Skandalların arkası kesilmiyor. Son olarak ise ortaya YGS ‘nınmatematik sorularının 108 kişiye mesajla gönderildiği ortaya çıktı.
KPSS ile başlayan kopya skandallarına bir yenisi daha eklendi. YGS’ da matematik soru cevaplarının 108 kişiye telefon mesajıyla gönderildiği belirlendi. Üstelik mesajların merkezinin Diyarbakır olduğu belirtiliyor.
Ntvmsnbc’e göre ÖSYM kaynakları bu kopya skandalı ile ilgili incelemelerin 4 ay öncesinden itibaren emniyet ile yazışmalar halinde sürdüğünü belirtiyor. YÖK başkanı Yusuf Ziya Özcan ise 108 mesajlık skandalı basından öğrendi veinceleme talimatı verdi.
Peki, tüm bunlar olurken sınava gireceklerde de ÖSYM’e karşı bir güvensizlik söz konusu olmaya başladı. Gelecek günlerde yapılacak olan sınavların akıbetinin ne olacağını sınava girecek olan insanlar merak ediyor. ÖSYM yürütme kurulunda kopya skandalları netlik kazanana kadar sınavların ertelenebilme ihtimali üzerinde duruluyor. ÖSYM’den bu konuda resmi açıklama bekleniyor.
Gerek KPSS gerek YGS sorularının internet bağlantısı olan bilgisayarlarla sızdırılma olasılığı konusunda siz ne düşünüyorsunuz?
Arkadasım bizim vicdanımız rahat bırak onlar düşünsün. Rahat ol yargıdan birşey çıkmaz olan olduğuyla kalır.
Yargıdan bişi çıkacak olsa da çıkamaz şimdibu 108 kişinin sınavı iptal olsa bu kişilerde ilk binde desek ( soruları çalan adam ilk bindedir herhalde :D ) tüm sıralamalar oynayacak milletin daha önceki tercihlerinin gelme ihtimali olacak ohoooo 108 kişinin işi olacak 30bin kişi.Yargı müdahale etse bile çok karışık işler olur bişey çıkmaz buradan.Anca 3 kişiyi hapse atarlar 2 kişi istifa eder geçer gider.Zaten önümüz referandum unuttuk gittiiiiiii
oooo ooo ne yapcamızı sasırdık valla insan sınava gönül rahatlııyla bile giremio yaw
quote:
Orijinalden alıntı: şekerim_gözde
oooo ooo ne yapcamızı sasırdık valla insan sınava gönül rahatlııyla bile giremio yaw
wala aynı durum benim içinde geçerli, ne yapacağımızı şaşırdık resmen insan başarısız olsa artık kopya vardı sınvda ondan olduk falan dicek :
izledim dostum, kendileri haklı bir konuşma yapmışlardır. sizce iş cemaat işimi ? çünkü soruların ösym içinden bilgisyarlrdan sızdırıldığı söyleniyor içerideki bir kısım insan para için yapmış olamaz mı?
hiç unutmuyorum buraya yazmıştım demiştimki 1 yıl sonra 2010 öss sınavına girenlerin sınavı iptal edilmiştir diye çıkarlar diye o duruma doğru hızlı adımlarla gidiyoruz ya hayırlısı ...
Cemaat ya da değil.Kardeşim bir insan/topluluk her neyse, Devletin en güvenilir yerine elini sokabiliyorsa kime güveneceğiz? Yazık ya .
quote:
Orijinalden alıntı: teknoblv
quote:
Orijinalden alıntı: şekerim_gözde
wala aynı durum benim içinde geçerli, ne yapacağımızı şaşırdık resmen insan başarısız olsa artık kopya vardı sınvda ondan olduk falan dicek :
aynen öyle arkadasım
asagılık ınsanlar pkk lı adiler onların ısı kurtler yatacak yerlerı yok hesap sorukcak @@
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme