Şimdi Ara

Yıllardır Çözemediğim Virüs Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam beyler.bu sorunla ilk olarak 5-6 sene önce çalıştığım yerin bilgisayarında karşılaştım.bilgisayar malzemeleriyle alakalı bi dükkandı az çok teknik servisten anladığım için baya bi uğraştık falan sonunda çözdüm(ama kesin bir çözüm değil ve bi püf noktası var önemli olan o.daha sonra orayada gelicem.)

öncelikle bu virüs antivürüs yüklü pc lere kesinlikle bulaşamıyor.
    bulaşması için antivürüs yüklü olmaması gerekiyor.
    bulaştığı zamanda format atsan dahi formattan sonra( c ve d komple silsen dahi) internete bağlandığınız an virüs geri geliyor.burası önemli.internete girmezseniz sorun yok.
    yani format çözüm değil.

bulaşan pc ye bilinen antivürüslerin hiç biri yüklenmiyor.hatta antivirüs indirmeye çalıştığınız çoğu siteye doğru düzgün giremiyosunuz ve indiremiyosunuz.ayrıca flash player gibi tarayıcı eklentileri tarzı şeyleri indiremiyosunuz(bunun nedenini hala anlamadım) yüzde 99 da takılı kalıyor.mesela sesli chat için "speakychat" eklentisi var.kendi sitesinden indirirken 99 da takılı kaldı.gittim aradım taradım bi yerden rar olarak bulup indirdimde öyle kurdum.

görev yöneticisin de şöyle gözüküyor

virüslerin ismi "win" diye başlıyor.win den sonrası rastgele harfler.en fazla 3 tane aynı anda gördüm şimdiye kadar görev yöneticisinde. (görev yöneticisinden silsende geri geliyor)

regeditte bulundukları yer.(regeditten de silince geri geliyor)

"system - currentcontrol set - services - sharedaccess - parameters - firewallpolicy - standardprofile - authorizedapplications - list " altında

C:\WINDOWS\Temp klasöründe de exe olarak kendini yerleştiriyor virüs abimiz.

yukardada dediğim gibi görev yöneticisinden , regeditten ve windows altındaki temp klasöründen siliyorum geri geliyor.antivürüs yüklenmiyor zaten.sitelerine bile girmeye izin vermiyor artis virüs.

o zamanlar buldugum çözüm şuydu.
    baktım hiç bişey yapamıyorum en son çare format attım virüs kayboldu.driver ları falan yükleyip internete bağlandım tak virüs yine geldi.
    tekrar format attım.temiz bi harici diskten virüs programını pc ye attım.internette bağlanmadan direk antivürüsü kurdum ve tarama yaptım.o zamanlar avira nın çevrimdışı yüklenebilen bi sürümü vardı onu yükledim.internete bağladım pc yi virüs falan yok.öyle çözmüştüm sorunu.

bu arada antivürüsü kaldırırsanız virüs tekrar ortaya çıkıyo öyle bi salaklık yapmıştım çünkü kaldırmıştım sorun çözüldü diye.tekrar geldi herşeyi baştan yapmak zorunda kalmıştım.bu bile tam olarak çözüm değil yani.

şimdi evimde tarihi eser olarak kullandığım bi bilgisayarım var onada bulaştı.yavaş çalışıyo diye antivürüsü kaldırmıştım.3-5 ay sonra arkadşın tel hafıza kartından resim atarken yine karşılaştık ezeli düşmanla.
    başlarda gizli klasörleri göster i iptal etti , görev yöneticisini , regediti devre dışı bıraktı falan(klasik virüs davranışları ) onları halletik bi şekilde.

dediğim şekilde yapıp kurtulabilirim bu virüs amcadan ama format atmak istemiyorum.daha doğrusu bi formatı daha kaldırmaz bu tarihi eser .son attığımda bi ton sorun çıkmıştı.zar zor atmıştım.tarihi eser olsada önemli bilgiler var içinde ve formatsız bi çözüm bulmak istiyorum.

ayrıca bu virüs pc yi yavaşlatmıyo.yada benim pc zaten yavaş ben anlamıyorum.bazen internet yavaşlıyo.interneti kesiyo falan kafasına göre.

fakat sonuçta virüs rahatsız ediyo adamı

daha aklıma gelirse denediğim şeyleri yazarım.

*combofix denedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foreplaypc -- 18 Nisan 2014; 14:10:27 >

• yazmamışsın ama combofix denedinmi??
  • Kullandığınız işletim sistemini yazarsanız daha iyi yardımcı olabilirim. Yinede bir kaç bir şey önereceğim.

Virüsün saklandığı kullanıcı adı SYSTEM olarak gözüküyor yani yüklediğiniz işletim sisteminden bulaşmış olabilir. Farklı bir kurulum dosyaları ile tekrar format atmanızı tavsiye ederim.

Ayrıca Temp klasöründen silmenizi tavsiye ederim. Sadece C:\Windows\Temp değil, C:\Users\-Kullanıcı Adı-\AppData\Local\Temp (Bu yazdığım dizin Win7 için geçerli) klasörünün içindekileri silmeniz gerekir. Win XP için hatırladığım kadarıyla C:\Document and Settings\-Kullanıcı Adı\Application Data konumu olması lazım. Orada Local Settings, Local gibi bir klasör olmalı. Orada bulunan Temp klasörünü içindekileri silin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Core. -- 18 Nisan 2014; 14:03:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Core.

Kullandığınız işletim sistemini yazarsanız daha iyi yardımcı olabilirim. Yinede bir kaç bir şey önereceğim.

Virüsün saklandığı kullanıcı adı SYSTEM olarak gözüküyor yani yüklediğiniz işletim sisteminden bulaşmış olabilir. Farklı bir kurulum dosyaları ile tekrar format atmanızı tavsiye ederim.

Ayrıca Temp klasöründen silmenizi tavsiye ederim. Sadece C:\Windows\Temp değil, C:\Users\-Kullanıcı Adı-\AppData\Local\Temp klasörünün içindekileri silmeniz gerekir.

xp sp2.

virüs o temp klasörüne gelmiyor.baktım.

ilk karşılaştığım zaman farklı cd lerle format atmıştım.sonuç yine aynıydı.
    işletim sisteminden bulaşma ihtimali oldugunu zannetmiyorum.
    4-5 sene öncesinde internet üzerinden bulaştı.
    şuan benim pc yede arkadaşın telefon hafıza kartını taktıktak sonra bulaştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foreplaypc -- 18 Nisan 2014; 14:20:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AlpiNeT11

yazmamışsın ama combofix denedinmi??

denedim işe yaramadı.
  • Win XP kullanmayalı yıllar oldu o yüzden sistem dosyalarını tam hatırlamıyorum. Belki de o virüs değildir. Şuana kadar SYSTEM adı altına saklanabilen bir virüs göremedim. SYSTEM gözüken virüslerde zaten işletim sisteminin kendi dosyasını etkileyerek bulaşıyor. Eğer öyleyse o dosyanın formattan sonra gözükmesi normal.

Bence o virüs değil. Söylediğiniz şeyleri yapan başka bir şey olabilir. Eğer virüs ise işletim sisteminde bir sorun var.

Son kez size önerebileceğim birkaç şey var. Format atarken C ve D sürücülerini biçimlendirerek (yavaş biçimlendirme ile) format atmanız. Bir diğeri ise başka bir XP bilgisayar ile karşılaştırma yapmanız. Aynı dosyalar onda da var mı diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size tavsiyem bu eski bilgisayara ubuntu kurun ve ağrısız sızısız kullanın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dikkatle okudum sizin sadece duygularınızı anlayabiliyorum teknik olarak bilgim olmasa da benim de bi fps sorunu vardır yıllar sürüyor ki devam ediyor ama artık uğraşmayı bıraktım ne hali varsa görsün başka şeyler yapıyorum tam anlamıyla sorunsuz olmuyor zaten.

Eğer tam olarak sorun olacaksa kullanılmayacak duruma gelirse de atıyorum kullanmıyorum bilgisayar da almıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Core.

Win XP kullanmayalı yıllar oldu o yüzden sistem dosyalarını tam hatırlamıyorum. Belki de o virüs değildir. Şuana kadar SYSTEM adı altına saklanabilen bir virüs göremedim. SYSTEM gözüken virüslerde zaten işletim sisteminin kendi dosyasını etkileyerek bulaşıyor. Eğer öyleyse o dosyanın formattan sonra gözükmesi normal.

Bence o virüs değil. Söylediğiniz şeyleri yapan başka bir şey olabilir. Eğer virüs ise işletim sisteminde bir sorun var.

Son kez size önerebileceğim birkaç şey var. Format atarken C ve D sürücülerini biçimlendirerek (yavaş biçimlendirme ile) format atmanız. Bir diğeri ise başka bir XP bilgisayar ile karşılaştırma yapmanız. Aynı dosyalar onda da var mı diye.

aynen, virüs olmama ihtimalide var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• foreplaypc F kullanıcısına yanıt
    Farklı bir cd ile kurulum yapmayı denediniz mi? Repack cd ile kuruyorsanız veya kaçak windows kullanıyorsanız ondan kaynaklanabilir.
    Ek olarak bilgisayarın internete bağlandığı ağda başka bilgisayarlar var mı? Virüs ağ üzerinden geliyor olabilir, siz kendi bilgisayarınızı formatlasanız bile, ilk internete bağlanmasında ağdan direkt gelebilir.
  • O virus bildigimiz bir cesit solucan herhangi bir exe ye bulasabiliyor flash takarsan atliyr

Cozum 1. Kaspersky removal tool ile temiz bir tarama sonrasi combofix ile tarama

• yok Core kesinlikle virüs başka bişey olamaz mantıksız çünkü . virüs değilse ne o zaman :D ? böyle sistem dosyalarımı olur.resimler var yukarda.siliyorum gene win le başlayıp saçma sapan isimlerde geri geliyor.

yavaş biçimlendirerkte attım ( c ve d ) . her türlü şekilde format attım.
    format attığım cd den olacağını sanmıyorum.bu cd yle bi ton bilgisayara format attım onlarda öyle bi sıkıntı yok.
    bu virüs sonradan bi yerden bulaşıyor.cd den kaynaklanan bişey değil yani.ona eminim.
    bilgisayarda başka virüs yok.

ağ üzerinde başka pc yok.ancak dediğiniz gibi ağ da başka bi pc olsa onada bulaşıyor.

başka bi işletim sistemi kurmak istesem zaten kurarım.sorun o değil.amacım formatsız bu işi nasıl çözerim onu soruyorum.

virüs bulaştıktan sonra antivürüs yüklenmiyor onu söyledim.hepsini denedim.sadece bi kaç tane indirebildim.onlarda çok bilinenler değildi.işe yaramadı zaten.

konuda dediğim gibi bu sorunu çözebilrim ama başka bi yol bulursak çok iyi olacak benim için.

beni en çok şaşırtan formattan sonra internete bağlandığım an virüs tekrar aktif oluyor.internet yoksa sorun yok .çok acayip :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foreplaypc -- 19 Nisan 2014; 10:14:55 >

• yaklaşık 2 sene geçmiş konunun üstünden..virüslerle kardeş kardeş yaşamaya devam ediyoruz ( : .
  • windows 7 veya 10 kur pc ne yada DriverMagician kur eski driverları bi sil düzelir belki
    mrb hocam gercekten baya gecmis xp de benzer seyler yasadim ama inanin hatirlamiyorum hatirlarsam yazarim size ufak bir program hersey vardi icinde autorundan tutun combofixe anasayfa kitleyen reklam sayfalarindan tutun gizli klasorler birlikte ac sorunlarina kadar arkadasin biri yapmis hepsini bir programda toplamis en az 4-5 sene gecmistir hatirlarsam yazarim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.