Şimdi Ara

Yıllar sonra modem bakıyorum yardımlarınıza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba doğru yere mi konuyu açtım emin değilim ama sizlerin yardımına ihtiyacım var evimde mevcutta yıllardır kullandığım modem arızalandı bende şuan yeni modem arayışına girdim asus n16 modem ve xiaomi fişe takmalı wifi dağıtıcısını kullanıyorum sorun yaşamıyordum ama modem yılların getirdiği yıpranma ile artık ısındığınde kendini açıp kapatma bağlantı kopması gibi sorunlar yaşıyorum modemi değiştirmişken dağıtıcıyıda değiştireyim yapmışken wifi5 olarak yapayım dedim aklımda 2-3 model var bunlar nasıldır sizin önerileriniz nedir güncelleme alan cihazlar mı bilemedim fiyat olarak ortalama 3000 civarı çıkabilirim 2 cihaz için yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum..

tp link olarak bu iki cihazı

amazon
    TP-Link RE305, AC1200 Mbps, 2 Harici Anten ve 1 Ethernet Bağlantı Noktalı Wi-Fi Güçlendirici/Hotspot, Access Point Modu, Tüm Wi-Fi Yönlendiriciler ile Çalışır, Wi-Fi 5 Menzil Genişletici
    https://www.amazon.com.tr/dp/B01MD1SKLL?_encoding=UTF8&psc=1&ref=cm_sw_r_cp_ud_dp_RTNG4BNP2RF5Y94FPSVJ&ref_=cm_sw_r_cp_ud_dp_RTNG4BNP2RF5Y94FPSVJ&social_share=cm_sw_r_cp_ud_dp_RTNG4BNP2RF5Y94FPSVJ

amazon
    TP-Link Archer C80, AC1900 Mbps, MU-MIMO, 4 Gigabit LAN Bağlantı Noktası, Beamforming, WPA3, Ebeveyn Denetimleri, Dual-Band Wi-Fi 5 Router
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0859MHXXB?ref=cm_sw_r_cp_ud_dp_WVMX1C2K86DWSP5YA7GM&ref_=cm_sw_r_cp_ud_dp_WVMX1C2K86DWSP5YA7GM&social_share=cm_sw_r_cp_ud_dp_WVMX1C2K86DWSP5YA7GM

keenetic marka olarak da bu iki cihazı düşünüyorum

yada bu paralara daha güncel wifi5 olacak şekilde öneriniz varsa tavsiyelerinize açığım

• Bunların içinde Keenetic yazılım avantajı açısından tercih edilebilir.

Extra DSL artık Carrier DSL oldu birebir aynı Carrier daha ucuz; portları 100 mbit gigabit değil.

Zyxel VMG3625-T50B de fena değil

Fritzbox öneririm ama çok pahalı ve Türkiyede satılmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 6 Ağustos 2024; 23:47:41 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Extra dsl yanına buddy 4 değil buddy 5 alınır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam siz söyleyince baktım buddy 5 ile daha iyi olurmuş

• alibaba A kullanıcısına yanıt
    Extra dsl ile arasında 1000tl fark var hocam yazılım dışında fark var mı? Çünkü modem arayüzü ile çok oynamıyorum şuan mevcutta yıllardır kullandığım Asus n-16 modem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beytullahbkc -- 7 Ağustos 2024; 7:52:3 >
  • beytullahbkc B kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla adı değişti sadece. Fark yok.
    Keenetic Extra DSL ile ün yaptığı için eski stok ürünleri yüksek fiyattan kakalamaya çalışıyorlar diye düşünüyorum. İkisinde de portlar fast ethetnet yani 100 mbit. Wifi AC1200

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 7 Ağustos 2024; 9:54:13 >
  • Keenetic Extra DSL = Keenetic Carrier DSL = Ama model kodu KN-2111 olanlar. KN-2111 olarak piyasada Extra DSL kalmamıştır. Çok yüksek fiyatlı mağazalar clickbait gibiler. Yetkili tedarikçi değiller.

Keneetic Extra DSL = KN-2112 = Hep adına Keneetic Extra DSL G yapalım şunun demiştim. Ondan genelde başlıklarda Keenetic Extra DSL Gigabit diye yazılıyor. Bu güncel versiyon. Daha güçlü işlemci, daha fazla bellek ve arttırılmış USB2.0 hızı vs. var.

@beytullahbkc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 7 Ağustos 2024; 9:50:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İnternetten baktığımda extra dsl bulunuyor ama carrier dsl modele bakınca 1000tl gibi daha fazla fiyata görüyorum o yüzden dedim özellik olarak aynı ise fark vermeme gerek yok arayüzünü kurcalayan birisi değilim

Teşekkürler ve saçma bir geçiş olmuş ama iyi oldu bu bilgi.
    Carrier DSL i güçlü olan yapsalar daha mantıklı olurdu.
    O zaman yeni extra dsl = hero dsl mi?

• Hocam bana linkli bir şekilde yardımcı olur musunuz buddy 5 tamam modem kaldı sadece hangisi almalıyım fiyat extra dsl ortalamasında olmalı

• Carrier DSL = Avrupa pazarındaki adı.

Hero DSL +1 tane USB3.0 portu ve +1 tane ethernet portu var.

Extra DSL < Hero DSL < Hopper DSL < Peak DSL

diyebiliriz. (Hero DSL ve Peak DSL ürünü tedarikten kalıdırılmıştır.)

Hero DSL'ler ikinci elde satılacak cihazlar değil bence. :) Kullanmaya devam edilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 7 Ağustos 2024; 11:41:48 >
    Hocam bu fiyatlara o zaman buddy 5 ve extra dsl ikilisini alıyorum o zaman başka alternatif yoksa :)

• Karar sizin. Ben sadece Keenetic hakkında tavsiyede bulunabilirim.

• size tavsiyem, önce modemi alın ve çekim gücüne bakın. Belki dağıtıcıya ihtiyacınız olmayabilir.

Ben telekomun verdiği modemi çıkarıp ASUS RT-AX86U modemi kurdum. arka odaya zorla gelen sinyal, asustan sonra gayet yeterli bir şekilde ulaşmakta.

• Hocam 2 katlı olduğu için üst katta bilgisayarın olduğu odada aşağıdaki modem 1 diş çekiyor ama yeterli verimi alamıyorum online oyunlarda bu şekilde çok daha iyi oluyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.