Şimdi Ara

Yep Yeni Yaris D4D (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.583
Cevap
10
Favori
293.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi şu bağaj konusuna bir açıklık getirelim.Hiç inçelem yapmadan sınıfındaki rakiplerinin ki ne kadar mış bakmadan küçük diyip karalamayın Yarisi.Rakiplerinin bagaj hacmini küçükten büyüğe sıraladım bir bakın bakalım......

1- Picanto :157 lt
    2- Panda :206 lt
    3- Colt :220 lt
    4- C2 :225 lt
    5- 206 :245 lt
    6- Clio :255 lt
    7- Getz :255 lt
    8- Corsa :260 lt
    9- Fabia :260 Lt
    10-Polo :270 lt
    11-Yaris :278lt +Arka koltuklar 15 cm öne kaydırılırsa 363 lt
    12-Palio :280 lt
    13-Fiesta :284 lt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi göbeklisüpermen -- 30 Mart 2006; 12:09:29 >
  • quote:

1- Picanto :157 lt
    2- Panda :206 lt
    3- Colt :220 lt
    4- C2 :225 lt
    5- 206 :245 lt
    6- Clio :255 lt
    7- Getz :255 lt
    8- Corsa :260 lt
    9- Fabia :260 Lt
    10-Polo :270 lt
    11-Yaris :278lt
    12-Palio :280 lt
    13-Fiesta :284 lt

Bu listeden Corsa, Yaris, Getz ve Fiesta'ya alıcı gözle bakmıştım. Benim gözümle bu üçünün sıralaması Fiesta > Getz > Corsa > Yaris şeklindedir ama şu da var ki bagaj hacminin m3 cinsinden ifadesi bence çok anlamlı değil. Yaris'in bagaj hacmi sayısal olarak Fiesta ile neredeyse aynı ama Yaris bu değere yüksekliği sayesinde ulaşıyor. Oysa ki Fiesta'nın daha alçak ama yayvan olan bagajı bence çok daha kullanışlı. Şahsen bagaja en çok ihtiyaç duyduğum konu olan market torbaları açısından olaya bakınca Fiesta'nın bagaj zemini Yaris'in neredeyse 2 katı poşet yerleştirilebilecek kadar geniş. Yaris'in de hakkını yememek lazım, bazen yüksek bagaj da çok avantajlı olabilir ama genel olarak benim tercihim genişliktir.

Bu vesileyle otomotiv firmalarına sesleniyorum; teknik tablolara bagaj hacimleri değil taban alanları yazılsın

• bence bagajıda küçük aile için yeterli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izzetbey -- 8 Mart 2006; 19:48:24 >
  • Yok arkadaş seni ikna edemeyecez.Yükseklik ile alakası yok arka koltukların hizasında açılan kapanan kapağa kadar ölçüm yapılıyor.Yarisde tavana kadar yapılmadı ki bu ölçüm oda kapağa göre yapıldı.Arka koltukları 15 cm kaydırılınca kapasite dahada büyüyor ama onu yazmadım çünki bu bilgi yok.Ha benim için bagaj çok önemli boş kaldığımda aracın önüne yük ve eşya taşınır tabelası asar ek işimi yaparım diyorsan toros tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi göbeklisüpermen -- 8 Mart 2006; 19:55:29 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Iamnotsuperman

Yok arkadaş seni ikna edemeyecez.Yükseklik ile alakası yok arka koltukların hizasında açılan kapanan kapağa kadar ölçüm yapılıyor.Yarisde tavana kadar yapılmadı ki bu ölçüm oda kapağa göre yapıldı.Arka koltukları 15 cm kaydırılınca kapasite dahada büyüyor ama onu yazmadım çünki bu bilgi yok.Ha benim için bagaj çok önemli boş kaldığımda aracın önüne yük ve eşya taşınır tabelası asar ek işimi yaparım diyorsan toros tavsiye ederim

• Arkadaşlar,

Araçlarınızın üzerindeki Lastik markalarını söyleyebilir misiniz?
    Benim araçta Bridgestone Potenza vardı. Bazı Yaris’lerde ise DUNLOP gördüm.
    Acaba dizellerin hepsinde Bridgestone mu var? Bir de hangisi daha makbul acep?
  • Benimkinde dunlop sport var.Potenzanın çok iyi olduğunu biliyorum Eski araba mı satmadan arastırdıktan sonra Potenza almıştım çok da iyiydi.
  • O zaman dizelin manuel ile mmt şanzımanında farklı lastik kullanılmış olabilir..
    Neyse Potenza denemiş ve kabul görmüş bir lastik…bu da iyidir….
  • Geçenlerde gecikmiş 1000 bakımına gittim.Toyota servisine hayran kaldım.Herkes ilgili herkes gülüryüzlü.Para kazanmayacakları 1000 bakımında bu kadar ilgili olmaları beni şaşırttı.Kayıt işleminden sonra bekleme odasına geçtim.Bütün gazeteler son dergilerin çoğu ( genelde 2-3 yıllık dergiler olur servislerde) digitürk, interneti bağlı pc nescafe otamatı kurabiyeleri görünce aha dedim benim ofisden daha iyi bir ortam.Lifte kaldırılınca benide çağırmalarını istemiştim diğer servislerde bu isteğiniz ya hoş karşılanmaz yada dikkate alınmaz Toyota da ise aracınızı kaldıracaz buyrun berabar gidelim, dediler.Bakım bitti derken birde aracı bilgisayara bağladılar motorun her paremetresini incelediler.Eski aracım 2001 Bravo idi Fiat servisi ile kıyaslayınca çok ama çok farklı geldi bana.
    Yarislerin 10 bin bakım ücreti ise 110 YTL idi bu makul fiyatıda öğrenince yüzümde tebesümlerle eve döndüm.

• Test Drive: 2007 Toyota Yaris (Echo Hatchback)
    from Colin Hefferon
    Honest Driving
    Guide Rating -
    “The Yaris is everything I need or want in a car. It’s attractive and it’s compact enough to tuck into almost any space. Yet it’s roomy enough for four full size adults plus their overnight bags and a weekend’s worth of groceries. It’s cheap to buy and economical to operate. And because it’s a Toyota, it’ll run forever.”
    Kaynak: http://cars.about.com/od/toyota/fr/ch_07yaris.htm
    Adam test edip puanı vermiş : ***** yıldız.
    İlk cümleye dikkat: “Yaris bir arabada olmasını istediğimi ve ihtiyaç duyduğum her şeye sahip.”
    …son cümle ile olayı bitirmiş: “ve o bir TOYOTA olduğundan sonsuza kadar çalışır (gider)”

• merhabalar bende de dizel yaris var. 15 ocaktanberi kullanıyorum. (hemen hemen hergün ortalama 100 km) Sanırım yaris le en çok kilometre yapmış kişi benim :) (4500km)

Daha önce de yazmıştım, şimdi son yakıt tüketim değerlerini vereyim size.

ilk depoda ortalama 6 litreydi, 2.ve 3. depoda 5,5 litreydi,
    Son 3 depoda yaptığım ölçümler araç ortalama 5 litre yakıyor

Bu değer şehir içi değeri. (trafiğe göre +0,2 litre oluyor) Dün depoyu yeniden doldurdum, son değer 660 km 76 YTL (34,5litre) ile km'de 115 kuruş.

bu arada bi sorun var: araç kilitliyken bagaj kapısını açma girişiminde bulunursanız takılıp kalıyor. 3-4 kere kilitleyip tekrar açmanız gerekiyor. bagaj açıkken kitlediğinizden sonra bagajı kapatırsanız da gene kitlenmesi için 3-4 kez aç kapa yapmanız gerekiyor.

henüz servisine gidip bunu konuşmadım, bilgi alınca sizle de paylaşırım.
    sizden ricam siz de bir denermisiniz?

Bu arada b sınıfı bir araç arayanlara yaris derim başka birşey demem. bir dizel araba bu kadar mı iceri ses vermez.

Bu arada araba ile pek uzun yol sayılmaz ama yaklaşık 200km lik bir yola çıktım. 5 kişi, koltukları öne aldım. bagaja neler sığdı resmini çekip burada yayınlamadığıma şimdi pişmanım. Arkada oturan 3 kişi ise gayet rahattı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anevrizma -- 12 Mart 2006; 10:00:33 >

• yaris dizellerin servis ve yedek parça fiyatları nasıl? MMT de bu fiyatlar dahada artarmı?
  • Anevrizma kardeş ben denedim kilitli iken açmayı böyle bir şey olmadı ama kilitledikten sonra kapatmayı denedim senin ki gibi oldu.Yakış değerlerin benimkinden daha iyi Köprü trafiğinde 1700 kmlerde 5,9-6,0 arasına yeni düştü senin şehir neresi nasıl bir trafikte yakaladın bu değeri.
    Birde şehirdışı yaptıkça aracın kendine geldiğini motorun açıldığını serileştiğini ve az yaktığını fark ettim.
    Chona kardeş dizel ile benzinli arasında bakımda yalnızca 15-20 milyon oynuyor .Parça fiyatlarıda aynı.MMT ile hiç fark yok
  • evet nihayet uzun beklemeden sonra aracım(1.4 D-4D TERRA YARIS) 1000 ytl zamla gelmiş bulunmakta,gerçi tırla geç geldiği için bügün plaka işlemlerini tamamlayamadık ve pazartesine kaldı,malesef zammın 300 ytl sini kesebildim(gerçi daha önce bir indirim almıştım,aleminyum jant(orana modeli) ile 27,400+800jant fiatı 28,200 olan aracı 27,200 anlaşmıştım şimdi ise 27,900 çıktı.yine de iyi aldım herhalde şu anki fiyatı jantsız 28,350 oldu.birde rengini pek beğenmedim kozmik mavi(umduğumdan koyu çıktı) gerçi uzun yoldan gelmiş gümrükte beklemiş tozlu ,kirli ve jant kapaksız idi.temizlenince jantları takılınca beğeneceğimi söylediler ama yinede içim buruk nedersiniz güzel duruyormu görenlerin fikirleri nedir ...
  • İzzet kardeş ilk görünüşüne bakma araç şimdi hem dediğin gibi kirli hemde mumlu.Mumunu çıkarsınlar çıkardıktan sonra pasta cila da yapıyorlar o zaman bak bir de gözlerine inanamayacaksın
  • fiatı nasıl alan arkadaşlar bir mukayese yapabilirmi acaba
  • Supermen; benim yol hergün Küçük olan çekmeceden bostancıya e-5 ten giden ve gelen bir yol.. sabahları tam bir şehir dışı ama akşamları bildiğin köprü yolu.

Köprü zaten tıkalı, peşine topkapı, peşine merter, peşine şirinevler, safi trafik.

İlk 1500-2000 de benim ki de 5,5-6 litre yaptı. bugün yine doldurdum depoyu. 670 km, 35,14 litrede. ortalama 5,2 litre...

Bu arada bir bilgi, bir sabah K.Çekmece-bostancı yola çıkmadan ortalama tüketimi sıfırladım. şirkete vardığımda ortalama 3,9 du. fazla zorlamayınca arabayı ekonomik oluyor.

Bu arada bir bilgi daha, birçok kişi biliyordur gerçi de araç ile yokuş aşağı inerken arabayı boşa almayın arkadaşlar kompresörle insin araba o zaman mazot yakmıyor. deneyin görün. yol bilgisayarında göreceksiniz...

bu Arada İzzet bey arkadaşıma hayırlı osun. bence gayet iyi fiyata almışın. ^Güle güle kullan. Kazasız belasız...

herkese selam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anevrizma -- 18 Mart 2006; 21:27:10 >

• teşekkürler,hepimize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izzetbey -- 19 Mart 2006; 0:22:31 >
  • İzzetbey kardeş öncelikle hayırlı olsun, akazasız belasız kullan....
    çok isabetli bir karar vermişsin, seninle arabadaş olduk
    gün geçtikçe ne iyi bir karar verdiğini sen de anlayacaksın, valla ben öyle bir anladım ki...
    bu aracı kullanmak insana müthiş bir güven duygusu ve haz veriyor. gerçekten de güvenlik konusunda sınıfında lider araç konumunda. her zaman söylüyorum, bu aracın rampa ve viraj performansını başka araçta görmedim. belki bana lazım olduğu için hep bu özelliğini ön plana çıkarmaya çalışıyorum ama ülkemizin yolları malummm....bu arada 1000 bakımını yaptırdım geçen gün, bana pek bir hikaye gibi geldi bu iş, ne yaptılarki aracı yıkamadan başka? ee ne de olsa parasız

• teşekkür ederim,sen kaça almıştın aracını ve rengi nedir acaba,kozmik maviyi nasıl buldun
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.