Şimdi Ara

Yol sesi / Lastik sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Halihazırda çok memnun olduğum bir arabam var.Ama 70-80 km yi geçince fazla yol sesi alıyor.Arabayı yoğun olarak kullandığımdan dolayı yakıtı makul B sınıfı yada benzeri yol sesini fazla almayan bir araçla değiştirmeyi düşünüyorum.

yol sesi yada lastik sesini içeriye en az yansıtan B sınıfı yada benzeri araçlara bakıyorum. tecrübelerinize dayanarak önerilerde bulunur musunuz?

2000+ polo classic
    2000+ seat cordoba
    2005+ era
    2000+ ford fusion
    .
    .
    .

• Bugüne kadar bindiğim bütün B segmenti araçlarda yol sesi vardı.C segmentlerinde de oluyor.

Bu yüzden aracınızı değiştirdiğinizde umduğunuzu bulamayabilirsiniz.
  • ford fusion'ı sil. Mondeo'dan aşağı bütün araçları yol sesi alır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: deserthawk

Bugüne kadar bindiğim bütün B segmenti araçlarda yol sesi vardı.C segmentlerinde de oluyor.

Bu yüzden aracınızı değiştirdiğinizde umduğunuzu bulamayabilirsiniz.

Aslında benim de korktuğum bu. o nedenle alıp almamk arasında gidip geliyorum.
  • tüm B segmentleri yol ve motor sesi alırlar;

size tavsiyem; yalıtım yaptırtmanız; bu ziebarta olabilir sanayide döşeme yapan servislerde de olabilir.

ziebartta gövde altı ses yalıtımı denen bir uygulama var düşük bir yalıtım sağlıyor ama ucz yollu 250 ytl kadar.

ama şayet cesaretiniz ve paranız varsa; aracı fabrika sacına kadar soyup; yalıtım malzemesiyle komple kaplayan yerler var; kapıların içleri de dahil.

ama sonuç çok tatmin edici oluyor.

yada daha basiti teybin sesini açın biraz daha olsun bitsin :)

bende yol-mtor sesi çok olan bir araç kullnıyorum ama bu segmentte belki mersedes a serisi sessizdir .

hayırlı günler.
  • dünyanın en sessiz lastiği nokian'ı tercih edebilirsiniz
  • peki bu b segmentinde yol konforu en iyi araç hangisidir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cevaplar için teşekkürler.

@tasshelhoff
    bulunduğum yerde ziebart tarzı bir yer yok. Ses yalıtımı için arkadaşın bahsettiği nokian lastiğe ek olarak neler yapılabilir? bilgin var mı?
  • yol sesi az alan b sınıfı bir araç arıyorsan aklıma corsa geliyor. Denediğimden değil, ama japon araçları ve ford'ta böyle bir lüks bekleme derim.

ziebart'ta aracın altına zift sıkıyorlar, pek etkili olduğu söylenemez. Kimisi işe yaramadı diyor, kimi %10-20 işe yaradı diyor.

Bir de ses yalıtım malzemeleri döşeniyor, aracın döşemesi altında. bu konu çok bilgim yok.

Bu konuda en çok etkisi olan şey lastik. Yumuşak lastik fayda ediyor. Michelin energy saver veya nokian'ın bazı modelleri. Yerinde olsam lastikleri değiştiririm, başka bişi ile uğraşmam.

Malesef ses yalıtımı hala orta sınıf araçlar için lüks. Ya mercedes bmw audi gibi lüks araçlardan alacaksın ya da orta sınıf markaların D sınıfı arabalarını, mondeo insignia, accord falan gibi. Lüks malesef para demek. Aslında 2009 yılında iken ses yalıtımının lüks olması üzücü. 40 milyarlık araç alıp da, 20 sene önce renault 12 ye bindiğin zaman duyduğun gacır gucur yol sesinin aynısını duymak sinir bozucu.

• Yol sesi istemiyorsan, ford almayacaksan. Dizel focus 2 kullanıyorum motor sesi diilde yol sesi rahatsız eder beni daha çok. Fusion flan daha kötüdür
  • Ben nokian lastik aldım yol sesinde hissedilir azalma oldu, ama lastikler bitmeden değiştirmene değecek kadar değil. Eğer aracından memnunsan hiç değiştirmekle uğraşma, değiştirmek için yapacağın masraf ile izolasyon yaptır daha iyi. çünkü alacağın araçta da yol sesi mutlaka olacak, yol sesi ancak D sınıfı (accord, avensis vb) araçlarda olmaz. En mantıklı yol izolasyon görünüyor
  • Bence corsadan da beklememek lazım çünkü astra bile baya fazla ses alıyor.

Sadece kaymak asfaltta sessiz oluyor. Sessizlik aranıyorda D sınıfına geçmek gerek sanırım.

quote:

Orjinalden alıntı: Nicotinell

yol sesi az alan b sınıfı bir araç arıyorsan aklıma corsa geliyor. Denediğimden değil, ama japon araçları ve ford'ta böyle bir lüks bekleme derim.

ziebart'ta aracın altına zift sıkıyorlar, pek etkili olduğu söylenemez. Kimisi işe yaramadı diyor, kimi %10-20 işe yaradı diyor.

Bir de ses yalıtım malzemeleri döşeniyor, aracın döşemesi altında. bu konu çok bilgim yok.

Bu konuda en çok etkisi olan şey lastik. Yumuşak lastik fayda ediyor. Michelin energy saver veya nokian'ın bazı modelleri. Yerinde olsam lastikleri değiştiririm, başka bişi ile uğraşmam.

Malesef ses yalıtımı hala orta sınıf araçlar için lüks. Ya mercedes bmw audi gibi lüks araçlardan alacaksın ya da orta sınıf markaların D sınıfı arabalarını, mondeo insignia, accord falan gibi. Lüks malesef para demek. Aslında 2009 yılında iken ses yalıtımının lüks olması üzücü. 40 milyarlık araç alıp da, 20 sene önce renault 12 ye bindiğin zaman duyduğun gacır gucur yol sesinin aynısını duymak sinir bozucu.

• b sınıf yol+motor sesi almayan yok gibi...sese hassassanız c sınıf alman arabalarına bak derim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.