Şimdi Ara

Yılan hikayesine dönen telefon seçememe sürecim. Kafayı sıyıracağım, lütfen yardım.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
82
Cevap
1
Favori
1.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir türlü seçim yapamadığımdan ötürü 3 senedir akıllı telefon sahibi olamadım ve hala da olamıyorum Teknik bilgilerden en ince ayrıntısına dek anlarım, bilmediğim şey yoktur ve buna göre araştırma yaparım 3 sene boyunca hep amiral gemisi cihazlar üzerine saatlerce araştırma yaptım ancak bir türlü karar veripte gidip bir telefon alamadım ve artık bu durum çok canımı sıkıyor bana ciddi anlamda bunaltı veriyor. Amiral gemisi cihazları teknik özelliklerine ve benchmark skorlarına göre değerlendiriyorum ancak hiç bir zaman bir sonuca varamadım, varamıyorum.
    Yalnızca ve yalnızca akıllı telefon dünyasını yakından takip eden, teknik bilgi sahibi insanlardan yardım bekliyorum.

Bir akıllı telefondan beklentilerim:

GPU CPU RAM PERFORMANSI VE KARARLILIK
    - Arayüzdeki gezinmeler, uygulamalara giriş çıkışlar ve multitasking ekranı akıcı olmalı, sık sık donma, takılma ve çökme yaşamamalıyım(çok nadiren olabilir, kabulümdür)
    - İlerleyen teknolojiye karşın şu andan itibaren önümüzdeki 3 sene boyunca kafa tutabilmeli, bu 3 sene boyunca güncel uygulamaları sorunsuz bir şekilde çalıştırabilmeli, oyunlarda kesinlikle fps düşüklüğünden ötürü kare atlaması vb. sorunlar yapmamalı, kafam her daim rahat olmalı, bir
    uygulama veya oyun indirirken endişelerim olmamalı. [ Bunu yazma sebebim 4 senelik note 2'si ile dungeon hunter oyununu oynayabilen tanıdığımın olmasıdır ]
    -Thermal throttling yaşayacak kadar ısınmamalı.

KAMERA
    Fotoğraf için:
    - Arka kamerası tatmin edici gözü doyurucu olmalı, detaylı çekimler yapabilmeli, renkleri olana en yakın biçimde çekebilmeli, düşük ışık çekimlerinde folloş olmamalı.
    - Ön kamerası da aynı şekilde tatmin edici gözü doyurucu olmalı, kesinlikle detaylı çekimler yapabilmeli, renkleri olana en yakın biçimde çekebilmeli, düşük ışıkta çok iyi çekmesi şart değil görünsün seçilebilsin yeter sonuçta ön kamera.

Video için:
    - Arka kamerası kesinlikle video çekerken titreme yapmamalı, net, keskin çekimler yapmalı, güneş ışığı altında yaptığı çekimler iyi olmalı, renklerin doğruluğu iyi olmalı.
    - Ön kamerası görüntüyü mahvedecek kadar titremezse sorun yok onun haricinde ufak stabilite bozuklukları kabulümdür, net, keskin çekimler yapmalı, renkleri olana en yakın biçimde çekebilmeli düşük ışıkta çok iyi çekmesi şart değil çekilen şey seçilebilsin görünsün yeter. Müthiş sonuçlar beklemiyorum.

EKRAN
    - Panel en az 5 inç olmalı.
    - Ekran kalitesi iyi olmalı, renkler doğal olmalı, gün ışığında kesinlikle görünmeli, parlaklığı ise yeterli seviyede olsa olur ışıl ışıl olmaması çok sorun teşkil etmez karanlık olmasın yeter.

BATARYA ÖMRÜ
    - Batarya ömrü umrumda değil powerbank, şarjlı kılıf ve hızlı şarj gibi çözümler sayesinde bunu telafi edebilirim.
    MARKANIN SATIŞ SONRASI DESTEĞİ
    - Olası teknik servislik durumlarda markanın resmi servislerinin tutumları kullanıcıdan yana olmalı, çözümlemeleri kullanıcıyı memnun bırakmalı, sorunlu bir servis ağına sahip olmamalı.
    TASARIM
    - Tasarım umrumda değil yok köşeliymiş yok yuvarlakmış yok çıkıntılıymış hiç sorun değil.
    - Tuşlar fizikselmiş sanalmış o da önemli değil.

SAĞLAMLIK
    - Sağlamlık konusu hiç derdim değil kırılgan olabilir slimarmor tarzı kaplarla ve buff tarzı ekran koruyucularla bunu aşabilirim.
    KRONİK SORUNLAR
    - Aldıktan sonra kafamı kurcalayacak, endişe kaynağı olacak teknik servislik kronik sorun sahibi olmamalı

Telefon almama sebep olacak kişi eğer bana yakınsa ciddi ciddi gidicem baklava dondurma ısmarlayacağım o kadar yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENCOM -- 14 Eylül 2016; 6:06:40 >

• iPhone 6s bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni anlatmışsın hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kjaerbye

iPhone 6s bence.

64GB'lık modelin fiyatına bütçem yetmez, 16GB hafızada bana yetmez :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENCOM -- 10 Eylül 2016; 19:16:19 >
  • The_kullanıcı kullanıcısına yanıt
    Kafayı yiyeceğim biri sebebim olsun artık vallahi billahi yakınsa bana gidicem baklava dondurma ısmarlayacağım çok ciddiyim ya
  • 6S/S Plus artık 32 ve 128 GB hocam. Bütçeniz ne kadar?

• Arkadaşım kendi acindan en önemli özelliklerini secersin, ona göre telefon alırsın. Her açıdan kusursuz telefon yok ki. Samsung dandik ama bol özellikli, apple kaliteli ama batarya kamera zayıf ve pahalı, Htc kaliteli ama kalın, e/k oranı kötü, lg sorunlu,sony pahalı vss..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbyram

Arkadaşım kendi acindan en önemli özelliklerini secersin, ona göre telefon alırsın. Her açıdan kusursuz telefon yok ki. Samsung dandik ama bol özellikli, apple kaliteli ama batarya kamera zayıf ve pahalı, Htc kaliteli ama kalın, e/k oranı kötü, lg sorunlu,sony pahalı vss..

Öncelikle apple alırsam 16gb alabilirim 16gb ise yetmez o yüzden apple'ı pas geçiyorum, htc konusunda dediğim gibi tasarım hiç önemli değil e/k dediğinizi anlayamadım, lg sorunludan kastınız nedir onu öğrenmek isterim, sony konusunda da xz için 3 bin üstü deniyor fiyatı için o kadar çıkabilseydim gider 6s 64gb alırdım ondan sony'de olamıyor

• Note 5 al geç.

• Zte axon 7 bekleyin ekim ayında cikacak

• ENCOM kullanıcısına yanıt
    Ekran/ kasa oranı demek istedim. Htc de e/k oranı kötü, bir Samsung veya Çinli tel. Üreticilerinin daha estetik görüntüsü var. Bu çok önemli değil aslında apple, lg ve Sony gibi markaların telefonları da htc ile aynı düzeyde. Kusursuzluk açısından belirttim. Sonuçta htc 10 e/k oranı %71 sanırım samsungda Asusda bu rakam %78 lerde... LG nin de yazılımsal kronik sorunu çok. 6s ve htc 10 genel olarak az sorunlu ve uzun süre kullanılabilecek kaliteli telefonlar...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • lenovo k5 note
    kamerasi biraz kotu ama

• Sizden farklı sayılmam, 6.5 seneden fazladır İphone 3GS kullanıyorum. Son 2 yıldır telefon değiştirecem değiştiremedim. Note Edge çıktığında fiyatı yüksek geldi, ayrıca Note4 den daha düşük batarya vs. gibi özellikte olmasıda canımı sıkmıştı ama hoşuma giden telefondu, sonra S6 çıkacak söylentisiyle bekledim. Aslında o sıralar LG G3 de hoşuma gidiyordu ama bilemedim, almadım işte.. S6 Edge çıktı telefon çok güzeldi ama eksikti. Hafıza kartı yoktu, kızılötesini kaldırmışlardı kısaca saçmalamışlardı. Zamanda geçmişti Lg G3 ve Note Edge vadesi geçen telefonlar arasına girmişti. Sonra Note 5 çıktı, bakmadım bile yine hafıza kartı yok hiç birşeye benzemiyordu. Lg V10 çıktı, güzel telefondu ama nedense Samsungun Edge serisi hoşuma gidiyordu ve S7 edgeyi bekledim. Telefon çıktı, hah işte buu ben bunu alacam dedim 3000 TL ye çıksın kesin alacaktım, meret 3300 den çıktı.. Beklerim düşmesini sorun yok 4 ay sonra düşer dedim, hopp Note 7 tanıtıldı. İkisi arasında kaldım, dedim almışken Note 7 olsun şimdi batarya problemi oldu. Dedim S7 Edge alayım Note7 satılmıyor diye daha 2 hafta önce heryerde 2899'a satılan telefon geri eski fiyatına 3299'a geldi. Al buyur burdan yak.. Bu fiyata ben ilk çıktığında almadım şimdimi alacam. Tekrar Note7 yi 1 ay sonra piyasaya sürerler, S7 Edge de 2899 a iner ama bu seferde S8'e ne kaldı 5 ay sonra yenisi tanıtılacak.. Note7 ise yaşanan problemden dolayı tereddütteyim, ya adamlar topladıklarına sadece yeni pil takarsa. S8 i de beklemek istemiyorum... Diğer markaların amiral gemileri o parayı hak ettmiyor ve tasarımlarıda samsungun yanına yaklaşamıyor. İphone kesinlikle almam 6.5 senedir hapishanede gibiyim, bu kadar kısıtlı telefon olmaz. Ayrıca çok pahalı hak etmiyor ve herkeste var, ben aldığımda kimsede pek yoktu ve gerçekten hak ediyordu, telefon çağının ilerisindeydi. Ozaman iyikide almışım. O dönemde N96 Nokia, samsungun omnia gibi garip telefonları vardı bastırmatik onlardan alsaydım şimdiye kadar getirmezdi beni. Elimdeki hala idare ediyor.

• Hocam bu teknolojinin sonu yok. Yani '5 ay sonra S8 tanıtılacak" dersiniz. S8 tanıtılır bu zaman da "S9' a ne kaldı, fiyatı düşsün..." derken S10'u beklersiniz yani . Beklerken kıyıya köşeye biraz para koyun, öyle alın hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Cem

Sizden farklı sayılmam, 6.5 seneden fazladır İphone 3GS kullanıyorum. Son 2 yıldır telefon değiştirecem değiştiremedim. Note Edge çıktığında fiyatı yüksek geldi, ayrıca Note4 den daha düşük batarya vs. gibi özellikte olmasıda canımı sıkmıştı ama hoşuma giden telefondu, sonra S6 çıkacak söylentisiyle bekledim. Aslında o sıralar LG G3 de hoşuma gidiyordu ama bilemedim, almadım işte.. S6 Edge çıktı telefon çok güzeldi ama eksikti. Hafıza kartı yoktu, kızılötesini kaldırmışlardı kısaca saçmalamışlardı. Zamanda geçmişti Lg G3 ve Note Edge vadesi geçen telefonlar arasına girmişti. Sonra Note 5 çıktı, bakmadım bile yine hafıza kartı yok hiç birşeye benzemiyordu. Lg V10 çıktı, güzel telefondu ama nedense Samsungun Edge serisi hoşuma gidiyordu ve S7 edgeyi bekledim. Telefon çıktı, hah işte buu ben bunu alacam dedim 3000 TL ye çıksın kesin alacaktım, meret 3300 den çıktı.. Beklerim düşmesini sorun yok 4 ay sonra düşer dedim, hopp Note 7 tanıtıldı. İkisi arasında kaldım, dedim almışken Note 7 olsun şimdi batarya problemi oldu. Dedim S7 Edge alayım Note7 satılmıyor diye daha 2 hafta önce heryerde 2899'a satılan telefon geri eski fiyatına 3299'a geldi. Al buyur burdan yak.. Bu fiyata ben ilk çıktığında almadım şimdimi alacam. Tekrar Note7 yi 1 ay sonra piyasaya sürerler, S7 Edge de 2899 a iner ama bu seferde S8'e ne kaldı 5 ay sonra yenisi tanıtılacak.. Note7 ise yaşanan problemden dolayı tereddütteyim, ya adamlar topladıklarına sadece yeni pil takarsa. S8 i de beklemek istemiyorum... Diğer markaların amiral gemileri o parayı hak ettmiyor ve tasarımlarıda samsungun yanına yaklaşamıyor. İphone kesinlikle almam 6.5 senedir hapishanede gibiyim, bu kadar kısıtlı telefon olmaz. Ayrıca çok pahalı hak etmiyor ve herkeste var, ben aldığımda kimsede pek yoktu ve gerçekten hak ediyordu, telefon çağının ilerisindeydi. Ozaman iyikide almışım. O dönemde N96 Nokia, samsungun omnia gibi garip telefonları vardı bastırmatik onlardan alsaydım şimdiye kadar getirmezdi beni. Elimdeki hala idare ediyor.

Aynı sorundan muzdaribiz desenize. Bende kendimi rahatsız sanardım, bir tek ben böyleyim kimse bu kadar araştırmıyor alıyorlar kullanıyorlar diye düşünürdüm Yalnız olmadığımı, rahatsızlıkla alakası olmadığını başkalarınında aynı sorunu yaşadığını bilmek güzel

• 6,5 yıllık telefonu günümüze göre yorumlaman tuhaf olmuş :) (3.5 yıl 3gs kullandım).

Neyse, çare HTC 10 gibi geldi bana

• quote:

Orijinalden alıntı: UgandaBukalemunu

Hocam bu teknolojinin sonu yok. Yani '5 ay sonra S8 tanıtılacak" dersiniz. S8 tanıtılır bu zaman da "S9' a ne kaldı, fiyatı düşsün..." derken S10'u beklersiniz yani . Beklerken kıyıya köşeye biraz para koyun, öyle alın hocam

Yok hocam normalde beklemem, parada var ama bu yıl tuaf bir yıl oldu. Geçen sene S6 çıktığında çok sürmedi fiyatı hemen düştü, Note 5 çıktı fiyatı S6 ile aynı fiyat çıktı... Samsng bu sene cozuttu, ne fiyat düşüyor nede çıkış fiyatları normal. Apple çıtayı yükseltikçe diğerleride onu takip ediyor.

Encom, hocam ben alınca uzun süre kullanırım hemen değiştirmem, oyüzden almışken iyisini almaya özellikleriyle beni ileride de tatmin etmesini isterim. Sorun değil bilhakis detaylı düşünmektir bunun adı. Karar vermemezin sebebide piyasada adam akıllı telefon olmayışı, tam oldu diyorsun (Note 7) birşeyi çıkıyor illa (Pil olayı)... Note 7 düzelirse alacam sanırım zira seneye Note 8'e koydukları özellik ne olabilirki ne fark yaratabilirki, Note 7 de yok diyebileceğim birşey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: fbyram

Ekran/ kasa oranı demek istedim. Htc de e/k oranı kötü, bir Samsung veya Çinli tel. Üreticilerinin daha estetik görüntüsü var. Bu çok önemli değil aslında apple, lg ve Sony gibi markaların telefonları da htc ile aynı düzeyde. Kusursuzluk açısından belirttim. Sonuçta htc 10 e/k oranı %71 sanırım samsungda Asusda bu rakam %78 lerde... LG nin de yazılımsal kronik sorunu çok. 6s ve htc 10 genel olarak az sorunlu ve uzun süre kullanılabilecek kaliteli telefonlar...

Android cephesinde Samsung'u Mali GPU yüzünden işin başında es geçtim.
    Şu aralar LG G5 (Benchmarklarda HTC 10dan üstün olması sebebiyle), iP 6S ve HTC 10 gündemimde. iP 6S için 32GB modeli çıkartılmış güzel ancak bu seferde 32GB modeli yeterli olacak mı sorusu ortaya çıktı çünkü ben bu telefonu 3 sene kesintisiz kullanacağım ve bilgisayar yedeklemesi ile uğraşmak istemiyorum, cihaz hafızası 64GB falan olsa hadi neyse. Ayrıyetten benim kendi verilerime ek olarak yeni iOS güncelleştirmeleri gelecek gigabyte boyutlarında. Bu durumda 32GB yetecek mi endişeliyim. Bunun haricinde major problem olarak iP 6S ve 6S Plus cihazların kimisinin işlemci markası Samsung kimisinin TSMC olması skandalı söz konusu. Bu iki işlemci batarya harcama, ürettiği ısı ve performans konularında birbirlerinden ayrılıyorlarmış. İşlemcinin hangisi olduğunu satın almadan önce anlamanın hiç bir yolu yokmuş, tek yolu cihaza kurulacak bir yazılımdan işlemci markasının okunmasıymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENCOM -- 11 Eylül 2016; 2:53:46 >

• Benim de bütçem 2000₺. Bayağıdır araştırıyorum ve başım ağrıdı artık. Kusursuz telefon yok. Olamaz. Çünkü seneye de koyacak 1 - 2 eksik olması lazım değil mi? Mesela S7 Edge normal micro USB kullanıyor. Seneye tahmin edersinizki Type - C formuna geçilir. Zaten mobil taraf doyum noktasına ulaştı koyacak yenilik de yok. Ufak ufak veriyorlar. Her sene aynı terane "%40 daha hızlı işlemci, %35 daha hızlı gpu vs."

Şimdiki cihazlar hemen hemen birbirinin aynısı. Benim 1. Önceliğim kamera . Bu şartları en iyi Samsung ve Sony karşılıyor şu anda. Samsung'a fiyatı nedeniyle erişemiyorum. Xperia XZ çok hoş ve beğendiğim bir cihaz ancak aynı fiyat seviyesinde rakipleri UFS 2.0 depolama,4Gb ram (Çok gerekli değil ancak pazarlama stratejisi) ve OİS kullanıyor. Sony'e baktığımızda eMMC depolama birimi, 3Gb (önemli değil ancak olsa hoş olur), OİS yok. Koskoca sensör üreticisi OİS koymamakta diretiyor. Hadi EİS koydu ama sadece videoya koyma bari. Tüm bunlara rağmen fiyatı hızla 2000₺ civarına düşerse kaparım inşallah bir tane .

Gel gelelim LG G5 'e. G3' te sürekli sıkıntı çektim ve şu an hatsafaya ulaştı. G5 almak istemiyorum ama tüm özellikleri sunuyor uygun fiyata. Ekranda da ghost screen cabası.

Asus Zenfone 3 Deluxe Tayvan'da 800 dolardan satışa çıktı. Türkiye'ye 2000-2500 gelirse belki alabilirim.

HTC M7 kullandım çok güzel ve akıcı ancak ben Htc istemiyorum. Yoksa Htc 10 güzel bir telefon. Tabi fiyatı da yüksek kaçıyor.

ZTE Axon 7 gelecek. Fiyat konusunda bilgim yok. Belki tercih edilebilir.

Huawei P9 tasarımı hoş. Gel gelelim kameraya. OİS yok, diyaframı 2.2, eMMC depolama eksikleri var. Bunlar haricinde güzel bir seçenek. Mate 9'u bekliyorum. Umarım tez vakitte çıkar ama ses seda yok

Şahsi kanaatim bu seferki amiral gemileri biraz tırt sanırım . Eskiden 2000 ₺ ye telefon alınca enayi derdik şimdi o fiyat aralığında telefon bulmak için kırk takla atıyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: UgandaBukalemunu

Benim de bütçem 2000₺. Bayağıdır araştırıyorum ve başım ağrıdı artık. Kusursuz telefon yok. Olamaz. Çünkü seneye de koyacak 1 - 2 eksik olması lazım değil mi? Mesela S7 Edge normal micro USB kullanıyor. Seneye tahmin edersinizki Type - C formuna geçilir. Zaten mobil taraf doyum noktasına ulaştı koyacak yenilik de yok. Ufak ufak veriyorlar. Her sene aynı terane "%40 daha hızlı işlemci, %35 daha hızlı gpu vs."

Şimdiki cihazlar hemen hemen birbirinin aynısı. Benim 1. Önceliğim kamera . Bu şartları en iyi Samsung ve Sony karşılıyor şu anda. Samsung'a fiyatı nedeniyle erişemiyorum. Xperia XZ çok hoş ve beğendiğim bir cihaz ancak aynı fiyat seviyesinde rakipleri UFS 2.0 depolama,4Gb ram (Çok gerekli değil ancak pazarlama stratejisi) ve OİS kullanıyor. Sony'e baktığımızda eMMC depolama birimi, 3Gb (önemli değil ancak olsa hoş olur), OİS yok. Koskoca sensör üreticisi OİS koymamakta diretiyor. Hadi EİS koydu ama sadece videoya koyma bari. Tüm bunlara rağmen fiyatı hızla 2000₺ civarına düşerse kaparım inşallah bir tane .

Gel gelelim LG G5 'e. G3' te sürekli sıkıntı çektim ve şu an hatsafaya ulaştı. G5 almak istemiyorum ama tüm özellikleri sunuyor uygun fiyata. Ekranda da ghost screen cabası.

Asus Zenfone 3 Deluxe Tayvan'da 800 dolardan satışa çıktı. Türkiye'ye 2000-2500 gelirse belki alabilirim.

HTC M7 kullandım çok güzel ve akıcı ancak ben Htc istemiyorum. Yoksa Htc 10 güzel bir telefon. Tabi fiyatı da yüksek kaçıyor.

ZTE Axon 7 gelecek. Fiyat konusunda bilgim yok. Belki tercih edilebilir.

Huawei P9 tasarımı hoş. Gel gelelim kameraya. OİS yok, diyaframı 2.2, eMMC depolama eksikleri var. Bunlar haricinde güzel bir seçenek. Mate 9'u bekliyorum. Umarım tez vakitte çıkar ama ses seda yok

Şahsi kanaatim bu seferki amiral gemileri biraz tırt sanırım . Eskiden 2000 ₺ ye telefon alınca enayi derdik şimdi o fiyat aralığında telefon bulmak için kırk takla atıyoruz

G5'te herkes Ghost Screen'den ve kasanın kalitesizliğinden şikayetçi. Yorumlarda modüler alt kısmın cihaza tam takılsa dahi ekran ile modüler parça arasında boşluk kaldığını okudum. Bunun üzerine kalktım gittim cihazı elime aldım ve baktım evet gerçekten modüler kısım kasaya tam takıldığında dahi arada göze batan bir boşluk kalıyor. Modüler kısmı alttan bastırıp telefona doğru iterek boşluğu sıfıra yakın kapatabiliyoruz ama bırakıldığında modüler kısım tekrar kendini geriye atıyor ve o boşluk yine görünüyor. LG G5'in kasasını 15 dakika boyunca inceledim cihazın kasası ve modüler parça çok ucuz geldi bana hatta modüler parçayı çıkardım pile falan bakayım dedim pili bi elimle tuttum modüler parçayı diğer elimle tuttum oynatmaya teşebbüs ettim aaa bide ne olsun pil modüler parça üzerinde takılı olmasına rağmen lambur lumbur oynuyor. Açıkçası gözlemlerim üzerine şunu söyleyebilirim LG G5 malzeme kalitesi yönünden sınıfta kalmış. Tasarımı önemsemiyorum ancak amiral gemisi bir cihaz alıyorsam bari malzeme kalitesi komik olmasın

Samsung'a gelirsek elememdeki ilk sebep Türkiye'deki cihazlarında Snapdragon chipset kullanılmamış olması. Öteki sebep ise Amoled ekranlardan kaçıyorum çünkü panel çok fazla ısınıyormuş uzun dönemde uzun sürekli kullanımlarda 'ekran yanması' denilen olayı yapabiliyormuş, pil kullanımı desen emiyormuş, renkleri doğallıktan uzak gösteriyormuş, parlaklığın aşırı olmasından ötürü renk tonlarını doğru yansıtamıyormuş ve bu paneller muadillerine göre uzun ömürlü olmuyorlarmış. Farklı farklı kullanıcı deneyimlerinden edindiğim bilgileri aynen buraya aktardım.

iOs ve Android içinde şöyle tabirler kullanıldığını gördüm : iOS bir fanus, Android ise bir okyanustur. Android kullanıcısıyla şekillenir, iOS kullanıcısını şekillendirir. (bu tabiri kullanan kişi uzunca bir süre Android kullandıktan sonra deneyim edinmek adına yine uzunca bir süre iOS kullanan bir kişi). Açıkçası saatlerce izlediğim Türkçe ve İngilizce videolardan sonra Android kullanmanın kullanıcıyı daha tatmin edeceğine karar verdim. Videonun birinde adam iOS cihazındaki bir dosyayı karşı taraf ile paylaşamadı sebebi ise iOS'ta bu paylaşım sadece iOS'un izin verdiği uygulamardan gerçekleşebiliyormuş. Şimdi düşündümde ben telefonu bilgisayar gibi kullanabilmeliyim ve cihazımı kendi isteklerim doğrultusunda şekillendirebilmeliyim. İngiliz bir iOS kullanıcısı da şöyle demiş : 'önünüzde hep aynı, o klasik menüden başka bir şey yok, iOS kullanımı oldukça sıkıcı. Kullanıcılarına opsiyon sunmuyor sistem düzeni ve kullanımı hep sabit ve aynı çerçevede sürüyor. Bu telefon neye izin verirse bizlerde onu yapabiliyoruz'

Sony konusunda ise Sony'ye sempatim var kesinlikle seviyorum ayrıca arayüzü hoş ancak yeni çıkacak olan amiral gemisi XZ'de OIS yerine hala Steady Shot kullanmaya devam etmiş bir kere OIS dediğimiz donanım, SS dediğimiz ise yazılımsal bir çözüm. Biliyoruz ki bu konuda yazılım hiç bir zaman donanımın yerini tutmaz. Ayrıca 1080p ekranla geliyor olması çok hoş ancak HTC 10 daki bir özellik sayesinde kullanıcı tarafından seçilen uygulamalar 1080p çözünürlüğünde açılabiliyor. Son olarak 700 euro avrupa fiyat etiketi olacakmış 700 euro yaklaşık 2335 TL yapıyor tabi ki vergiler, ıvırlar zıvırlar hariç. Bunları dahil ettiğimizde 3 bin liranin üstünde olacağı kesin. Bu durumda Sony XZ almam mümkün olmaz.

Ben temel kullanımdan çok teknik kullanacağım. Telefona tam erişim ve bunun beraberinde getireceği tam hakimiyeti tercih edeceğim. Bundan dolayı yollar Android işletim sistemine çıkıyor. Android cephesinde ise sorunsuz bir marka ve Android deneyimini en sağlıklı yaşayabileceğim cihazlardan biri olan HTC'yi tercih edeceğim gibi görünüyor.

NOT: Fanboy'luk yapmıyorum tamamen yabancı ve türk onlarca site üzerinden edindiğim bilgilerle hareket ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENCOM -- 11 Eylül 2016; 6:02:13 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.