Şimdi Ara

Yetkili Bayilerin Takas Fiyatları neden bu kadar düşük?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
113
Cevap
0
Favori
2.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sıfır araç almak için son 3-4 aydır bayileri aşındırıyorum, kafamdaki modelleri belirledikten sonra iş pazarlık aşamasına geldi. Hyundai i 20 ve Dacia Sandero Stepway Easy-R veya fiorino premio dualogic ten bir tanesini almayı kafaya koydum, hangi bayi daha iyi indirim yapar ve aracıma daha iyi fiyat verirse oradan alacaktım.

Aracımın piyasası 27-28 bin (belki daha fazla 2010 model otomatik Aveo gayet temiz sayılacak türden)

Fiat 21 bin teklif etti
    Renault 21.500
    Hyundai 22 bin

Bayağı şiddetli bire tartışma yaşadım özellikle Fiat ile. Adamın bana dediği; biz 21 e alsak zaten 22 ye satıyoruz. Fazla kar amacı gütmüyoruz. Ben de o zaman dedim ki o halde koyayım arabayı sizin galerinize, benim için satın aracı, size 500 TL vereyim dedim. Buna da güldü eleman. Hyundai'ye de aynısını dedim; aracımı benmim yerime satın 27 bine, 1000 TL size vereyim dedim, olmaz efenim dedi. Satarken bir vuruyorsunuz, takasta ayrı şamarlıyorsunuz neden sizden araç alayım ki dedim? ikisinden de çıktım gittim ama sanırım hepsi aynı bunların.

1- takasta neden fiyatı öldürüyorlar?
    2- gerçekten de 21 e aldıkları aracı 22 ye filan mı satıyorlar?

• Elden sat sonra hangi aracı alavaksan git pazarligini yap

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 21'e aldıkları aracı çalıştıkları galericiye 22'ye aynı gün veriyorlar.
    Galerici allayıp pullayıp 26-27'ye satmaya çalışıyor. Ne kadar zamanda satabilirse.

Vaktiniz varsa ve uğraşmak istiyorsanız kendiniz satın.
    Sizin için daha karlı olur.

Sonra da cebinizde para ile pazarlığa oturursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 14 Kasım 2016; 8:32:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendin sat.
    Veya hi c heyecan arama aracinla mutlu mesut yasa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamda dusuge alip, baskasina satip kar edecek, bunda bu kadar sasilacak ne var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otopark -- 14 Kasım 2016; 8:32:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlarda bir nevi galerici olduğu için.

• Dogus oto (dod) nun takasta 55.000 tl teklif ettigi aracimi kendim 68.500 e satmistim. O yuzden parayi agactan toplamiyorsaniz takasa falan arac vermeyin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sifir arac satisindan kazandiklarindan daha fazlasini takasa aldiklari araclardan kazaniyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: alemci83

Elden sat sonra hangi aracı alavaksan git pazarligini yap

hocam elden satmak tam bir işkence, kaç tane araç sattım artık bu işlerle uğraşmak istemiyorum. sanayiye gidip geleceğiz aracı baktırmak için, pek vaktim yok hatta hiç vaktim yok diyebilirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

Sifir arac satisindan kazandiklarindan daha fazlasini takasa aldiklari araclardan kazaniyorlar.

açıkçası eleman yemin etti, geçen gün 32 ye 2010 fluence aldık, 32.500 e zor sattık filan dedi. yemin edince inanmak hali doğdu bize de...
  • hiç unutmam sene 2015.
    fiat 500 aracımı satmaya çalışıyorum. 2009 model 1.2 pop.
    hangi bayiye gitsem 18-19 bin verdiler.
    dedim siz ne içiyorsunuz aynısından bana da söyleyin bi tane.
    neyse anlaşamadık aracı 1 hafta sonra 27 bine sattım.
  • Fiyakalı galerici oldukları içindir.

• erka1907 kullanıcısına yanıt
    hocam güzel söz söylemişsin, ben hıncımı çıkartamadım bunlardan.
  • Kayserili bunlar.

• anyhill kullanıcısına yanıt
    ayrıca saydığınız 3 firma da tok satıcı konumundalar. bir üst kademede ise vw var.
    ben dacia sandero için geçen sene showrooma uğradım. adam bana sandero yok stepway verelim dedi.
    ben de satmadığınız araç neden fiyat listesinde var diye sordum,
    işte global ekonomi felan filan diye cümleye girdi ikinci cümle tamamlanmadan çıktım bayiden.
  • Sıfır araç satışından daha çok kar ediyorlar takasta verilen aracın satışında. Bu nedenle hangi bayiye giderseniz gidin piyasanın çok altında fiyat vereceklerdir. Kendinizin aracı elden çıkarmanız daha mantıklı olacaktır en az 4-5 bin tl fazlasına satarsınız.

• Hocam ben sizi anlamıyorum kusura bakmayın. Vaktim yok ugrasamam diyorsunuz da, göz göre göre 6/7 bin tl zarar neden edeceksiniz? Hepimiz biliyoruz aracı almak kadar satmak da zor bir süreç. Bir soru soracağım, 6/7 bin tl'yi kolay kazanıyor musunuz? Belki de bir bir buçuk ay her sabah erkenden kalkıp gün boyu uğraşıyorsunuz bu para için.
    Kendiniz satın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de tam tersi oldu. Mazda bayisine piyasa değeri 40 bin tl olan 2012 model 1.33 aurisimi tam 40 bine takasa vermiştim. Hatta belki elden satsam 38-39 A kadar düşerdim:) çok araç satamamalarının meyvesini ben yemişim sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

Sıfır araç satışından daha çok kar ediyorlar takasta verilen aracın satışında. Bu nedenle hangi bayiye giderseniz gidin piyasanın çok altında fiyat vereceklerdir. Kendinizin aracı elden çıkarmanız daha mantıklı olacaktır en az 4-5 bin tl fazlasına satarsınız.

aracın istanbul piyasası 28 bin, doğu piyasası da 1000 TL eksik olsun. hadi 500 de ben düşeyim 26.500 olsun. adamlar 21.500 veriyor. 5-6 bin öldürüyorlar. kavga etmemek için zor tuttum kendimi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

Hocam ben sizi anlamıyorum kusura bakmayın. Vaktim yok ugrasamam diyorsunuz da, göz göre göre 6/7 bin tl zarar neden edeceksiniz? Hepimiz biliyoruz aracı almak kadar satmak da zor bir süreç. Bir soru soracağım, 6/7 bin tl'yi kolay kazanıyor musunuz? Belki de bir bir buçuk ay her sabah erkenden kalkıp gün boyu uğraşıyorsunuz bu para için.
    Kendiniz satın.

zaten öyle yapacağım , gidip 21 bine vermem bunlara. 6-7 bin biriktirmek zor iş benim için. Ancak uğraşmadan pat diye satayım diye gittim , bu kadar fiyat kıracaklarını hiç düşünmemiştim. Adeta şoke oldum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.