Şimdi Ara

Yokuş yukarı yüksek devir mi düşük devir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende disel araç var. Yokuş yukarı bisikletle düşük viteste çıkılır mantığıyla arabayı da düşük vites yüksek devirle çıkardım dik rampaları. Galiba arabanın da ağzına s..tım. 3000 devirle 2 vitesde çıkıyordum. Şimdi egzostan duman geliyor. Hava filtresi değiştirdik azaldı ama yine duman var. Mazot filtresi olabilir mi onu fa 60 bin km önce değiştirdim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravrav -- 24 Temmuz 2020; 23:3:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Araç kaç binde ve hangi motor?

• gerçekten mazot filtresi en son 60bin km öncemi değişti? mazot filtresi ömürlük bişey değil hocam adı üstünde filtre.

• mazot filtresinin acelesi yok motor yaptırırken aradan çıkarırsınız onu da

2. elde nasıl arabalar var ya 60 bin km olmuş tam 60.000 km boyunca filtre değişmemiş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazot filtresi bir de yan sanayi hatta yan sanayi değil çakma bir ürün ise değmesin aracın keyfine
  • çok şükür bugün de ikinci el neden almamalıyım sorularıma bir cevap daha buldum. sıfır egea yerine 2. el şunu bunu alırım diyenler buyrun alın 60 bindir filtre değişmemiş araba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALPHA LION KING

çok şükür bugün de ikinci el neden almamalıyım sorularıma bir cevap daha buldum. sıfır egea yerine 2. el şunu bunu alırım diyenler buyrun alın 60 bindir filtre değişmemiş araba.
    babuş araç tr de değil. tr de olsa resmi servise sokarım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Maksimum torku hangi devirde veriyorsa motor o devirde çıkabilirsin fazlasını çevirmenin anlamı yok

• @TheCaliph_ hocam haydarı kap gel, yine senin sevmediğin konulardan açmışlar

• Hava filtresi tıkandığı için ters basınçla turbo yatakları bozuldu ve yağ kaçırıyor.

• Ben Kemal Geliyorum kullanıcısına yanıt
    Hocam 20.000/1 değişmesi gerekmiyor mu mazot filtresinin?

• quote:

Orijinalden alıntı: qwsehmus

Hocam 20.000/1 değişmesi gerekmiyor mu mazot filtresinin?
    Genelde 2 bakımda bir değişir aksi belirtilmedikçe. Ben 20bin km'de bir değiştiriyorum.
  • Kalitesiz mazot kullanılıyorsa km sınırlaması anlaşılır ama tüm araçlar için her yıl düzenli değişim gerekir. Kışın yoğunlaşma ile filtrede su birikecektir. Altta musluk olmayan filtreler bakım yapılamayacağı için değişim gerekir. Kağıt suyu görürse şişer ve mazot akışını keser.

• Ben Kemal Geliyorum kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap için teşekkür ederim. Peki kaliteli mazot nerden alınır, opet iyi diyorlar?

• Mazot filtresini 25 binde bir değiştiririm. Hava filtre 6 binde bir. Araç canavar gibi.

• 3000 devir çevirdi diye dizel motora bir şeycik olmaz.
  • Şirket araçlarında Shell kullanılıyor. Önceden PO alınırdı. O zaman yakıtı Opet veriyor demişlerdi. Dpf dahil hiç arıza vermediler.

• Sabit devirde

• emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Hocam piyasadaki araçların %50'si böyle
    İlk sahibinden temiz diye bir araç aldık 2007 model araç çalışmamaya başladı orası burası derken sonuç mazot filtresi tıkanıklılığı adam hiç değişmemiş.
    Tabi bu olaydan sonra çok geçmedi 5.000 TL'ye servisten 4 enjektör aldık.

Elimden çok araç geçti ve etrafımda da gördüğüm arızaların çoğu zamanında bakım yapılmaması, Aracın hep düşük devirde kullanılması ve motor soğutma sıvısına SU koyulması.

Etrafımda ne kadar hararet yapan araç varsa kendi aracımda dahil daha önce su koyulmuş motor borular vs. pas yapmış oluyor antifriz koyuncada patlıyo

Araç alırken mazot filtresi kaç yılı üretilmiş bakmak zor birşey değil, motor soğutma sıvısında bakmak hiç zor değil sadece bunlara bakarak büyük oranda kâr edilebilinir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.