Şimdi Ara

Yep Yeni Yaris D4D (209. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.583
Cevap
10
Favori
293.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 207208209210211
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yokuş olayı çok farkettiriyor. ben çankayada otururken ortalamam 7.2 idi. son 3 aydır batıkent'teyim, ortalama 5.1

biraz ugraşsam şehir içi 4.5 ile gezicem.

yol bilgisayarına göre 40 km kalınca depoyu dolduruyorum, yaklasık 37 litre mazot alıyorum, 700-725 km gidebiliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnnysn

yokuş olayı çok farkettiriyor. ben çankayada otururken ortalamam 7.2 idi. son 3 aydır batıkent'teyim, ortalama 5.1

biraz ugraşsam şehir içi 4.5 ile gezicem.

yol bilgisayarına göre 40 km kalınca depoyu dolduruyorum, yaklasık 37 litre mazot alıyorum, 700-725 km gidebiliyorum.

=0

ben arada bi batıkente gidip gleince ortalamam düşüyordu ama bu kadar beklemiyordum =O
  • Biraz renk katayım
     Yep Yeni Yaris D4D

Yep Yeni Yaris D4D

• arkadaşlar mmt manuelde otomatik bir üst vitese atmazmı? (bazı otomatikler gaz kesici yada başka deyişle motor koruma devreye girince vites büyütür?
    ben denedim mmt vitesi manuelde 1 viteste yüklendim çok sıkıştırmadım vites yükselmedi ve motor koruma devreye girmedi
    mmt manuelde raça haraket etmeden 2vitesi gösteriyor (vites kolunu haraket etmeden manuelde geri çekmek )servisi arayıp sordum karlı yollarda patinaja düşmeden 2 viteste kalkmak için demişti bende öyle düşünmüşütüm. mmt manuelde vitesi küçültebiliyorsa çok yüklenince büyütmelidir mi?
  • Yarın inşallah aranizdayim :)) 2009 model 30bin km temiz hasarsiz muayyer 29bin tlye aldım kaskosu ve kıs lastikleri dahil ;) foto çekip ekleyeceğim sevgilim yarisim :))))
  • quote:

Orijinalden alıntı: newerdais

arkadaşlar mmt manuelde otomatik bir üst vitese atmazmı? (bazı otomatikler gaz kesici yada başka deyişle motor koruma devreye girince vites büyütür?
    ben denedim mmt vitesi manuelde 1 viteste yüklendim çok sıkıştırmadım vites yükselmedi ve motor koruma devreye girmedi
    mmt manuelde raça haraket etmeden 2vitesi gösteriyor (vites kolunu haraket etmeden manuelde geri çekmek )servisi arayıp sordum karlı yollarda patinaja düşmeden 2 viteste kalkmak için demişti bende öyle düşünmüşütüm. mmt manuelde vitesi küçültebiliyorsa çok yüklenince büyütmelidir mi?

manuel modda otomatik olarak vites küçültür ama büyütmez. zaten vitesi büyütse otomatik moddan farkı kalmaz .

mesela dik bir yokuşu tırmanıyosun, haliyle düz yolda gittiğinden daha devirli gidiyosun. ben direkt manuel'e alıyorum yokuşta. e şimdi devir yükseldi diye araba vites yükseltirse bayılır kalırsın yokuşta.

birde ikinci viteste kalkışa olanak sağlamasının sebebi dediğin gibi kaygan zeminde patinajsız kalkabilmek için.

• hocam vites otomatikdeyken s tuşuna basıyorum ışık yaniyor manuele alınca ışık sönüyor.
    anladığım s modunda ve manuelde ekonomik sürüş yapamiyor?
  • quote:

hocam vites otomatikdeyken s tuşuna basıyorum ışık yaniyor manuele alınca ışık sönüyor.
    anladığım s modunda ve manuelde ekonomik sürüş yapamiyor?

benim araç mm değil ama benim mantığımca manuele alınca s(sport) ışığının sönmesi zatne kontrolün sizde olmasından kaynaklı,
    otomatik modda ise s'de yüksek devirli kullanıyor arabayı, ekonomik değil yani, siz manuele alınca ekonomi ya da sport seçimini kendiniz tayin edebilirsiniz neticede, dolayısı ile manuelde ekonomik sürüş mümkün diye düşünüyorum..
  • bizim bir akrabamızda 2011 model 1.33 mm yaris var şuan 1690 kmde ve ortalama 6.5 lt yakıt tüketimi
    sizce yakıt tüketimi nasıl ve daha düşer mi?
  • ben dizelle 6.5lt tüketiyorum.
    (yaris mmt)
  • quote:

ben dizelle 6.5lt tüketiyorum.
    (yaris mmt)

Dostum çok değil mi dizel için? ben çok bastım önceki depoda. 5.7 idi hatta burda paylaşmıştım. şimdi de çok dikkat etmedim bu sefer 5.3 lerde. şehir içinde dikkat edince (maksimum 6. vites 100km hız) 4.2 yakıyorum. c.tesi ş.arası gidicem, değerleri paylaşırım
  • ben hiç bir arabamda az tüketemedim bu araç 6.5lt bana göre mükemmel
    depo 145tl doluyor 600km 680km gibi sürüş olarak değişiyor ist trafiği için.
    uzunyol en çok 150km gittim buda uzun yol sayılmaz. sabırla boş bir otoyolda
    800km yapabilirim diye düşünüyorum. toyota corolla var arkadaşımda 2011
    1.6 bir depoyla 750km gittiğini iddaa etti aynı depo honda civicte var
    ben 500 550km giderdim kötü araba kullaniyorum sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: erincar

Biraz renk katayım
     Yep Yeni Yaris D4D

Yep Yeni Yaris D4D

benim araçta aynı renk. cms 559 bir takım jant aldım
    fena durmadı. ama lastik tabanı dar durdu.
    orj jantlar 5.5 cms ler 6.5 inç olarak 2side 15 ama diğer
    hesap farklı sanırım.
    lastiği değişirken 185/60/15 yerine 195/55/15 takarım
    süspansiyon yarislerde çok sert arabanın burnunu bir
    cm yere basamazsın 60yanak 55olursa iyise
    kütük olacak ama bunu michelinle ayarlarım sanırım

• quote:

quote:

ben dizelle 6.5lt tüketiyorum.
    (yaris mmt)

Dostum çok değil mi dizel için? ben çok bastım önceki depoda. 5.7 idi hatta burda paylaşmıştım. şimdi de çok dikkat etmedim bu sefer 5.3 lerde. şehir içinde dikkat edince (maksimum 6. vites 100km hız) 4.2 yakıyorum. c.tesi ş.arası gidicem, değerleri paylaşırım

bu dediğiniz değerleri Ankara merkezde, özellikle de çankaya keçiören gibi tepeleri çok olan yerlerde elde etmeniz imkansız..
    ben keçiören kuşcağızdayım b ilen bilir, alabildiğine yokuş, bizim ev Ankara'ya kartal bakışı bakıyor düşünün artık,
    ve de ortalamam bu şartlar altında 6.0-6.5 arası.. burdan önce akköprü varlık mahallesinde idim ki orası buraya göre düz, ama şehir içi,
    orda da 5.5Lt de filan kalıyordu genelde, yani Ankara'da yokuş yerlerde 6.5LT normal,
    ben iki gündür seri kullanıyorum bi yerlere geç kaldığım için bu halde 6.4LT'deyim, rekor bende =))

• Dostlarım unuttunuz mu ben de yokuştan yakınıyorum :) yokuş olmasa 4 lerde yakıcam :)) uzun yol dediğim 170 km. ama dikkat edicem 6. vites 100 km de anlık 2.8, 3 yakıyor. bakalım ortalamam ne olacak
  • Herkese selamlar,

2010 Yaris 1.33 Terra MMT Benzinli aracim. Suan 12000 km'deyim. Yakit git gide dusuyor. Istanbul trafigindeyim. Hergun 26+26=52 km Halkali - 1. Levent arasi gidip geliyorum.
    Su aralar ortalama yakit tuketimi 6.0 lt. En son depomda 618 km yol yaptim daha da 40 km gibi range vardi.

Yaristen sonra baska araclari begenmez oldum. 2010 yilinda ehliyet aldim 29 yasinda iken (epey gec). Ilk yil Cruze,Yaris,Corsa olmak uzere uc arac almistim. Birisi kayinpedere ikisi kendime. Yaris'i esim icin almistim ama o MMT oldugu icin yokuslarda geri kacirir diye korkusundan kullanamadi. Cruze'da yasadigim basit iscilik-malzeme kalitesi problemlerinden sonra Yaris'i tutup Cruze'u sattim.

Sorunlarimda o anda basladi. Simdi hicbir arac bana daha guzel gozukmuyor. Hem 100 hp hem Istanbul s.ici kesmekes trafikte 1 depo ile 600 kusur km gitme. Hep genis ic hacim. Hemde kucucuk goruntusu yani inanilmaz sirin geliyor.

Normalde Cruze'dan sonra buna binince bir sure icinde hemen satar, buyuturum diyordum. Yok, satmaya hic niyetim yok. Garip bir tutku oldu bu arac bende.

Bu arada MMT vitesten son derece memnunum. Gerci hic otomatik modda surekli kullanmadim. Hep M de kullanip direksiyondan vites artirip azaltiyorum. Tahminimce yakit tuketimi boyle daha basarili oluyor.

Sevgiler,

• quote:

Dostlarım unuttunuz mu ben de yokuştan yakınıyorum :) yokuş olmasa 4 lerde yakıcam :)) uzun yol dediğim 170 km. ama dikkat edicem 6. vites 100 km de anlık 2.8, 3 yakıyor. bakalım ortalamam ne olacak

dostum desene 6 vites yeni nesil yarisim var diye benim araç 108bin de 5 vites, anlık 2.8-3 falan filan hikaye, 90km de 5.viteste 4 görüyor düz yolda
  • bende aracın yakıt tüketiminin 5.5-6.0 arasına düşeceğini düşünüyorum ortalama olarak.Araç 6 ileri vites mmt normal modda çok çabuk vites atıyor buda tüketime olumlu etki ediyor.Ama performansı çok düşürüyor tabi .Onun içinde sport mode koymuşlar ama daha hiç kullanmadık.Bu benzin fiyatları böyle giderse zaten daha da kullanamayacağız gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut_isikan

bende aracın yakıt tüketiminin 5.5-6.0 arasına düşeceğini düşünüyorum ortalama olarak.Araç 6 ileri vites mmt normal modda çok çabuk vites atıyor buda tüketime olumlu etki ediyor.Ama performansı çok düşürüyor tabi .Onun içinde sport mode koymuşlar ama daha hiç kullanmadık.Bu benzin fiyatları böyle giderse zaten daha da kullanamayacağız gibi

benim sıkışık trafikte kafam atıp makaslara başlayınca değerler 6yı geçiyor zaten, yokuış mokuş değil de biraz insan gibi sürünce 5.5lere iniyor da sıkışık trafikte stresle mümkün değil

• dostlar, özellikle de erincar,

bu hafta sonu keçiören-konya yolu-gölbaşı şeklinde 70km'lik bir gidiş gelişimiz oldu, istatistiklerse oldukça şaşırtıcı;
    o ana kadar 200km seyir için ortalama yakıt 6.1Lt, 70km'lik seyir sonrası ise ortalama 5.7Lt'ye(5.6lt'den son anda yükseldi, yani 5.7lt üst değer, 5.8lt'ye kaçma şansı yok) düştü...

bu noktadan hareketle o 70km'lik gidiş gelişin ortalamasını aldığımızda 4.5lt'ye tekabül ediyor ki bu da benim için şaka gibi, zira eve gidip geldiğim yol aynı, inişler çıkışlarda değişim yok,
    sadece konya yolunun düzlüğü ve de uzun süre kullanmış olmam etkili olabilir diye düşünüyorum, ama inanın düz yol bir arabayı bu kadar mı değiştirir,
    4.6lt nerde, 6.1lt nerde =((

• 
Sayfa: önceki 207208209210211
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.