Şimdi Ara

Yıkamacıların kapı içine su tutması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen arabama dış yıkama yaptırırken farkettim. İç-dış yaptırmaya gelmiş bir tane passatı yıkıyordu adam. Kapıyı açtı. Bilmem kaç barlık tazyikli suyla kapı fitillerine, kapının alt taraflarına su tuttu. Görünce içim gitti resmen.

2. El araba bakarken özellikle fitillere bakarım. 4-5 senelik arabaların bile fitillerinde kesik, ezik vs yıpranmasının sebebi bu olabilir.

Birde aracı iç yıkamaya verdiğiniz zaman ön tarafı temizleyeceği vakit çat diye ön koltuğu ileri geri alıyorlar. Ondan sonra airbag kablosu ve soketi zarar görüyor. (Eski avensis aracımızda başımıza geldi)

Sırf bu sebeplerden dolayı iç yıkama yaptırıyorum kendim temizliyorum.

Edit: Yıkamacılar da gelmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sönmeyen Arıza Lambası. -- 3 Temmuz 2018; 3:25:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fitili kağıt gibi yirtar atar, 350bar profesyonel yikama makinaları, orijinal boyayi bile yakin tutunca alıyor.

Bir kapi fitili de az para değil.

Ben sadece detay dükkanlarında yikatiyorum. Onu da başında bekleyerek. Ic aksaminda kullandigi bezden, cift kova tekniğine , yikamacinin kemer tokasina kadar hepsine karışıyorum. Beni anlıyorlar, ben de bahsis olarak görüyorum.

Biraz maliyetli oluyor, disarida sadece kuyu suyu olmayan su tutuyorum. Zaten kapali garajda.

Suriyeliler arttığından araba yikatmak tam bir dert oldu...
  • herşeyi kabullenipte fitillere takıyosanız sizde bi sorun var.içini dışını kendiniz yıkayın genç adamsınız tembel olmayın madem titizsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapının alt tarafına ben de tutuyorum da fitillere kimse tutmuyor abartmayın hiç görmedim fitile de tutsana falan diyen veya fitile tutayım diyen.
  • Hoparlör - fitil vs aksamlarına denk gelmiyorsa bence yıkanması iyi bir şey.

• Arabayı yıkamacıya asla vermem. Zaten kralı gelse benim kadar özenmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ağla Sevgili Yurdum Ağla

herşeyi kabullenipte fitillere takıyosanız sizde bi sorun var.içini dışını kendiniz yıkayın genç adamsınız tembel olmayın madem titizsiniz.
    Tembellik nereden çıktı? Zaten kendim temizlerim içini. Dışını da uzun yoldan geldikten sonra mecbur tazyikli suyla yıkatmak zorunda kalıyorum.

İlla bir konuya muhalefet olacaksınız ya !

• Islak kuru havlu ile sırasıyla siler geçerim iki üç ayda bir. Boş zamanım çok, yıkamaya verip acaba nereyi kırdılar bozdular diye hata mı arıyacam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ayrıntılar önemli, tebrik ederim

• Fitili kağıt gibi yirtar atar, 350bar profesyonel yikama makinaları, orijinal boyayi bile yakin tutunca alıyor.

Bir kapi fitili de az para değil.

Ben sadece detay dükkanlarında yikatiyorum. Onu da başında bekleyerek. Ic aksaminda kullandigi bezden, cift kova tekniğine , yikamacinin kemer tokasina kadar hepsine karışıyorum. Beni anlıyorlar, ben de bahsis olarak görüyorum.

Biraz maliyetli oluyor, disarida sadece kuyu suyu olmayan su tutuyorum. Zaten kapali garajda.

Suriyeliler arttığından araba yikatmak tam bir dert oldu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 2 Temmuz 2018; 23:41:58 >
  • Hijyeniklik acisindanda icini hicbiryerde yikatmam temizletmem beyaz hacisakir sabun su en iyi yontem duruladiktan sonrada koruyu parlatici islem uygularim 2 ay goturur beni disinada sadece su tutuyorum arada kopuk sikarim sadece bizim millet cok abartiyor 2 gun sonra zaten arac eskisinden cokta farkli olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polestar191 -- 3 Temmuz 2018; 0:4:56 >
  • Ben de görüyorum ama fitil kısmına kadar tutan görmedim. Marşpiyel kısmına tutuyorlar. Ben oraları pis bezle kabasını alarak siliyorum sonra nemli bezle siliyorum.

Fitillerim her zaman silikon spreylidir ve lokum kıvamındadır. Fitillere takıntılıyım. Benim aklıma bin bir türlü şey geliyor yıkamacılara o yüzden kendim yıkıyorum olduğu kadar.

• Geçen gün iç dış temizleme yaptırdım birde ne göreyim , aracın torpidosu solmuş. Kullandıkları dandik malzeme araca zarar vermiş gelde küfür etme. Kendi aracınızı kimseye emanet etmeyin , beyaz sabunlu microfiber bezden başkada birşey sürmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anadolu87 -- 3 Temmuz 2018; 3:04:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ağla Sevgili Yurdum Ağla

herşeyi kabullenipte fitillere takıyosanız sizde bi sorun var.içini dışını kendiniz yıkayın genç adamsınız tembel olmayın madem titizsiniz.
    Yemin ediyorum sizin gibi gereksiz muhalefet yapanlar yüzünden forumun tadı tuzu kaçtı. Okudukça sinir oluyorum.

• Ben daha bu zamana kadar fitilin yıkamadan dolayı zarar gördüğünü görmedim.Tabi başınıza gelen bir durum olduysa haklı olabilirsiniz.Bir de o kapı aralarını temizlemek biraz uğraştırıcı yerler.Ben kendim temizlediğimde en çok zorlandığım yerler kapı araları.Yıkamacılar oraya tazyikli su ile çok çabuk yıkıyorlar.
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    Dandik arabalarınki zarar görüyor.
  • Kapı içlerine basınçlı su tutmayıp ve silmeyen yıkamacı amatör demektir.
  • Kışın soğukta kapıyı açtığında da çatlar o fitiller. O zaman kışın da kapıyı açmadan binelim arabaya.
  • Vakit varsa haftada bir akşam bir benzinlikte yıkamak daha mantıklı. Yıkamacı fırçayla yıkıyor, 50 tane arabayı temizlediği bezle arabayı kuruluyor, bir de radyonun ayarını bozuyor. 20-30 arası da para veriyorsunuz.

Onun yerine bir akşam çıkıp iç-dış komple kendim temizliyorum 1 saaat alıyor çok kirli ise. En fazla maliyet 6-7 TL.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bc_

Kışın soğukta kapıyı açtığında da çatlar o fitiller. O zaman kışın da kapıyı açmadan binelim arabaya.
    Gereksiz muhalefeti bırakın lütfen. " + " alınca ödül vermiyorlar.

Silikon spreyle düzenli bakım yapılırsa soğukta da donmaz, çatlamazda. Bu da aklınızda bulunsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sönmeyen Arıza Lambası. -- 3 Temmuz 2018; 11:27:45 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.