici ile hallediyorsunuz.

Flac çalan cihazların çoğu kaliteli ses veriyor ama bunu hangi kulaklık ile açığa çıkardığınız

en önemli faktör. Yoksa dünyanın eniyilerinden biri olan Nationite S:Flo2 Flac çalarda normal

bir kulaklık ile vasatın önüne geçemiyor

MP3 performansıda aynı şekilde oldukça iyi, ancak şunu kesin söylemeliyim bu telefonu alan

arkadaşlar kesinlikle linkte verdiğim ses yükseltme işlemini yapsınlar ozaman aletin ses

performansı ciddi oranda anlaşılıyor çünkü yok denecek kadar az çıkan ses 3 kat kadar hissedilir

şekilde desibel artışı sağlıyor.
    (fiio e5 amfiye ihtiyaç kalmadı diyebilirim)

hpm-70
     -- Yeni Walkman -- Zylo & Spiro --

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 5 Aralık 2010; 0:02:31 >

• bırakın zylo yu nokai x2 ve yakında 4 hoparlörlü x7 çıkıyor yürübe nokia kim tutar seni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali282

bırakın zylo yu nokai x2 ve yakında 4 hoparlörlü x7 çıkıyor yürübe nokia kim tutar seni.

Sen önce bi "Nokia" yazmasını öğren, ondan sonra gel Sony Ericsson'a laf at
  • arkadaşlar nokya x2 şuan piyasada en kaliteli hoparlör sesine sahip telefondur.nokya iks7 nasıl olacak onu bekliyorum 4 hoperelörlü olecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali282

arkadaşlar nokya x2 şuan piyasada en kaliteli hoparlör sesine sahip telefondur.nokya iks7 nasıl olacak onu bekliyorum 4 hoperelörlü olecek.

git al o zaman ne diye polemik yaratıyosun
  • arkadaşlar ses yükseltme işlemi yapan birkaç arkadaş memnuniyetlerini dile getirmişler bana özel mesaj ile

bende bukadar yüksek bir ses artışı beklemiyordum gerçekten harika oldu

zylo muhteşem şuanda.. kesinlikle kaliteli kulaklıklar ile konuşuyor..
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle şunu sölim sony ericsson kullanıcısıyım ve sony ericsson dan başka bir markanın telefon yaptığına inanmıyorum.sony nin her telefonu sınıfında eniyisi bunun kimse aksini söyleyemez..merak ettiğim zylo yu almadan önce tam 2 hafta araştırdım.ensonunda aldım ve alalı yaklaşık 2 hafta oldu.telefon gerek zariflik gerek dizayn ve işçilik üzerine olsun gerçekten çok güzel.ayrıca ekranı lcd olması ayrı bir hava katmış.zylo öncelikle müzik üzerine yapılmış ve flac çalması çok çok önemli bir üstünlük.bana bi taneniz bu güne kadar bi tane flac çalar bir telefon gösterin ki ayrıca bu telefonda walkman 4.0 war gerek clear bass ile clear audio teknolojisi birleştirilmiş.
    Gelelim telefonun kulaklık sesine: telefona Audiophile Premium HD programını yüklemeden önce sesi çok azdı bana göre ama clear bass ve clear audio teknolojisi kalitesinden ödün vermiyordu.herşeyi göze alarak yıldız arkadaşımızın yardımıyla da en sonunda Audiophile Premium HD programın telefona attım ve kulaklıgımı taktım.ses bu kada mı değişir!!!ayrıca kullandığım kulaklığı da belirteyim ki markası SONY EX300SL.
    SES KALİTESİNİ SİZE ŞÖLE ANLATAYIM:Tizler o kadar tatlı ki ne kulağı rahatsız ediyo ne de altta kalıyo.tam yerinde oldugu gibi vuruyolar.kusursuz diyebilirim.basslar ise her kulaklığın kaldıramayacağı punchy bass olarak geçiyor ve deeprem gibi şiddetli emin olun ve ben bunları ex300sl de yaşadım.artık güzel bir kulaklık aldığınızda düşünemiyorum artık.tavsiye olarak ie7 yi ya da sony ex700 ü tavsiye ederim bu kulaklıklarla dj lerin elde ettikleri müzik kalitesinden daha fazlasını yaşarsınız.emin olun buna hele de flac dinlerken düşünemiyorum bile..
    Audiophile programın yüklemeden önce fio e5 kulaklık amfisini sipariş vermiştim.amfim geldi ve bunu da zylo ma dahil ettim.size tek kelimeyle şunu söylürum bu 106 db olan kulaklık coştu.telin en son sesini açıyorum ve amfinin de son sesini açıyorum tek bozulma yok inanamadım yaa!!!ben aslında böle şarkılar dinlemem ama şarkıda çok enstürüman olduğu için bi dinleyeyim dedim.metin ışık-ağla gözüm şarkısını bir dinledim ordaki o elektro saz sesi dedim ki yanımda mı çalıyo ve arkasından çıkan diğer orkestra seslerinin hepsini duydum bir tanesi bile kayba uğramıyor.tizler desen zaten o kadar tatlı o kadar memnun edici ki kulagınızda cıkarasanız gelmiyor.hip hop müziğe gelecek olursak basslar deprem gibi yüreğinizi oynatıyor tizler asla bir damla bile olsun kayba uğramıyor.
    Sonuç olarak bu telefonu alacak olan arkadaşlar kesinlikle cok memnun olacaklardır ses konusunda bundan daha iyisi olacağını düşünemiorum.Ayrıca lütfen SONY kalitesini başka bir telefonla karıştrmayın nokıa sony nin bırakın yanından geçmeyi SONY İ göremez bile.programı yüklemek isteyen arkadaşlara her türülü yardımcı olurum.herkese selam ederim.Saygılar.Ayrıca yıldız isimli arkadasıma cok teşekkür ediyorum bana yardımcı oldugu için çok memnunum suan...

• Ben teşekkür ederim Samet, geçen akşam aradığında kulaklıkları takmış ilerliyordum muhteşem bir

konserin ortasındaydım diyebilirim Audio-Technica kulaklıklardaki Noise Cancelling özelliği ile dışarıdan

en ufak araç sesi yada gürültüyü duymadan Zylo ile muhteşem bir bass-tiz-mid eşliğinde flac müzik

dinlemek gerçekten keyif verici, üstüne birde telefon çaldığında duymamak yada kulaklığı çıkarmak vs

gibi sıkıntının olmaması ayrıca güzel oldu benim için. Artık Fiio E5 amfiyide çıkardım hiç kullanmama

gerek kalmadı çünkü sesi artık sonuna kadar bile açamıyorum okadar fark etti doğrusu..

Harici Müzik çalarlarınıza rahatlıkla veda edebilirsiniz arkadaşlar..

Bende en iyisi vardıki (Nationite S:Flo2) artık aramıyorum bile, tek cihaz ile telefon ve müzik çaları eniyi

şekilde birleştiren Sony Ericsson a teşekkürler.. (Tek eksiği 3.5mm jack girişi olsa bile)

• telefon hala resmi distribütörlere gelmedi sanırım değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

telefon hala resmi distribütörlere gelmedi sanırım değil mi?

henüz gelmedi ancak internet üzernden paralel ithalat seklinde alabilirsin
  • sipariş verdim az önce bekliyorum telefonu kargo dahil 365 ve 8 taksit seklinde aldım. merakla bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

Ben teşekkür ederim Samet, geçen akşam aradığında kulaklıkları takmış ilerliyordum muhteşem bir

konserin ortasındaydım diyebilirim Audio-Technica kulaklıklardaki Noise Cancelling özelliği ile dışarıdan

en ufak araç sesi yada gürültüyü duymadan Zylo ile muhteşem bir bass-tiz-mid eşliğinde flac müzik

dinlemek gerçekten keyif verici, üstüne birde telefon çaldığında duymamak yada kulaklığı çıkarmak vs

gibi sıkıntının olmaması ayrıca güzel oldu benim için. Artık Fiio E5 amfiyide çıkardım hiç kullanmama

gerek kalmadı çünkü sesi artık sonuna kadar bile açamıyorum okadar fark etti doğrusu..

Harici Müzik çalarlarınıza rahatlıkla veda edebilirsiniz arkadaşlar..

Bende en iyisi vardıki (Nationite S:Flo2) artık aramıyorum bile, tek cihaz ile telefon ve müzik çaları eniyi

şekilde birleştiren Sony Ericsson a teşekkürler.. (Tek eksiği 3.5mm jack girişi olsa bile)

bu ve önceki yazdıklarınızdan sonra bu telefona baya sıcak bakmaya başladım ben de

• Çoğu insan hala ön yargıyla bakıyor ama 5800 satıp bunu almak tuhaf gibi görünsede inanın çok daha memnunum..
  • quote:

Çoğu insan hala ön yargıyla bakıyor ama 5800 satıp bunu almak tuhaf gibi görünsede inanın çok daha memnunum..

neden oyle olsun ki?
    5800ı bedava verseler kullanmam. o ne ya sabun kalıbı gibi. insanın cebine zor sığıyor.
    alanlar bir kaç ay gecmeden ellerinden çıkarmak için ellerinden geleni yapıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerring

quote:

Çoğu insan hala ön yargıyla bakıyor ama 5800 satıp bunu almak tuhaf gibi görünsede inanın çok daha memnunum..

neden oyle olsun ki?
    5800ı bedava verseler kullanmam. o ne ya sabun kalıbı gibi. insanın cebine zor sığıyor.
    alanlar bir kaç ay gecmeden ellerinden çıkarmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

özellik olarak 5800 iyi ama müzikte iş dğeişiyor. hem 5800 o kadar büyük değil ki ellerinden belki kullanmayı bilmeyip telefona bahane bulanlardır bence. çok memnunum ben şahsen.

• bir de acaba telefonla çekilmiş foto örnekleri ekleyebilir misiniz :)
  • 5800 ile aynı kalitede sayılır. Standart 3mp ama ses kalitesi tüm cep telefonları dahil neredeyse bütün MP3 çalarlara basar.
  • Ahmet abi senin kullandığın kulaklığın ses kalitesi nasıl? Bende Sennheiser CX-200 var geçen sene almıştım ama artık yeni model almanın vakti geldi. Bir üst segmente geçmek istiyorum. Kullandığın kulaklığı tavsiye eder misin ya da Sennheiser'la tecrüben olduysa hangisi daha verimlidir özellikle bas seslerde? Ben ses kalitesinde genelde baslara daha çok ağırlık veriyorum. Bas ağırlıklı şarkılar hoşuma gidiyor.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.