merhaba yks kazanıp aynı bölümün farklı üniversitesini kazanmamız durumunda dersleri saydırabiliyor muyuz? ayrıca derslerde akts uyuşmazlığı oluyorsa yani gitmek istediğim üniversitenin kredisi daha fazla olma durumunda saydırma imkanı var mı? |
yks ile geçiş ders saydırma
-
-
Bunu bende merak ediyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bahsettiğin senaryonun milyonlarca kombinasyonu var. Bu üniversiteye, fakülteye, bölüme göre değişir.
Aynı bölümü farklı üniversitede kazandığında yerleştikten sonra kesin kayıt için eski üniden kaydı sildireceksin.
Artık sayarlar, saymazlar. Rus ruleti oynayacaksın. Ben hesapladım müfredat uyuyordu yok %80 vs cart curt. Pek dinlemiyorlar. Senato o an nasıl bir karar alırsa öyle devam ediyor.
-
bunu önceden öğrenme imkanım var mı? aslında tüm dersler ve içerikleri aynı fakat bizde 10 kredi onlarda 12 kredi her derste 2 kredilik bir fark var
-
dersin içeriği demek ki uyumlu değil, muhtemelen saymazlar fakat dediğim gibi bunu ben önceden öğreneyim desen okul sana sayarız dese senato kararıyla hayır saymadık diyebilirler ki ben bunu kanlı canlı defalarca gördüm yaşandı.
-
ya ben seneye geçiş düşünüyorum da ona göre yksye hazırlanmayı planlıyordum bu sene fazlasıyla boşluğum var 4.sınıf olacağım seneye bazı dersleri saymamaları durumunda bir sene kaybına tamamım ama her ana derste içerikler aynı olmasına rağmen 2 kredi farklılık var
-
Benim duyduğum ders içerikleri karşılaştırılıyor uyması halinde ve kurul kabul ederse yeni kayıt olduğun üniversitedeki o dersin aktsni vermiş oluyorsun. Yani önceki üniversitende A dersi ile burdaki ders uyuyor ve kurul saymak için kabul etti. Orda o ders 5akts iken burda 4akts . Burdaki dersin düşüyor yani 4 akts vermiş oluyorsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bende böyle biliyorum fakat mesela benim kredim 4 iken gitmek istediğim üniversitenin kredisinin 5 olmas durumunda ne gibi bir farklılık oluşuyor
-
Bir farklılık olacağını düşünmüyorum ben. O zaman da 5akts vermiş olursun. Akts hesabı değil ders kabulü ile oluyor diye biliyorum. Kurula bağlı ama bazen komple saymıyorlar dersleri.
Duyduğum ortalama ile yatay geçişte şöyle bir örnek var: Bundan 3 sene filan önce Afsü diş 1. sınıftam geçen birinin derslerini selçuk diş sayıyor ama meram diş saymıyordu mesela. (
aslında şöyle ki gitmek istediğim üni ile bulunduğum üniversite arasında sıralama açısından inanılmaz bi fark yok birisi bursa birisi eskişehir yani ben ortalama ile geçiş değil de yks ile geçiş düşünüyorum fakat 4.sınıf olacağım zaten bazı üniler 4.sınıfı kabul etmiyor kabul ettiği durumda dersleri sayacak mı önemli olan o ona göre hazırlık yapacağım yani bunu mail atarak öğrenebilir miyim acaba
-
up
-
Mühendislikten eczacılığa myp ile geçen bir arkadaşın mühendislikteki Temel Kimya dersini Genel Kimya olarak saymışlardı. Biraz kurulun insafına bağlı bir şey diyemiyorum. Ben zaten yatay geçiş yapmadım
Mail de at öğrenci işleri ile de telefonla görüş. Onlar bilgi verir. Ama genelde hep yuvarlak cümle kuruyorlar. Olabilir , tahmin ediyoruz vs.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X