Şimdi Ara

Yeni yeni kitap okumaya alışıyorum hangi kitapları okumalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
6
Favori
1.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şu zamana kadar okumazdım.Son 3-4 aydır falan kitap okumaya başladım.Hergün düzenli olarak kitap okuyorum 20-30 sayfa arası.Fakat hangi kitaplar iyidir sürükleyicidir vs. bilmiyorum.Sahafa gidince rastgele kitap seçip alıyorum.Bana kitap önerisi yapmanızı rica ediyorum.Sevdiğim türler polisiye-aksiyon-macera.Ayrıca dili ağır olan kitapları okumayı pek sevmiyorum.Hem beni eğlendirecek hem de ebebi vizyon kazandıracak,kültürlendirecek bir kitap öneriniz varsa yorumlara bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• günde 160 sayfa okuyarak 1984'ü 2 günde bitirmiştim çok hoşuma gitmişti.İnce memed 1'de güzeldir
  • Agatha Christie tavsiye ederim. Tüm kitapları su gibi akıp gider.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1984 ü çok tavsiye ettiler o zaten ilk almak istediğim kitaplar arasında.Saolun.

• yunus626emre kullanıcısına yanıt
    O sanırım Sherlock gibi birşey.Ben çok severim Sherlock Holmes kitaplarını.Konusu da aynı gibi duruyor.Tavsiye için saolun.

• Stefan Zweig--->Olağanüstü Bir Gece-Satranç-Korku

Dili ağır değil, anlatımı güzel ayrıca ince kitaplar. Diğer kitaplarını okumadım ama güzeldir diye tahmin ediyorum.

Küçük prens

Kırmızı pazartesi

Kafka-->Dava-Dönüşüm vs.

---Biraz daha kalınlar---

Otomatik Portakal

Beyaz gemi

-Buralarda aslında kalınları okumanın hiç zor olmadığını farkedersin.

Eğer konu ağır olmasın, kişisel katkısı olmasın, güzel vakit geçirsin dersen-->Otostopçunun Galaksi Rehberi-Yüzüklerin Efendisi-Harry Potter(Filmleri izlemediysen çok daha zevkli olur.)

Şu ana kadar okuduğum en iyi kitap--> Karamazov Kardeşler. Bunu bayağı sonra oku. Şu anda okursan kitaplardan soğursun. Bununla Suç ve Ceza'yı okumadan önce ekşişeyler'de dostoyevski okuma sırası vardı ona göre okursun.

Bunlar kitaplığımda olanlardan seçtklerim. Kütüphaneden aldıklarımı şu an hatırlayamıyorum o yüzden idefixten almak en iyisi

Not: Polisiye-aksiyon-macera demişsin. Yazdıklarım genelde durgun kitaplar. Beğenmeyebilir ve kitaplardan soğuyabilirsin. Bunu istemediğim için almadan önce bir kez daha düşün ya da daha sonra oku.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lars Mikael Akerfeldt -- 20 Ekim 2017; 20:17:57 >

• O türleri seviyorum ama hee türe açığım.Tavsiyelerinizi not aldım.Çok teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Forum Hangi Kitapları Okuyor?
    4 hafta önce açıldı
    Şu an hangi kitabı okuyorsunuz?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dram seviyorsan Uçurtma avcısı ve Bin Muhteşem Güneş iyidir. Agahtha Christie'den On Küçük Zenci de iyiydi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türleri ayırmadan yazacağım.

Hayvan Çiftliği
    Fareler ve İnsanlar
    1984
    Şeker Portakalı ve devamları
    Dinle Küçük Adam...
    Ayrıca 1984 ve Hayvan Çiftliği'nden ziyade George Orwell'in bütün kitaplarını okumanı öneririm. En ünlüsü bu ikisi zaten ama diğerleri de sağlamdır.

Klasikleri vs tek tek yazmayacağım ama Kafka, Dostoyevski, Tolstoy gibi yazarların kısa kitaplarından da başlayabilirsin. Duruma göre tercih edersin. Klasikler de insana epey şeyler katar.

Yukarıdakiler bir şey katar tabii ama Felsefe'ye de ayrı bir şekilde yönelmeni öneririm. Ufak giriş olarak Platon'un diyaloglarını vs okuyabilirsin. Gayet kısa olurlar ve düşünmeye sevk eder insanı. Zaten duruma göre sonradan daha çok araştırmak istersin.

Ayrıca Dan Brown kitapları da epey sürükleyicidir. Lisedeyken kitap okumazdım ama 500-600 sayfalık Melekler ve Şeytanları okumuştum mesela.

• Popüler, çok satan romanları okuma. Para kaygısıyla yazlımış kitaplar onlar.

Albert camus

Jean P. Sartre

Peyami safa

George Orwell

F. Dostoyevski

gibi yazarların herhangi bir kitabını alıp okuyabilirsin. Sana çok şey katar bu yazarlar.

• sarıların_sulo S kullanıcısına yanıt
    Hocam George Orwell çok öneriyorlar ona bakacağım kesin

• quote:

Orijinalden alıntı: 280xbench

günde 160 sayfa okuyarak 1984'ü 2 günde bitirmiştim çok hoşuma gitmişti.İnce memed 1'de güzeldir

hocam 1984ün sonlarındayım, kafamı çok allak bullak etti ya. şu goldsteinin kitabının bölümleri

• quote:

Orijinalden alıntı: Jack-White

quote:

Orijinalden alıntı: 280xbench

günde 160 sayfa okuyarak 1984'ü 2 günde bitirmiştim çok hoşuma gitmişti.İnce memed 1'de güzeldir

hocam 1984ün sonlarındayım, kafamı çok allak bullak etti ya. şu goldsteinin kitabının bölümleri

O kısımlarda manifesto kitapları gibi yazmış romandan bağımsız gibi zaten. Kitabı okurken çok heyecanlanıyordum her bölüm sonunda ileride ne olacak diye(Spoiler yememe rağmen Can yayınları önsözünü okumuştum resmen son taraftan spoiler vermiş çevirmen )
  • Stephen King okuyabilirsin, Medyum veya Hayvan Mezarlığı başlangıç için harika kitaplar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harry potter serisi
  • Beyaz gemi

Şeker portakalı

Kuyucaklı Yusuf

İnci

Beyaz geceler

Martı

Hayvan çiftliği

Amok koşucusu

Vahşetin çağrısı

Yaşlı adam ve deniz

Sait Faik eserleri

• quote:

Orijinalden alıntı: sarıların_sulo

Popüler, çok satan romanları okuma. Para kaygısıyla yazlımış kitaplar onlar.

Albert camus

Jean P. Sartre

Peyami safa

George Orwell

F. Dostoyevski

gibi yazarların herhangi bir kitabını alıp okuyabilirsin. Sana çok şey katar bu yazarlar.

Dostoyevski'nin Kumarbaz'ı da para kaygısıyla yazılmıştı yalnız Kumar borcunu ödemek için bir ay içerisinde yazdığı bir kitap. Ancak okuduysanız kitabın kalite koktuğunu deneyimlemişsinizdir. Demek ki, para kaygısıyla da müthiş işler ortaya konabiliyormuş.
  • Dostoyevski’nin borcunu ödemek için yazması başka, günümüzdeki piyasa kitapları başka. Best seller diye tuvalet kağıdı olarak bile kullanılmayacak kitaplar sürülüyor piyasaya.

• quote:

Orijinalden alıntı: saksopat

Stefan Zweig--->Olağanüstü Bir Gece-Satranç-Korku

Dili ağır değil, anlatımı güzel ayrıca ince kitaplar. Diğer kitaplarını okumadım ama güzeldir diye tahmin ediyorum.

Küçük prens

Kırmızı pazartesi

Kafka-->Dava-Dönüşüm vs.

---Biraz daha kalınlar---

Otomatik Portakal

Beyaz gemi

-Buralarda aslında kalınları okumanın hiç zor olmadığını farkedersin.

Eğer konu ağır olmasın, kişisel katkısı olmasın, güzel vakit geçirsin dersen-->Otostopçunun Galaksi Rehberi-Yüzüklerin Efendisi-Harry Potter(Filmleri izlemediysen çok daha zevkli olur.)

Şu ana kadar okuduğum en iyi kitap--> Karamazov Kardeşler. Bunu bayağı sonra oku. Şu anda okursan kitaplardan soğursun. Bununla Suç ve Ceza'yı okumadan önce ekşişeyler'de dostoyevski okuma sırası vardı ona göre okursun.

Bunlar kitaplığımda olanlardan seçtklerim. Kütüphaneden aldıklarımı şu an hatırlayamıyorum o yüzden idefixten almak en iyisi

Not: Polisiye-aksiyon-macera demişsin. Yazdıklarım genelde durgun kitaplar. Beğenmeyebilir ve kitaplardan soğuyabilirsin. Bunu istemediğim için almadan önce bir kez daha düşün ya da daha sonra oku.

Hocam Kramazov Kardeşleri okumaya başlamıştım 100 küsür sayfa okudum açıkçasi biraz sıkıldım okurken üni falanda başlayınca kaldı öyle sonradan mı yakalıyor okuyucuyu?

• Böyle bir soru soran zaten kitap okumuyor demektir. Hangi kitabı okumalı türünden sorular sormak normaldir, ama böyle sorular değil

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.