Şimdi Ara

Yine Bir HD 7790 Sorunu.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
1
Favori
4.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Zoey26

Hocam peki neden 13.11 betayı kurunca çok fazla mavi ekran vermeye başladı ?

valla bilemiyorum ama driver başta sorun değildir, driver silip yüklediniz mi ? evet ise cevap driver sorun değil driver sadece ' cherry on top ' yani son noktayı koymuştur. Yani büyük ihtimal GPU (ekran kartı) sorun yaratıyor olabilir. Ama dediğim gibi deneyin linkdekiler. Bende 1 ay evel PC açıyordum 10sn kapanıp hemen açılıyordu ve bunu herhalde bıraksam sonsuza kadar yapıcaktı tek tek ramlerı denedim anakart soketleri denedim falan filan sourn anakartmış bunu başka PC de deneyerek öğrendim Vatan yardımcı oldu da sizde bir deneyin ramları teker teker takın farkı slotlara takın ekran kartınıda farklı slota CPU ve GPU fan çalıştığından emin olun. PC tozlu ise demizleyin özellikle güç kaynağının fanını. anakartı bios pili çıkartın prizden de çekin psu kapatın 2 dk bekleyın baktınız sorun çözülmüyor nereden topladıysanız götürün bilgisayarı komple başka PC'de denesinler sorunlu ürün bulurlar ve SIZ KENDINIZ SERVISE YOLLAYIN KI BENIM GIBI MAL GIBI 25 iş gunu beklemey,in .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YigitColak -- 10 Aralık 2013; 1:07:50 >

• Zoey26 kullanıcısına yanıt
    Ben 5 gün önce almıştım kartı birde tamamen ölüydü benim kart driverle alakası yoktu. Yani ordaki adamların kartta sorun olduğunu anlamaması için gerizekalı olmaları gerekirdi.Furmarkta en düşük çözünürlükte bile 5-6 fps veriyordu. Lanet kart yüzünden yepyeni hdd format manyağı oldu tüm parçalarım yeniydi neyse olan oldu artık sonunda kurtulduk. Sende kurtulursun inş. yakında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan223 -- 10 Aralık 2013; 9:30:20 >
  • Hayırlı olsun hocam darısı başıma inşALLAH
  • HD 7790 ne kartmış be efsane olacak bu kart yakında :)
  • srabonn S kullanıcısına yanıt
    Sorma hocam ya :) yüzyılın en sorunlu efsaneleri arasındaki yerini çoktan aldı bile.. :)
  • Evet arkadaşlar kartı iade edipte bir sonuça varan varmı veya benzer sorunlar yaşayanlar bu konu altında sorunlularını belirtebilirler
  • asus gtx 770 al
  • ByYahsi B kullanıcısına yanıt
    Dostum mesaj kasma yeri değil burası..
  • Asus'tan soğuttunuz kardeşim
    HD7790 adından dolayı pek hoş gelmiyordu bana. 7770'in overclock edilmiş hali gibi düşünüyordum, bu sebepten hiç sıcak bakamıyordum, sizin bu yaşananlarda patlak verdi. Büyük geçmiş olsun. Kartlarınıza biraz voltaj verirseniz bence problem kalmaz. Bu tür donmalar genelde voltajın tam sınırda kalmasından dolayı oluyor. Görüntü vermesine veriyor ama ufacık bir yükte kısıtlıyor. Denemekte fayda var.
    MSI Afterburner yada rivatuner ile GPU ve bellek hızlarınızı %10 azaltın, Bi deneyin.
    Daha sonrasında ise default hızlarda ufacık bir voltaj arttırın. Muhtemelen sorun çözülecektir. Eğerki sorun çözülmezse şunu diyebilirim ki kartınızın bellek çiplerinde problem vardır. Tekrardan geçmiş olsun
  • IItwentysixII kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim hocam 7790 dan çok ümitliydim aslında bir hevesle aldık ama saolsun kendisi hevesimizi kursağımızda bıraktı dün Windowstan kaynaklıdır diye Win8 Proya geçiş yapıp birde öyle denemek istedim kartı ama sonuç gene aynı henüz bir mavi ekranla karşılaşmadım ama masaüstünde bile problemlerle karşılaştım en basit örneği f5 e tıkladığımda masaüstündeki simgeler 2-3 sn yok oluyor sürekli olan birşey değil ama aynı şekilde internette gezinirken anlık takılmalar donmalar yaşayabiliyorum sırf bunu test etmek için win8 i kurdum sadece updatelerini yaptım hiçbişey yüklemediğim halde yinede takılma donma gibi sorunlarla karşılaştım hocam karttan okadar çok soğudum ki 3-5 fps için 7790 ı kullanmak istemiyorum 7770 alıp sorunsuz bir şekilde kullanma taraftarıyım
    bu sorunlar sapphiredede var mı 1gb versiyonlarında?
  • AdamRtm kullanıcısına yanıt
    Hocam bilmiyorum ama büyük ihtimalle vardır sorunun sadece Asus'dan olacağını sanmıyorum büyük ihtimal bu sorun Sappire'dede vardır diye düşünüyorum..
    5870 i sattım açıkcası dx 11 performansı 7790nın daha iyidir diye düşünüyorum sapphire 7790 ile ilgili hiç sorun görmedim 255 lira iken alayım en azından 5870+35lira verereğim işallah buna deger
    Vatana verdim serviste suan bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omfarcan kullanıcısına yanıt
    Hocam ben daha araba ayarlayıp gidemedim malesef bende biran önce servise götürmeyi istiyorum servisten haber gelirse buraya yazın hocam
    Hocam bu deneyeceğiniz kumar olur benden söylemesi sorunlu cıkma ihtimali yüksek bence 7770 alın derim
    7790 özellik olarak tam sınır bana göre oyunlar için 7770e pek ısınabileceğimi sanmıyorum açıkcası sanırım kumar oynayacağım :)
    Siz bilirsiniz hocam deneyin şansızını madem :) ben 7770 yerine belki 6870 i tercih edebilirim 7790 yerine performansları neredeyse aynı cünkü :)
    Hocam vatandaki Sappire 7790 için bir kişinin yorumu şöyle

kart kullanımda su an crysis 3 metro haric diger oyunları ultrada oynatan bı kart sağlam bi işlemciylede tadından yenmez tek kart kısaca 7850 ile kıyaslayabılırsınız bu kartı onun kadar iyi ama 7850 kadar chipseti guclu degıl gpu hızı olmasa kart para etmez cunku yuksek gpu ve saat hızında bile asırı fps kaybı yapıyo bazı oyunlarda crysis 3 ani patlamarda dırek 20 25 fpslere dusuyo buyuk ıhtımal driverlarla cozulur ama bf3 gıbı oyunları ultra msaa acık 60 150 fps arası ıslemcınıze gore işlemci sağlamsa kartın ana yapısı cok desteklı kalıyo ve fps sorunu yasamassınız cok + VATAN SU KARTI TOPKAPIYA GETIR ARTIK.1 tane daha alıcam.

Artıları: o/c elverişliği dual-x sogutma sessiz
    Eksileri : Driver sorunları ... ve gelen hatalar

Size arkadaşın direk yazdığını kopyaladım sanırım Sappiredede Driver sorunları mevcut yinede siz bilirsiniz denemek isterseniz deneyin :)
  • kartı alırsam 2hafta eve gitmeyeceğim için deneme frsatım olmayacak yani aldığım gibi duracak açıkcası kutusunda. 5870i kardeşime göndersim tekrar 2el 5870mi alsam acaba 7790 yerine şimdi yorumu okuyunca iyice kararsız kaldım :)
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.