Şimdi Ara

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (628. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
19 Misafir (1 Mobil) - 18 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.032
Cevap
317
Favori
550.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
11. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 626627628629630
Sayfaya Git
Git
sonraki

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU

(En Son Oy Tarihi: 30.12.2024)
Giriş
  • Bende bugün sesli komutla oynadım ,aldığımdan beri pek kurcalamamıştım :)

komutu iki türlü alıyor

1-merhaba togg diyince

2-direksiyondaki konuşan adam tuşuna basıp bıraktıktan sonra ,ikisinde de viyoong sesinden sonra komutu söylüyoruz :)

bu arada mikrofon sesi kapalı oluyor , yuvarlak düğmeden sesi açın mikrofon sesi de açılıyor asistan sesi de  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU 

tane tane konuşmak gerekiyor , acele etmeden

güneşliği aç ,komutu ile 3.üde açtırdım :)

sonra kapatmak için güneşliği kapat dedim ,ne dese beğenirsiniz ,güneşliği kapatamam , dilersen düğmeden kapatabilirsin  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU , sesli güldüm yaww

sanırım bununla ilgili de güncellemeler var da ben aldıktan sonra hiç güncellemeye gitmedim menüden kontrol etmedim ,1.5 de baya gelişmiş diyorlar ,fıkra anlatıyor ,espri yapıyor :))

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONUTOGG İle Geziyoruzyoutube
    TOGG dijital asistan, sesli komut nasıl kullanılır.
    https://www.youtube.com/watch?si=lzgbyHl9p0cenlZZ&v=3S_fBJgxwYw&feature=youtu.be

bu daha ayrıntılı herşeyi yapıyor  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 21 Aralık 2024; 22:43:3 >

• alfa-x kullanıcısına yanıt
    Pek zor sattığı söylenemez. Stok yok gtde. Gelse o fiyattan bol stok, kapış kapış gider.

Grandland de yine iyi satar.

Ben rüzgar direnci küçük araç almak istiyorum. İoniq 6, id7 veya t10f gibi. Id7 önümüzdeki sene sonlarında yüzde 10 otv ile gelecek diyorlar. İoniq 6nin bataryası küçük. T10f kalıyor geriye. O da çok geç kaldı. Ocaktan itibaren satmaya baslamaları lazımdı artık.

Grandland ve 3008in rüzgar direnci çok fazla. Biraz yüksek hızlarda menzil çok çabuk düşer. T10xin de rüzgar direnci kötü. Rüzgar direnci 100+ hızlarda oldukça önem kazanıyor.

Örneğin ioniq 6nin Wltpsi düşük de olsa, batarya kapasitesi çok daha düşük de olsa (ioniq 6 50 kw batarya, t10x 88 kw) rüzgar direncinin düşük olması sayesinde otoban hızlarinda (120 130 gibi) t10x kadar menzil veriyor neredeyse.

Tabii şehir içi menzilde togg fark atar. Çünkü şehir içi hızlarda rüzgar direnci çok önemli değil.

Ama önemli olan şehirler arası menzil zaten. T10fin de aynı mantıkla T10xten uzun yolda ortalama 80 100 km daha fazla menzil vereceğini düşünüyorum.

Bu yüzden T10f bekliyorum.

Edit: Mesela örnekle açıklamak gerekirse
    İoniq 5 ve ioniq 6 aynı motoru kullanıyor.

Ioniq 5in rüzgar direnci 0,288. T10x 0.298
    Ioniq 6nin rüzgar direnci 0.21. T10f için 0.226 denilmiş.

Yani aşağı yukarı ioniq 5 ile ioniq 6 arasındaki fark kadar, t10x ve t10f arasında fark var.

İoniq 5 80 kw batarya ile uzun yolda güzel havalarda 415 km menzil verir denilmiş.
    İoniq 6 daha küçük batarya (74 kw) ile aynı hava durumu için 470 km menzil denilmiş.

İoniq 6nin bataryası, ioniq 5ten küçük olmasına rağmen uzun yolda 55 km daha fazla menzil vermiş.

T10x ve t10fin batarya kapaaitesinin aynı olduğunu ve batarya kapasitesinin 88 kw olduğunu düşünürsek, menzil farkı 80 kmlere rahat çıkar gibi uzun yolda.

Tabii her şey bu kadar kağıt üstünde hesapladığı gibi olmuyor ama kağıt üstündeki durum bu şekilde.

Kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRX -- 21 Aralık 2024; 23:8:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• QRX kullanıcısına yanıt

ayni mantiktan hareket ederek gecen gun bu konunun fenafillah mertebesi bjorn nyland’in data dosyasini indirdim.

orada hiz sekmesini 120’ye gore siralayarak araclarin tuketimlerini karsilastirdim.

kabaca ne yaparsaniz yapin 21-22’nin altinda o suratte tuketen arac yok. 21-22’lerde nisbeten hafif ve kucuk bataryali araclar. uzun yolda konforlu gidecegim dersen eqs vs gibi 23-24’ler geliyor.

ben uzun yolda kullanip 120’ye sabitledigim taycan ile 23 civari, tesla lr ile de yine 23 tuketim yakaladim. ikisinde de sicaklik 15-18 dereceydi.

benim kullandigim arac da 0.34cd ile en beterlerinden biri. onun tuketim degeri de 26.

sonucta ne kullanirsan kullan 120kmh’de cok birsey degistirmiyor. bu konuda aractan cok sicaklik en belirleyici etmenlerden biri. 0-5 derece arasinda 30’lara yaklasirim kendi aracimla. 20-24 derecelerde de 22-23’lere yaklasirim sanirim. gorecegiz.

hasili mutlaka farkediyor ama siz yine de cd’yi fazla kurcalamayin derim ben 😀

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

otoban hızlarındaki tüketimi ben rüzgar direncinden çok motorun devir sayısı arttığı için tüketimin artmasına bağlıyorum , örneğin uzun inişlerde gaz vermediğim halde baya iyi hızlanıyor 130 ları geçiyor ,çok rüzgar tutsa yelkenleme etkisi ile belli hızı geçmez ,düz yolda da rejen kapalıyken hız hemen düşmüyor akıyor rüzgar direnci çok olsa çabuk yavaşlar

aslında bu ölçülebilir , iki togg arka arkaya 130 la gidilse öndeki kaç arkadaki kaç tüketiyor , kesinlik içinde aynı araçlar yanayana giderken kaç tüketiyor , buradan aeronun tüketime etkisi görülebilir  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU 

tamam rüzgar direnci oldukça önemli ama togg da eski araçlar gibi çok değil ki , yeni tiguan da 0.29 togg T-10X de 0.29

ve 0.29 çok kötü bir değer değil , ID7 0.23 , T10F 0.22

T10F in cross liftback tarzı , duruşu da baya iyi  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU 

Bence de T10F daha erken çıkmalı ama programa uygun gidiyorlar vardır bildikleri ,mesela T10x 4x4 ben test aracıyla şarjda karşılaştım ,arkadaşla konuştuk deli gibi km yapıyoruz gece gündüz sürekli vardiyalı test sürüşü yapıyoruz demişti 2 aya satışa çıkar demişti neredeyse 5-6 ay geçti

Sanırım yılbaşında çıkar belkide rafa kalktı

T10F menzil verir de T10X inde sürüşü başka :) yukarıda olmak başka  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU 

• CemUsUs C kullanıcısına yanıt
    Hocam baya fark ettiriyor cd. Youtube testlerinde de ioniq 6, daha büyük bataryalı ioniq 5ten çok daha uzun menzil veriyor. 50 60 km fazla menzil hiç az değil bence. Ki bataryası daha düşük olmasına rağmen.

T10fte bu fark 70 80 kmlere rahat çıkacaktır bence.

• VethekBK V kullanıcısına yanıt

Sizin aracın altında kabin ile kaput bölgesi gösterdiğim gibi değil mi?

Aracı açar açmaz klima çalışırken şarıl şarıl yüksek şekilde sıvı akış sesleri geliyor, sizde yok mu bu?

Baştan talep edin dediğiniz nedir? Sorunların çoğunu yazdım.

3. gün hatası: Radyonun son ses açılması ve kısılamaması. Bu sorunun hala giderilememiş olması korkunç, ilk günlerde alanların bahsettiği sorun bu nasıl düzeltilemez, gerçekten inanılmaz! Yüksek sesle bağırarak "Radyoyu kapat" komutuyla kurtardık paçayı. Ekrandan uğraşmak istemediğim için radyo ve klimayı sesle kontrol ediyorum.

Güzel özellik: Yoğun yağmurda ve yoğun siste kamera kalitesi oldukça tatmin edici.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi@sayar -- 23 Aralık 2024; 11:53:53 >

youtube testi olarak kastettiginiz kisi ayni ortam sicakligi ve ayninyol sartlarini birebir iki arac icin de sagladiysa evet itibar edebiliriz.

iki farkli kisi iki farkli ortamda kullandiysa ben pek ciddiye alamam.

bjorn o konuda cok ciddi bir adamdir, o yuzden tutuyorum. ayni guzergahi kullanir ve sicakligi da mutlaka belirtir.

onun haricinde zaten sedan ioniq 6’nin biraz daha yuksek ve batarya kapasitesinden dolayi agir olan ioniq 5’ten 4-5kw daha az tuketmesi, zaten o farki yaratan olay.

• şimdi okudum benden önce yazan arkadaşta benim teoriyi destekleyen yazı yazmış

benim çıkarıma destek olarak ben togg uzun menzil ile tesla SR ın arka arkaya gidipte ,üstelik teslanın test boyunca togg un arkasında olmasına rağmen togg dan çok tüketmesinden çıkarmıştım , ayrıca rejen kapalı hız kolay düşmüyor o kadar rüzgar direnci olsa daha hızlı yavaşlardı ,diğer araçlarda böyleydi

• Hocam rüzgar direnci çok önemli uzun yolda. Örneğin chat gptye sordum bu durumu.

"T10x 120 km sabit hızla 400 km menzil sunarsa, 120 km sabit hızla t10f kaç km menzil sunar?"

"Hava direnci üzerindeki etkiler, hızın karesiyle orantılıdır. Bu yüzden düşük Cd (sürüklenme katsayısı) değerine sahip bir araç, özellikle yüksek hızlarda daha fazla menzil sunar."

T10X'in 120 km/s sabit hızla 400 km menzil sunduğunu biliyoruz. Aerodinamik verimlilik farkını hesaba katarsak, T10F'nin menzilinin daha uzun olacağını tahmin edebiliriz. T10F'nin sürüklenme katsayısı (Cd) 0.226, T10X'in ise 0.298 olduğundan, T10F'nin enerji tüketimi daha düşük olacak ve bu da menzilinin artmasına yol açacaktır.

Bu farkı orantılı olarak hesaplamak için şu adımları izleriz:

1. T10X'in ve T10F'nin aerodinamik verimlilik farkını kullanarak menzil oranını hesaplarız.
    2. T10F'nin menzilini bu oranla çarparız.

Bu durumda, T10F'nin 120 km/s hızla yaklaşık 527 km menzil sunması beklenir."

Elbette 127 km menzil farkı olmayabilir. Ama ben 80 km + menzil farkı olacağını düşünüyorum. Diğer tüm değişkenler (batarya büyüklüğü, motor gücü, hava sıcaklığı, yol durumu vs) iki araç için de aynı olduğu için hesaplamada bir önemi yok. Önemli olan rüzgar direnci yukarıdaki hesaplamada.

Tabii her şey kağıt üstündeki gibi olmayabiliyor. Çıkınca göreceğiz artık.

@CemUsUs. Evet hocam işte onu diyorum. İoniq 6 4 5 kw niye daha az yakıyor? Rüzgar direncinin düşük olması sayesinde. Bu sayede de daha fazla menzil veriyor. İki aracın motorları aynı. Başka bir değişken de yok. Tek değişken rüzgar direnci. Ve bu değişken bu sonucu ortaya çıkarıyor. @CemUsUs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRX -- 21 Aralık 2024; 23:30:19 >

Zaten T10F wltp de 600 diyor T10X 523

gerçekte togg T10X ş.içi 500-550 rahat görüyor yazın tabikii sıcaklık en çok etkileyenlerde 1. sırada , sonra pil teknolojisi (hala NMC en performanslısı) ,sonra aracın yalıtımı ,sonra klima ve ısıtıcı performansı

mesela tesla LR büyük bataryalı , 0.22cd ama devasa camları var ve cam tavan perdesi bile yok haliyle klimaya diğer tüm araçlardan çok daha fazla yükleniyor bu nedenle asla yazın T10X uzun menzil ,menziline ulaşamıyor bunda 2 motorunun olmasınında etkisi var tabii

hatta tesla SR bile yazın güneşli havada , 250kg hafif, 0.22 lik rüzgar avantajına rağmen togg uzun menzilden çok tüketiyor

ioniq 6 da ioniq 5 ten sonra çıktı ,teknolojisi daha farklı uzun gitmesi normal , yani aero önemli ama çok aşırı etkisi yok ,öyle olsa yumurta gibi eqe menzil şampiyonu olmalıydı 300km anca görüyormuş

• bilgi@sayar kullanıcısına yanıt

joystick üzerindeki yuvarlaktan çevirerek ses artıp azaltılabiliyor

bende de aracı açtığımda ses sıfırda açılıyor ben artırıyorum, radyo otomatik açılıyor ama uzun bıraktıysam ses sıfırda kısa süreyse bıraktığım ayarda açılıyor , ilk aldığımda mı yaptım ayarı hatırlamıyorum ,genelde aracı kapatmadan radyoyu ,klimayı kapatırım bundan önceki araçlarımıda bu şekilde kullanırdım ,son aracım dizel olmasına rağmen aküsü 12 yıl gitmişti

ses ayarı direksiyondan da , yuvarlağı çevirerekde yapıyor ama yüksek seste açılması hata

izninizle tekrar ifade edeyim;

cd degerinin mutlaka cok onemli oldugu fikrine katiliyorum. sadece geceyle gunduz arasindaki gibi bir fark olmayacak, eger yuksek arac istiyorsaniz secimlerinizi degistirmesin, tuketimi etkileyen faktorler arasinda aracin total agirligi, hava sicakligi ve kullanicinin surus tarzindan sonra cok gerilerden gelen bir etmen oldugunu soylemeye calistim.

ben de cunku yillarca uzun yolda elektrikli kullanacaksam bari en verimli ve en uzun gidebilen arac olmasi icin tesla model 3 bekledim, eqe baktim. bunu az yakmasi icin degil, sarjda az vakit kaybetmek ve strese girmemek icin boyle dusundum ama sonra gidip suv aldim ki aslinda hic sevmem. benim icin tek avantaji onboard generator’imi yanimda gezdiriyorum. menzil derdim yok 😅

• burki_rock kullanıcısına yanıt

Hazır konfigüre edilmişlerden sipariş verirseniz ödeme ekranı kısa sürede açılır, etkilenmezsiniz diye düşünüyorum.

Hesaba gerek yok zaten T10F wltp 600km - T10X wltp 523

istediğin 80km fark fabrika verisi olarak verilmiş  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU 

aynı motor aynı batarya diyorlar tek fark T10F de işlemciler daha üst seri ve sürtünme katsayıları , bunlar bildiklerimiz

ama arka planda T10X den elde edilen tecrübelerde olacak ,mutlaka daha hafif olacaktır , bazı parçalar daha geliştirilmiş olacaktır

ben açıkçası gerçek hayatta T10F in ş.içi 600 ü aşmasını bekliyorum uzun yolda da 120 ve üzeri hızlarda 500 ü tek şarjda gitmesini bekliyorum çıkınca göreceğiz ,çünkü bugüne kadar togg dan uzun giden gerçek hayat uzun menzil verisi görmedik 90-100 le 500 gören tesla LR lar olmuş ama togg neredeyse 110-120 arasında zaten o menzile ulaşıyor ben antalyada EDS nedeniyle max 90 -100 gidince 520km uzun yol menzil verisi aldım  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU bu nedenle T10F den ümitliyim ama gerçek verileri görmek lazım

mevcut kısa menzil togg ile uzun menzil tüketimleri ağırlık ve jant farkına rağmen benzer , normalde kısanın küçük jant ve hafiflik avantajı ile daha az tüktmesi gerekir

T10F için gerçekte ne olacak 2025 de ömrümüz var ise göreceğiz ama ben T10F den baya ümitliyim  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU 

Şikayet vardaki togg yazılarını görünce şok geçiriyorum üstadım,

• Robinson_Crusoe kullanıcısına yanıt

sorma , ben mayısta aldım o zaman bu kadar kullanıcı da yoktu daha 20binlerdeydi öyle şeyler yazılıyor ki , ben çok memnunum en yakınlarıma tavsiye ediyorum , gidin test edin , imkan varsa hayırlı olsun diyelim  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU  binipte beğenmeyen görmedim

aldıktan sonraki ilk ay deneyimleme süreci çoğu aracı öğrenene kadar yazılanlar tabii sorunu olanlarda var özellikle 2023 ve sürüm güncellemeyenler birde satılmasın diye uğraşan grup

aracı tanıdıktan sonrası keyif  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU  , biz alırken bu alışma süreci daha uzundu paylaşım azdı ,şimdi versiyon yeni , hatalar minimum , ben 1.4 ile almıştım gayet iyi gidiyor ,şimdikiler iyileştirilmiş parçalar ve 1.5 sürümle geliyor

test kararı kolaylaştırır ama yeni siparişler için dün kampanya bitmiş dediler ama sayfasında hala kampanya devam ediyor görünüyor

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONUwww.togg.com.tr
    Sales and Finance
    https://www.togg.com.tr/tr/sales-and-finance

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 22 Aralık 2024; 0:43:2 >

Bu konularda uzun süre yapmış olduğum araştırmalarda, doğuştan elektrikli olmayan, internet bağlantısı olmayanların Ev kullanıcıları arasında her zaman 2. Sırada kalacaktır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kış menzili soranlar için bilgi, ayrıca bu kanal gördüğüm kadarıyla yeni versiyon T10X araçlarla ilgili en temiz bilgileri bulabileceğiniz bir kanal. Diğer videolarına da göz atın derim.

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONUBuğranın Garajıyoutube
    Herkese selamlar. Bugün sizlerle yerli otomobilimiz TOGG T10X V1 Standart Menzil aracımın uzun yolda kaç kilometre menzil verdiğini ve ne kadar yakıt tükettiğini konu aldığım videoyu paylaşıyorum. Abone olup takipte kalmayı unutmayın. Herkese iyi seyirler. 00:00 Giriş 01:03 Gidiş Yolculuğu 02:52 Dönüş Yolculuğu 04:35 Şarj Dolumu Öncesi 06:07 Şarj Dolumu ve Sonuçlar
    https://www.youtube.com/watch?v=EQZWXhygX6Y

Aslında ben de her şeyi kapatırım genelde aracı kapatmadan önce, fakat T10X'te planlı iklimlendirme kullanmak için klimalar açık olmalı şeklinde aklımda bir şey kaldığı için klimaları açık bırakıp kapatıyorum.(Bunun da faydasını gördüm dün, hiç bir ekran açılmadığı için aracın son ayarda açılması süreci en az zararla atlatmamıza katkıda bulundu, kapalı olsaydı hem donardık, hem de buzdan dolayı hareket edemezdik) Radyoyu kapatmak da zahmetli olduğundan uğraşmadığım oluyor.

Hocam beklenti meselesi sanırım. Saydığınız araçların hiçbirisi doğuştan elektrikli değil ve daha kötüsü internet ve mobil bağlantıları yok. Bunları önemsemesem Torres Evx alırdım, dev gibi araba.

Beklentilerim karşılığında Togg ve Tesla hariç bu çizgiyi sunabilen araç yok gibi görünüyor.

Hazırlar çok istediğim seviyede değil. Standart ses sisteminin çok yetersiz olduğunu söylüyorlar kullanıcılar. Özellikle Meridian ses sistemini denedikten sonra. V2-uzun menzil- en full donanım almak tek düşüncem. Onda da sebebim artık 5-6 sene minimum araç değiştirmemek. Genelde 3-4 senede bir değiştiriyorum ama bu sürenin uzamasını istiyorum.

• 
Sayfa: önceki 626627628629630
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.