Şimdi Ara

Yerli otomobilin nerede üretileceği belli oldu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
0
Favori
7.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hasncon1

Knk sen ülkenin başına geç yetkili birine benziyorsun
    ciddi de söylüyorsan eyvallah makara da yapıyorsan eyvallah.

ben neyim ki daha nice akıllı,bilgili,yetişmiş cevher vatandaş var bu memlekette.

bana sıra gelmez.eyvallah.
  • Ben Erenköy diye bekliyordum. Neyse tutmadı.
  • Ya bi türlü anlamlandıramadığım birşeyler var bu yerli oto konusunda, rica ediyorum mesajımı tatlı su solcuları alıntılamasın. siz gidin la casa de papel felan izleyin.

Bu yerli oto konusunu hükümet neden bi türlü canlıya geçemedi anlam veremiyorum. IHA konusunda 10-12 yıl içerisinde hızlı bir ilerleme yaşandı. keza yerli silah, yerli helikopter parçaları, tank moderzinasyonu konularında da beklenden çok daha iyi seviyelere gelindi. Bu yerli oto hem mevcut hükümeti alay konusu haline getiriyor (ki haklılık payı 100%) hemde hiç gündemden düşmüyor. Bu işe birileri karşı çıkıyorsa (ki araba yerine şeftali üretin diyen bi geçmişe sahibiz) kim olduğunu hükümet neden açıklamıyor.

Bu işin artık suyu çıktı, yerli araba üretemiyorsanız anlaşın toyota ile tüm kamu araçları toyota olsun bunun karşılığında büyük bi üretim tesisi felan kurulsun. Yerli araç çıksa ve mevcut araçların arasında bir miktar daha düşük fiyat konumlandırması yapsa bende ismini yazdıracaklar arasındayım. Bu ülkede o aracın talibi çok olur, yani müşteri bile hazır olmasına rağmen durumun bu günlere gelmesi tam anlamıyla stratejik ve siyasi bir hata.

• at yalanı öpim inananı. yerli kelimesinin en tiksindirici hali birde otomobil olmuş. ha tamponunun eskizini gören varmı ?

ben focusum la memnunum tayyip usta binsin yerlisine

• seçim masalı volume 6...
  • İlk çıkacak aracın c-suv olması kötü bi tercih olmuş. Bu ülkede suv alabilecek kitle zaten belli. Bu insanlr gidip 150 bine yerli suv alacağına 200-250 bine yine ithal alır. Ama B hb bir araç olsa çok tercih edilebilir.70 bine sıfır B segment aracı çok alan olur. Ayrıca direk üst modelle piyasaya girmek doğru bir adımmıdır. Hyundai bile getzlerle, accentlerle piyasa yaptı direk tucson çıkarmadı adamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • J.McNulty kullanıcısına yanıt
    Cok basit bir nedeni var karlilik ve rakiplerin guclu olmasi

Askeri teknolji uretirken gelistirirken zarar etmeyi goze albilirsin. Guvenlik icin bu gerekli ve zarar umrunda olmaz normal olani da budur.
    Fakat sivil teknoloji cok farkli. Kar edebilmelisin ki uretim devam etsin. Rakiplerin ise cok guclu.

• 1- Yerli araba haberi.
    2- 10 Saniyede dolan yeni pil teknolojisi haberi.

• İlk haberi iki yıl önce olmuş hala konuşuyoruz millet aya gidiyor biz bi yerli otomobil çıkaramadık.https://www.donanimhaber.com/Yerli-otomobil-icin-Vestel-BMC-ve-Karsandan-ortak-proje--93267

• Çıktığında çok satacak çoğu kişi de mor olacak buraya yazıyorum

• Köprü yapmakla, duble yol yapmakla övülün bakalım. Elin yabancısı da kıs kıs gülsün. Şimdi de araba yapın yine gülsünler nede olsa kendilerine gülünmesini seviyorlar. Bunları elin yabancısı 100 yıl önce yaptı bitirdi. Onca marka satıldı hiçbirini satın almadılar, amaçları arabamız olsun değil öyle olsaydı sıfırdan girişmez mevcutta olanı satın alırlardı gerçeği bunlar satın almayı bilmez ancak satmayı iyi bilirler. Bu konuda kimse ellerine su dökemez. Şunuda bilmeleri lazım, millet artık yemiyor yerli otomobil muhabbetini insanlar umudunu kesti yılan hikayesine döndüğünü 5 yaşındaki çocuk bile anlıyor artık.

• J.McNulty kullanıcısına yanıt
    Yanıt çok basit aslında, yerli iha diye üretilen ki çok büyük kısmı yerli olmayan ihalarda hazır, garanti müşteri var türk silahlı kuvvetleri. araba yapmak iha yapmaktan çok daha zor. Aracı yaptığında serbest pazarda rekabet edebilmen gerekir ki onun ne kadarının yerli olacağını konuyla ilgili az çok fikir sahibi herkes biliyordur. Ülkede bile istenen satış rakamına ulaşacağı meçhul, garanti müşteri yok, bu araç yapılsa en az 140 binden satılması lazım o parayi da haliyle çoğu kişi kaliteli markaya vermeyi tercih eder. yurtdışına satman çok zor.

• Leipold kullanıcısına yanıt
    Hepsine katılıyorum ama sadece şu test aşamasına katılmıyorum. Bizimkiler nasıl olsa bunlar koyun der direk bindirir bizim üstümüzde test ederler. Oradaki zaman kaybından yırtarlar.

Sözde hızlı trenimiz için raylar yapıldığında da, test edilmedi, makinistler eğitilmedi. Sonuç; zaten nadiren 150km/h ye çıkan tren raydan çıktı, onlarca kişi öldü. Netice; hala daha hiç utanmadan cumhurbaşkanının resmi ile seçim zamanı hızlı tren yaptık pankartlarını astılar. Kimse de demedi ki, yaptınızda bu ölen 40 kişinin canından kim mesul? Bu işinde fıtratında var dar geçerler.

• Yerli otomobilimiz göklerde...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

2021’de seri üretimine başlanması planlanan yerli otomobilin 2022’nin ilk yarısında yollarda olması hedefleniyor.

ben bunu anlayamadım ,seri üretimi yapılan araç niye 1 sene sonra yollarda oluyor ,hemen yollara çıkamıyor mu ?
    gerçekten bilmediğim için soruyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: J.McNulty

Ya bi türlü anlamlandıramadığım birşeyler var bu yerli oto konusunda, rica ediyorum mesajımı tatlı su solcuları alıntılamasın. siz gidin la casa de papel felan izleyin.

Bu yerli oto konusunu hükümet neden bi türlü canlıya geçemedi anlam veremiyorum. IHA konusunda 10-12 yıl içerisinde hızlı bir ilerleme yaşandı. keza yerli silah, yerli helikopter parçaları, tank moderzinasyonu konularında da beklenden çok daha iyi seviyelere gelindi. Bu yerli oto hem mevcut hükümeti alay konusu haline getiriyor (ki haklılık payı 100%) hemde hiç gündemden düşmüyor. Bu işe birileri karşı çıkıyorsa (ki araba yerine şeftali üretin diyen bi geçmişe sahibiz) kim olduğunu hükümet neden açıklamıyor.

Bu işin artık suyu çıktı, yerli araba üretemiyorsanız anlaşın toyota ile tüm kamu araçları toyota olsun bunun karşılığında büyük bi üretim tesisi felan kurulsun. Yerli araç çıksa ve mevcut araçların arasında bir miktar daha düşük fiyat konumlandırması yapsa bende ismini yazdıracaklar arasındayım. Bu ülkede o aracın talibi çok olur, yani müşteri bile hazır olmasına rağmen durumun bu günlere gelmesi tam anlamıyla stratejik ve siyasi bir hata.
    İha projesi 1992de prototipi hazır halde halka açıklandı

Bilmediğini bilmediğin çok fazla şey var bence

• Hadi bakalım göreceğiz.
  • Yakınlarda bir seçim kokusu var sanki. Halen yiyenler olduğunu görünce bu tatavanın hiç bitmeyeceğini anlamak zor olmasa gerek. Ekonomimiz çok iyi belirteyim de ceza filan yemeyelim bu yoklukta (ben fakirim ülke müthiş)

• quote:

Orijinalden alıntı: Rachsuchtig

Yerli araba üretmek tabiki önemli bir sonraki adım da bunu yurt dışına ihraç etmek olmalı. Burda da biraz devletçilik kafasından çıkmak gerekiyor. Ama hayırlısı
    Devletçilikle ne alakası var ki

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.