Şimdi Ara

Yere Düşen Hard Diskin Garantisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçenlerde 2.5'' lik hard diskimi merdivenlerden inerken elimden yere düşürdüm. 3-5 basamak aşağı yuvarlanarak indi. Koruma kılıfında olduğu için mekanizma zarar görmedi, fakat kutusu biraz yamuldu. Yere düştüğünü söyleyip garantiye versem garanti dahilinde bedavaya kutusunu değiştirirler mi? Yoksa kullanıcı hatası diyerek para mı isterler?

• quote:

Orijinalden alıntı: Backslider

Geçenlerde 2.5'' lik hard diskimi merdivenlerden inerken elimden yere düşürdüm. 3-5 basamak aşağı yuvarlanarak indi. Koruma kılıfında olduğu için mekanizma zarar görmedi, fakat kutusu biraz yamuldu. Yere düştüğünü söyleyip garantiye versem garanti dahilinde bedavaya kutusunu değiştirirler mi? Yoksa kullanıcı hatası diyerek para mı isterler?

Kutu değişmez zaten.. Direk siz eyeni bir hdd verilir ancak hdd üzerinde bir darbe söz konusu olduğunda bu garanti kapsamına girmez..
  • Yani benim Harddiski garanti kapsamında tamir ettirmenin veya değiştirmenin bir yolu yok mu? O kadar para vermiştim, daha 3 ay oldu alalı.
  • Ürün modeline ve markasına göre darbe korumalı ya da darbe testlerini geçmiştir gibi bir ibareye sahipse, belki garanti kapsamında tamiri/değişimi gerçekleştirilebilir. Ama bu tamamen ürünün marka ve modeline, ayrıca da teknik servisin müşterisine gösterdiği ilgiyle de alakalı
  • quote:

Yani benim Harddiski garanti kapsamında tamir ettirmenin veya değiştirmenin bir yolu yok mu? O kadar para vermiştim, daha 3 ay oldu alalı.

Servis ücreti ile yapmaları muhtemel, oda pahalı olur. Eğer XS ise sorun etmeden değiştiriyorlar, benim seagate verilerimi bile kurtardırlar. Şiddetle tavsiye ederim aramanızı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serranoyan

quote:

Yani benim Harddiski garanti kapsamında tamir ettirmenin veya değiştirmenin bir yolu yok mu? O kadar para vermiştim, daha 3 ay oldu alalı.

Servis ücreti ile yapmaları muhtemel, oda pahalı olur. Eğer XS ise sorun etmeden değiştiriyorlar, benim seagate verilerimi bile kurtardırlar. Şiddetle tavsiye ederim aramanızı.

XS nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erai

Ürün modeline ve markasına göre darbe korumalı ya da darbe testlerini geçmiştir gibi bir ibareye sahipse, belki garanti kapsamında tamiri/değişimi gerçekleştirilebilir. Ama bu tamamen ürünün marka ve modeline, ayrıca da teknik servisin müşterisine gösterdiği ilgiyle de alakalı

Teknik servisin gösterdiği ilgiyi şöyle açıklayayım: Ürün kutusundan 3.5'' lik bir ürünün kullanım kılavuzu çıktı. Firmayı aradığımda derdimi anlatana kadar en az 4 farklı kişiye yönlendirildim. Alt tarafı darbe almış ürünün garantisi olup olmadığını sordum. Sonra teknik servislerinin adreslerini sordum. Aldığınız yere verin, onlar yollarlar dediler. Ya şehir dışından almış olsaydım harddiski? Teknik servise gidene kadar 3 farklı şehir mi dolaştıracaktım? Saçma sapan işler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backslider -- 3 Eylül 2010; 9:55:11 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.