Şimdi Ara

Yerel Ağda Dosya Paylaşma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Ofiste Windows 10 64 bit işletim sistemine ait 2 bilgisayar var. Pc'lerin bir tanesinde olan bir klasörü paylaşıma açıp ortak kullanmak istiyorum.

*Gelişmiş dosya paylaşımı ayarları kısmından tüm izinleri açtım, parola korumayı kaldırdım,
    *Paylaşılacak dosyaya tüm kullanıcılara okuma-yazma iznini verdim

tüm bunlara rağmen resimdeki uyarıyı veriyor. bu sorunu nasıl aşabilirim?

Yerel Ağda Dosya Paylaşma Sorunu

• Günaydın, Windows ingilizce olduğu için buton ve diğer isimleri çat pat çevirerek söyleyeceğim. Anlayışınız için teşekkürler.

• Bilgisayarıma girin.
    • Soldaki hızlı erişimden Network (Ağ)'e sağ tıklayıp Properties (Özellikler)'e tıklayın.
    • Açılan pencerede Advanced Sharing Settings (Gelişmiş Paylaşım Ayarları)'na tıklayın
    • Private (current profile) başlığı altında, Network Discovery (Ağ Keşfetme veya algılama gibi birşey olmalı) başlığı altında Turn on network discovery (Ağ keşfetmeyi aç) kutucuğunu işaretlediğinizden emin olun.

Bu şekilde ağda paylaşılan dosya/sürücülere sunucu bilgisayarın kullanıcı adı ve şifresini girerek erişebiliyor olmanız gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peytuk -- 2 Ekim 2019; 10:4:6 >
  • İlgine teşekkürler fakat bahsettiğin kısım benim mesajda yazmış olduğum (*Gelişmiş dosya paylaşımı ayarları kısmından tüm izinleri açtım, parola korumayı kaldırdım,) kısım. yani o ayarlar açık
  • Tekrar merhabalar,

Bahsettiğin adımlar paylaşımı yapan bilgisayar tarafında yapılmış gibi anlaşılıyor. Aynı şeyleri tahmin ediyorum ikinci bilgisayarında da yapmışsındır. Buna rağmen bağlanmıyor ise firewall'ı geçici olarak devre dışı bırakmayı dene.
    Anti-virüs programları da aynı şekilde ağdaki NAS (ağdaki bir hard disk) sunucuları dahi engelleyebiliyor. Var ise korumayı kapatıp deneyin.

Umarım fazla uğraşmadan çözersiniz, iyi forumlar.
  • Maalesef yine olmadı
  • teamviewer verebilirseniz bağlanıp bakalım hocam
  • ulaşmak istediğin pcnın adı ile degıl ip si ile dene \\192.168.1.15\ gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mac te Dosya Gizleme [Çözüm]
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.