Elektrikli araçları engelleme için yapılmıyor da , @sadays ın dediği gibi devlet elektrik fiyatlarına çok fazla sübvansiyon veriyor diye şimdi Avrupa gibi bu destekleri ufaktan kaldırıyor Ancak trugo nun 11.84 DC fiyatıyla elektrikli dizelden ucuz değil bu elektrik fiyatları yüksek ,elde kalan konfor ve şarj süresi 😔 trugo nun Togg culara indirim yapması şart < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (712. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/Forum-Ios.gif)
![](/static/forum/img/Forum-Android.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU
(En Son Oy Tarihi: 6.2.2025)
-
-
sağolun arkadaşlar bir araştırmakta fayda var
-
Havalimanına geldim. Ne kafetarta ne başka birşeye götürme gibi bir durumları yok. Metro ile foruma gidebilirsiniz diye tavsiye de bulundular sağolsunlar. 4 gibi teslim edilir dendi. Yazılım yüklü olmasına rağmen. Bir markaya yakışmayan bir ortam açıkçası😂😂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba, hangi dizel araç ile kıyaslıyorsunuz? Togg dengi dizel araçlarda tüketim nedir? Şehir içi ve Şehir dışı karışık? Benim ikinci aracım Benzinli. uzun yolda minimum 8lt, ortalamada minimum 10 lt benzin tüketimi var. O bile togg ayarında değil daha hafif ve daha ufak (Kia Sportage 1.6 2016 T-GDI Prestige Paket)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakc -- 10 Şubat 2025; 13:54:41 > -
TOGG 30 kw ları gördüğünden yüksek. Ama diğer elektrikli araçlar ortalama 17-20 bandında yakıyor. Onlar dizelden bir tık ucuza geliyor.
-
Hafta sonu Chery Tiggo 7 pro ile (183hp,yeni nesli daha az yakıyormuş) bu araç en çok yakan benzinlilerden diyorlar, Ankara Eskişehir Ankara yaptık 4 yetişkin hızımız 110-120, 7.5 ortalama,hava soğuk kalorifer 30 derecelerde kullanıldı,sakin sürüş elektrikli araç gibi
Togg aynı yolda kışın 23-24kw ortalama yakıyor, yazın tabii 18 lere düşüyor
Bu arada diğer marka elektriklilerde aynı tuketiyor Tesla dahil,ekranda 19 yazanda istasyon ortalaması 24-26 kW harcıyor
Git gel 500km
Elektrikli araç DC de Trugo 24x5x11.84= 1420
Benzinli SUV 7.5x5x47.24= 1809
Dizel SUV 5.5x5x47.84= 1343
Önceki fiyatla Trugo kışın 24x5x9.6= 1152 bu fiyat iyiydi, trugo nun 11.84 fiyatı yüksek.
yoksa elektrikli de 10₺ ye kadar DC ler dizelden de uygun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Togg diğer elektrikli araçlarla benzer yakıyor, kısa mesafe 3-4km de ekranda öyle göstersede diğerleri ile aynı yakıyor, hatta şunda hala iddia ediyorum uzun yolda yaz kış uzun menzil Togg hala gerçekte en uzun menzili veren araç
Aracımı Cuma günü park ettiğimde şarjı %57 idi, pazar akşamı açıp pazartesi sabah için ısıtma planladım 21 dereceye, hemen geri çıktım. Ertesi sabah bindiğimde karsız buzsuz güzel bir karşılama sonrası 3-4km gittik, yolculuk verisi 25kWh/100km görünüyor fakat kalan batarya %50, "haydi çık bakalım işin içinden" dedim, çıkamadım. Araçlar tüketimi kalem kalem vermedikçe güvenmek zor.
-
Hesaplamaları çok karmaşık. Fazla kafa yormamak lazım.
Bir aylık süreçte kaç kw şarj ettim, kaç km yol yaptım 🤷🏼♂️
Bunun hesabına bakıyorum, ortalama bir fikir veriyor🤷🏼♂️
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yakıt konusuna benzer bir ekleme yapayım:
Benzer şekilde güncel fiyatlarla hesap yaparsak şehirler arası yol geçen aylarda 2020 Benzinli Tiguan ve Mazotlu QQ (1.5 DCI Megan motor+ EDC şanzıman) ile gidip gelme 500 km için:
110-120 zorlamadan hız sabitleme ile:
Benzinli: Tiguan 1.5/DSG: 6.3 lt x 5 x 47.24= 1488 TL
Dizel: QQ 1.5 DCI /EDC 4.3 lt x 5 x 47.84= 1028 TL
Elektrikli araç DC de Trugo: 24 kW x 5 x 11.84= 1420 TL
EV : Benzinli ile nerdeyse aynı Mazotluya göre pahalı durumda kalmış, şehir içi bu karşılaştırma böyle olmaz ama 11.84 TL çok pahalı olmuş, yada yakında benzin mazota yüksek zamlar gelecek.
-
3600 km için Kasım - Aralık - Ocak - Şubat ortalama fiili tüketim hesabı % 25 şehirler arası 90 - 110 km ile yapılmış. % 75 şehir içi 10 - 15 km lik sabah soğukta öğlen az soğukta kısa mesafeli sürüşler bayır yukarı ve bayır aşağısı bol bir güzergahta ortalama fiili tüketim 23kw/100km. Güney Marmara kışı olduğu için tam kış sayılmaz.
Daha önce de belirttiğim gibi tüketim işi çok fazla faktöre bağlı ama alacaklar için genel bilgi olsun diye belirttim.
Tahminim Yaz tüketimi 19 - 20 lerde olur aynı güzergahta.
-
Benzini bilmem ama mazota büyük zam yaparlarsa başta meyve sebze olmak üzere her şeye zam gelir. Bu da enflasyonu artırır. O yüzden şahsen büyük bir zam geleceğini zannetmiyorum. Togg aldıktan sonra iki şeyi iyi anladım: Bu ülkede yeniliklere kapalı olmak lazım ve Milliyetçi olmamak lazım…
işleri güçleri yalan dolan ben telegramda eleştirmiştim ertesi gün herkesi içeriye götürmüş çay kurabiye ikram etmişler demek ki geçici imiş
-
Sanırım Togg kullanıcılarına özel indirim yapacak, yoksa bu fiyat yüksek, Tesla 8₺ gibi satıyor, Tesla sadece kendi kullanıcılarına indirim yapıyor
Trugo da Togg a buna yakın değerler yaparsa iyi olur .
Trugo Togg a özel bu indirimi yaparsa trugo da diğer araçların şarj sırasını da beklemeyiz 😃
elektrikli alacak olanda her yerde altyapısı şarj istasyonu olan ve Togg a özel indirim olduğu için Togg alır
Geçen biri Instagram a ABD den görüntü atmış, Tesla şarjırlarda sadece Tesla şarj ettiği için diğerleri Tesla istasyonunda şarj edemiyor, şarj istasyonu azlığından kuyruk bekliyorlar hemde 10-15 araçlık kuyruk ama Tesla şarjırlar boş , onlar sıra beklemiyor,burada da Togg a özel indirim yapılsın Togg satışları daha da coşsun
Ben Trugo da başka marka elektrikli görmekten,beklemekten sinir oluyorum
-
Güncelleme sonrasında otopratike götürdüm aracı tavsiye edilmişti. Rot ayarı balans ayarı falan bakılsın diye. Araç şimdi daha fazla sağa çekiyor. Birde arka jant ile ön jantı değiştirmişler. Arkaları 40 yapmıştı denemek için. Ön tekerlerden biri 40 görünüyor😂😂 bana saçma geldi. Ayrıca kahve falan hikaye metro ile foruma gidebilirsiniz diyorlar. 4-5 gibi dedi ama 3 te aradılar. Fakat çarpışma önlemeyi ben anlayamadım. Mesela arabayı park ederken duvara yanaşıyorum fren falan basmıyor. Yine diğer araçlara yanaştım mesela frenlemiyor. Tampon tampona dokunduruyorum geri gelirkende ileri giderkende. Bendeki diğer araçlar park edecekken bile çok yanaşırsam kendisi frenleme yapıyor. Ayarların hepsi açık. Bundaki sistem nasıl çalışıyor tam olarak bilen var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VethekBK -- 10 Şubat 2025; 20:7:48 >
Ben bilmiyorum
Byd seal u hybrid gibi araçlarara da bi çözüm bulmaları lazım. Geçen seal u hybrid 6kw ile sarj alıyordu çıkması için 15-20dk bekledim. Bu araçlar çoğaldıkça sıkıntılar büyücek.
trugo fiyatını pahalandırıp togga özel inidirm gelirse en azından trugo kullanıcı sayısı azalır
Kesinlikle ,geçen ay bunu yazmıştım bende seal u yu bekledim kağnı gibi ,bitirmiş aküyü ,motor güçsüz :)) Güya DC de hızlı şarjlıyor bana denk gelen %70 lerde iken 16-17kw de şarj ediyordu diye hatırlıyorum.
"trugo fiyatını pahalandırıp togga özel inidirm gelirse en azından trugo kullanıcı sayısı azalır" bunu aynen Trugoya yazmıştım , şimdilik 1. adım geldi İnşallah 2. adımda gelir ,yoksa kötü
tesla yaparken trugonun yapmaması olmaz bence güzel indirim gelecek bu elektriklide Togg tercihinide olumlu etkiler
ayrıca şarj istasyonu açmayan markalar elektrikli araçta satamasın çözüm bu
elektrikli araç satabilmek için her ilde ayrı noktalarda en az 4 adet DC (her DC 2 araçlık) -100KW , 8 adet AC-22KW açma zorunluluğu getir , satış adedi 10 bini aşanlar içinde her 10binlik satış için büyük şehirlere en az 300km uzaklıkta olacak şekilde 10 ayrı noktaya 4 er adetlik (her DC 2 araçlık) DC180KW zorunluluğu getir
Madem hazır altyapıya elektrikli araç satacaklar onlarda elini taşın altına koysunlar
-
Bu arabanın kötü taraflarından biri de 1700 civarı satıp 2 milyona kadar bu özelliklerde başka bir araba bulamamak.
Bakıyorum Golf Civic Corolla Cross vs
2 milyon verip neredeyse toggun yarısı özellik alıyorsunuz
Park sensörünü geri görüş kamerasını özellik marifet diye satıyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X