Şimdi Ara

Yerli otomobilin nerede üretileceği belli oldu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
0
Favori
7.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilişim vadisinde araba fabrikası...neymiş yan sanayiye yakınmış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 19 Kasım 2019; 10:56:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CSB

• Yerli otomobil denince beni bir gülme alıyor.
  • Yerli otomobilde büyük sürpriz, yerli otomobil uçabilme özelliğide olacakmış

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sırf haberde kalacak bu yerli araba , inş kalmaz ama kalacak gibi geliyor
  • Bilişim vadilerinde sadece bilgisayar ve cep telefonunu geliştiriliyor zan edenler var..
    3.seviye otonom sürüş özelliklerine sahip bir aracın planlandıgından haberleride yok muhtemelen...
    yan sanayi yakınlık ise yan sanayi firmalarının gelişimine katkı sağlmaya düşündüklerini için...
    Bu arada %50 yerlilik planlanıyor ilk etapta..

şirket hakkında az bilgi vereyim zira okuyan araştıran gürüh belliki baya az...
    -otomobil 5 şirkerkette olusan konsorsuyumun...
    Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding(KARSAN), Turkcell ve Zorlu Holding(Vestel)
    -kurulan şirket Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu AŞ.(TOGG)
    -ceo su Gürcan Karakaş
    -Zorlu Holding ve Çinli GSR Capital ile batarya üretimi için 4.5 milyar dolarlık anlaşma yaptı.
    Ozellikle Ceo Gürcan Karakaş kimdir bir bakın..

Otomobil üretmek üretiyorum demekle olmaz bun işin basamakları var firma hali hazırda aracı geliştiriyor aracı en erken 3 sene sonunda seri üretime alabilme planları var.
    milli ve yerli demek illa türkiyede üretelecek anlamına gelmez..
    ancak mulkiyet haklarının yerli firmalara ait olacağı anlamına gelir yoksa türkiyede tofas renault toyota gibi ciddi devlerin fabrikaları var.

sonuç:bazı şeyler siyaset üstü yürütülmeli.bu kadar olumsuz bakış önceki hayal kırıklarına dayanıyor.
    ancak bu işi yapacaklar belli ve ciddi de bir ekip kurulmuş durumda. gecikmeli olsada bir plan var.
    başlangıç için bunlar gerekli yani bir yola cıkılmıs gözüküyor.. acıkcası ben bu konuda ümitliyim..

Cehennemde yeni bir zebani işe başlamış.
    İlk gün kıdemli zebani tarafından gezdiriliyormuş. Her yerde dev, yüksek kaynar kazanlar içinde yanan insanlar ve her bir kazanın başında zebaniler varmış. Bizimki bakmış derin bir kazanın başında 5 zebani bekliyor.
    – Bu ne demiş ?
    – Bu Almanların kazanı, sürekli birlik olup yardımlaşıp üst üste çıkarak yukarıya tırmanıyorlar ve oradaki zebaniler de tırmananı tekrar aşağıya atıyor…
    Biraz daha ilerlemişler dev bir kazan daha. Başında 3 zebani bekliyormuş. Bizimki yine dayanamamış;
    – Peki burada niye 3 zebani bekliyor?
    – Bu da Amerikalıların kazanı, bunlar da arada yardımlaşıp çıkmaya çalışıyorlar ve görevli 3 zebani yukarıya çıkanı tekrar aşağıya atıyor.
    Bizimki bakmış bir sürü dev kazan ve her kazanın başında çeşitli sayıda görevli zebani varken ileride bir kazan var ki başında hiç zebani falan yok. Hemen atılmış;
    – Yahu bu kazanda niye görevli zebani yok, boş mu?
    Kıdemli artık bıkkın bir şekilde cevaplamış;
    – O Türklerin kazanı. Görevli zebaniye gerek duymuyoruz. Zaten içlerinden birisi çıkmak için çaba sarf ettiğinde diğerleri birlik olarak hemen onu aşağıya çekiyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_domingo -- 19 Kasım 2019; 11:25:9 >

• Üşenmedim oturup okudum ama en azından gülmeme vesile oldu.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 19 Kasım 2019; 10:56:3 >
  • Bu projeyi aşağılayan nickleri not alın.

Çünkü 180 derece dönecekler

• halkının aklını bu kadar alaya alan bir devlet daha görmedim.
  • Ya bırakın Allah aşkına ya!

• ilk arabanın yapılmasını geçtim seri üretim olmadan ciddiye alınmaz. şu haberleri görmezden gelip geçsek daha az yayınlanır mı!?

• Oha. Ben bir sürpriz yapıp yollarda diyecekler diye beklerken adamlar fabrika yerini daha yeni belirlemiş😂

2030 da yollarda görürsek helal olsun derim.

• Ooo hayırlı olsun...

Artık yerli ve milli göklerdek uçağımızla beraber 2023de yarıştırırız.
    Şöferi de motobisiklet sürücüsü vergisiz lamburgini sahibi kenan sofoğlu olur..

• Herseyi gectim de, bolge de zaten binlerce istihdam alani varken ve buyuk bir depreme acik iken hala burasinin secilmesi o kadar komik ki.

• J.McNulty kullanıcısına yanıt
    İha sihalarda garanti para garanti alım mevcut. Karlılık oranı yüksek ve otomobilde rakip çok.
    1 oto aldığında Kazanç olarak 1 oto devlete vergi olarak kalıyor zaten. Ve kar damadın cebine kalıyor.

• Seçimin yaklaştığı bu araba haberleriyle kesinleşmiş oldu.

• Cinlilerin belgeselini izledim temeli olmayan elektrikli otomobil fabrikasini beton dokulmemis yani daha :) 2 gunde bitirdiler bizde bu is 2 yil surebilir

• bu ülkede 2022'de yerli otomobil üreteceğini inananda ekmeğe sürülecek akıl yoktur.

inanan varsa gelsin bana yavuz sultan selim köprüsünü satayım ona.
  • Erdoğan düşmanları çıldırmış, böyle haberler zorlarına gidiyor, yapmayın.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.