Şimdi Ara

Yeni Yapılmış Binaya İnternet Çektirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. 2 aya yeni yapılmış bir eve göçeceğim hayırlısı ile. Binanın bulunduğu bölgede Hipernet altyapısı var. Yan bina 79 Mbit değer alıyor. Ben oturacağım evin adresinden sorgulama yaptığımda portun olmadığını, Adsl internet 8 Mbit hız alacağım yazıyor. Türktelekom'a gidip FTTH fiber internet başvurusu yapsam hemen bağlarlar mı? Bina 16 daire. İlla FTTH olmasına da gerek yok yan bina 79 alıyorsa ben de o civarda alacağıma göre ona da razıyım. Ama port durumu kafamı karıştırdı bazı forumlarda yazılanlara göre 6 ay kadar sürüyormuş. Yardımcı olursanız sevinirim. Bu süreç nasıl işliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Küçükpazarlı -- 15 Mayıs 2020; 13:20:42 >

• Bağlarlar büyük ihtimalle, yeni binalara bağlıyorlar
  • AKonFire A kullanıcısına yanıt
    İnşallah hocam. FTTH da şöyle bir durum varmış doğru mudur? Binada 16 daire varsa en az 8 i internet kullanmak şartıyla FTTH getiriliyormuş. Yani 1 kişi istedi diye olmuyormuş. Toplu dilekçe vermeler felan.
  • forumda 20-30 senelik binalarda ADSL altyapısı olduğunu pekala anlıyoruz da yeni binada VDSL-Fiber nasıl yok onu anlayamıyorum. kat sözleşmesinde müteahhit altyapı maddesi varmı? müteahhit'e gidip altyapıda VDSL olduğunu binada neden olmadığını sorun. Türk Telekom sırf müteahhit unuttu yaptırmadı diye yeniden o kadar masraf yapıp binaya hizmet getirmesi israfdır. yeni binalarda 6-12 ay altyapı dahil olmak üzere tamir tadilat müteahhit'e aittir.
  • Ergenekun E kullanıcısına yanıt
    Hocam tapuyu alırken sordum bu internet işi ne olacak dedim. İnterneti herkes kendisi çektirecek dedi. Yani ben altyapıyı kurdum siz abone olacaksınız sadece anlamında mı dedi yoksa altyapıyı bina sakinleri ortaklaşa yaptıracaklar ben karışmıyorum mu demek istedi anlamadım. 100 metre ötede TTNET erişim kabini var. Yan binaların hızı 70-80 küsür Mbit çıkıyor. Ben sorguladığımda port yok, adsl 8 Mbit yazıyor. Acaba sistem güncellenmedi mi bilemiyorum. Aldığım evin arsası eskiden boştu çayırdı iki bina arasında bir araziydi acaba altyapısı yok diye mi.
  • Yeni Yapılmış Binaya İnternet ÇektirmekYeni Yapılmış Binaya İnternet Çektirmek

Hocam port olmayan benimki diğeri de benim binanın hemen dibindeki tek katlı eski müstakil evin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Küçükpazarlı

İnşallah hocam. FTTH da şöyle bir durum varmış doğru mudur? Binada 16 daire varsa en az 8 i internet kullanmak şartıyla FTTH getiriliyormuş. Yani 1 kişi istedi diye olmuyormuş. Toplu dilekçe vermeler felan.
    valla bizim bina 6 daire geldi direk bir durum olmadan sadece biz bağlatmıştık ilk başta sonradan 3daire daha bağlattı (superonline)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özel Fiber Çektirme [ANA KONU]
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Anladım hocam peki bu FTTH paketler çok pahalı TTNET te. Siz ne kadar ödüyorsunuz? Şimdi baktım 160 dan başlıyor 250 ye kadar çıkıyor. VDSL bile 100 mbit için 76 lira Türknette. Neden bu kadar pahalı?
  • quote:

Anladım hocam peki bu FTTH paketler çok pahalı TTNET te. Siz ne kadar ödüyorsunuz? Şimdi baktım 160 dan başlıyor 250 ye kadar çıkıyor. VDSL bile 100 mbit için 76 lira Türknette. Neden bu kadar pahalı?
    25mbps sınırsız tv+ aile paketi ev telefonu 104tl ama taahüt bitiyor 2ay sonra

bence değer online oyun oynuyorsanız çok iyi fiber mesela babam arkadaşlarıyla görüntülü konuşuyor benim pingim hiç oynamıyor arkada oyun indirirkende oynamıyor
    hocam 24 Mbps yetse kabul ama sanmıyorum evde 5 kişi var. 2 PC 1 laptop 1 TV 4 telefon yetmez bu pakete. Bakalım belki VDSL devam ederim 100 Mbps 76 lira bana çok uygun.
  • Altyapın varsa sen call center şirketlerini düşün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapı kapı dolaş internet almak isteyenler için bir dilekçe yaz altına imza listesi yap götür ofisteki müdüre ver, olumsuz konuşursa Ümit Önal a tweet atacağını söyle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hevesinizi kaçırmak istemem ama yeni yapılmış binaya 1.5 yıl oldu güç bela bakır kablo çektirebildik. Hesapta bu yıl Fiber çekeceklerdi ama bakalım. Siz şimdiden Türk Telekom'a altyapı için başvurun eğer tanıdığınız yoksa bu işler tamamen şans meselesi. Fiber için 2 yıl bekleyende var 2 ay'da çekilende var.
  • Bina sakinleriyle dilekçe yazip imzalatip turktelekom mudurlugune teslim etmende fayda olabilir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam tapuyu alırken sordum bu internet işi ne olacak dedim. İnterneti herkes kendisi çektirecek dedi. Yani ben altyapıyı kurdum siz abone olacaksınız sadece anlamında mı dedi yoksa altyapıyı bina sakinleri ortaklaşa yaptıracaklar ben karışmıyorum mu demek istedi anlamadım. 100 metre ötede TTNET erişim kabini var. Yan binaların hızı 70-80 küsür Mbit çıkıyor. Ben sorguladığımda port yok, adsl 8 Mbit yazıyor. Acaba sistem güncellenmedi mi bilemiyorum. Aldığım evin arsası eskiden boştu çayırdı iki bina arasında bir araziydi acaba altyapısı yok diye mi.
    ben ne yazıyorum sen ne anlatıyorsun iskan alınmışmı kat mülkiyet tapusunu aldıysanız müteahhitle işiniz bitmiştir. yan bina çayır çimen bunları 8'lik internet paketini kullanırken keyifle düşünebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joster35

Valla hevesinizi kaçırmak istemem ama yeni yapılmış binaya 1.5 yıl oldu güç bela bakır kablo çektirebildik. Hesapta bu yıl Fiber çekeceklerdi ama bakalım. Siz şimdiden Türk Telekom'a altyapı için başvurun eğer tanıdığınız yoksa bu işler tamamen şans meselesi. Fiber için 2 yıl bekleyende var 2 ay'da çekilende var.
    bina yapılırken altyapı tahrip ediliyor kanalizasyon,elektrik,su,internet bina tamamlandıktan sonra kaldırım-asvalt çalışması yapılıyor herşey bitti.
    tekrar bu binaya altyapı yükseltilmesi verilmesi için harcanan maliyet? izinler masraflar? ben olsam 1 metre kablo vermem. şaka videoları gibi internetle ilgili konular ama hepsi gerçek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.