Şimdi Ara

Yep Yeni Yaris D4D (208. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.582
Cevap
10
Favori
293.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 206207208209210
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AiQUiDiE

quote:

Orijinalden alıntı: newerdais
    yaris lastik havaları kaç olmalı?
    185/60/15 32psi diyorlar.
    kitapcıkta 25 24 max26 yaziyor.
    önleri 25 arkaları 24 yaptım baya süspansiyon
    yumuşadı. bir kaç kişiye sordum 28 32 olmalı
    bende 4 lastiği 31e bağladım

Torpido gözünde olması gereken basınç değerleri yazıyor.
    Ben önleri, 35 arkaları 32 yapıyorum.

üstad bize yorum yok mu?

antalya dönüşü, düz yolda 130-150Km arası, 110 un altına neredeyse hiç düşmedim,
    600km de ortalama 6.5LT, sanırım rekor bende =))

• rekor mu? Comiser dostum ayıp oluyor ama yazın izmir-aydın otobanı öğlen sıcağı klima açık ve kesinlikle 120 nin altına düşmeden 6. vitesle 2200-3000 devirde aldım genel olarak (3000 devirde 158 görüyor klima açıkken) gişelerde baktığımda 6.2 idi. o aklıma geldi şimdi

Bu arada ben 32 basıyorum öne de arkaya da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoMiSeR
    üstad bize yorum yok mu?

antalya dönüşü, düz yolda 130-150Km arası, 110 un altına neredeyse hiç düşmedim,
    600km de ortalama 6.5LT, sanırım rekor bende =))

Allah`tan mazot ucuz
    Yine de biraz fazla yakmışsın gibi duruyor.

quote:

Orijinalden alıntı: erincar
    rekor mu? Comiser dostum ayıp oluyor ama yazın izmir-aydın otobanı öğlen sıcağı klima açık ve kesinlikle 120 nin altına düşmeden 6. vitesle 2200-3000 devirde aldım genel olarak (3000 devirde 158 görüyor klima açıkken) gişelerde baktığımda 6.2 idi. o aklıma geldi şimdi

O 6. vites bende olacaktı...
    Foot control`ü de açıp ortalama 4 falan yakardım

•  Yep Yeni Yaris D4D

Yep Yeni Yaris D4D
  • quote:

rekor mu? Comiser dostum ayıp oluyor ama yazın izmir-aydın otobanı öğlen sıcağı klima açık ve kesinlikle 120 nin altına düşmeden 6. vitesle 2200-3000 devirde aldım genel olarak (3000 devirde 158 görüyor klima açıkken) gişelerde baktığımda 6.2 idi. o aklıma geldi şimdi

dostum 6.5 işte yahu klima kapalı hem de =))

@AiQUiDiE,

ama 300devrin altına nerdeyse hiç düşmedim dostum, valide umreye gidiodu onu uğurlamaya yetişeyim diye kaptırdım geldim =))
    gidişe göre 30TL küsür fazla yaktı, çok da mühim değil =))

• Araç ekonomik de, 120 den sonra logaritmik artıyor tüketim.
    Şöyle akaryakıt fiyatları bütçemize göre olaydı da hiç düşünmeyeydik
  • quote:

Orijinalden alıntı: AiQUiDiE

Araç ekonomik de, 120 den sonra logaritmik artıyor tüketim.
    Şöyle akaryakıt fiyatları bütçemize göre olaydı da hiç düşünmeyeydik

yanlışlıkla bialderin hesaptan yazmışım, dediğin gibi 120den sonra 6.vitesin eksikliği çok,
    giderken de 120nin altına nerdeyse hiç düşmedim ama 5.1 ortalama vardı o dağa bayıra rağmen,
    120den sonra sıkıntı, bundan sonra erken çıkıp 90la kımıl kımıl gitmeyi düşünüyorum,
    belki o zaman diğer arkadaşların yaptığı 4 ortalamayı görürüm

• yaris 140tl ye depo doluyor. 600km yol yapiyorum.
    ist trafiğinde 6.5lt ölürüm ölürüm
    diğer araçlar 8.5 ile 12lt
    birde yarisin performansımükemmel
    yokuş çikiyorsun roket gibi 90ps çok iyi
    65 70ps araçlar gibi ayak dikmiyor
    130ps caravelleden yarise geçtim performans
    konusunda dibinden ayrılmaz tüçüt d4
    uzunyolda t5 bambaşka thy=t5 caravelle

• Ev işlerim bir güncellensin ikinci araç olarak Yaris aldıracaksınız bana bu gidişle :)

(MMT ye güvenebilsem dizel yaris alırdım çoktan ama)

Gerçi dizel araçlara şehiriçi kısa mesafeler için sıcak bakmıyorum ama.

Öte yandan ev olursa git gel 50 km falan olacağından pek de kısa mesafe sayılmaz.

Bir de 1.3 multijet motorlu Punto falan da olabilir.

Bravo kullandım ve de güzel araçtı gerçekten.

Hadi hayırlısı bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Ev işlerim bir güncellensin ikinci araç olarak Yaris aldıracaksınız bana bu gidişle :)

Öte yandan ev olursa git gel 50 km falan olacağından pek de kısa mesafe sayılmaz.

Hadi hayırlısı bakalım.

yarisin içide çok ferah dişardan küçük bir otomobil ama araca binenler
    oooo bunun içi oldukca büyükmüş diyorlar.
    mmt 20gündür kullaniyorum hiç bir sıkıntı yok araç 85bin kmde.
    birde yarisin kapılarını kapatınca sanki d segmentigibi toklul var
    b segmentinde yaris ve jazz derim. şehir içi rahatlığı hiçbirşeye değişilmez

• quote:

Orijinalden alıntı: newerdais

quote:

Ev işlerim bir güncellensin ikinci araç olarak Yaris aldıracaksınız bana bu gidişle :)

Hadi hayırlısı bakalım.

yarisin içide çok ferah dişardan küçük bir otomobil ama araca binenler
    oooo bunun içi oldukca büyükmüş diyorlar.
    mmt 20gündür kullaniyorum hiç bir sıkıntı yok araç 85bin kmde.
    birde yarisin kapılarını kapatınca sanki d segmentigibi toklul var
    b segmentinde yaris ve jazz derim. şehir içi rahatlığı hiçbirşeye değişilmez

dışardan içerisi çok fark ediyor kesinlikle, göründüğünden büyük dedikleri bu olsa gerek =)

• toyotanın kapılarda çift taraflı fitil kullanması kapıların tok ses vermesının en buyuk nedenı. Bu, aynı zamanda cıddı bır ses ızolasyonu saglıyor..
  •  Yep Yeni Yaris D4D
  • quote:

Yep Yeni Yaris D4D

nazargöz değmesin...
  • sağol dostum cümlemize..
  • quote:

Hadi hayırlısı bakalım.

Yaris'in güncel kasasını beğeniyorum. Şehir içi için ikinci el dizel MMT vitesli olanı alma planımız değişmedi.
    MMT vites dendiği kadar olumsuz olsa Toyota birçok modelinde bu vitesi kullanmaz ve hatta hep kaldırırdı.

Yaris formunu sürekli takip ediyorum. Arkadaşlar örnek paylaşımlar gerçekleştiriyor.

• Dizelci tecrübeli arkadaşlar yorumlarsa sevinirim :) geçenlerde depoyu fulledikten sonra herşeyi sıfırladım ve range 0 km olduktan 20 km sonra bugün tekrar fulledim. Araç 37,40 litre aldı ve toplam 676 km yaptım. ortalama tüketim de 5.6 gösteriyor ama ona çok aldanmıyorum. zira düz yolda 105'le giderken anlık tüketimim 2.9 larda ancak eve giderken çıktığım o 2 dk'lık yokuş fırlatıyor ortalamayı :) öyle az yakayım diye dikkat etmedim hatta ş.içi agresif kullanım diyebilirim. Depoda kalan 4,60 litreyi'nin bir kısmını da düşünürsek 700 km rahat yaparım gibi geliyor. Sizce nasıl?
  • quote:

Dizelci tecrübeli arkadaşlar yorumlarsa sevinirim :) geçenlerde depoyu fulledikten sonra herşeyi sıfırladım ve range 0 km olduktan 20 km sonra bugün tekrar fulledim. Araç 37,40 litre aldı ve toplam 676 km yaptım. ortalama tüketim de 5.6 gösteriyor ama ona çok aldanmıyorum. zira düz yolda 105'le giderken anlık tüketimim 2.9 larda ancak eve giderken çıktığım o 2 dk'lık yokuş fırlatıyor ortalamayı :) öyle az yakayım diye dikkat etmedim hatta ş.içi agresif kullanım diyebilirim. Depoda kalan 4,60 litreyi'nin bir kısmını da düşünürsek 700 km rahat yaparım gibi geliyor. Sizce nasıl?

benim de aynen öyle dostum ama milletin ki çok düşük bu ortalamaya göre zira sanırım senle benden başka evi yokuş sonunda olan yok galiba, benim de bi 5dk lık virajlı yokuşum var 3.vitesi nerdeyse göremiyorum o sebeple de oratalamam 5.8-6.2 arası ama dediğin gibi ben de 700küsür gittim galiba en son yanlış hatırlamıyorsam daha 3 gün önce fulledim tekrar sonuç söylerim

• quote:

quote:

Dizelci tecrübeli arkadaşlar yorumlarsa sevinirim :) geçenlerde depoyu fulledikten sonra herşeyi sıfırladım ve range 0 km olduktan 20 km sonra bugün tekrar fulledim. Araç 37,40 litre aldı ve toplam 676 km yaptım. ortalama tüketim de 5.6 gösteriyor ama ona çok aldanmıyorum. zira düz yolda 105'le giderken anlık tüketimim 2.9 larda ancak eve giderken çıktığım o 2 dk'lık yokuş fırlatıyor ortalamayı :) öyle az yakayım diye dikkat etmedim hatta ş.içi agresif kullanım diyebilirim. Depoda kalan 4,60 litreyi'nin bir kısmını da düşünürsek 700 km rahat yaparım gibi geliyor. Sizce nasıl?

benim de aynen öyle dostum ama milletin ki çok düşük bu ortalamaya göre zira sanırım senle benden başka evi yokuş sonunda olan yok galiba, benim de bi 5dk lık virajlı yokuşum var 3.vitesi nerdeyse göremiyorum o sebeple de oratalamam 5.8-6.2 arası ama dediğin gibi ben de 700küsür gittim galiba en son yanlış hatırlamıyorsam daha 3 gün önce fulledim tekrar sonuç söylerim

Ben de tekrar km tutacağım bu yokuşlar mahvediyor valla. anlık tüketimim 30 lara çıkıyor :) bir de auris gibi kullanmaya devam ediyorum onun da etkisi var :) ayağımı biraz çekersem daha az yakarım sanırım. ortalamadan ziyade 750 km'yi yakalarsam rahatlarım

• quote:

quote:

quote:

Ben de tekrar km tutacağım bu yokuşlar mahvediyor valla. anlık tüketimim 30 lara çıkıyor :) bir de auris gibi kullanmaya devam ediyorum onun da etkisi var :) ayağımı biraz çekersem daha az yakarım sanırım. ortalamadan ziyade 750 km'yi yakalarsam rahatlarım

2. viteste yaktığı ile 4.viteste yaktığı muazzam fark ediyor yokuşlarda, ki biz de dayanamıyoruz araba çekince, basıyoruz =))

• 
Sayfa: önceki 206207208209210
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.