Şimdi Ara

Yokuşta Kalkış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Debriyajdan ayağımı yavaşça çekiyorum titrediği yerde tutuyorum o sırada gaza basınca araba biraz geriye gidip kalkıyor,sınavda bu sorun olur mu?

• fazla geri kaçmadığı ve istop etmediği sürece sıkıntı olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: heisenbergww22

fazla geri kaçmadığı ve istop etmediği sürece sıkıntı olmaz

Geri kaçırmamak için ne yapmam lazım? Arabayı çok bağırtırsam geri kaçmıyor o zaman da kurs hocası kızıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Southland

quote:

Geri kaçırmamak için ne yapmam lazım? Arabayı çok bağırtırsam geri kaçmıyor o zaman da kurs hocası kızıyor.

titrediği noktada bi kaç saniye daha ayağını debrajda beklet istersen sonra seri bi şekilde gaz ver ama gazı fazla kökleme o zaman araba bağırır normal bi şekilde gaz vermeyi dene.. sınav ne zaman ?Birde mümkünse bayırdayken 3.4 defa kalkmayı dene aklına takılan şeyleri hocana sor sorunsuz bi şekilde kalkana kadar dene
  • quote:

quote:

quote:

titrediği noktada bi kaç saniye daha ayağını debrajda beklet istersen sonra seri bi şekilde gaz ver ama gazı fazla kökleme o zaman araba bağırır normal bi şekilde gaz vermeyi dene.. sınav ne zaman ?Birde mümkünse bayırdayken 3.4 defa kalkmayı dene aklına takılan şeyleri hocana sor sorunsuz bi şekilde kalkana kadar dene

3 kere falan denedik balatalardan koku gelmeye başladı.

• quote:

Debriyajdan ayağımı yavaşça çekiyorum titrediği yerde tutuyorum o sırada gaza basınca araba biraz geriye gidip kalkıyor,sınavda bu sorun olur mu?

Yokuştayken frene çok az dokun araba sabit durur. Sonra Debriyajdan ayağını kavrama noktasına kadar cek. Araba titrediğinde frenden ayağını çek gaza bas kayma olmaz. Çok dik yokuşsa ancak çok az geri kaçar oda normaldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rmustafa -- 31 Ocak 2015; 13:07:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Renault EDC Kalkış Teklemesi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramiske

quote:

Debriyajdan ayağımı yavaşça çekiyorum titrediği yerde tutuyorum o sırada gaza basınca araba biraz geriye gidip kalkıyor,sınavda bu sorun olur mu?

Yokuştayken frene çok az dokun araba sabit durur. Sonra Debriyajdan ayağını kavrama noktasına kadar cek. Araba titrediğinde frenden ayağını çek gaza bas kayma olmaz. Çok dik yokuşsa ancak çok az geri kaçar oda normaldir.

Gaza basmazsan bile kaymıyor direk gidiyordu benim kursta kullandığım araba. Sınavda ayağımı kavrama noktasına kadar çektim. Araba titremeye başladığında freni bıraktım kendiliğinden gitti zaten araba. Biraz gaz verdim sonra da

• Motoru dinle, titremeye fazla aldırma. Ayağını debriajdan yavaşça çek, motorun sesi değişecek, o değiştiği noktada ayağını sabitle. Sonra ver gazı 2mt falan gitsin araba öyle al ayağını debriajdan.
  • Eğer araba dizelse gaza bile basmadan kavrama noktasında bekletip kalkarsan araba kaymaz sanırsam sen debriyajı çabuk çekiyorsun o yüzden araba kayıyor ha ama araba benzinliyse normal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende şimdi sınavdan çıktım yokuşta yarım debriyaja aldım araba sabit kaldı biraz daha çektim ilerlemeye başlarken gaz verdim 2-3m öyle gidince tam debriyaj yapıp 2'ye taktım komisyon aferin çekti. Bayağı güzel geçti inşallah ben dahil sınava giren herkes alır ehliyetini.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.