< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (759. sayfa)

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU
(En Son Oy Tarihi: 21.3.2025)
-
-
Tamamen katılıyorum 10 numara açıklama olmuş benim demek istediğimi daha net anlatmışsınquote:
Orijinalden alıntı: alfa-x@metinTasci , @err_ryn
güzel seviyeli yeterli tartışma olmuş
toggun diskleri baya büyük ve et kalınlığı oldukça yüksek ben lastik değişiminde görünce baya şaşırmıştım yani sırf mekanik fren sistemi bu aracı tabiki durdurur ona göre parçalar kullanılıyor hatta Halit Bolkan bmw M5 de kullanılan fren takımı kullanılmış diye söylemişti
ama elektrikli aracın en büyük artısı bu freni kullanmak yerine onu Rejen ile enerjiye dönüştürmek , menzil katkısı, fren sisteminin bakımına gerek kalmaması daha kısa fren mesafesi vs vs avantajları
Toggun güzelliği ihtiyaç durumunda veya istenilen durumda rejenli , konfor durumunda rejensiz kullanabilme özgürlüğünü seçeneğini bize sunmuş olması
Rejensiz 2.2tonluk aracı sırf disklerle durdurmak tabiki rejene göre mesafeyi uzatıyor ,rejenle kısalan fren mesafesine alışınca rejensiz frenin uzun olduğunu da öngörmek gerekiyor
Ş.içi en azından 1. kademede olması şart gibi çünkü rejen kapalı yaptığı rejen baya hafif kalıyor ve ş.içinde araçlar arası mesafeler kısa olduğu için reaksiyon süresi önem kazanıyor bu nedenle rejen ile daha gazdan çekerken fren başlaması bu ağırlık için büyük avantaj
uzun yolda ise önünüzdeki araçlar hızlı , mesafeler uzun rejen çok rahat kapatılabiliyor ve kullanılıyor ama uzun iniş var orada rejen kapatmak tehlikeli çünkü araç 2.2ton ve acayip hızlanıyor öyle 1.5 tonluk araçlar gibi rüzgar etkisiyle 120-130 da kalmıyor , sürekli hızlanıyor , içten yanmalıda da kimsede inişte boşa atmaz
rejensiz kullanabilmek büyük konfor , mesela Engin Özeren teslacı ,togg testinde rejen kapatabilmenin çok büyük rahatlık olduğunu uzun yolda sağ ayağı dinlendirmenin büyük konfor olduğunu anlattı ,diğer türlü tamam bir miktar tasarruf oluyor ama ayak sürekli tetikte , uzun yolda rejensiz kullanmak büyük rahatlık
Ben uzun yolda Ankara Balıkesir arası ankaradan çıktıktan sonra kapatıyorum inişlerde trafik akışında fren yerine elle retarder gibi kullanıyorum ,iniş uzunsa anca o zaman 2. kademeye alıyorum ortalama 1kw daha düşecek diye bakmıyorum , herkesin tarzına saygı duyarım benim kullanım tarzım bu ve çok rahat oluyor
toggun rejen kademeleri bence elektrikliler içinde en iyisi en konforlusu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Muhakkak alırlar ötv ve kdv farkını yani araca zam yapmasa bile ötv %25 olursa araç 2.175.000 TL olacakquote:
Orijinalden alıntı: alfa-xÇünkü hala Mart ayındayız :) koşullar mart ayı kampanya ve fiyat koşulları sadece teslim tarihi nisan , ancak ötv mtv kdv değişirse bununda farkı alınır
yine de en doğru bilgi müşteri hizmetlerindedir onlara sorun bizimkiler tahmin
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ön kapı eşikleri
Hocam o jelatinleri alır almaz sökseydiniz keşke ,sanırım orada su kalmış diğer şeylerde üstüne yapışmış ,şu ince çizik giderici pasta cilalar var ,onunla silin hiçbirşey kalmaz ,o kısım paslanmaz , benimki bir yıla yaklaşıyor hiçbirşey yok ama ben aldıktan sonra o jelatinleri hemen sökmüştüm , yolları sürekli tuzluyorlar tuzlu solüsyonlu ayakkabı ile gelen su orada jelatinden dolayı birikmiş ,merak etmeyin çıkar birdaha da olmaz ,benim motorsiklette de oldu , ankarada çok tuzlama yapıldı ,birgünde yağışlı havada sürdüm bunun gibi oldu ,birde brandayla örtünce :) bu ürün boya üzerindeki ,diğer araçların bisiklet sürtmesinden kaynaklı silince çıkmayan izleride çıkarıyor bununla silin ,togg servisi de bunu kullanıyor ,yol üzeri servis varsa söyleyin 2dk da bununla silerler çıkar hatta çıkmazsa garantiden değiştirirler
www.hepsiburada.com
Menzerna 2500 Power Finish Orta ve Ince Çizik Giderici Pasta Fiyatıhttps://app.hb.biz/OqogRaQQ88RU
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 15 Mart 2025; 18:59:40 >
-
Araç 4900kmde. Benim sıfır aldığım 4. aracım. Bu kmde böyle paslanma, parça suyun içinde yatsa olmaz. Olmaması lazım. Menzernayı biliyorum teşekkür ederim. Polisajın alamayacağı bi hasar var yüzeyde.
Ya aslında arabada hiç önem vermeyeceğin bir parça. Ancak önemsiz bit parça da olsa, bu kadar kısa sürede oksitlenmesi düşündürücü…Trumoredan kayıt açtım. Bakalım ne cevap verecekler.
polisajda alamıyorsa ,değiştirirler diye tahmin ediyorum
krom kaplamada olması ilginç ,olmaması gerekirdi
-
Ne oldu bizim T10F işi nşye çıkmıyor piyasaya bir sorun mu var
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Nisan’da halen ön talep toplayacaklar herhalde.
Padişahım? Şereflendirdiniz. Kellemi tez vurdurmazsınız inş. Saygılar Padişahım.
Bir sorum olacak toggda v1 alıp daha sonra v2 yükseltme özellikleri ekleme şansımız var mı?
Olmaz da hadi oldu diyelim aradaki farktan çok daha fazlaya mal olur. En basitinden 19 inç jant sonradan alınma fiyatı 80 bin gibi bir şeydi. Opsiyon olarak alırsan 30 bin. V1 bataryası ilerde daha uzun kapasiteli bir bataryayla belki değişir ama donanım anlamında zor.
-
Selamlar, Bugün e devlette farklı birşey bakarken MTV borcu gördüm. Nedir diye bakarken TOGG a ait siparişimin olduğunu gördüm. Son ödemsi olarak 15 Nisan gözüküyordu. Ödediğimiz paranın dışında bunu ödememiz gerekiyor mu, yoksa ödediğimiz paranın içinde mi olacak MTV 1. Taksit? Bilgisi olan var mı?
Aracı henüz teslim almadım. Ankara'ya geldiğini söylediler. Hafta içi teslimat yapılacak galiba. Teslimatta MTV sorunu çıkmaz değil mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emk7 -- 16 Mart 2025; 1:6:27 >
5 mart siparişi kurumsal aldık v2 uzun siyah Hala sipariş bekleniyorda ne arayan var ne soran evrak çantasında gerekli olanların %70 inide yükledik. Adamlar bilerek mi bekletiyorlar. Arayınca bekleyeceksiniz satış temsilcisi size dönecek deniyor. ötv zam gelecek beklentisi var, araca zam gelecek beklentisi acaba yetişir mi bize zam olamadan derdine düştük. Alırken bayrama kadar yetişse derken şimdi zamsız acaba alırmıyız kısmına geldik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutukak -- 16 Mart 2025; 1:15:19 > -
Hocam neden sadece v1 bataryası dediniz ki v1 uzun menzilli modeller var zaten.
-
Hocam daha öncede yazmıştım aynı gün bireysel sipariş verdim. Ödemeyi son gün olarak gösterdikleri 12 martta tamamladım. Ben bugün farkettim ama belki dün işlendi bilmiyorum. e devlette aracı gördüm plaka çıkmış, MTV borcu gözüküyor. Kurumsal olduğu için süreç farklılaşıyor sanırım. Süreçte 2 kez onlar aradı beni, bir kezde ben onları arayıp birşeyler sordum. Aslında oldukça ilgiliydi ST arkadaşlar. Net bir şekilde açıkladılar bana herşeyi. Onlar aramıyorsa bir kez daha siz mi dürtseniz onları acaba? Noldu bizim sipariş diye bir sorun ne diyecekler bakalım.
Evinde 22 kw şarj cihazıyla şarj edenler en yüksek kaç kw ile dolum yapıyorsunuz acaba ? Benim cihaz 22 kw ye ayarlı araçta da 32 amper seçili ama en yüksek 11 alıyorum. Sorun ne olabilir. Vestelin cihazını kullanıyorum. Keşif elemanının raporda yazdığı ürünler alındı alt yapı için schneider marka, 4x6 kablo topraklama 1 in altında falan hepsi yerli yerinde. Neden yarı yarıya şarj gücü anlamadım. Vesteli arayacağım pazartesi için bakalım.
-
Öncellikle yüklenen evrak ile sürecin doğrudan bi alakası olmamakla beraber togg üretimi renge göre parti parti alıyor. en çok satılan renkler ayder,gemlik,kula olduğu için siyah renk için sipariş toplanıyor olabilir. atıyorum 500 tane siyah siparişi oluştu siyah üretimine başlanıyor. siyah renk üretime girene kadar beklemekten başka çareniz yok gibi.
Ek: aracınız üretilip motor ve şase no belli olunca mail olarak proforma fatura geliyor. o zaman size bir temsilci atanıyor ve sizi arıyor. evrak işlerini onunla hallediyprsunuz.
Hocam bende de vestel 22kw var. 22kw ile şarj edebiliyorum ama araçtan genellikle 6A kısıtlayıp şarj yapıyorum. Ender olarak acelem varsa 8 veya 11kw kullanıyorum. Altyapıya yüklenmemek için.
Bu cihazın içinde bi ayar var tornavidayla döndürülüyor sanırım. O kısıtlanmış olabilir sizin ondan 11kw dır diye tahmin ediyorum. Kullanım klavuzunda vardı o ayara dair bir kısım. Muhtemelen başka sorun yoktur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anladım hocam aslında lastik değilmde mesela 360 kamera sistemi elektrikli bagaj gibi donanımları demek istedim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X