< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (710. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU
(En Son Oy Tarihi: 6.2.2025)
-
-
duymadım onun öyle mi yapıyorlarmış tesla superchargerlar araçla haberleşiyor diyorlardı
-
9.60 tan 11.82 ye çıktığı için yüzde 23 zam oluyor ama ben çoğu zaman 140 bazen de 155 e kadar görüyorum şarj hızını. Yazın 165 görüyordum hatta.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
adas güncellemesine gittin mi
-
elektrikli araç sahipleri son zam furyasından sonra 10 tlnin altındaki şarj firmalarını listeledi
https://x.com/earacsahipleri/status/1888172985963426022
rhg enertürk listede yok 8.80 ile Tesla ile birlikte şu anda en ucuz şarj himaeti veren firma dayan anadolu erciyes holding diyoruz artık ne yapalım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 8 Şubat 2025; 14:19:6 > -
Ne zaman nasıl görüyorsunuz hocam, ben kış şartlarında trugolarda daha 85 90 üstünü görmedim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İkinci el ilanlara bakıyorum adamlar sıfırdan 100 bin aşağı araç satmaya çalışıyor sonra arayan soran yok deniyor. 2 milyon parada 100 bin önemsiz bir rakam ve kimse bu şartlarda ikinci el almaz.
Sıfırından en az 300 aşağısına satılması gerekir.
Ekleme: Hatta şimdi baktım sıfırıyla aynı fiyata satmaya çalışanlar bile var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 8 Şubat 2025; 17:12:49 >
Zaten 500 bin tl 0 faiz veriyorlar kim alırki 100 200 bin aşağısına bile koysan. Hepsini kullanır insanlar 500 bintl nin üste kalanı bankaya faize yatırsan öder zaten kendi kendine. Şu kampanya şartlarında arabayı satmaya çalışmak intihar
Ben 9.90 dan hesapladım hocam haklısınız 9.60 tı ben yanlış hatırladım. Ben 20 aralıktan bu yana kullanıyorum . Yaz sıcaklığı göremedim. Trugoda gördüğüm en yüksek hız 119 KW/Saat . Bu 80 -90 üzerini göremiyorum diyen arkadaşlar trugoda 2 araç aynı anda şarj oluyorsa hız düşüyor. 2. si şu kış şartında ben şarj istasyonuna 5 km kala basmaya başlıyorum. Rejeni 3 e alıyorum. Kök gaz hızlanıyorum yavaşlamam gerektiğinde full rejen yavaşlıyorum. şarj ettiğim yerler ya d100 kenarında ya da e80 de. Bu şekilde bataryanın ısınmama şansı kalmıyor ve şarj 30 un altındaysa ve istasyonda teksem 110 kw altında bi hızla başlamıyor şarj. Fakat geçen gün 7 saattir park halinde olan araçla çıkıp direkt şarja gittim trugoya sadece 1 km mesafede. Bassam bile ısınmayacağı için zorlamadım. Bataryam yüzde 40 dı şarj 52 KW ile başladı hava -6 derece idi. Soğuk bataryada şarj hızı beklemeyin anlayacağınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam94 -- 8 Şubat 2025; 22:45:10 > -
1 aydan fazla oldu yapıldı Adas hocam
-
2 araçta paylaşım yaptığı için düştüğünü biliyorum hep teklerde deneyerek bunu söylüyorum zaten ama geçenlerde hava güzeldi 15 derece civarlarındaydı o günde denedim 90 max basıyor. Aracın şarjı da düşükken takıyorum daha yüksek enerji çekebilsin diye ama henüz +90 hiç olmadı. Olabilmesi için ideal şartları sağladım hep yok geçmiyor +90 ı ya araçtan kaynaklı ama birçok kişide bu durum var bence istasyonlardan kaynaklı. Şunu da deneme şansım oldu 2 araç istasyondayız şarjım 25 falandı. 82 i falanla başladı diğer araç %50 lerdeydi kaç kw çektiğine anlık bakmadım ama o da iyi güç çekiyordur o yüzdeyle istasyondan, o ara şansıma sahibi geldi çıktı araç tek araç kaldım baktım kaça yükseliyor verdiği enerji 88 e çıktı ve oralarda kaldı daha da oynamdı. Kısıtlama gibi bir durum var herhalde çünkü 2 araç için en azından 150 160 güç çıkışıyla besleyen istasyon tek araç kaldığında da aynı enerjiyi veriyor veya bu istasyonlarda yönlendirme hatalı sürekli olarak 90 90 bölüyor kollara tek araç çift araç farketmeksizin. Başka bir izah bulamadım buna. Bu arada hep trugolarda denedim genel olarak insanlarda şikayetçi çok okudum birçok insan diğer istasyonlarda böyle bir sorun olmadığını yazıyor sayfalarda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N2366 -- 9 Şubat 2025; 0:14:5 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Toger de var. Dc 120kw 9TL
Ben vadi de e fishte şarj ediyorum . 8,90 60kw gayette sorunsuz ilerliyor 😂 ama bence sınırlama var. Topraklama çekildikten sonra hızı azaldı. Başka istasyonlarda ben bunu gördüm. Araçta arıza yoksa çokta takmamak lazım yine 60kw ile girdiğim istasyonda 60 ın tamamını çekiyor 80 e kadar sonra yavaşlıyor bende. Kademeli olarak. Bu arada istasyon farkıda var. Bazı istasyonlarda aynı beklemede yüzde yüzz yapamazken bazılarında yüzde yüzde sorun olmuyor.
360 Enerji 8TL
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Daha kötüsüne hazırlıklı olmalıyız.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek:
"Elektrik bize 100 TL'ye mal oluyorsa biz vatandaşa 40 TL'ye satıyoruz.
Doğal gaz 100 TL'ye mal oluyorsa 37 TL'ye satıyoruz."
Konutta indirim var firmaya yok. Firmalar kW 4-5 liradan alıp 8-12 liraya satıyor zaten.
Konutta sübvansiyon kalksa bile firmalar için, şarj istasyonu için değişen bir şey olmayacak.
Alakası yok yani hocam.
Yıllık toplam 5000kw geçilirse tarife değişiyor değil mi?
Son zamanlarda hep aylık üzerinden örnekler veriliyor, kafam karıştı.
Mesela her ay 300-350 kW tüketimi olan bir abone temmuzda 500 kW , eylülde 600 tüketimi olursa değişen bir şey olmayacak, yıl sonundaki toplam tüketime bakılacak değil mi?
Genelde şikayetler 1.5 güncellmesinden sonra bilerek yavaşlatıyor togg diyenler var hatta servistekiler öyle diyormuş esa alanları yavaşlattık filan diye ateş püskürüyor telegramda çarşı karıştı velhasılquote:
Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo1 aydan fazla oldu yapıldı Adas hocam
Zaten zamların nedeni o bireysel tüketimde 5000kw/h geçenler ticari de 15.000 kw/h'ı geçenler kw/h'ı 5 tlden ödeyecek serbest tüketici oldular hal böyle olunca şarj firmalarının çıplak maliyeti 5 tl oldu üstüne cihazı kurdunları adama komisyon verecekler istasyonların maliyeti vs derken maliyet oldu 8 tl üstü de artık sütlerine vicdanlarına kaldı😪quote:
Orijinalden alıntı: ESER14Daha kötüsüne hazırlıklı olmalıyız.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek:
"Elektrik bize 100 TL'ye mal oluyorsa biz vatandaşa 40 TL'ye satıyoruz.
Doğal gaz 100 TL'ye mal oluyorsa 37 TL'ye satıyoruz."
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X