|
Bildirim
|
Telefonla temassız ödeme, asrın en gereksiz icadı olmasa bile o kadar başarısız bir teknoloji. Girdiğimiz her mağazada rezil olmamıza sebep oluyor. Aynı mağazanın aynı POS cihazında bir gün ödeyebilirken diğer gün 50 kere denememize rağmen ödeyemiyoruz. Bundan sonra %100 indirim de yapsa temassız mobil ödeme yapmaya teşebbüs etmeyeceğim. Bu kadar rezil olduğumuz yetti de arttı.
|
Benim telefonumdaki Cüzdan daki NFC ödeme bir müddet sonra çalışmıyordu , yani bir gün işlem yapabiliyorum başka bir gün yapamıyordum .
Kendimce bulduğum yöntem , Mesela markette kasaya gelmeden önce 1. Telefondaki YKB Cüzdan uygulamasına giriyorum 2. Mobil Ödeme kısmına giriyorum 3. Kartımın listelendiği yerin altındaki mobil ödeme işareti kısmı aktif mi pasifmi ona bakıyorum . Pasif ise aktif e çekiyorum ve burda genellikle hata veriyor.(Hemen her seferinde burası pasife düşüyor çünkü) 4. Aktifleştirme hata verdiyse YKB cüzdandan çıkıyorum. 5. Telefonumun "Ayarlar" menüsünden "Uygulamalar" ı seçiyorum . 6. "Cüzdan" ı seçiyorum. 7. "Uygulama bilgileri" ekranı geliyor. Burdan "Depolama" yı seçiyorum . 8. Sırasıyla "Verileri Temizle" ve "Önbelleği Temizle" yi seçiyorum. İlk kurulmuş gibi oluyor böylelikle. 9. Ayarlardan çıkıp tekrar Cüzdan uygulamasını açıyorum. Mobil ödemeden Kartımı aktifleştiriyorum .Burda artık problem çıkarmıyor ve aktifleşiyor. 10. Her şey ok ise o zaman kasaya gidiyorum ![]() Uzun bir liste oldu ama 5.madde ile 8.madde arası yaptıklarım Google Play Store dan uygulamayı tekrar kurmamak için aslında. İsterseniz cüzdan uygulamasını kaldırıp tekrar kurarak o maddeleri yapmamış olursunuz. Tabi telefondaki menü sıralaması benim telefonum için geçerli (Oneplus One) ama büyük bir ihtimal sizin telefonlarınızda da aynı isimlendirmeye sahiptir. Umarım kasa başında sürekli hata alıpda benim gibi uğraşmamak adına sinirden normal ödeyenlere yardımcı olabilmişimdir. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|