< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 30 Eylül 2019; 4:50:36 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 30 Eylül 2019; 4:50:36 > |
arkadaşın o kadar ballandırıpta anlattığı ve sahip olduğu araçta arkaların torsiyon olduğunu bilmemesi çok tuhaf geldi bana :)
|
Yol tutuşu güven veren araç ve Jetta
|
Bilmiyorsun, daha kötüsü araştırmıyorsun, hala iddaa ediyorsun. Watts bağlantı tam bağımsız süspansiyon masraflı olduğu için yapılmış bir sistemdir. Madem bu sistem çok iyi bir sistem neden insigniada yok? Neden insignia tam bağımsız? Bak tekrar söylüyorum Astra kötü bir araç değildir, ama senin kadar abartılacak bir araçta değildir. Segmentinde ortalarda kabul edilecek bir araçtır.
|
Astra J
|
Sınıfında tek olmasını felan geçtimde A6 ile karşılaştırılması ilginç, 200 le viraja girip hiç çizgisinden çıkmamasıda ilginç
|
Opeli övmüyorsun kardeşim resmen kölesi olmuşsun. Allah aşkına bir yerde bana astranın bağımsız süspansiyon olduğunu ispatlayacak yazı göster?
Onlarca mesaj oldu hepsinde de opel bağımsız süspansiyon değil diyor, sen ezbere hala bağımızdır, süspansiyonu eşsizdir vs vs yazıp duruyorsun. Virajda gaza basıyormuşsun falan filan, ben virajda fren yerine gaza basılacağını tam 25 sene önce senin gibi kulaktan duyma değil tecrübeyle öğrendim. 6 senedir aynı arabayı kullanıyormuşsun, doğru düzgün farklı araba araba kullanmamışsın burda ahkam kesiyorsun. Sınıfında yol tutuşunda lider diyorsun, bu cümlen bile bilgisizliğini açıkça ortaya çıkartıyor. Astra segmentinde her konuda ortalarda bir araçtır. Bunu azcık otomobil bilgisi olan herkes bilir. Sana yanlış yaptığını söyleyen birçok bilgili üye oldu, inanki otomobil bilgisi olarak seni ceplerinden çıkarır. Ama sen onların bilgisine saygı duymadığın gibi hala ısrarla ve bilgisizce cevaplar yazarak saygısızlık yapıyorsun. Bunu da sana defalarca anlatmaya çalıştım ama sen hala video koyuyorsun ki bu videolar senin haksız olduğunu ispatlar yönünde bilgi içeriyor. Daha çok yazıp iyice batma bence!!!! |
Watts bağlantı şekli torsiyon çubuğuna ek bir viraj denge çubuğundan ibaret, bir tekerlek çukura girerse diğerini de o yöne çekip dengeyi sağlamayı amaçlıyor.
200 ile viraj alıyorum filan biraz abartı olmuş. Emsali olan düz torsiyon çubuklu araçlardan iyidir o kadar. Segmentinin en iyisi filan komik ifadeler. 2009 Civic'lerde bunun biraz daha gelişmiş versiyonu olan çift salıncaklı bağımsız süspansiyon var. Yol tutuşu filanda iyidir ancak süspansiyonlar yumuşak olduğu için gövde salınımı fazladır bu da virajlarda kopup gidecekmiş, yolu tutamayacakmış hissiyatı oluşturur. Jetta ise düz torsiyon çubuklu, aşırı yumuşak konfor odaklı süspansiyonları ile ani manevralarda oldukça dengesiz kayık gibi sallanıp duran bir araç. Ek bilgi olsun Civic nesillerdir bağımsız süspansiyon ile satılıyor. Avrupa araçlarında bağımsız süspansiyon yokken Corolla ve Civic'de standarttı. |
Astra elbette kötü yol tutan bir araç değildir ancak sınıfında tek ya da referans araç hiç değildir. 50 nc kanyondan sonra size süper gelmiş olabilir ama yol tutuş konusunda çok daha iyileri var. Yarın bir gün tam bağımsız süspansiyona sahip daha iyi yol tutan bir araca bindiğinizde şu yazdıklarınıza bakıp gülersiniz.
Elma fotosu koyup altına bu elma değil diyorsunuz. Kendi koyduğunuz fotolarda torsiyon çubuğu olduğu gözüküyor zaten. Konudaki herkes torsiyon çubuğu diyor siz ise torsiyon değil bağımsız demekte ısrar ediyorsunuz. Hadi 1-2 kişi olur ama bu kadar kişi yanılıyor olamaz herhalde. Hadi buradakilere inanmadınız internette 2 dakika araştırıp watts bağlantının ne olduğunu ögrenebilirisiniz. Zamanında bir yerden yanlış ya da eksik bilgi almışsınız ve bunu kesin doğru olarak kabul edip çevrenizdekileri de ikna etmeye çalışıyorsunuz. Yanlıştan dönmek, pardon ben hatalı biliyormuşum demek ayıp değil erdemdir. Korkmayın kimse dalga geçmez. |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polestar191 -- 30 Eylül 2019; 7:24:15 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 1 Ekim 2019; 20:3:49 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 1 Ekim 2019; 20:2:15 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |