Şimdi Ara

YGS LYS Kitap Önerisi ve Tartışması Ana Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
16
Favori
4.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar bu konu altında önerdiğimiz ve önermediğimiz kitapları yazalım herkese faydalı olsun

Matematikte iyi olup Hedefi ilk 10.000 olan öğrenciler için kitap önerilerim :

YGS

İşlem hatası yapanlar ve tekrar yapmak isteyen arkadaşlar için Karekök MPS 1 ve 2 çok idealdir kolaydır sıkar ama meyvelerini toplarsınız.

İlk olarak FEM Mat 1 ve karekökü öneriyorum ben arkadaşlar.

Bu kitaplar bitince 345 E başlayın. Eksen YGS TEMEL Matematik kitabını bitirin (Zor olanı) Daha sonra MY Matematik 1 i çözün

Bunlar bittikten sonra Önce Apotemi Problemleri çözün Daha sonra Eksen Baba testleri çözün. ( apotemi ve eksen hızınızı yavaşlatacaktır.)

Bu yayınlar bitince Apotemi 15 YGS MAT-GEO denemesi ve karekök Denemeleri çözün Bunlar piyasadaki en kaliteli denemelerdir. Bunlardan sonra YGS matematik adına sadece genel denemeler yapabilirsiniz veya bu kitaplarda fazla iyi olmadığınız konulara yoğunlaşabilirsiniz. 345in bitim süresi ortama 17 20 gün arası gerisi 10 - 12 gün arasıdır. Bir kitapta %90 başarılı olmadan diğer kitaba geçmeyin ve bilgi eksikliğinden kaynaklı yanlışlarınızı mutlaka ufak bir konu tekrarı iyi kapatıp soru doğru çözene
    kadar tekrar çözün. YGS'e bir ay kala mutlaka Körfez ALES çözün

LYS

Konu eksiğiniz varsa Karekök MPS 3-4-5 kitaplarını alın bitirin. Kolay sorular var aam köşetaşları konuyu kavramanızda yardımcı oluyor.

İlk olarak Finalle veya Fem Mat2 ile başlayabilirsiniz daha sonra sırasıyla Fen bilimleri yıldız ve Karekök LYS soru bankası çözün.

Bu kitaplar bitince Eksen LYS Mat bitirin ve Esen Üçrenk Mavi Pembe karışık çözün.

Bunlar bitince Birey B veya Zafer Mat2den birini mutlaka çözün ( tavsiyem ikisini birden)

Kitap olarak en son MY MATEMATİK 2 ve 3'ü çözün. Mustafa Yağcı mat konusunda aşmış birisidir.

Bu kitaplar bittikten sonra Önce Apotemi Trigo - Türev - İntegral çözün. ( bu konularda eksiğiniz varsa Çap veya YüzdeYüz de çözebilirsiniz)

Apotemi bittikten sonrada Eksen baba testler çözün.

Bu kitapların hepsi YGSdeki gibi bittikten sonra mutlaka Apotemi 10 LYS MAT-Geo Çözün.

Geometri

Birey B Ygs -Lys Soru Bankası Mutlaka çözülmesi gereken bir kitap.

Daha sonrada MY GEO 1 - 2 ve son olarakta 3 sırasıyla çözün.

Fizikte iyi olup Hedefi ilk 10.000 olan öğrenciler için kitap önerilerim :

YGS-LYS

FEM YGS-LYS Soru bankası

Fen bilimleri Yıldız Serisi YGS Lys Soru Bankası

Esen Fizik kitabı zorlayıcı soruları vardır.

Kartezyen yayınları IQ+ YGS ve IQ+ LYS kitapları

Apotemi Mekanik Elektirik ve Optik

Apotemi YGS FKB Denemeleri Fizik Bölümleri

Güvender FİZİK ÖZEL yayını Camiadaki en kaliteli soruları barındırır. Konularınız tamamen bitmeden ve yukardaki kitapları bitirmeden bulaşmayın :)

Kimyada iyi olup Hedefi ilk 10.000 olan öğrenciler için kitap önerilerim :

YGS

İlk Olarak Mutlaka Eis YGS ile başlayın acayip rahat bir kitaptır. 3 Günde biter

Konuyu kavramak için mutlaka SıradışıAnaliz YGS çözün. 5 Günde biter

FEM YGS-LYS kitabının YGS kısmını mutlaka bitirin max 5 Gününüzü alır.

Güvender YGS- LYS kitabının YGS kısmını çözün mutlaka

Apotemi YGS FKB Denemeleri Kimya Bölümleri

LYS

İlk Önce FEM ve Güvenderin YGSsini çözdüğünüz kitapları bitirin

Daha sonra SıradışıAnaliz LYS başlayın O bitince

SET Yayınları organik kimya çözün mutlaka daha sonrada sırasıyla Çap ve Apotemi Organik Kimya çözün

Biyolojide iyi olup Hedefi ilk 10.000 olan öğrenciler için kitap önerilerim :

YGS-LYS

FEM Simetri öneriyorum

İşleyen Zeka Soru bankası öneriyorum.

Palme biraz kolay olabilir ama yinede çözülebilir.

• Bu kadar kitabı bir senede mi çözüyorsun ? Fem veya karekök nasıl 10 günde bitiyor ? Sadece bunlara odaklansan günde 20-25 test çözmen gerekir.
    Merak ettim sen kazandın mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PasoBLC

Bu kadar kitabı bir senede mi çözüyorsun ? Fem veya karekök nasıl 10 günde bitiyor ? Sadece bunlara odaklansan günde 20-25 test çözmen gerekir.

Geçen Senem laylaylomla geçtiği ve mattan 30 net beklerken 10 net geldiği için mezuna kaldım. Bunlarda bu seneki kitaplarım hepsi özel ders hocalarımla ortak tecrübe ve bilgi alışverişiyle alınmış kitaplar. Bitiyor dediğim tüm kitapları bitirdim. Hergün 8.5dan 23.00'a kadar etüt merkezindeyim. Günde 1 saat yemek molam var ve Hedefim İTÜ Makina
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnıllGüder

quote:

Bu kadar kitabı bir senede mi çözüyorsun ? Fem veya karekök nasıl 10 günde bitiyor ? Sadece bunlara odaklansan günde 20-25 test çözmen gerekir.

Geçen Senem laylaylomla geçtiği ve mattan 30 net beklerken 10 net geldiği için mezuna kaldım. Bunlarda bu seneki kitaplarım hepsi özel ders hocalarımla ortak tecrübe ve bilgi alışverişiyle alınmış kitaplar. Bitiyor dediğim tüm kitapları bitirdim. Hergün 8.5dan 23.00'a kadar etüt merkezindeyim. Günde 1 saat yemek molam var ve Hedefim İTÜ Makina

Fem ve karekök ygs mat soru bankalarını ayrı ayrı kaç günde kaçar test çözerek bitirdin merak ettim.

• quote:

quote:

quote:

Fem ve karekök ygs mat soru bankalarını ayrı ayrı kaç günde kaçar test çözerek bitirdin merak ettim.

Hergün ikisindende birer konu bitirdim. Basit olan ilk konularda 2 ünite biridim 12 günde bittti ikisi toplamda temmuzda başladım çalışmaya. Şuan günde 750-850 sorudayım Günde 8 ila 10 saat soru çözüyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hergün ikisindende birer konu bitirdim. Basit olan ilk konularda 2 ünite biridim 12 günde bittti ikisi toplamda temmuzda başladım çalışmaya. Şuan günde 750-850 sorudayım Günde 8 ila 10 saat soru çözüyorum.

Helal olsun valla yani bu tempoda çalışıyorsan hedefi biraz daha yükseltmen gerek. Bu arada kitapların faydası oldu mu ygs mat kaç net geliyor şu anda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MABLC -- 13 Eylül 2015; 18:39:51 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Helal olsun valla yani bu tempoda çalışıyorsan hedefi biraz daha yükseltmen gerek. Bu arada kitapların faydası oldu mu ygs mat kaç net geliyor şu anda?

Olursa boğaz içi olur oda çok imkansız gibi şimdilik. ODTU siyasi yapım dolayısıyla düşünmüyorum özellerde okulu rahat bi şekilde 8 senede falan bitirmek istiyorum necek olsa 65 yaşında emekli olcaz :D o yüzden istemiyorum :D

• MY EİS ne demek acaba
  • Haci naptin bee
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emirayk2

MY EİS ne demek acaba

bu eis

buda my mustafa yağcıyı araştırırsanız anlarsınız neden önerdiğimi :) her sene net 10 15 soru tutturur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnıllGüder -- 13 Eylül 2015; 19:15:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: berkaysoner22

Haci naptin bee

mezunuz be :D Bu sene ya herro ya merro senemiz :D
  • Haci bu sene siralama kacti
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkaysoner22

Haci bu sene siralama kacti

10 net matematikle 39 kdan 70 kya düştüm matematik kaydırmam var son 25 sorum yanlış falan :D

Bu senede matematiği sık tutup ygsyi bitirdim ygs kimyayı bitirdim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hygiei4

Haci bu sene siralama kacti
    Arkadaşlar LYS Fizik soruları çok zor gelmiyor.
    Kitap alırken kitabın güncel olması , yani YENİ HAZIRLANMŞ kitap olmasına dikkat edin.
    Çünkü müfredatta değişiklikler oldu ,
    TAVSİYEM LYS İÇİN KESİNLİKLE FEM İLK ADIM SORU BANKASI OLMALI.
    Bu kitabı hakkıyla bitiren birinin yüksek net yapmaması mümkün değil....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hburak -- 13 Eylül 2015; 19:26:01 >
  • quote:

Evet arkadaşlar bu konu altında önerdiğimiz ve önermediğimiz kitapları yazalım herkese faydalı olsun

Matematikte iyi olup Hedefi ilk 10.000 olan öğrenciler için kitap önerilerim :

YGS

İşlem hatası yapanlar ve tekrar yapmak isteyen arkadaşlar için Karekök MPS 1 ve 2 çok idealdir kolaydır sıkar ama meyvelerini toplarsınız.

İlk olarak FEM Mat 1 ve karekökü öneriyorum ben arkadaşlar.

Bu kitaplar bitince 345 E başlayın. Eksen YGS TEMEL Matematik kitabını bitirin (Zor olanı) Daha sonra MY Matematik 1 i çözün

Bunlar bittikten sonra Önce Apotemi Problemleri çözün Daha sonra Eksen Baba testleri çözün. ( apotemi ve eksen hızınızı yavaşlatacaktır.)

Bu yayınlar bitince Apotemi 15 YGS MAT-GEO denemesi ve karekök Denemeleri çözün Bunlar piyasadaki en kaliteli denemelerdir. Bunlardan sonra YGS matematik adına sadece genel denemeler yapabilirsiniz veya bu kitaplarda fazla iyi olmadığınız konulara yoğunlaşabilirsiniz. 345in bitim süresi ortama 17 20 gün arası gerisi 10 - 12 gün arasıdır. Bir kitapta %90 başarılı olmadan diğer kitaba geçmeyin ve bilgi eksikliğinden kaynaklı yanlışlarınızı mutlaka ufak bir konu tekrarı iyi kapatıp soru doğru çözene
    kadar tekrar çözün. YGS'e bir ay kala mutlaka Körfez ALES çözün

LYS

Konu eksiğiniz varsa Karekök MPS 3-4-5 kitaplarını alın bitirin. Kolay sorular var aam köşetaşları konuyu kavramanızda yardımcı oluyor.

İlk olarak Finalle veya Fem Mat2 ile başlayabilirsiniz daha sonra sırasıyla Fen bilimleri yıldız ve Karekök LYS soru bankası çözün.

Bu kitaplar bitince Eksen LYS Mat bitirin ve Esen Üçrenk Mavi Pembe karışık çözün.

Bunlar bitince Birey B veya Zafer Mat2den birini mutlaka çözün ( tavsiyem ikisini birden)

Kitap olarak en son MY MATEMATİK 2 ve 3'ü çözün. Mustafa Yağcı mat konusunda aşmış birisidir.

Bu kitaplar bittikten sonra Önce Apotemi Trigo - Türev - İntegral çözün. ( bu konularda eksiğiniz varsa Çap veya YüzdeYüz de çözebilirsiniz)

Apotemi bittikten sonrada Eksen baba testler çözün.

Bu kitapların hepsi YGSdeki gibi bittikten sonra mutlaka Apotemi 10 LYS MAT-Geo Çözün.

Geometri

Birey B Ygs -Lys Soru Bankası Mutlaka çözülmesi gereken bir kitap.

Daha sonrada MY GEO 1 - 2 ve son olarakta 3 sırasıyla çözün.

Fizikte iyi olup Hedefi ilk 10.000 olan öğrenciler için kitap önerilerim :

YGS-LYS

FEM YGS-LYS Soru bankası

Fen bilimleri Yıldız Serisi YGS Lys Soru Bankası

Esen Fizik kitabı zorlayıcı soruları vardır.

Kartezyen yayınları IQ+ YGS ve IQ+ LYS kitapları

Apotemi Mekanik Elektirik ve Optik

Apotemi YGS FKB Denemeleri Fizik Bölümleri

Güvender FİZİK ÖZEL yayını Camiadaki en kaliteli soruları barındırır. Konularınız tamamen bitmeden ve yukardaki kitapları bitirmeden bulaşmayın :)

Kimyada iyi olup Hedefi ilk 10.000 olan öğrenciler için kitap önerilerim :

YGS

İlk Olarak Mutlaka Eis YGS ile başlayın acayip rahat bir kitaptır. 3 Günde biter

Konuyu kavramak için mutlaka SıradışıAnaliz YGS çözün. 5 Günde biter

FEM YGS-LYS kitabının YGS kısmını mutlaka bitirin max 5 Gününüzü alır.

Güvender YGS- LYS kitabının YGS kısmını çözün mutlaka

Apotemi YGS FKB Denemeleri Kimya Bölümleri

LYS

İlk Önce FEM ve Güvenderin YGSsini çözdüğünüz kitapları bitirin

Daha sonra SıradışıAnaliz LYS başlayın O bitince

SET Yayınları organik kimya çözün mutlaka daha sonrada sırasıyla Çap ve Apotemi Organik Kimya çözün

Biyolojide iyi olup Hedefi ilk 10.000 olan öğrenciler için kitap önerilerim :

YGS-LYS

FEM Simetri öneriyorum

İşleyen Zeka Soru bankası öneriyorum.

Palme biraz kolay olabilir ama yinede çözülebilir.

Foruma giriyorsun ve günde 800soru çözüyorsun ilginç

• Çok super tavsiyelerde bulunmussunuz benim zaten Kitaplığımda olan kitaplar mustafa yagci geoyu çözdüm matematikten karekok 345 çözdüm mustafa yagci mat 3 kitap öylece duruyor çözsem mi diye düşünüyorum . (Bana apotemi yu zaten Türkiye 24.su olan arkadaşım da tavsiye etmişti ve fen bilimleri yayınlarını)yalnız Apoteminin 1 2 tane deneme seti çözdukten sonra cozulmesinde fayda var ,moral bozabilir çünkü ☺

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustWriter -- 13 Eylül 2015; 19:32:46 >
  • Girdiğim tarihlere bakabilirsin 2 haftada bir pazar günlerimi kendime ayırıyorum film kitap okuma ve sörf veya dışarda yürüyüş
  • quote:

Orijinalden alıntı: JustWriter

Çok super tavsiyelerde bulunmussunuz benim zaten Kitaplığımda olan kitaplar mustafa yagci geoyu çözdüm matematikten karekok 345 çözdüm mustafa yagci mat 3 kitap öylece duruyor çözsem mi diye düşünüyorum . (Bana apotemi yu zaten Türkiye 24.su olan arkadaşım da tavsiye etmişti ve fen bilimleri yayınlarını)yalnız Apoteminin 1 2 tane deneme seti çözdukten sonra cozulmesinde fayda var ,moral bozabilir çünkü ☺
    Okumayın zaman kaybı.Adam mat-1 için 857 kaynak önerisinde bulunmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: JustWriter

Çok super tavsiyelerde bulunmussunuz benim zaten Kitaplığımda olan kitaplar mustafa yagci geoyu çözdüm matematikten karekok 345 çözdüm mustafa yagci mat 3 kitap öylece duruyor çözsem mi diye düşünüyorum . (Bana apotemi yu zaten Türkiye 24.su olan arkadaşım da tavsiye etmişti ve fen bilimleri yayınlarını)yalnız Apoteminin 1 2 tane deneme seti çözdukten sonra cozulmesinde fayda var ,moral bozabilir çünkü ☺

ilk 10.000 hedefleyen arkadaşlar için bunlar zaten :D çoğu zor kaynaktır özellikle apotemi integral ve güvender fizik özel bi kaç kitap bitirilmeden el sürülmeyecek kitaplardır :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: hburak

Arkadaşlar LYS Fizik soruları çok zor gelmiyor.
    Kitap alırken kitabın güncel olması , yani YENİ HAZIRLANMŞ kitap olmasına dikkat edin.
    Çünkü müfredatta değişiklikler oldu ,
    TAVSİYEM LYS İÇİN KESİNLİKLE FEM İLK ADIM SORU BANKASI OLMALI.
    Bu kitabı hakkıyla bitiren birinin yüksek net yapmaması mümkün değil....

hocam en zora kadar gidebiliyorsa biri ve hedefi 10 binse bence ilk adımla kalmamalı ilk adım tamamen tm kitabıdır bana göre geçen sene ygsde yayın denizi tarzında çok kolay ve orta kolay sorulardı ama LYS beklenen ideal sorulardı denge soruları hatta bi tıkm zordu
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.