Şimdi Ara

Yetkili Serviste Arıza Tespiti Hakkında 150tl +KDV İstiyorlar? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
0
Favori
13.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hadi bakim neyse ama bakim haric arizalarin yetkili serviste yapilmasindan yanayim.
    Sanayideki ustada isin cilkini cikarmis durumda.
    He cok buyuk bir ozel servis olur anlarim.
    En onemlisi karsinda muhatap bulabilme durumu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: y.alper

Hocam aracinin benzin haritasini sifirlattinmi hic. Arac zamanla lpg den dolayi zengin/fakir karisimdan benzin yakit haritasini bozuyor. Sende bozuk haritanin uzerine lpg ayari yaptirdikca olay dahada vahimlesiyor. Dedigimi dene bir. Sonrada bir depo benzinle gez. Sonra bir lpg ciye gidip ayar yaptir. Eger subap vs degilse bundan olabilir.

bende bunu yaklaşık bir aydır anlatmaya çalışıyorum ama lpg den değil diyor geçiştiriyor :D parametrelerin yeniden düzenlenmesi lazım başka arızası olduğunu düşünmüyorum ve ihtimal bile vermiyorum.

eren dünyaya sanki bilme kaç kez geliyoruzda. bu günlerimizi sanki kaç kez tekrar yaşayacağızda. alacaksın tabi istediğine bineceksin 1 sene sonra satar mercedes alırsın imkanın oldukça kesinlikle mantıktan ziyada kalbinin sesini dinle. bugünleri mum ışığında arıcan zamanla.

• redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Yanmaz mi. Asik etti beni kendine. Belki biraz agir gelir. Ama denemek istiyorum en azindan. Aklimda kalacagina kapimda kalsin degil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir bunu mu denesek acaba. Ustanin biri oksijrn sensoru bozuk. Benzinde gez duzelir demisti. Alakasini anlamamistim. Nasil oluyor acaba bu ustam?

• mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    Tamam anasını satayim. Yarin map ya da maf sensoru mudur nedir ona baktiracagim.

• Sensorler yakit hava verilerini yakit haritasi bozuk oldugu icin yanlis okuyor. Buda duzensiz calismaya neden oluyor. Sensorler saglam bence. Yukaridada soylendigi gibi yakit parametreleri yeniden duzenlenmesi lazim.

• bozak07 kullanıcısına yanıt
    mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    Nette eksi kutup sokulup beklenmesi gerekli denilmiş. Bu yeterli olur mu peki?

Bak buldum. Yarin bakayim su ise. Aklima yatti bu

Resetlemekten kasıt aslında şudur;
    Aracın ECU'su(motor beyni) gelen çeşitli sinyallere ve motora giren/girecek havaya göre yakıt sağlamak için bir takım hesaplar üzerinden enjektörlere komut verir.
    Ancak bu hesaplamalarda aracın genel sürüş stilini de baz alır. Yani örneğin sürekli yüksek devir ve sert kullanılan bir aracı bir müddet sonra bir başkası ne kadar ekonomik kullansa da aracın ortalama yakıt değerleri gereği ECU fazla yakıt gönderecektir.
    İşin özü biz EFI sigortasını sökerek, yani ECU'ya giden elektriği keserek daha önceden topladığı bilgileri siliyoruz. Akabinde ECU artık yeni sürüş stilini baz alarak komutlar veriyor.
    Hatta bazen rölanti devir gezmelerinde de bu resetleme uygulaması gerekir. İşte tek sebebi bu ECU'daki geçmiş bilgileri silip, o andan sonrakileri saptamasını sağlamaktır.
    Kısacası ECU'yu resetlemek mutlaka yakıt sarfiyatını düşürür demek yanlış olur ancak; mutlaka bir takım faydalar sağlayacaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 21 Haziran 2016; 3:37:49 >

• Pi kullanıcısına yanıt
    Focus 1.6 trend x 58 Bine bırakıyor bayiler yakın rakibi civic ile aynı fiyat, jettadan 2-3 bin ucuz Corolla 1.33 ile aynı fiyat :)

Üstüne alaşımlı jant, Kolçak, hız sabitleyici gibi baz donanım rakiplerine göre artıları var

• vetenes kullanıcısına yanıt
    Sifir elbette iyidir ama beni su an icin asar hocam. Bir sonraki levele kismetse Simdilik bmw denemek istiyorum. Aklimda kalmasin ulan bir deneyemedik demeyeyim

• Pi kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam bir ara sabahtan durumu anlat eğer aracı görse kesin çözer eminim ama işte bir çare.

Eminim çok basit ve komik birşey çıkacak sonunda ma hayırlısı inşallah map sensorudur adı belli değiştirsin.

Efu sigortasını, varsa tabi onu sokecegim. Once veya sonrasinda ustayi arayacağım. Yani basit bir sey diye geliyor aklima. Cunku kimae bir sey bulamadi. Su resetleme isinden umutluyum. Insallah olacak

• Pi kullanıcısına yanıt
    Bizi de haberdar et çok aklıma takıldı:)

Elbette edecegim. Olur da birisi ararsa bulup faydalansin. Bu konudan muzdarip epey kisi var cunku. Mesela gecen birisi yutuptaki videoya telefonunu birakmis. Ne oldu yapabildin mi? Bana da haber et diye

• quote:

Orijinalden alıntı: Pi

Nette eksi kutup sokulup beklenmesi gerekli denilmiş. Bu yeterli olur mu peki?

Bak buldum. Yarin bakayim su ise. Aklima yatti bu

Resetlemekten kasıt aslında şudur;
    Aracın ECU'su(motor beyni) gelen çeşitli sinyallere ve motora giren/girecek havaya göre yakıt sağlamak için bir takım hesaplar üzerinden enjektörlere komut verir.
    Ancak bu hesaplamalarda aracın genel sürüş stilini de baz alır. Yani örneğin sürekli yüksek devir ve sert kullanılan bir aracı bir müddet sonra bir başkası ne kadar ekonomik kullansa da aracın ortalama yakıt değerleri gereği ECU fazla yakıt gönderecektir.
    İşin özü biz EFI sigortasını sökerek, yani ECU'ya giden elektriği keserek daha önceden topladığı bilgileri siliyoruz. Akabinde ECU artık yeni sürüş stilini baz alarak komutlar veriyor.
    Hatta bazen rölanti devir gezmelerinde de bu resetleme uygulaması gerekir. İşte tek sebebi bu ECU'daki geçmiş bilgileri silip, o andan sonrakileri saptamasını sağlamaktır.
    Kısacası ECU'yu resetlemek mutlaka yakıt sarfiyatını düşürür demek yanlış olur ancak; mutlaka bir takım faydalar sağlayacaktır...

lpg beynini napıcan ? araç beyni ile lpg beyni paralel çalışıp zamanla bu parametleri tekrardan kendiliğinden yeniliyorlar. ya komple iki beyni silip orjinalde ki gibi yükeleyip sonra ayar yapmak yada bu işten anlayan bilgisayar kullanan beyindeki rakamları anlayan ve düzenleyebilen birini bulup yeniden düzenlemeniz gerekli. işte bende diyorum ki buradaki eleman bu düzenleme işini yapıyor aynı sorunum vardı hallettik. merak ettim sordum detaylıca anlattı o gün. sonra birkaç kişide oluşan bu tarz problem tekleme stop etme soğukta rolanti 200 devre kadar düşme ne varsa hepsini yaptı. oda olmaz ise eğer benim ustam var araba konusunda çok bilgili. tamir etmeden aracı dükkandan göndermez. senin aracın buradan sorun hallolmamış olarak geri giderse tüm masraflarını karşılarım. ya daha ne diyeyim kalkıp kendine boş gün yaratacan hepsi o kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: anaconda41

Sanırım daha önce de sorununuz bi konuda vardı. Aynı dertten bende muzdaripim boşa atınca devir düşüyor sonra toparliyor binde bir stop ediyor değişmeyen yeri kalmadı hâlâ aynı. Rahatsızim bu durumdan başka da problemi yok, artık takmiyorym gittiği yere kadar gitsin.

hocam benim arabada birebir aynı,200 devire kadar düşüp düzeliyor soğuk havalarda daha çok oluyor,araba benzinli lpg yok.
    bi ilginçlik var klima açıncada 1500 e çıkıyor arada bir kendi kendine gaz veriyor.
    siz boğaz kelebeğini değiştirdinizmi,ben temizlettim birkaç hafta düzelip gene aynı oldu değişecek ama düzelmezse ucuz bi parçada değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim yetkili servisin hiç böyle huyları yok,

Geçen bir iki basit problem çözümü ve ustanın yaptığı test sürüşüne para bile almadılar.

Not: Marka Citroen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hlksnrr -- 21 Haziran 2016; 6:49:46 >
  • mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    Arabaya benzinde binip sonradan ayar yaptiracagim. O arada sifirlanmis olan ecu ogrenmis olacak. Ogrenen ecuya lpg ayari yapılacak. Dogru degil mi?

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Cok enteresan. Bende de motor isininca sicak havada oluyor. Soguk havada mermi gibi. Kelebek kolay bozulan bir sey degil saniyorum. Genelde temizlenir.

• hlksnrr kullanıcısına yanıt
    Test surusu derken? Her firma oyle olsa keske

• Sen alda abi memnun olursan kafamdaki gibi az km makyajlı düşük km bulursam bir tanede ben patlatacagim

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.