Şimdi Ara

Yetkili Bayilerin Takas Fiyatları neden bu kadar düşük? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
2.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: airarmada

quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Aveo'yu verip o araçlardan birini almak hiç mantıklı değil.

Üst segment değiller, Aveo'ya göre belirgin bir avantajları yok.

Fiorino ve Sandero 'yu inceledim. Gerçekten de Aveo'nun yanında araba değiller . Hele ki SAndero bence tam rezaet. Ancak maksadım bir borca girip parayı sağa sola dağıtmayı engellemek. i 20 ise Aveo'dan çok daha iyi ve donanımlı bence.

dostum bu şekilde araç alamazsın.

1- Aracını kendin sat.
    2- Paranı cebine koyduktan sonra telefon ile hangi aracı hangi rengini hangi motorunu istiyorsun sor.
    3- Aracı bulduktan sonra kredi durumunu incele , hesapla hangisi kafana yatıyorsa git bayiye.
    4- Yap pazarlığını al aracını bas git.

Aracını satmak için uğraşmak istemiyorsan önce aracı bul sonra git pazarlığa aracını takasa ver gel.

Almak istediğin araçlarda kar marjı çok yüksek değil , sen almasan zaten 2 gün sonra bir başkası alıyor. O yüzden para bende ben müşteriyim paramla döverim hevesinden vazgeç.

zaten mesele o, aracı satmak (ilana vermek, müşterilerle telefonda uzun uuzn konuşmak, sanayiye gitmek, ekspertize sokmak vb....) için çaba harcamak zor geliyor. Yoksa gidip bayiye aracımı al demeyi istemem. Ayrıca kar marjı oldukça yüksek ve müşteri olduğum için fiyatı düşmek zorunda, ha düşmezse almam sorun değil :)

bu kafayla almayacaksın ozaman , çünkü hiçbir bayi sana hele ki piyasada devamlı satılan düşük kar marjı olan bir araç için 3000 -5000 tl indirim yapmayacak. Boşyere ozaman zamanını harcama.

passat 1.6 tdi dsg highline alacaksan bayileri dolaş indirim talep et hatta numaranı bırak yeter onlar 50 kere arar ama kusura bakmada fiorino için kimse seni aramaz.

öncelikle hitap tarzınızı kahvehane kültürü şeklinde devam ettirecekseniz buraya bir şey yazmayın. akıl verecekseniz bunu nezaket kuralları çerçevesinde insanca yapın. Çok itici ve kaba bir söyleminiz var.

• quote:

Orijinalden alıntı: FreudeAmFahren

Ama bunun bir avantajı var son sahibi olduğunuz aracı alabilirler.

şu an 25 'e versem 1 günde satarım,müşteriler hazır ancak 26 ya alıp 6 bin TL bakım yaptığım aracı o fiyatlara vermek istmeiyorum. kafamda 27.500 rakamı var. ilginize ve iyi niyetinize teşekkür ederim ancak son sahibi olmam merak etmeyiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: otopark

adamda dusuge alip, baskasina satip kar edecek, bunda bu kadar sasilacak ne var?

Şaşılacak şu var;
    Bunlar sıfır arabayı satarken kar etmiyomu?
    Hem aracı satarken kar yap, müşteriden alırkende kar yap, onu başkasına sat yine kar yap.
    İyi iş valla.
    Bunların eline düşmemek gerek.
    piyasa fiyatının 1000tl altına verin satarsınız.
  • Arabasız kalmamak ve uğrasmamak adına takas çok tatlı geliyor. Ancak onlarin "sizin ugrasamayacaginiz" şey için bir kar koyma hakkı var.

Bu benim gözümde en fazla 2000 olur. Onlarin değerlendirmesi ise çok farkli olabilir. En hesaplisi kendin satacaksin. Piyasanın 500 aşağısına versen çok hızlı gider zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Fiorino ve Sandero 'yu inceledim. Gerçekten de Aveo'nun yanında araba değiller . Hele ki SAndero bence tam rezaet. Ancak maksadım bir borca girip parayı sağa sola dağıtmayı engellemek. i 20 ise Aveo'dan çok daha iyi ve donanımlı bence.

1- Aracını kendin sat.
    2- Paranı cebine koyduktan sonra telefon ile hangi aracı hangi rengini hangi motorunu istiyorsun sor.
    3- Aracı bulduktan sonra kredi durumunu incele , hesapla hangisi kafana yatıyorsa git bayiye.

Aracını satmak için uğraşmak istemiyorsan önce aracı bul sonra git pazarlığa aracını takasa ver gel.

Almak istediğin araçlarda kar marjı çok yüksek değil , sen almasan zaten 2 gün sonra bir başkası alıyor. O yüzden para bende ben müşteriyim paramla döverim hevesinden vazgeç.

zaten mesele o, aracı satmak (ilana vermek, müşterilerle telefonda uzun uuzn konuşmak, sanayiye gitmek, ekspertize sokmak vb....) için çaba harcamak zor geliyor. Yoksa gidip bayiye aracımı al demeyi istemem. Ayrıca kar marjı oldukça yüksek ve müşteri olduğum için fiyatı düşmek zorunda, ha düşmezse almam sorun değil :)

bu kafayla almayacaksın ozaman , çünkü hiçbir bayi sana hele ki piyasada devamlı satılan düşük kar marjı olan bir araç için 3000 -5000 tl indirim yapmayacak. Boşyere ozaman zamanını harcama.

passat 1.6 tdi dsg highline alacaksan bayileri dolaş indirim talep et hatta numaranı bırak yeter onlar 50 kere arar ama kusura bakmada fiorino için kimse seni aramaz.

öncelikle hitap tarzınızı kahvehane kültürü şeklinde devam ettirecekseniz buraya bir şey yazmayın. akıl verecekseniz bunu nezaket kuralları çerçevesinde insanca yapın. Çok itici ve kaba bir söyleminiz var.

sen bayiye gidip 55lik arabaya 50 teklif edip işinize geliyorsa arayın diyip çıkarken çok uslublu, salon beyfendisi olurken , ben sana bu kafayla araç alamazsın diyince mi kaba oluyorum ?
    Sen hayal dünyasında yaşıyorsun hayatta da araba alamazsın
    hadi selametle.

• mr.big kullanıcısına yanıt
    Bide şu var, 28 dediğiniz arabayı anında ilana koyup satamayacaksınız . galeride anında satamayacak belki 1 ay belki 10 gün ama hemen satamaz sonuçta . Bu yüzden adamlarda haklı biraz . Ama çok öldürüyorlar fiyatı biraz daha insaflı olmaları gerek .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mühendis Ahmet

Kayserili bunlar.

Ne alakası var Kayseri ile ? Her yerde her bayide aynı durum takasda aracınızı daha düşük fiyata alırlar. Ha Kayserililer size birşey yaptı ise orasını bilmem.
  • Kendileri ucuza alıp 5katı fiyatına satıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrt20

quote:

Orijinalden alıntı: otopark

adamda dusuge alip, baskasina satip kar edecek, bunda bu kadar sasilacak ne var?

Şaşılacak şu var;
    Bunlar sıfır arabayı satarken kar etmiyomu?
    Hem aracı satarken kar yap, müşteriden alırkende kar yap, onu başkasına sat yine kar yap.
    İyi iş valla.
    Bunların eline düşmemek gerek.
    piyasa fiyatının 1000tl altına verin satarsınız.

Birinden kar edilebilir diye bir kural mı var ? Zararına satınca al arkadaşım nu senin zararın diye nasıl para vermiyorsan kar koyduğu zaman da karışamazsın.

Adam senin ne olduğu belli olmayan aracına para bağlayıp alıyor, risk alıyor. Bırak da kar etsin. Az çok orası ayrı mevzu.

• Senin 28 dediğin aracı herhangi bir kullanıcıdan zaten pazarlık ile 26 ya alırsın. Hatta zorlarsın 25 E alırsın. Adamlar biraz fazla kar koymuş, 21 yerine 23 verse normal fiyat olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jozef38

quote:

Orijinalden alıntı: Mühendis Ahmet

Kayserili bunlar.

Ne alakası var Kayseri ile ? Her yerde her bayide aynı durum takasda aracınızı daha düşük fiyata alırlar. Ha Kayserililer size birşey yaptı ise orasını bilmem.

Kayseride ticaret ahlakı diye bir şey yok. O yüzden dedim. Tüm yakın arkadaşlarım kayserili. Onları çok severim fakat kayserinin esnafından nefret ediyorum. Özellikle kayserinin yerlisi.

• şirketler kar amacı güden yerlerdir, yani kara kaşın kara gözün için takasla araç vermezler, ortada garip bir durum yok sonuç olarak

ayrıca son kullanıcıya satışla firmanın aracı alıp satması bir değildir, aslında bunlar çok temel bilgiler de nedense memleket giderek cahilleşiyor
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    bayiler ağız birliği yapmışçasina maksimum 22 bin dedilerse aracınızın piyasasının 27-28 bin olması çok zor gibi geliyor. Belki 28 e kendiniz satabilirsiniz. Şanslıysaniz 1 hafta da da istediğiniz fiyata satarsınız 6 ayda da. Kolay gelsin.

• biz Toyota'ya 2005 model honda civic'i 30.000'e verdik. Satsak maksimum 31-32 ederdi.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

1- Aracını kendin sat.

sen bayiye gidip 55lik arabaya 50 teklif edip işinize geliyorsa arayın diyip çıkarken çok uslublu, salon beyfendisi olurken , ben sana bu kafayla araç alamazsın diyince mi kaba oluyorum ?
    Sen hayal dünyasında yaşıyorsun hayatta da araba alamazsın
    hadi selametle.

aynı aracın fullünü 2 ay önce iş arkadaşım 53 bine aldı. ben de bir alt modeli için 52 bin teklif ettim. bence gayet yerinde ve tutarlı bir teklif. selametle , nezaket kurallarını öğrenmeniz dileklerimle.

• quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

Senin 28 dediğin aracı herhangi bir kullanıcıdan zaten pazarlık ile 26 ya alırsın. Hatta zorlarsın 25 E alırsın. Adamlar biraz fazla kar koymuş, 21 yerine 23 verse normal fiyat olurdu.

bakalım aracı ilana koyacağım kaça satacağız? uamrım dediğiniz gbi çıkmaz...
  • yalan söylüyorlar. daha doğrusu onlar galeriye bile kar ile veriyor. yani oradan çıkıp da galeriye gitsen bile 1000 tl daha fazlaya verirsin. 5 dakikalık farkla galeri onu 26 ya satacağını zaten biliyor. bu şekilde müşteri ile dalga geçenlerden araç almayın.

2. eli güçlü bayiiler daha iyi teklif verir. çünkü kendileri satar. ancak yine de 3 bin civarı eksik olur.

ben 28 teklif edilen aracımı 4 günde 34 e satmıştım.

saygılar...
  • Galeriler şu şekilde fiyat veriyor; malum sitedeki aynı model yılı ve donanımdaki en ucuz aracın fiyatının %10 eksiği.

Mantık şu: en ucuz rakama bile koyup satınca %10 kar etmeliyim bu araçtan.

Bu çıkarımı son 4 araç satışında galerilerin verdiği rakamlardan edindim.Genelde araca bakıyorlar, boyasız değişensiz bile olsa farketmiyor senden alırken, satarken ise altın diye satıyorlar başkasına

• Aslinda olmasi gereken fiyatlari veriyorlar.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinstonCode -- 15 Kasım 2016; 2:56:18 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.