Şimdi Ara

YENİYİM ACİL YARDIM EKRAN KARTI İÇİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlarım benim adetimdir 2 sene arayla bilgisayar yenilerim ama 2 senede 2 hafta kadar araştırma yaparım daha sonra da bilgisayarımı alırım..
    Yani 2 senedir bilgisayardan kopuğum ekran kartı hangisi alınır ne yapılır hiç birşey bilmiyorum.. suanki anakartım 4x malesef işlemcide anakartta değişecek ekran kartıyla birlikte işlemci amd 3500 alayım diye düşünüyorum cift çekirdekli falan değil ama okadar paramız yok :) bide anakart alayım diyorum ama 2 sene önce güzel kazıklanmışız şimdi hiçbişeye yaramıyor ekran kartı bile yükseltemiyorum. anakartın markası asus diye düşünüyorum ama şöyle piyasadaki butun amd leri destekleyecek gelecege dönük ekran kartlarını da destekleyecek bişey alayım diyorum ama cok ucuk bir fiyatta olmasın yani işlemciye 180 ytl verirken ona 300 ytl vermeyelim. ANAKART OLARAK NE ÖNERİRSİNİZ?

Ve asıl sorum ekran kartları hakkında hiçbirşey bilmiyorum.. Tek bildiğim ortalıkta bir 9600xt 9800pro ve 6600gt dolaşıyor ama bunlar hakkında hiçbirşey bilmiyorum!! hangisi daha iyi performans sağlar fanları zamanla aşırı ses cıkartırmı? HİÇBİRŞEY!! kullanan,bilgi sahibi olan ayıracak vakti olan arkadaşların HANGİ EKRAN KARTI ALMALIYIM? sorumla az da olsa ilgilenmesini diliyorum.. Şu mübarek ramazan günü Allah aşkına bir kaç satırda siz yazın çünkü gerçekten sistemimi sizin tavsiyeleriniz açıklamalarınız üzerine kuracağım..

Ayrıca ekran kartlarını karşılaştırabileceğim tavsiyelerde bulunan ayrıca işlemci,anakart ve ekran kartı fiyatlarını öğrenebileceğim güzel siteler bilenlerin özel mesajla site adreslerini söylemelerini de çok rica ederim..

herkese sevgiler saygılar...

• öncelikler ekran kartı için parasal olrak ne kadar ayırdığına bağlı toplamak istediğin sistem için ne kadar para verebilirsin onlarıda belirtki sana daha iyi yardımcı olalım
    yazdığın 3 vga modelin en iyisi 6600 gt sonra 9800 pro sonrada 9600 xt
    alabilirsen 6600gt al en iyisi o
    işlemci olarakta am2 soket dual amd işlemcilerinden alabilirsin pek amd den anlamam

www.gigatek.com.tr

http://www.inventus.com.tr/donanimliste.htm

bu 2 site dende fiyatlara ve ütrünlere ulaşabilirsin sitedeki fiyatlarda uygundur

• hocam madem anakartıda değiştirmeyi düşünüyorsun pci-e 16x bi sistem kurman daha ii olur.sen boşver agp yi hem eski hemde pahalı pcı ekran kartları hem daha ucuz hemde çeşit çok. al işte sana bütçene göre güncel bir sistem :)

anakart : Amd athlon 64 3500+ : 99$
    işlemci : EPOX - 9NPA3 ULTRA : 97$
    ekran kartı : PALIT - PX7600GS : 105$
    ------
    301$+kdv = 354$ = 530 ytl yapar.

eğer birazdaha çıkarırım bütçeyi diyorsan am2 socet bi sistem kurman daha ii olur
  • dostlarım yardımlarınızdan öturu gercekten cok teşekkur ederim öncelikle ayrıca.. gercekten yazdıklarınızdan hiçbirşey anlamıyorum cunku sokettir vga dır hiçbirşey bilmiyorum gercekten hangi ekran kartı alınmalı hangisi oyunlarda daha iyi performans verir hiçbir bilgim yok!! ayrıca ankaralı;yazdıgın anakart mesela 3 sene sonra ekran kartı alırsam onu destekleyebilirmi? Gercekten yardımlarınız için en azından tek cumleniz bile benim için cok önemli çunku sizin tavsiyelerinize gore alacagım parcaları..

bu arada butcem 500-600 arası 3 parca için..
    ayrıca celeron2.4 için bir kasa var elimde sanırım bunlara power biraz az olur..
    ve ayrıca boyle bir sistem alıp 512 ram biraz abes mi olur?

tekrar tekrar cok tesekkurler..
  • gigateke bak palitin 7600gt den memnun kalbilirsin 141+kdv fiyatı var tavsiyemdir
  • 500-600 ytl varsa biraz daha çıkabilirsin.arkadaşın dediği gibi Palit7600gt ile Am2 socet(yani amd nin en son çıkan soket yapısına) sahip bir sistem toplarsan emin ol en azından 2 sene idare eder.512 ram abes kaçabilir ama performansıda yabana atılamaz.daha sonra bi 512 ram daha aldınmı dadından yinmez walla
    pcı-x 16 olan anakartlar daha yeni bir teknoloji ve en az bi 5 yıl daha böyle devam eder.hiç tereddütün olmasın alıyorsan agp 8x değilde pcı-x 16 olan bi sistem kur.pişman olmazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankarali179 -- 15 Ekim 2006; 5:37:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ankarali179

hocam madem anakartıda değiştirmeyi düşünüyorsun pci-e 16x bi sistem kurman daha ii olur.sen boşver agp yi hem eski hemde pahalı pcı ekran kartları hem daha ucuz hemde çeşit çok. al işte sana bütçene göre güncel bir sistem :)

anakart : Amd athlon 64 3500+ : 99$
    işlemci : EPOX - 9NPA3 ULTRA : 97$
    ekran kartı : PALIT - PX7600GS : 105$
    ------
    301$+kdv = 354$ = 530 ytl yapar.

eğer birazdaha çıkarırım bütçeyi diyorsan am2 socet bi sistem kurman daha ii olur

yaw adam önceki bilgisayarını yükseltememekten yakınıyo. sende ömrü dolmuş bir işlemci+anakart tavsiye ediyorsun.

Bikere sistem Am2 olsun. Zaten s939 dan daha pahalı değil.

AMD-ATHLON 64 3500+ AM2 : 99 USD + KDV
    MSI-K9N ULTRA-2F : 92 USD + KDV
    PALIT-PX7600GT : 139 USD + KDV

Bu forumun en üstünde 2 tane konu var. AMD ve Intel İşlemcili Sistem Tavsiyeleri diye. O konular altında gerekli bilgileri bulabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Tavsiye AcilL lütfen
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gokhanweb arkadaşa katılıyorum. Güzel bir sistem takviyesi hazırlamış.
  • arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkur ederim..
    sanırım alacagım sistemi buldum
    AMD ATHLON 64 3500+AM2 101 USD
    ASUS M2N SLI DELUXE 169 USD

EKRAN KARTINDA KARARSIZIM ARKADAŞLAR EKRAN KARTININ markası önemlimidir? ayrıca hangi ekran kartı alayım 7600 GT diye düşünüyorum ama kullanan varmı?
    nasıldır yoksa başka bi kartmı önerirsiniz?
  • arkadaşlar bende zaten belirttim mesajımın sonunda ama arkadaşın bütçesini bilmediğim için öyle söyledim.dikkat ederseniz ikinci mesajımda arkadaşın bütçesini öğrendikten sonra am2 sck yönlendirdim.tek amacım yardımcı olmak.
  • yani 7600gt ekran kartı kullanan yokmu? ayrıca palıt veya leadtek farkedermi? yoksa başka bir ekran kartı önerirmisiniz?
  • kesinlikle palit al f/p oranı uygun geliyo bana farkı olucağını sanmıyorum bi de o sli board işine yaramaz onun yerine gokhan web arkadaşın dediği uygun sonra ramde alıcan para kalsın ama ben sana 1 gb ramin altını düşünme derim mutalaka ihtiyacın olacak board olarak asus veya abit tavsiye ederim gigatekte var ikiside.birde ramler çok pahalı bu aralar haberin olsun biraz bekle diyecem ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geberit -- 18 Ekim 2006; 1:08:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.