Şimdi Ara

Yep Yeni Yaris D4D (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.583
Cevap
10
Favori
293.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eyvallah ben görmedim o rengi geçenlerde de biri güzel olmadığını yazdı onun için görenlerin fikrini almak istedim
  • Yazan bendim ama bana bakma sen özelikle renk konusunda
  • 3.Depo eouro dizelimide aldım.ilkinde 6.3 ikincisinde 6.1 üçüncüsüde 5.9 a düştü araç 1700 kmde.Daha düşecek eminim.

Not:Bu değerler tamamen şehiriçi sıkışık 1. köprü trafiğinde ölçülmüştür.Yani tam anlamıyla şehiriçi
  • kardeş nasıl memnunmusun tam anlamıyla,uzun yolda nasıl perfonmansı biraz bilgi versen,biraz anlat ya valla b28 gündür heyecanla bekliyorum
  • Canım İzzet kardeşim;
    Valla eşimle araca her bindiğimizde ne kadar iyi bir seçim yapmışız diye bir sohbet kesin açılıyor.Israrla dediğim gibi yarisi almadan önce yabancı siteler dahil o kadar çok araştırma yaptım ki inanamazsın.....
    Yaşım 30 mesleğim avukat ve öğrencilik yıllarımdan beri hep hayalim Sıfır araba alabilmekti, bu yüzden en iyi seçimi yapmak dahada bir önem kazanmıştı.Bundan önceki aracım 2001 Bravoydu.Tasarımı yol tutuşu falan güzel arabaydı ama benzin yetiştiremez olmuştum.Şehir içinde 12 lt benzin yakıyordu.üstelik parçalarıda çok ucuz değildi araç 5 yaşında olduğundan artık servise sık gider olmuştum ve parça fiyatları beni üzmeye başlamıştı.Bunları neden anlattım;bir önceki araçta bu sorunları yaşayınca amaç az yakan bakımlar hariç servise gitmeyeceğim sorunsuz bir araba almaktı.Yaklaşık 2 ay bütün markaların 30 milyar civarı modellerini inceledim.Doğal olarak dizellere baktım hep kalabalık bir aile olmadıgımız ve nakliye işi yapmayacağımız için hep B segmenti araçlarla ilgilendim.Fiesta ya baktım ilk ABS dir falandır filandırı ekleyince fiesta 33 milyara falan geldi birde fiestada hayal kırıklığına uğrayanların sayısının az olmadığını duyunca vazgeçtim.Seat İbizaya baktım 3 silindir motor, parçasının pahallı olması ve 2.elini düşününce çok kanım ısınmadı, Rio çıktı ona baktım ABS bile opsiyonel müzik sistemi Türkiyede takılmış Blaupunkt sırıtıyor orda ben sonradan takıldım diye ondan vazgeçtim,Poloya bakmadım bile onu ekle bunu ekle fiyat 35 e yaklaştı yuh dedim.Sonra Yarisi fark ettim kasası yeni değişmiş bir çok şey standart ,dizel ,kokpit çok şık ve modern En önemlisi TOYOTA sorunsuzluğu tamamdır dedim bu araba alınır.Rio ya 27,500 vereceğime 29 milyar veririm(sol versiyonu mmt ) içime sine sine binerim dedim gerçektende öyle.Rio 27,500 iken artıları çok olan bu aracın pahalı olduğunu söylemek haksızlık olur.Neyse aracı Türkiyede ilk alanlardan biriyim ve inan çok memnunum motoru çok güzel sessiz ve atak 110 beygir olan rakiplerinden daha iyi çünki onlar 1280-1300 kilo Yaris 1050 kilo orantılarsan kilo ile yarisin beygir gücü daha fazla çıkıyor.Kullanımı zevkli tipi hoş çoğu insanın ilgisini çekiyor dikkatlice süzüyorlar aracı:) ve TOYOTA yani
    quote:

Orjinalden alıntı: izzetbey

kardeş nasıl memnunmusun tam anlamıyla,uzun yolda nasıl perfonmansı biraz bilgi versen,biraz anlat ya valla b28 gündür heyecanla bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi göbeklisüpermen -- 5 Mart 2006; 20:12:37 >

• İzzetbey kardeş,

Sen arabanın parasını tam yatırdın mı? Anladığım kadarıyla araç için sen de benim gibi sıraya yazılmışsın ve kapora vermişsin. Ancak Toyota arabaya gelen zammı direk bize de yansıtıyor!

Bu durum kabul edilemez! Ben 2 hafta önce siparişi vermişim, şimdi teslim alırken yaklaşık 1 milyar daha çok vermemi istiyorlar! Şu an çok sinirliyim. Her an "Başlarım böyle işe" diyerek araba almaktan vazgeçebilirim Zaten yasal olarak kaporayı yakma gibi bir şansları yok! Yine kafam karıştı. Yeni fiyatıyla 28.000'e gelecek d-4d terra. O paraya üst sınıf Kia Cerato alınabilir. Ya da daha az borca girerim, gider clio symbol ya da dacia logan alırım!

Yaw tam dedim buldum arabayı okey.. şu işe bak..
    Memlekette dolar euro hergün düşüyor. Diğer tüm araba markaları fiyat düşürüyor!. Toyota zam yapıyor! Kimse bana o ilk fiyat özel 1000 araçlık fiyattı demesin. O zaman sipariş verirken uyarsalardı. Çok mu zor kaçıncı arabanın satıldığını takip etmek? Her akşam tüm bayilerden sayı alırsın, güncel bir satılan araç sayısı çıkartırsın. Gelip sipariş veren adama da 1000 araçlık limit doldu, fiyat değişebilir(!) dersin en azından!

Çok sinirliyim..

• Araba almadan önce 1 ay boyunca yeni yaris in fotoğrafları masa üstüm idi. Ama nasip kısmet başka araba aldım. Bence Yeni Yaris B sınıfı hb'ler içinde gözü kapalı alınacak bir araç.
  • 3 gün önce Yaris d4d manuel aldım. Aracın dizelinin otomatik olanını da test ettim ve onu da çok beğendim… Alışkanlık nedeniyle manueli tercih ettim. Her ikisi de ihtiyaca cevap veriyor. Buna karşılık dizel olan araçları hemen bulabilmek mümkün değil. Ben tüm aramalarıma rağmen arabayı ancak Ankara’da bulabildim. Tercih ettiği renk yakamoz gümüşü idi zira yakamoz gümüşü bu arabaya çok yakışıyor. Alacak arkadaşlara biraz daha paraya kıyıp alüminyum jant tavsiye ediyorum; havasını değiştiriyor. (Sıkı pazarlık sonucu 600-YTL fark ile alabildim, inanmasam da, sonradan alınırsa 1000-YTL’ye malolabileceği söylendi, Nitekim Jantların tekinin liste fiyatının 190-YTL olduğunu firmadan öğrendim. Bu arada aracın aksesuarlarının Belçika’dan geldiğini ve biraz pahalı olduğunu hemen söyleyeyim. Örnek: alüminyum spor vites topuzu 93-YTL; ön koltuk kol dayama torpidolu 203-YTL, bu ücretlere işçilik dahil değil, benim araca taktırmayı düşündüğüm arka spoylerin fiyatını varın siz tahmin edin?). Aracın genel özelliklerine bakılırsa: araç yol tutuşu olarak çok düzgün ve yüksek olması nedeniyle çoğu arca tepeden bakıyorsunuz. Sürücü koltuğu ve kullanımı rahat. Konforu da sınıfına göre çok iyi. 5 kişi rahatlıkla oturuyor. Almadan önce fikrini sorduğum ve tereddütle yaklaşan arkadaşlarım aracı gördükten sonra fikir değiştirdiler. Eski Yaris ile kıyaslanacak bir araç değil. Bunun adı YEP YENİ YARİS eskisi ile hiç alakası olmayan, tamamen farklı bir araç. Bagajının küçük olduğuna ise hiç katılmıyorum. Yılda 1 defa tatile giden (arabasının bagajı büyük olduğu zaman evde ne bulursa beraberinde götürmeye kalkışan) ve bagaja da en çok o zaman ihtiyaç duyan, benim gibi tek çocuklu ya da çocuksuz aileler için ideal ölçülerde. Performansa gelince…Performans açısından bu motor fazla bile…. Özellikle dönme çapının düşük olması ve kıvraklığı nedeniyle virajlarda hiç zorlanmıyor, rampada adeta uçuyor. Bu araçtaki motoru kendi sınıfı dışındaki araçlarla ya da aynı segmentte yer alan 2. sınıf ya da 1. sınıf olduğunu iddia edip (adını satıp) karşılığını vermeyen markalarla kıyaslayanları ise anlamıyorum…! Sokağa atılacak paranız var ise gidin onları alın. Beğenmeyenleri anlayabiliyorum ancak saçma sapan mukayese edenleri anlamıyorum. Bayan arabası olduğunu iddia edenler de olmuş…Bayanlar Mercedes’e de biniyor, Ferrari’ye de, bu onları bayan arabası yapıyor mu? Erkekliğin ölçüsü eğer arabanın uzunluğu ve genişliğine göre belirlenecek ise, limuzin dışındaki her aracı bayanların kullanması gerekir. Öte yandan devir ekonomi devri unutmamak lazım. Sonuçta bu araç hem ekonomik hem performanslı. Alan arkadaşlara hayırlı olsun diyorum.. Güle güle ve kazasız belasız kullansınlar…

• caganh,

aracı teslim aldın mı yoksa sıraya mı yazıldın?
    Zira dün araca yaklaşık 1000 YTL zam geldi ve bu farkı eğer aracı teslim almadıysan senden de isteyeceklerdir.
    Ben de saten gümüşü için sipariş vermiş idim(bulabilirlerse gece mavisi ile değiştireceklerdi), ancak bu 1000 YTL zam miğdemi bulandırdı.
  • ben şubatın 10 da 10,000 tl verdim,bilmiyorum zammıda sizden duydum inşallah yansıtmazlar aracımda mart ın 13 de gelecek 1.4 D-4D kozmik mavi
  • Hayırlı uğurlu olsun inan bana çok ama çok iyi bir seçim.İlerde yakış durumlarını bize bildirirsen kıyaslama şansımız olur.
    quote:

Orjinalden alıntı: caganh

3 gün önce Yaris d4d manuel aldım. Aracın dizelinin otomatik olanını da test ettim ve onu da çok beğendim… Alışkanlık nedeniyle manueli tercih ettim. Her ikisi de ihtiyaca cevap veriyor. Buna karşılık dizel olan araçları hemen bulabilmek mümkün değil. Ben tüm aramalarıma rağmen arabayı ancak Ankara’da bulabildim. Tercih ettiği renk yakamoz gümüşü idi zira yakamoz gümüşü bu arabaya çok yakışıyor. Alacak arkadaşlara biraz daha paraya kıyıp alüminyum jant tavsiye ediyorum; havasını değiştiriyor. (Sıkı pazarlık sonucu 600-YTL fark ile alabildim, inanmasam da, sonradan alınırsa 1000-YTL’ye malolabileceği söylendi, Nitekim Jantların tekinin liste fiyatının 190-YTL olduğunu firmadan öğrendim. Bu arada aracın aksesuarlarının Belçika’dan geldiğini ve biraz pahalı olduğunu hemen söyleyeyim. Örnek: alüminyum spor vites topuzu 93-YTL; ön koltuk kol dayama torpidolu 203-YTL, bu ücretlere işçilik dahil değil, benim araca taktırmayı düşündüğüm arka spoylerin fiyatını varın siz tahmin edin?). Aracın genel özelliklerine bakılırsa: araç yol tutuşu olarak çok düzgün ve yüksek olması nedeniyle çoğu arca tepeden bakıyorsunuz. Sürücü koltuğu ve kullanımı rahat. Konforu da sınıfına göre çok iyi. 5 kişi rahatlıkla oturuyor. Almadan önce fikrini sorduğum ve tereddütle yaklaşan arkadaşlarım aracı gördükten sonra fikir değiştirdiler. Eski Yaris ile kıyaslanacak bir araç değil. Bunun adı YEP YENİ YARİS eskisi ile hiç alakası olmayan, tamamen farklı bir araç. Bagajının küçük olduğuna ise hiç katılmıyorum. Yılda 1 defa tatile giden (arabasının bagajı büyük olduğu zaman evde ne bulursa beraberinde götürmeye kalkışan) ve bagaja da en çok o zaman ihtiyaç duyan, benim gibi tek çocuklu ya da çocuksuz aileler için ideal ölçülerde. Performansa gelince…Performans açısından bu motor fazla bile…. Özellikle dönme çapının düşük olması ve kıvraklığı nedeniyle virajlarda hiç zorlanmıyor, rampada adeta uçuyor. Bu araçtaki motoru kendi sınıfı dışındaki araçlarla ya da aynı segmentte yer alan 2. sınıf ya da 1. sınıf olduğunu iddia edip (adını satıp) karşılığını vermeyen markalarla kıyaslayanları ise anlamıyorum…! Sokağa atılacak paranız var ise gidin onları alın. Beğenmeyenleri anlayabiliyorum ancak saçma sapan mukayese edenleri anlamıyorum. Bayan arabası olduğunu iddia edenler de olmuş…Bayanlar Mercedes’e de biniyor, Ferrari’ye de, bu onları bayan arabası yapıyor mu? Erkekliğin ölçüsü eğer arabanın uzunluğu ve genişliğine göre belirlenecek ise, limuzin dışındaki her aracı bayanların kullanması gerekir. Öte yandan devir ekonomi devri unutmamak lazım. Sonuçta bu araç hem ekonomik hem performanslı. Alan arkadaşlara hayırlı olsun diyorum.. Güle güle ve kazasız belasız kullansınlar…

• İzzet kardeş fatura kesilesiye kadar fiyat ve vergi artışını sana yansıtacaklardır.Çünki araç bayinin stoğuna girdiğinde toyotasa bayiye fatura keser.Bayinin elinde olmayan araç gelince bayide zamlı alır.Ama bence zamı yansıtırsanız almam bu aracı dersen kendi kar marjlarından kısıp eski fiyattan kesin vereceklerdir.Bir dene bence....
    quote:

Orjinalden alıntı: izzetbey

ben şubatın 10 da 10,000 tl verdim,bilmiyorum zammıda sizden duydum inşallah yansıtmazlar aracımda mart ın 13 de gelecek 1.4 D-4D kozmik mavi
  • Tyler 78 kardeş,

Ben aracı ilk defa Konya’da 27.02.2006 tarihinde denedim. Orada manuel vites bulamadım. Otomatiği var idi (saten gümüşü-belki hala orada olabilir bir arayın). Daha sonra aracı çok beğendim. Civar illeri araştırdım. Manuel buldum ancak Yakamoz gümüşü bulamadım. (Bu arada satış elemanı ben bilgisayardan baktım hiçbir bayide gözükmüyor derse inanma) . Tüm Toyota yetkili satıcılarına tek tek telefon ettim. Anakara’da Lider’de var dediler. 28 Şubatta aradım. Gidip 1 Mart ta aracı teslim aldım. 2 günde tüm işlemleri yapıp plakayı taktılar sağ olsunlar. Bana kimse zamdan bahsetmedi. Konya ve Mersin Nisan ayına gün verdi onlar dahi zamdan bahsetmediler. Bence konuyu bir daha araştırsan iyi olur. Selamlarımla…
  • bugün bende bayii aradım arabadan haber varmı diye onlarda zamdan bahsetmedi,ayrıca ben tam 1 ay önce sipariş verdim ve sıraya yazıldım.bana uygulayacaklarını zannetmiyorum,artı bayide tanış
  • 24.400 ilk 1000 araç içindi dedi bayi bana. Yaris o kadar satmış yani artık heryerde +1.000 YTL daha
  • Fiyatını artırmasalrdı daha mantıklı olurdu ama bu sefer benim gibi ilk bin arac olsun zamlı olmasın diye acele edenlere haksızlık olurdu
  • Bu araba efsunlu arkadaş!.........

100-YTL mazot aldım. 550 km yol yaptım hala 1/2 depo yakıt var.
    Bir 500 daha yapar isem demek ki 1 depo ile rahat rahat 1000 km devirecek bu aygıt. Gelişmeleri bildireceğim.
    Aklımı seveyim…..once TOYOTA forever TOYOTA…..
  • quote:

Orjinalden alıntı: caganh

Bu araba efsunlu arkadaş!.........

100-YTL mazot aldım. 550 km yol yaptım hala 1/2 depo yakıt var.
    Bir 500 daha yapar isem demek ki 1 depo ile rahat rahat 1000 km devirecek bu aygıt. Gelişmeleri bildireceğim.
    Aklımı seveyim…..once TOYOTA forever TOYOTA…..

• caganh,

Şaka bi yana sakın ışığın yanmasını bekleme dizel arabalarda..
    Sen işi şansa bırakma, yanmadan önce ışık al mazotunu..
    Hava yapma riski var...
  • Ben de Yaris'e çok heveslenmiştim. Geçenlerde galeriye gittim ve D4-D MultiMode ile test sürüşü yaptım. Aracın performansı gayet iyi ama bu M/M beni hiç sarmadı. Manuel vites alışkanlığını yarattığı "sanki arabayı ben kullanmıyormuşum" hissi bir yana otomatik modda vites geçişleri normalin üzerinde belirgin. Hatta mümkün olduğunca yumuşak vites geçirme takıntısı olan bana göre rahatsız edici seviyede. Manuel modda kullanınca daha iyi olacaktır herhalde. 15 dakikalık test sürüşünde özellikle rampa bir yere çekip yokuşta kalkış denemesi yaptım. Çok da dik bir yokuş olmamasına rağmen (ancak arabada 3 kişi vardı) el freni kullanmayınca bayağı geri kaydırdı. O güne kadar eşim yüzünden ben de otomatik düşünüyordum ama o sürüşten sonra manuelden bozma otomatikten vazgeçtim.

Bagajı bence de küçük. Koltukları öne çekince biraz büyüyor tabi ama ben direksiyonda iken şoför koltuğu zaten bayağı arkada olduğu için arka koltuğu da fazla öne çekmek mümkün olamayacaktı. O halde de gerçekten 2 market poşetini anca alırdı.

İç tasarım, malzeme kalitesi falan da iyi ama Yaris'ten inip HB Corolla Terra'nın içine oturunca içimden "Bunun üzerine Yaris'i bedava verseler almam" diye düşündüm. Onun yanında Yaris oyuncak oto gibi geldi. Yaris'e baktıkça tipinden de hoşlanmamaya başladım ama sonuçta zevk meselesi. Tipini beğeniyorsanız ve bagaj sorun değilse gönül rahatlığı ile alınabilir; kalite ve sağlamlık açısından hiçbir söz söylenemez.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.