Şimdi Ara

Yerli üretim Sunny TV'lere LG'nin webOS işletim sistemi geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
3.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yerli üretim Sunny TV'lere LG'nin webOS işletim sistemi geliyor

LG geçtiğimiz haftaki duyurusunda webOS TV işletim sistemini diğer TV üreticilerinin kullanımına açacağını belirtmişti. LG’den yapılan açıklamaya göre yerli TV üreticisi Sunny ile anlaşma sağlandı. Yeni üretilecek Sunny modelleri, LG’nin webOS Smart TV işletim sistemiyle gelecek.

webOS Smart TV platformunu kullanmak isteyip de LG TV’leri pahalı bulduğu için vazgeçen müşteriler Sunny marka webOS’lu modellere yönelebilecek. Henüz Sunny modellerinin fiyatları belli değil ancak ekonomik panel ve yerli üretimin avantajıyla daha uygun fiyatlı olacağı ortada.

Ayrıca Bkz.VLC geliştiricileri, medya oynatıcısının yenilenmiş arayüzünü paylaştı

Sunny bugüne kadar akıllı TV modellerinde Android işletim sistemini kullanıyordu. Yakın zamanda Android modellere alternatif olarak webOS modeller raflardaki yerini alacak. Sunny’nin alt markaları Axen, Woon ve Elton’un bu anlaşmaya dahil olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Yerli üretim Sunny TV'lere LG'nin webOS işletim sistemi geliyor

Sunny’nin webOS Smart TV modelleri tıpkı LG webOS Smart TV’lerde kullanılan arayüzle gelecek. Arayüzün yanı sıra sesli arama, yapay zeka ve kolay bağlantı özellikleri de geliyor. Ayrıca webOS TV mağazasına ve bu mağazadaki tüm uygulamalara erişim sağlanabilecek. EBA TV, Netflix YouTube, Prime Video, BluTV, Bein Connect, TV+, Vodafone TV, Tivibu Go, S Sport Plus, Spotify gibi öne çıkan uygulamaları yükleyebilirsiniz.

Sunny’nin web sitesinde webOS TV’li modeller için sayfa hazırlandı. webOS’lu modeller satışa hazır olduğunda bu sayfaya eklenecek:

• Android daha iyi değil mi ben mi yanılıyorum?
  • marsk35 kullanıcısına yanıt
    Kullanıcısına göre değişir. IOS, Android kıyası yapmak gibi bir şey bu.

İkisinin de güçlü ve zayıf yanları var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jun.Misugi -- 28 Şubat 2021; 15:25:13 >
  • Jun.Misugi kullanıcısına yanıt
    android uygulama yönünden zengin. Webos eğer Sunny düzgün bir işlemci kullanır ise stabilite yönünden ve hız yönünden daha iyi. Normal internette gezinmek müzik dinlemek ip tv için webos yeterli aslında.

• En iyi smart tv bile hiz yonunden 5 para etmez. Smart yerine daha uygun fiyatli dummy tv cikarsinlar arkasina 200tl ye xiaomi stick takip gecelim
  • android webos la nasil ayni olur? biraz mantik yahu, kullanmiyorsaniz yorum yapmayin bari. airmouse bile fark atar. android tv de browser da gezmek imkansiz. illa klavye mouse baglamak lazimken. lg yattiginiz yerde herseyi yapabiliyor. sesli komutu herseyi yerine getirirken, google asistan ne soyleseniz youtube da aratıyor. android tv ile telefonlardaki android ayni değildir. en basiti 4k videolarda bi zaman sonra öksürmeye başlar:) inanmiyorsaniz android tvlerdeki cpu ve gpu larin gercek cozunurleklerino adata kurup bakin hepsi 1920x1080 nativedir.
  • Arçelik ve Vestel'in yerinde olsam hiç düşünmeden ben de geçerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Android tv ler web os'un yanında berbat kalıyor bana göre.

• sunny tv şimdi gözüme girdi.lg un8100 kullanıp iyade ettim.kullanışlı arayüz menuler bir harikaydı samsung TU 8500 Tizen arayüzü berbat

• popturceyn P kullanıcısına yanıt
    Hocam Sony TV aldım 2020 model XH9096 Android sistemi gerçekten iyi.Evet LG Smart kumanda çok güzel ama androidte alternatif var kumanda yönünden. Google asistan ve arama olayı zaten androidle beraber gelişen teknoloji.
  • WEBOS kullanıcısı olarak tavsiye etmem. Uygulama mağazası iyi değil, olanlar da iyi çalışmıyor.
  • WB kullanıcısına yanıt
    Sonuna kadar katiliyorum. Smart tv 3-4 senede islevini yitiriyor. Destek kesiliyor. Halbuki ekranin ömrü 10-15 sene. 4 seneden sonra boşu boşuna o smartın yükünü çekiyor tv. Mutlaka uPnP smartlı dummy tvler gelmeli.
  • 1 senedir webos kullanıyorum stabil çalışıyor gayet memnunum güzel bir adım olmuş
  • Sunny teknolojiyi takip etmiyor mu acaba :) mi stick ile her şeyi çözer LG ye boşuna para ödemiş:)
  • Bana ne bunlardan ya?

• Hangi tip paneli kullanacak?
    • Max nit değeri kaç?
    • SDR'da kaç, HDR'da kaç?
    • Kontrast değeri ne?
    • Görüş açısı nasıl?
    • Renk gamutu % kaç?
    • Reflection yapıyor mu? Koruma bir şey var mı bunun için?

Bana ne YouTube, Netflix'ten? Çöp bir panelle gelecekse bunlar umrumda değil.

• tonodias kullanıcısına yanıt
    Onda kumandayı mouse gibi kullanma özelliği var mı peki Web OS’daki gibi?
  • Webos un başarıp diğerlerinin başaramadığı tek şey kumandayı mouse gibi kullanma özelliği. Süper ötesi. Diğerleri düşünemiyor mu işine mi gelmiyor?
  • 2014 yılında aldığım LG webOS işletim sistemli televizyonum var. Hiçbir sorun yaşamadan kullanıyorum. SSİPTV, beIN, prime, netflix, blutv, youtube vs.

Sunny güzel hamle yapmış.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.