Şimdi Ara

Yan Binadan İnternet Çekmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
7.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yanımdaki bina ile aradamdaki mesafe yaklaşık 30 metre. Arası boş 1 cam ve 1 duvar mesafe var. Ama ordaki internet evimden 1 diş dahi çekmiyor. Oradaki interneti alabilmem için ne yapmam gerekiyor. Nasıl bir accesspoint cihazı almam gerekiyor. Bana yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prestij06 -- 28 Eylül 2016; 0:06:42 >

• Güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: prestij06

Güncel
    İnternetin olduğu binaya güçlü bir router herhalde işinizi görür olmaz ise bağlanmaya çalışan tarafa bir yönlü anten ile birlikte access point takarsanız bağlanabilirsiniz.
  • Tam marka model yazarsanız sevinirim. Vatan'a gittim bilgisiz personel bir şeyden haberleri yok. 1000 tl masraf yapman gerek deyip kestirip attilar. Onun için ne almam gerekiyorsa en az kayıpla tam marka model belirtirseniz ben de o şekilde gidip alıyım.
  • prestij06 P kullanıcısına yanıt
    Tp link c9 veya asus ac68u tarzı bir router yeterli olur gibime geliyor(interneti dağıtan taraf için).Bu routerların adsl modem versiyonlarıda var adsl kullanıyorsanız. Ucuz yollu bir çözüm için wifi adaptör ve cantenna çözümünü deneyebilirsiniz(forumda konusu mevcut) yinede daha bilgili bir kişiye danışmanızı öneririm hatta en mantıklısı ağ ekipmanları satan şirketler ile bizzat telefon ile görüşmeniz bu gibi durumlarda yardımcı oluyorlar diye biliyorum.
  • quote:

Tam marka model yazarsanız sevinirim. Vatan'a gittim bilgisiz personel bir şeyden haberleri yok. 1000 tl masraf yapman gerek deyip kestirip attilar. Onun için ne almam gerekiyorsa en az kayıpla tam marka model belirtirseniz ben de o şekilde gidip alıyım.

Benzer bir senaryoyu bizim sitede uyguluyoruz. İki tarafta da internet var bu sebeple İnternet paylaşımı bize gerekmiyor ancak internet üstünden değil de yerel ağ üzerinden paylaşım yapma çok daha hızlı olduğu için bu yöntemi tercih ediyoruz.

İki tarafta da TP Link'in aşağıdaki modeli var ve iki bine arasında 7 blok var. Ortalama 150 - 180 Mbps hızda paylaşım yapılabiliyor.

http://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-wa901nd-450-mbps-kablosuz-3x5dbi-degistirilebilir-antenli-wps-pasif-poe-destekli-evrensel-access-point-p-BD100593

İlk kurulumda istediğimiz hıza ulaşılamayınca cihazları camın kenarına koyduk ve 50 - 60 Mbps arası hızı yakaladık ancak yeterli gelmeyince antenler sökülebilir olduğu için anten uzatma kablosuz aldık ve iki cihazdaki 1 anteni de pencereye yapıştırdık.

Satın aldığımız anten uzatma kablosu :http://www.aliexpress.com/item/6M-Antenna-RP-SMA-Extension-Cable-WiFi-Wi-Fi-Router/2019396150.html

Eğer size böyle yüksek hızlar gerekli değilse ve bizim gibi arada 7 blok yoksa o zaman aşağıdaki modelden bir tane almanız işinizi görür.

http://www.hepsiburada.com/dark-rangemax-wrt303-802-11n-wifi-300mbit-3x5dbi-antenli-kablosuz-router-access-point-repeater-dk-nt-wrt303-p-BD804069

Bunu alıp ethernet kablosu ile hangi evde internet bağlantısı paylaşılacak modem varsa ona bağlayın. Modemin LAN portuna, Access Point'in WAN veya WLAN portuna bağlayın sonra bu cihazın ayarlarına girip bu cihazı erişim noktası olarak ayarlayın. Hepsiburada sitesinde görsel olarak anlatılmış.

Sizin durumda arada bina yok 1 cam ve 1 duvar varmış. Bu sebeple bu cihaz çok ekstrem bir durum yoksa size yeterli olacaktır, hepsiburada üstünden alırsanız ve mennun kalmazsanız kolay iade seçeneği de var.

Bu cihazı kurduktan sonra diğer binadaki kişiye bu cihaza atadığınız wifi adını ve wifi şifresini vermeyi unutmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: LNB

quote:

Tam marka model yazarsanız sevinirim. Vatan'a gittim bilgisiz personel bir şeyden haberleri yok. 1000 tl masraf yapman gerek deyip kestirip attilar. Onun için ne almam gerekiyorsa en az kayıpla tam marka model belirtirseniz ben de o şekilde gidip alıyım.

Benzer bir senaryoyu bizim sitede uyguluyoruz. İki tarafta da internet var bu sebeple İnternet paylaşımı bize gerekmiyor ancak internet üstünden değil de yerel ağ üzerinden paylaşım yapma çok daha hızlı olduğu için bu yöntemi tercih ediyoruz.

İki tarafta da TP Link'in aşağıdaki modeli var ve iki bine arasında 7 blok var. Ortalama 150 - 180 Mbps hızda paylaşım yapılabiliyor.

http://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-wa901nd-450-mbps-kablosuz-3x5dbi-degistirilebilir-antenli-wps-pasif-poe-destekli-evrensel-access-point-p-BD100593

İlk kurulumda istediğimiz hıza ulaşılamayınca cihazları camın kenarına koyduk ve 50 - 60 Mbps arası hızı yakaladık ancak yeterli gelmeyince antenler sökülebilir olduğu için anten uzatma kablosuz aldık ve iki cihazdaki 1 anteni de pencereye yapıştırdık.

Satın aldığımız anten uzatma kablosu :http://www.aliexpress.com/item/6M-Antenna-RP-SMA-Extension-Cable-WiFi-Wi-Fi-Router/2019396150.html

Eğer size böyle yüksek hızlar gerekli değilse ve bizim gibi arada 7 blok yoksa o zaman aşağıdaki modelden bir tane almanız işinizi görür.

http://www.hepsiburada.com/dark-rangemax-wrt303-802-11n-wifi-300mbit-3x5dbi-antenli-kablosuz-router-access-point-repeater-dk-nt-wrt303-p-BD804069

Bunu alıp ethernet kablosu ile hangi evde internet bağlantısı paylaşılacak modem varsa ona bağlayın. Modemin LAN portuna, Access Point'in WAN veya WLAN portuna bağlayın sonra bu cihazın ayarlarına girip bu cihazı erişim noktası olarak ayarlayın. Hepsiburada sitesinde görsel olarak anlatılmış.

Sizin durumda arada bina yok 1 cam ve 1 duvar varmış. Bu sebeple bu cihaz çok ekstrem bir durum yoksa size yeterli olacaktır, hepsiburada üstünden alırsanız ve mennun kalmazsanız kolay iade seçeneği de var.

Bu cihazı kurduktan sonra diğer binadaki kişiye bu cihaza atadığınız wifi adını ve wifi şifresini vermeyi unutmayın.
    Kablo çekilebilirmi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • LNB L kullanıcısına yanıt
    Hocam süpersiniz elinize kolunuza sağlık yarın sabah sipariş edip alıp deneyeceğim. Aslında ben böyle şeylerle uğraşmam da İstanbul'a yeni taşındım internetimi nakil ettirdim bağlandı ama 0.7 Mbit ten yukarı çıkmadı. TTNET'E 50 sefer kayıt açtırdım. En sonunda saha ekibinden biri aradı boş port yok fiber bağlanana kadar böyle kullanacaksınız demez mi şaka gibi vallahi. Ben de kapattırdım. İstanbul'un göbeğinde internet yok
  • muratoto kullanıcısına yanıt
    Kablo çekilir aslında ama çok göze batar ve dikkat çeker. Milletle uğraşmak istemiyorum.
  • quote:

Kablo çekilir aslında ama çok göze batar ve dikkat çeker. Milletle uğraşmak istemiyorum.
    En temizi kablo çekmek. Bina durumunu bilemediğimden kablo önerdim. Bina çok katlımı site gibimi yoksa müstekil bana gibimi.
  • muratoto kullanıcısına yanıt
    İnternet sahibi müstakil. Ben 3. Kattayım
  • quote:

İnternet sahibi müstakil. Ben 3. Kattayım
    Bi dene bence. Sen bildiğin için sana göze batar gibi geliyor. Bende bi zamanlar senin durumundaydım. Hem bizimki işyeri içindi yani daha sıkıntılıydı. Sakin bi zamanda çek gitsin. Sıkıntı olursa sökersin. Hem en az maliyetle hem en stabil şekilde neti kullanmış olursun. Kaliteli Cat 5 bile bu işi görür.
  • quote:

Hocam süpersiniz elinize kolunuza sağlık yarın sabah sipariş edip alıp deneyeceğim. Aslında ben böyle şeylerle uğraşmam da İstanbul'a yeni taşındım internetimi nakil ettirdim bağlandı ama 0.7 Mbit ten yukarı çıkmadı. TTNET'E 50 sefer kayıt açtırdım. En sonunda saha ekibinden biri aradı boş port yok fiber bağlanana kadar böyle kullanacaksınız demez mi şaka gibi vallahi. Ben de kapattırdım. İstanbul'un göbeğinde internet yok

Rica ederim.

Direk Dark almayın ben onu örnek olarak verdim. Aşağıdaki listeden karşılaştırma yapabilirsiniz ve özellikle kullanıcı yorumlarını okuyun. Ben Dark kullanmadım bu modeli tavsiye ediyorlar özellikle Türkçe kurulum ve kolay kullanım sebebiyle ama sizde araştırın.

Hepsiburada Access Point listesi :http://www.hepsiburada.com/access-pointler-c-410?siralama=artanfiyat

• 2 adet alsam hocam bir bana bir de interneti alacağım yere daha verimli olur mu acaba?
  • quote:

2 adet alsam hocam bir bana bir de interneti alacağım yere daha verimli olur mu acaba?

Tabi daha verimli olur çünkü bunların alıcıları daha kuvvetli. Ancak önce 1 tane alın ve kurun deneyin, sonra diğer taraftaki kişi bağlansın ve bağlantı kalitesine baksın. Eğer yeterli gelmezse o tarafa da bir tane alır ve onu sinyal yakalayıcı (repeater) modunda çalıştırıp sinyali yakalar ve kullanırsınız.

Önce bir tane alıp denemek önemli. Örneğin yakınızda askeri alan varsa, telsiz röle istasyonu gibi alanlar varsa bu tip sinyal yakalayıcı ve dağıtıcı aletler pek faydalı olamıyor. O zaman kablo çekmekten başka çare kalmıyor. Bu sebeple 1 tane alıp deneyin ondan sonra duruma göre yazarsanız gerekli şekilde yönlendirme yapmaya çalışırız.

Merhaba şu ürünü aldımhttp://m.bimeks.com.tr/Urun/149420 ama sadece salon ve yatak odasında çekiyor. Dağıtmak için bende asus modem var onunda wifi dağıtıcısı var ama tam çözemedim Menü boylehttp://i.hizliresim.com/D3YzGl.png ama diğer access pointe de mi tanıtmam gerek. Olmazsa bir tane daha alacağım o access pointten ama evdeki modem bosta kalmasın diye yapıyim dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prestij06 -- 19 Eylül 2016; 18:12:57 >

• quote:

Merhaba şu ürünü aldımhttp://m.bimeks.com.tr/Urun/149420 ama sadece salon ve yatak odasında çekiyor. Dağıtmak için bende asus modem var onunda wifi dağıtıcısı var ama tam çözemedim Menü boylehttp://i.hizliresim.com/D3YzGl.png ama diğer access pointe de mi tanıtmam gerek. Olmazsa bir tane daha alacağım o access pointten ama evdeki modem bosta kalmasın diye yapıyim dedim.

Hayırlı olsun. Satın aldığınız Everest dağıtıcı hakkında hiçbir bilgim yok ve yorumda bulamadım. Videosunu izledim ve bunun aynı zamanda bir ADSL modem olduğunu da fark ettim. Eğer ADSL kullanıyorsanız PPPOE ile bunu modem modunda kullanıp da dağıtım yapabilirsiniz ama başka bir ADSL modeminiz varsa ADSL modeminizin ethernet girişinden ethernet kablosu ile bir kablo çekin ve Everest markalı dağıtıcının varsa WAN / WLAN portuna eğer böyle bir port yok ise LAN 1 portuna bağlantı yapın.

Bu işlemlerin ardından Everest dağıtıcı menüsünde erişim noktası, erişim merkezi, erişim wan istasyonu gibi bir seçenek olmalı. İngilizce olarak Router'da yazabilir. Bunu seçip bu modda bir Wireless kullanıcı adı (SSID) ve Wireless şifresi (WPA2-PSK) belirlemeniz gerekiyor. Bu işlemden sonra cihazınız sorunsuz çalışmalı.

Sizin modelin kurulum videosu ile sizin attığınız ekran görüntüsü farklı olduğu için buna bakarak yorum yapmam oldukça zor. Anlamadığım bir noktada sadece salon ve yatak odasında çekiyor demişsiniz. Yeni aldığınız Everest cihazından mı bahsediyorsunuz? Eğer öyle ise bu işte bir terslik var.

Everest ile dağıtacaksanız ADSL modeminizde hiçbir işlem yapmanız gerekmiyor sadece bir ethernet kablosu ile ADSL modemi ve everest markalı dağıtıcıyı birbirine bağlayın bu yeterli olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: LNB

quote:

Hayırlı olsun. Satın aldığınız Everest dağıtıcı hakkında hiçbir bilgim yok ve yorumda bulamadım. Videosunu izledim ve bunun aynı zamanda bir ADSL modem olduğunu da fark ettim. Eğer ADSL kullanıyorsanız PPPOE ile bunu modem modunda kullanıp da dağıtım yapabilirsiniz ama başka bir ADSL modeminiz varsa ADSL modeminizin ethernet girişinden ethernet kablosu ile bir kablo çekin ve Everest markalı dağıtıcının varsa WAN / WLAN portuna eğer böyle bir port yok ise LAN 1 portuna bağlantı yapın.

Bu işlemlerin ardından Everest dağıtıcı menüsünde erişim noktası, erişim merkezi, erişim wan istasyonu gibi bir seçenek olmalı. İngilizce olarak Router'da yazabilir. Bunu seçip bu modda bir Wireless kullanıcı adı (SSID) ve Wireless şifresi (WPA2-PSK) belirlemeniz gerekiyor. Bu işlemden sonra cihazınız sorunsuz çalışmalı.

Sizin modelin kurulum videosu ile sizin attığınız ekran görüntüsü farklı olduğu için buna bakarak yorum yapmam oldukça zor. Anlamadığım bir noktada sadece salon ve yatak odasında çekiyor demişsiniz. Yeni aldığınız Everest cihazından mı bahsediyorsunuz? Eğer öyle ise bu işte bir terslik var.

Everest ile dağıtacaksanız ADSL modeminizde hiçbir işlem yapmanız gerekmiyor sadece bir ethernet kablosu ile ADSL modemi ve everest markalı dağıtıcıyı birbirine bağlayın bu yeterli olur.

Tp-link 5210 bulamazsan 7210.

Yok yanlış anlamışsınız. Everest access point aldım. İnternet aldığım evden kablo ile bağladım kablosuz olarak benim eve ulaştırdım. Benim evde de ulaştırdıgim kablosuz bağlantı sadece salon ve yatak odasında çekiyor. Haliyle ulaştırdıgım kablosuz bağlantıyı güçlendirmem lazım. Bunun için interneti aldığım yere taktigim Everest access pointten bir tane daha almak yerine evimde boşta bekleyen Asus marka modem var. Bu modemin de kablosuz bağlantıyı güçlendirme özellği olduğunu öğrendim. Attığım menü resim asus modemin menüsüydü. Ama ben yapamadım. Bu konuda yardımcı olmanızı istedim. Ama eğer yapılamazsa mecburen interneti aldığım evdeki Everest access pointten bir tane daha alıp wifi güçlendirici olarak kullanacağım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.