Şimdi Ara

Yerli otomobilin nerede üretileceği belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
0
Favori
7.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Önümüzdeki ay prototipini göreceğimiz yerli otomobille alakalı yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bugün ilk olarak yurt dışından yönetici transferiyle gündeme gelen yerli otomobilin nerede üretileceği de açıklandı.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) yerli otomobili Gebze-Kocaeli’de bulunan Bilişim Vadisi’nde kuracağı fabrikada üreteceği belirtildi. Fabrika için bir süredir Bilişim Vadisi yakınındaki arazilerde kamulaştırma çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

En önemli neden yan sanayi firmalarına yakınlık

Peki neden Bilişim Vadisi? Bu seçimin yapılmasındaki en önemli neden yan sanayi firmalarına yakınlık. Yan sanayi firmalarını bir arada bulunduran TOSB Otomotiv Yan Sanayi Bölgesi Bilişim Vadisi’nin yanı başında bulunuyor. Üstelik Türkiye otomotiv sanayisinin kalbinin attığı Bursa da Osmangazi Köprüsü ile Bilişim Vadisi’ne bağlanıyor. Söz konusu bölgenin denize kıyısı olması da gösterilen nedenler arasında.

Ayrıca Bkz.Xiaomi'den Tesla'yı kopyalamakla suçlanan elektrikli otomobil şirketine yatırım

TOGG'a yurt dışından yönetici transferi

Yerli otomobille ilgili gündemde olan konulardan biri de TOGG’a yurt dışından yönetici transferi yapılması. TOGG, otomotiv sektörünün tecrübeli isimlerinden Sergio Rocha’yı operasyonlardan sorumlu üst düzey yönetici olarak bünyesine kattı. Rocha, yerli otomobili üretecek grubun ürün planlama, program yönetimi, satın alma, tedarik zinciri, üretim mühendisliği ve üretim operasyonları gibi pek çok konuda liderlik görevini üstlenecek.

Yerli otomobil projesi kapsamında üretilen ilk model bir C-SUV olacak. 2021’de seri üretimine başlanması planlanan yerli otomobilin 2022’nin ilk yarısında yollarda olması hedefleniyor. Grubun çizdiği rotaya göre 2030’a kadar model sayısı 5’i bulacak.

• Ya siz kimi kandiriyorsunuz Allah'inizi severseniz? Nerede oldugunun hicbir onemi yok, ister Gebze'de kursunlar ister Igdir'da kursunlar farketmez. O "yeni kurulacak olan" fabrika 2021’de seri uretime baslasin bende birsey bilmiyorum.

Bir bucuk ay sonra 2020. Bugun full otomasyonu ile beraber araba fabrikasi kurmak demek en az 2 sene. Tum burokrasiyi, sermayeyi son noktasina kadar seferber etseniz dahi bu sure degismez. Oldu sana 2022. O tarihe kadar tum Ar-Ge'yi bitirmen, birkac adet prototip uretmen ve bunlari aylar surecek olan test'lerden gecirmen lazim ki seri uretime baslayabilesin.

Neyse bende ciddi ciddi boyle haberlere yorum yapiyorum. He anam he, hatta Ocak ayinda satisa cikiyor 2021'yi bile beklemeden. Millet nasi olsa yiyor anasini satayim, sallayin iskembeden
    fabrika açılır,açılmaz,kapanır,kapanmaz vs bu başka konu ama kocaeli yanlış karar.halkımız için yanlış karar elbette.türkiyenin neredeyse yarısını marmara bölgesine yığdılar.bu çok saçma ve anlamsız.ayrıca zaten 2021 yılında honda fabrikasını kapatacaktı.bu hazır fabrikayı alın kardeşim,düzenleyin.üretin araçlarınızı.bunu da mı sade vatandaş size anlatsın.saab'ı satın almadınız çinliler aldı,volvoyu satın almadınız çinliler aldı,opeli satın almadınız fransızlar aldı.bunları sade vatandaş bile biliyor.siz bilemiyor musunuz.. yazık.hele saab olayına çok üzülüyorum şahsen.hazır marka,iflas etmişler al fabrikayı üretime devam et,burada benzer fabrikayı kur sıfırdan,her yere satmaya devam et.sıfırdan marka yaratıp her yere satmak daha mı kolay ya da daha mı ucuz.anlamak güç.belki de bende sıkıntı vardır,ne diyeyim.
  • Yerli araba üretmek tabiki önemli bir sonraki adım da bunu yurt dışına ihraç etmek olmalı. Burda da biraz devletçilik kafasından çıkmak gerekiyor. Ama hayırlısı

• Üretileceği yeri o kadar dert etmeye gerek yok. En basiti Opel'in İzmir'de atıl durumda fabrikası var. Bir ara Wolkswagen'in de orayla ilgilendiği söylenmişti. Al sana mekan.
    Helva nerede helva!

• Puahaha yerli otomobil he. Güzelmiş

• Buna gülüp sıradaki haberimize geçiyoruz...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haftanin ilk fikrasi :)

• 1 ay sonra prototip mi çıkacakmış :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ya siz kimi kandiriyorsunuz Allah'inizi severseniz? Nerede oldugunun hicbir onemi yok, ister Gebze'de kursunlar ister Igdir'da kursunlar farketmez. O "yeni kurulacak olan" fabrika 2021’de seri uretime baslasin bende birsey bilmiyorum.

Bir bucuk ay sonra 2020. Bugun full otomasyonu ile beraber araba fabrikasi kurmak demek en az 2 sene. Tum burokrasiyi, sermayeyi son noktasina kadar seferber etseniz dahi bu sure degismez. Oldu sana 2022. O tarihe kadar tum Ar-Ge'yi bitirmen, birkac adet prototip uretmen ve bunlari aylar surecek olan test'lerden gecirmen lazim ki seri uretime baslayabilesin.

Neyse bende ciddi ciddi boyle haberlere yorum yapiyorum. He anam he, hatta Ocak ayinda satisa cikiyor 2021'yi bile beklemeden. Millet nasi olsa yiyor anasini satayim, sallayin iskembeden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 18 Kasım 2019; 22:3:7 >
  • Elektrilikli otomobil icin yüzbinlerce sarj istasyonlarina ihtiyac var ilk önce buna cözüm bulmak lazim

• Ciddi ciddi yorum yazanlar olmuş devlet bizle toşex geçiyor resmen. 2005den bu yana her gün çıkıyor yerli araba haberi yersen....

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberde yanlışlık var,ofisi İstanbul'dan Gebze'deki bilişim vadisine taşıdılar.Kaynağın "sabah" olmasına şaşmamak gerek.Bilişim vadisinde birçok firmanin ofisi var,teknokent gibi yani.Orda nasil uretsinler.

• Yerli otomobil fabrikamız göklerde.

• 2023 seçimlerine kısa süre kala bir tane prototip üretirler oldu bitti :)

• Fabrika yok, işçi yok, 2021'de (600-700 gün sonra) seri üretimi geçiyor.

2022'de (1000 güne kalmadan) yollarda.
    (var olan bir markanın, var olan hazır bir modelini hemen hemen bu sürede yeni bir fabrika kurarak üretirler.)

• Maalesef yav, he he diyorum!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prototip çıktıydı zaten, üstünde gri ve portakal kamuflaj vardı, cadillac a benziyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah güzel gelişmeler olur..

• Olacak şeyi söylüyorum tuscon un çamurlukları farları aksesuarı sökülecek plastikten tasarım değiştirip yapıştıracaklar malum seçmende bunu yiyecek 😂 A haberde herkes kıskandı çatlayorlar patlayorlar diyecek 😂

• 30 yılda biter inş

• Benim anlamadigim hukumettin bu araclar icin neden babayigit aradigi hali hazirda bi babayigit vardi. Derindere motorlu araclar. En azindan bu firmaya butun devletin olanaklari seferber edilebilirdi. İclerinde vestel bile var "teknolijiyi ureten degil 10 -20 yil geriden takip eden. "

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.