Şimdi Ara

YGS ye çalışma üzerine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Açık lise öğrencisiyim ve bu sene sonunda liseden mezun olamam diyerek YGS ye çalışmayı gelecek seneye ertelemiştim. Ancak açık lisede yapılan ek sınavlar filan, bu sene liseden mezun olacak konuma getirdi beni. Hazır bu konuma gelmişken YGS ye çalışıp, şansımı deneyim dedim. Ve YGS ye de çalışmaya başladım. Ancak hiç bir sınav tecrübem ve çevremde de hiç kimsenin bu işlerden anlamamasından dolayı ders çalışma işi biraz kısık gidiyor. Benim elimde gene araştırarak aldığım konu anlatım ve soru bankaları var, ancak; dershaneye giden birinin veya sınavı kazanmış birinin tecrübesi olmadığından ders çalışma düzeni yok.

Öncelikle sözelci olduğumu ve üniversitede okumak istediğim bölümün YGS den tercih aldığını belirtmeliyim. Şimdi sizden istediğim: Bana ders çalışmayla ilgili verebileceğiniz tavsiyeler ve ders çalışma taktikleri. Ayrıca belirtmeliyim ki coğrafyadan yana sıkıntım en fazla olanı. Konuyu anladığımı düşünmeme rağmen testte sonuçlar epey kötü. Sizce bu acemilik döneminde normal midir ? Çok resmi oldu ama.

• Kardeşim henüz geç değil. 1 ay oldu dershane başlayalı benim.Güzel konu anlatımlı kaynaklar alarak çalış. Alt yapım yok diyosun. Kitaptan okuyarak anlaman zor biraz. Videolu ders anlatımları izle çok çok faydası olur. Ben ekol hoca ve derscalisiyorum. com dan izleyerek çalışıyorum anlıyorumda..

Dediğim gibi sağlam çalışırsan çok iyi puan yaparsın.. Kolay gele :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim çevremde bir örneği var sözelden giren. Onun çalışma sistemi 1 konuyu gördüğünde o konuyu tekrar ediyor. Diğer hafta bir konu daha gördüğünde geçmişteki tekrar ettiği konu ile birlikte tamanen tekrar ediyordu. İstanbul Üniversiteni kazandı. Bölümü hatırlamıyorum şuan.

Ben sayısalım ama sana tavsiyem -kaç dersiniz olduğunu bilmiyorum ama- günde en az 2-3 ders olacak şekilde çalışman. Bir derse çalışıp aradan 1 hafta geçtikten sonra o derse tekrar çalışmak verimli olmaz. Bir de kazanmak için DÜZENLİ ÇALIŞMALISIN. Çünkü çalışmak var çalışmak var.
  • Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim. Bende sizin dediğiniz gibi yapıyormuşum zaten. Teyit etmiş oldum ve ferahladım da.

Ayrıca benim çalışma sistemim şu şekilde:

Pazartesi günü Tarih çalışıyorum, bir konuyu bitirip 50 ile 100 arasında konuyla alakalı test çözüyorum

Salı günü Türkçe çalışıyorum, bir konuyu bitirip 50 ile 100 arasında konuyla alakalı test çözüyorum

Çarşamba günü Coğrafya çalışıyorum, bir konuyu bitirip 50 ile 100 arasında konuyla alakalı test çözüyorum

Perşembe günü Felsefe çalışıyorum, bir konuyu bitirip 50 ile 100 arasında konuyla alakalı test çözüyorum

...... Bu şekilde Tarih, Türkçe, Coğrafya, Felsefe diye gidiyor.

Felsefenin bütün konularını işleyinceye kadar Din dersine çalışmama kararı aldım. Felsefe konuları bitince felsefenin gününde Din ve felsefe soruları çözüp tekrar edeceğim.

Ve sanırım ben test çözme işini biraz hafif almışım. Çünkü bakındım da test çözmenin önemi büyük.

Bütün bunların haricinde yapmam gereken bir şey varsa ve benimle paylaşırsanız sevinirim.

• aranızda finale giden var mı
  • iyide ya din çözcen ya felsefe 2sinide çözersen bi fayda etmıcek yanı nıye 2sınıde calısıyorsun
  • İkisini de çözmem niye fayda etmez ki? Neticede Din Kültürü testide Sosyal Bilimler testi içerisinde yer alan ve 5 sorunun çıktığı bir bölüm değil mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.