Şimdi Ara

Yıl olmuş 2014 , HD ekranı bile olmayan telefon 2.300 Tl (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
2
Favori
3.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozgurunal1

quote:

Orijinalden alıntı: Altinozonur

1-Google Play diye seviyesiz bi store kullaniyosunuz
    2-telefonlariniz ortalama 1-2 sene guncelleme aliyor
    3- 6 ay kullandiktan sonra telefon sisiyor kasmalar basliyor
    4- 5 sene onceki iphone ile androidin son telefonu ayni stabilitede calisiyor.
    5-Halen android i savunan varsa pm atsin.

www.mobilamca.com #iOS Editörü

1. Seviyesiz olan Play Store değil Türkler, telefon dilini İngilizce yaptım kurtuldum
    2. Galaxy Nexus kullanıyorum, 2 senedir babalar gibi güncelleme alıyor, peki iPhone 4 çıkalı ne kadar oldu? 3 sene, peki stabil güncelleme (iOS 7 kasım kasım kasıyor cihazda) desteği ne kadar sürdü? 2 yıl!
    3. 2 yıldır Galaxy Nexus kullanıyorum, 1 kere kasmadı cihaz. Gidip 500 dolarlık cihazı 100 dolarlık cihazla kıyaslıyorsanız ne denilebilir...
    4. Allah'tan korkun da elinize bir Note3, G2 falan alın...

Andronova.net editörüyüm

200 Liraya da android telefon var 1500 liraya da o nedenle android kullanıcılarının yaş ortalaması düşük ondan böyle bi seviyesiz mağazanız var aslında.

ios 6 kullanan iphone 4 ün üstüne yoktu 2010 da ilk çıktığında şimdi ios 7 yüklememiş iphone 4 ler halen stabilitesini korumakta ve güncelleme desteği devam etmekte destek 2 yıl falan sürmedi anlıycagınız en az 4 yıl :)

500 Dolarlık cihazı 100 dolarık cihazla kıyaslamadım başbaşa götürenleri kıyaslamaya çalıştım yoksa dediğim gibi 200 liralık androidte bulursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: bjkwasheree

Merhaba,

Yazacaklarım tamamen merakımdandır.

Yasal olarak i4 e ios7 yüklenirken galaxy s e en son sürüm yasal olarak yüklenebiliyor mu? gerçekten merakımdan soruyorum.

Ayrıca ne saçma. iphone 3-4 sene güncel kalıyorken(yavaş bile olsa ios7-iphone4) 1-1.5 yaşındaki note 2 hala 4.1.2 de kalması(sanırsam 4.1.2 idi) ??? 2-2.5 yaşındaki s3 e dağıtılan güncellemenin geri çekilmesi?

Ayrıca günümüzde bazı kesim haricinde kim aldığı bir telefonu min 3-4 sene kullanıyor? Eğer var ise gerçekten tebrik ediyorum.

Saygılarımla.

Yazdiklariniza cevap veriyim. Galaxy s en son 2.3.6 surumunu almistir yasal olarak. Kacak yollarla 4.3 bile yuklenebilir.

Ayrica apple da simdiye kadar guncelleme yapma zorunlulugunuz var bunu siz secemiyorsunuz. Yani ios 7 guncellemesi cikti. Ios 6 da olan adam yuklemek istemese bile tel wifi agini gordugu anda telefona ios 7 yi indiriyor telefonunuzdaki hafizayi dolduruyor ve siz yukle demedikce kosede uyari kaliyor. Ayrica yeni surumu yuklemesseniz bazi uygulamalarda uyumsuzluk cikiyor ve yuklenmiyor. Mecburen yuklemek durumunda kaliyorsunuz ve telefonunuz ister istemez yavasliyor. Androidte boyle bir durum soz konusu degil. Oyunlarda ve face te bariz yavaslamis. Note 2 hala 4.1.2 de demissiniz. Samsung note 2 icin 4.3 u yayinlamaya basladi. Ve s3 gibi olmadigi stabil oldugu soyleniyor. Yani telefon hala guncel. Apple da ios 7 yi haziranda tanitip eylulde dagitmaya baslamasi arada gecen 3 ay sonra bile suan kasim ayinin sonuna geldik hala kullanicilar ios 7 nin stabil olmasi icin 7.1 surumunu bekliyor. Kisacasi s3 te boyle oldu diye apple da yok diye bise yok. Apple dada bu durum var. Ayri yetten andorid denince akla neden sadece samsung geliyor. Htc one xperia z1 vs aldigi iylestirme guncellestirmeleri vs onlarida goz onune alin. Xperia z andorid 4.3 4.4 alacak. Muhtemelen 5.0 alacak.htc one da oyle. Samsung yazilim konusunda eksik oldugunu kabul edip yazilim kismini buyutme karari aldi. Kisacasi hizli olan telefona guncelleme verip yavaslatmaktansa guncelleme almadan hizli kalmasi daha iyidir diye dusunuyorum. Cunku androidte uygulamalarda surum uyumsuzlugu sadece google bazi uygulamalarinda oluyor. Oda kullanimiza cok bir etkisi yok.

Yazilanlari okuyunca android savunuyorum vs diye anlasilmasin. Sadece olan durumu olabildiginizce objektif sekilde yazdim. Ama hala soylerim apple store kalite olarak google play ezer.

Ayrica benim arkadaslarim s3 note 2 htc one iphone 5 vs butun telefonlar mevcut. Arkadaslarimin degistirecek durumuda var. Ama her sene telefona 2000 lira koymak. Yani her ay 165 tl civari para koymak mantiksiz geliyor. Ha parasi coktur hobisidir zevkidir alanada gule gule kullan derim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: brkbrktgl

Bende iphone kullanıyorum ama fiyatı gerçekten cok pahalı. Stabil olmasına stabil mükemmel bir telefon ama fiyatı cok yüksek. Apple bir telefon için maliyeti 250 dolar olması lazım. Bu kadar büyütmeyin.

250$ he hem daha pahalı bir de iş öyle olmuyor bunun pazarlaması var fabrikası var bıkmadınız böyle yorumlar atmaktan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kisas olarak neden samsung htc degil. 4.1 ile cikti. 4.2 4.3 aldi. 4.4 de alacak

Xperia z z1 ayni

Lg g2 4.4 duyruldu. Samsung kabul etti yazilim tarafini duzeltecez dedi. Yani firmalari savunmuyorum ama objektif bakin. Ayrica ios 7 le sorun olmaya basladi vs diyorsunuz benimde bahsetmek istedigim bu iste. Elinde sonunda yavaslama kasilma oluyor.

Androidtede root atarsan kacak apk yuklersen stabilite bozuluyor. Buda dogru. Her platformun kendisine gore + ve - leri var. Ama ios super diyipte android direk cop demek yanlis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kazall -- 24 Kasım 2013; 15:22:31 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: B-veritas

quote:

Orijinalden alıntı: Androidd

Burada yazilan yorumlari okudum. Bende bir zamanlar iphone kullandim. O kadar cok telefon degistirmeme ragmen iphone tadinin baska oldugunu her zaman soylerim. Ama ciddi anlamdapahali bir urun. Hani 300 tl daha ekle macbook pro al. 2600 tl ye. Iphone evet stabil ama en son cikani alirsaniz stabil. Size yasadigim ornegi veriyim iphone 4 ile galaxy s yeni cikmisti o zaman galaxy s aldim. Iphone 4 tabiki andorid 2.1 e gore kat ve kat hizliydi. Yillar gecti sene 2013 iphone 4 ios 7 ile galaxy s kiyaslayin galaxy s suan cok daha hizli. Bu ornegi verdim cunku her 2 3 senede bir telefon degistirmek zorunda kalirsiniz. Apple kaliteli ama kendine cok bagliyor. Bide zamanla yavaslatma gercegi var. Bazi yorumlardada gordum ha bire samsung rehbere gec giriyor laflari var. Arkadaslar o samsung ozel bir durum Lg G2 ile xperia Z1 gibi telefonlarda boyle bise yok. Elinize bir Lg G2 veya xperia Z1 alin. Anlarsiniz. Sunuda belirtmek isterim evet ios daha guvenli. Bazi yorumlarida bakiyorum ne gerek var full hd vs. Arkadas ekran daha canli duruyor. Ben Lg g2 secmemin nedenlerinden biri samsung sarimtirak bazen mavimsi Amoled ekrani yerine butun renkleri dogru veren Lg g2 daha cok daha iyi. Hem iphone kullanicilarinin en buyuk sorunu pil. Adamlar telefonu hafif yapalim diye 1500 mah ta birakti pili. Super telefonlar var elimizde ama ekrani kis 3g yi kapat 2g de kalsin. Cok oyun oynama veya cok internete girme eve kadar idare etsin. Suan o kadar telefon arasinda ilk kez lg g2 yi gordum. Butun herseyini sonuna kadar kullaniyorum ve sabahtan aksama kadar pili %30 %40 civari oluyor

Ve telefon alma arifesindeyken iphone 5s mi Lg G2 mi diye cok geldim gittim. Iphone 5s alsam 3 yil sonra ya iphone 4 durumuna duserse diye almadim. Lg g2 aldim. Hangisi daha iyi dersenizde ikiside guzel ve hizli. Tabi iphone daha iyi bir kullanim tadi var. Ama ios 7 ile biraz bu seyi kaybetti gibi geliyor.

Merhaba dostum yanlış bildiğin bir husus var iPhone 4 le ilgili en azından aşağıdaki 7.1 beta sürümüyle çalışan halinin yeteri kadar akıcı çalıştığını düşünüyorum, ayrıca G2 evet güzel fakat maksimum 1 sene sonra güncelleme desteği kesilecektir yani İphone 4 gibi neredeyse 4 senelik bir telefon güncelleme alıp böyle seri çalışırken senin telefonun 4 sene sonra hatırlanmayacaktır bile ki bu açıdan uzun soluklu kullanmak için bence Android telefon tercih edilmemelidir. İşin 2. el kısmına bile girmek istemiyorum bugün Galaxy S ve İphone 4 dün durumu ortada hatta S2 ve İphone 4S i bile bu konuda örnek gösterebiliriz

http://www.youtube.com/watch?v=Jpzl7eehmiI&feature=c4-overview&list=UUCiSF-QXf948TJ_sYjMPcNQ

Ben telefonlari satmak icin almayan birisiyim. Ilk. cktgnda aldigim nokia 6630 bile bende duruyordu. Tamamiyle bozulunca gitti tel. Ayrica.seri calismadan kastiniz ne. Mesajlara kac sn de giriyor. Ayarlara facebook vs.evet bastiginizda.aciliyor vs ama gecikmeler mevcut. Hele facebook iphone 3gs ten biliyorum deli etmisti son zamanlarda. Yani 4 yil guncel iyi hos ama sonra telefon yavasladiktan sonra sinir ediyor. Stabil derken kilit ekrani ac saga sola kaydir cogu kisi buna bakiyor. Lg g2 andorid 4.4 guncellemesini alacak. Daha ustude cikmadi androdte. Ha android 5 te ne olur bilemem ama suanki hiziyla kaldigi surece sikinti yok.guncelleme almasada olur. Hatirlanma konusuna gelince. Insan elinde ki malla buyumez. Varsin hatirlanmasin ne olacak. Mesajin basindada belirttigim gibi telefonlarimi satmam kutulari vs hepsi duruyor. Ama dediginiz dogru sık sık telefon degistiren icin androidte iphone gore daha fazla zarar ediyorsun. Bu arada dedigin link bakamadim mobildeyim. Ayrica sunuda eklemek isterim iphone da aldigim kullanim zevkini baska hic bir telde almadim. Ama apple telefonlari cok pahali ve yavasliyor. Ayrica macbook pro kullanicisiyim

• quote:

Orijinalden alıntı: T3RR1BL3WH1SP3R

quote:

Bende iphone kullanıyorum ama fiyatı gerçekten cok pahalı. Stabil olmasına stabil mükemmel bir telefon ama fiyatı cok yüksek. Apple bir telefon için maliyeti 250 dolar olması lazım. Bu kadar büyütmeyin.

250$ he hem daha pahalı bir de iş öyle olmuyor bunun pazarlaması var fabrikası var bıkmadınız böyle yorumlar atmaktan

Bu konuda ilk defa yorum yapıyorum. Apple kötülediğim yok aksine iyi oldugunu belirtiyorum. Savunsam yada kötülesem bana birşey kazandırmicak. Kazanan yine apple olacak. Yorum yapmadan ne demek istediğimi önce bi anla sonra yorum yap

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Retina ekran diye bir sey yok kim k*çından uyduruyor? IPS LCD ekrana sahip cihaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: seeder

quote:

Orijinalden alıntı: Keko2000

Arkadaşlar bende mi anlama sıkıntısı var anlamadım. 16 gb artırılamayan hafızaya sahip , ekranı hd ready bile olmayan telefonu 2.300 tl ye satıyorlar.
    Nasıl oluyor bu iş ?

Dostum para bize çok geliyo ondandır. Hd ekran dediğin kaç kuruş retina var, hafızaysa parayı verince 64 lüğü var. Mercedeste araba opel de araba senn diyosunki opelde hız sabitleyici var mercedeste yok.

Bende şunu anlamıyorum gidip samsung forumunda bu ne arkadaş android kullanılırmı diye konu açan iphone kullanıcısı yoktur diye düşünüyorum. E ne bu karın ağrısı arkadaş biz enayiyiz durup duruken kapanmayan telefon kullandığımız için size ne.

Buna karin agrisi ve cekememezlik diyoruz. Adam vermis 1500 ₺ androide tesadufen arkadasinda 4S gormus(yaklasik deger) 4s de kasma yok elindeki telefon 3310 gibi geliyor bi yerden kotuleyecek ki kendini tatmin edecek.

• 3GS ve 4 uzun zaman kullandım sırasıyla Xperia S ve Nexus 4 te kullandım, yavaş olmaları son derce normal nerdeyse biri 4 biri de 5 senelik telefon bu telefonları yeni telefonlarla kıyaslamak doğru değil yazılımlar geliştiğinden hiçbir telefon ilk zamanlardaki performansını hızını koruyamıyor bu en kral Android telefonda da böyle yani bugün konuşulan G2 ve iPhone 5S te zamanı gelince bu kaervana katılacak, hatırlanmadan kastım telefonun ömrüydü yani iphone lar daha uzun soluklu oluyor ve yeni çıkan uygulama oyun vs kullanılabiliyor fakat bugün aynı zamanda çıkmış Galaxy S kaç oyuna kaç ğrograma destek verebilir. Video yu izlemeni tavsiye ederim iPhone 4 son derece akıcı çalışıyor ve 4 senelik bir telefon için gayet iyi, elbette G2 oldukça iyi bir telefon burda söylemek istediğim uzun süre telefon değiştirilmeyecekse telefon tercihi Apple dan yana yapılmalıdır
  • Vay keko vayyyy
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

YANLIŞLAR

yazalım da herkes bilgilensin

HdReady ve FullHD kavramları sadece TV ler için vardır

uluslararası standartlara göre hdready televizyonların
    1024x768 pixel
    16/9 panel oranı
    720p bitstream (data akışı)
    vs...
    olmasıdır

fullhd ise
    1920x1080 pixel
    1080p bitstream
    vs..... olmalıdır

bunlara uygun video dosyalarıda aynı isimlerle anılır

YANİ BU DEYİMLER TV İÇİN GEÇERLİDİR

ancak artık her ota b..a HD, FULLHD ibareleri eklenir oldu

hele cep telefonlarının hdreay ve fullhd olması kadar garip bir kavram olamaz
    çünkü
    ne 16/9 ekran oranına sahiptirler
    nede
    1080p video oynatma zorunlulukları vardır

hepsi kendine özgü pixel ve en/boy oranına sahiptir

bir yorum yaparken
    BİLGİLİ OLMAK ZORUNLULUĞU vardır
    yoksa
    cahillik ortaya dökülür

bu yorumunuzda bi kaç şey dikkatimi çekti hd ready çözünürlüğü 1024x268 değil 1280x720 dir.. Ayrıca telefonlarda full hd ekrana sahip olabilir üstelik televizyonlara göre daha yüksek ppi a sahip olarak. Yani aslında lg g2 note 3 gbi telefonların ekran oranları 16:9 ve ekran çözünürlükleri 1920x1080dir.. yani full hd ekran tvye özgü değildir. Bununla birlikte iphone 4 ve 4s de 4:3 iken iphone 5 ile en boy oranı 16:9 olmuştur. ancak ekran boyutları note 3 ve g2 kadar büyük olmadığından full hd olmasa bile ekranı gayet kaliteli bir görüntü sunmaktadır. saygılar...

• Merhaba,

Cevabınız için teşekkürler. Lakin şu konu dikkatimi çekti. Apple telefonlar her yeni güncellemeyi yükleme zorunluluğu mu tutuyor? Çünkü hala ios 5 te olan insanlar biliyorum ve wifi vs neti çok sık kullanıyorlar. Bu konuda kullanıcıdan onay almadan yükleme yapılabiliyor mu? Çünkü mantıksal olarak aklıma yatmadı. Ayrıca ipad2 cihazım hala ilk günkü halinde(ios5) ve sıklıkla kullanılıyor. Ne güncelledim ne de yavaşladığını hisettim. Program desteği çekilmediği sürece güncellemeyide düşünmüyorum.(jb yok).

Bu konuda da görüş belirtirseniz sevinirim.

Saygılarımla
  • brkbrktgl B kullanıcısına yanıt
    Hocam apple pahalı diyorsunuz ama note3 te şuan 2100-2200 arasına satılıyor 5S te AOS de ve Turkcell de 2149 a satılıyor.Yani arada fiyat farkı yok şimdi bunun neresi pahalı Hani deseniz Samsung en iyi telefonunu 1500 e satıyor ama apple 2500 e satıyor diye tamam haklısınız ama üst segment telefonların hepsi pahalı.Apple ın tek farkı ise sadece üst segmente telefon çıkarıyor olması diğer markalar gibi her keseye hitap eden telefonlar yapmaktansa sadece bir kesime hitap ediyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: T3RR1BL3WH1SP3R

quote:

Bu konuda ilk defa yorum yapıyorum. Apple kötülediğim yok aksine iyi oldugunu belirtiyorum. Savunsam yada kötülesem bana birşey kazandırmicak. Kazanan yine apple olacak. Yorum yapmadan ne demek istediğimi önce bi anla sonra yorum yap

Bir tek olay Apple değil zaten bütün firmalar yok 200$ aslında maliyeti falan filan yazıyorlar benim tepkim ona

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: bjkwasheree

Merhaba,

Cevabınız için teşekkürler. Lakin şu konu dikkatimi çekti. Apple telefonlar her yeni güncellemeyi yükleme zorunluluğu mu tutuyor? Çünkü hala ios 5 te olan insanlar biliyorum ve wifi vs neti çok sık kullanıyorlar. Bu konuda kullanıcıdan onay almadan yükleme yapılabiliyor mu? Çünkü mantıksal olarak aklıma yatmadı. Ayrıca ipad2 cihazım hala ilk günkü halinde(ios5) ve sıklıkla kullanılıyor. Ne güncelledim ne de yavaşladığını hisettim. Program desteği çekilmediği sürece güncellemeyide düşünmüyorum.(jb yok).

Bu konuda da görüş belirtirseniz sevinirim.

Saygılarımla

Ayarlar kismina girin yazilim guncellesmesine bakin. Ios.5 ten mi ios 6 dan sonra mi emin degilim. Ama amerikada bir adam bu durum yuzunden apple dava acmis. Adamin telefonu ios 6. Ios 7 ciktiginda indir dememesine ragmen indirmis telefona ama yuklememis. Telefonda hafizasini izindir doldurdugu icin dava acmis.

Mesela benim ablam ipad mini kullaniyor. Surumu hala ios 6 dir. Yazilim kismina girdim baktim ios 7 indir ve yukle yaziyor. 1 hafta sonra baktim ios 7 yi tablete indirmis. Sadece yukle butonu gelmis. Ios 5 tede anlamak icin yazilim guncellemesine girin indir ve yukle mi yaziyor yoksa sadece yuklemi var

• Alın bunu dışarı(zaten uzaklaştırılmış)
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsoldier

8 çekirdekli cihaz, rehberi 5 sn. açıyorsa, ben 2 çekirdeğimle ama 1 sn. açılan rehberimle gayet mutluyum

+1

ve şuda var ustad ben 2 çekirdeğimle aphalt 8 oynarken. onlar 8 çekirdekleriyle telefonum oyun oynamadan ısınıyor diyor
  • Yeter vurmayın artık adam öldü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brk-bjk

Hocam apple pahalı diyorsunuz ama note3 te şuan 2100-2200 arasına satılıyor 5S te AOS de ve Turkcell de 2149 a satılıyor.Yani arada fiyat farkı yok şimdi bunun neresi pahalı Hani deseniz Samsung en iyi telefonunu 1500 e satıyor ama apple 2500 e satıyor diye tamam haklısınız ama üst segment telefonların hepsi pahalı.Apple ın tek farkı ise sadece üst segmente telefon çıkarıyor olması diğer markalar gibi her keseye hitap eden telefonlar yapmaktansa sadece bir kesime hitap ediyor.

Doğru söylüyorsun. Pahalı dediğim ip5s deil. İp4 halen fiyatı 1000 lira. Ona pahalı diyorum eski modellerde fiyat inmek bilmiyor :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: brk-bjk

Doğru söylüyorsun. Pahalı dediğim ip5s deil. İp4 halen fiyatı 1000 lira. Ona pahalı diyorum eski modellerde fiyat inmek bilmiyor :)

O konuda haklısın ilk kez ip4 vs alacaklar için kötü bir fiyatlandırma ama şöyle düşün 2 yıl önce bu telefonu almışsın ve hala değerli bir telefon 2.el konusunda rahat edersin.Yani Apple almanın mantığı paran varsa zamanında en iyi telefonunu alıp 2-3 yıl kullanmak bence.Adamlar telefonlarının değerlerini düşürmediği gibi her türlü desteği de veriyorlar gerek yazılım güncelleme gerekse servis kalitesi.Apple Türkiye ye giriş yaptı ve ben inanıyorum ki Apple çoğu firmaya çok şey öğretecek servis konusunda.Ayrıca Apple,Apple takas diye bir şey geliştiriyor şu an daha önce Hindistan da pilot uygulaması yapılmış şimdi tüm dünyaya entegre edecek.bu takas sistemi sayesinde Apple telefonunuzu değer yitirmeden en yeni sürüm Apple telefonuna terfi ettirebilirsiniz ki bu benim gibi eski sürüm cihaz kullanan insanlar için büyük nimet olacak doğrusu.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.