yolda giderken.plaka alt kisim tık yapan plastik kare parca zamanla gevser duser.sonra plaka sallanir ama farketmezseniz.plaka girdigi cepte kasislerden geciste ziplarken duserse.gormezseniz sonra neler olur..bulmasi.cikartmasi..baskasi kullanmasi..tum sorunlar cozumler nedir basina gelen varmi < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
yolda giderken plaka dusuren oldumu
-
-
yok
-
Motosikletimin plakasını düşürmüştum otobanda bi gün. Sonra yanıma bi motorcu yaklaştı el kol yapıyor bi baktım elinde plaka o an şimşek çaktı kafamda benim plaka elinde salladığı Çektim sağa aldım plakayı montun içine sıkıştırdım. Bu da böyle bi anımdır
Arkadaşım düşürmüştu plaka onun için karakola gittiğinde nerde düşürdüysen o karakola gitmen gerekiyor tarzı bi ifadeyle karşılasmis. Nerde düşürdüğümu bilmiyorum dersen yardımcı olmuyorlar o yüzden şu yolda düştü vs demen lazım sonra bi kaç evrak belge işi gerekiyor. Muhtemelen plaka bulunmaz ancak yeni plaka alman ve o plakayla olası bir suça karşılığında kendini savunman için karakola gitmen şart.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Başıma geldi , trafiğe hemen bildirmeniz gerekiyor ,daha sonra cevirmelerde polis şase numaranizi falan kontrol ediyor araç çalıntı mı vs diye bir kaç yıl böyle devam ediyor sonra sormamaya başlıyorlar, ama bildirmezseniz sıkıntı...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Önce emniyete kayıp müracaatı yapıyorsunuz. Sonra notere gidip plaka basım belgesi alıp şoförler odasından plakanızı bastırıyorsunuz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Daha geçen günlerde başıma geldi.Plakayi bulamadım yolda.Dolayisiyla yapılacak ilk iş emniyete bildirmek.Ancak burada tek plaka mı çift plaka mi olduğu önemli.Tek plaka ise hemen İlçe Trafik şubeye gidip kayıp formu doldurup aldığınız belge ile önce notere, sonra da noterden aldığınız belgeyle şoförler odasında gidip plakayı çıkarıyorsunuz.Tabi bedelini ödeyerek.Noter 30, Şoförler odası 30 civarı, toplam 60 TL.Daha sonra o plakayı taktırmak için sanyiye ustaya gidip taktiriyorsunuz, dükkan reklamı olduğu için ustaniz hazır kendi plaka tabakasını kullanır ve plakanizi oraya monte eder ve de ücret almaz...Şu konuda da uyarayım, plakasız gezmek ceza sebebi.O yüzden sonraya bırakmadan hemen yaptırmanız gerekiyor.Hafta sonu kapalı,o yüzden hafta içi halletmeniz gerekiyor bu işi...En son olarak da eğer iki plaka da kayıpsa yine emniyete gidip aynı işlemleri yapıyorsunuz ancak tek farkı plakanın çalınma olasılığına karşı asayiş şube tarafından extra bir form daha doldurup sonra trafik şubeye gidiyorsunuz... Gününüzü öldüren, özellikle de pandemi dolayısıyla bekleme süresi, yasaklar vs nedeniyle insanı yoran ve gereksiz masraf oluşturan bir süreç.O yüzden plakayı düşünürseniz hemen gelip gittiginiz yolları tarayıp plakayı bulun,daha az uğraşmış olursunuz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
bende ön plakayı düşürdüm Allah'tan buldum da yok yere uğraşmaktan kurtuldum
-
Arkadaşımın motorunun plakası düşmüştü, o gün gezdiği tüm sokaklara bakmıştık.
En son bir sokakta esnafın birisi plaka mı arıyorsunuz deyip vermişti, şansa bulduk.
Bulamasaydık muhtemelen yenisi çıkartılırdı.
-
Yaklaşık 2 sene önce babamın aracı bahçede duran insan aygırı köpeğimiz yüzünden; gıçını kaşıyacam diye plakaya sürttüre sürttüre yerinden oynatmıştı. Babamda dikkat etmemiş pek, yolda giderken düşmüş plaka.
Plaka düştükten sonra trafik şubeye gidip, plakam kayıp diye ihbarda bulunmuştu. (İhbarda bulunurken de arka mı ön mü özellikle belirtmesi gerekiyormuş bu arada) Sonra belli bu tutar ödeyip yeni plaka için izin yazısı alıp plakacıya gitmişti ve yeni plaka bastırmıştı.
-
motorsiklette tek plaka düşerse ve/veya çalınırsa , arabada iki plaka da düşerse ve/veya çalınırsa; plaka değişiyor yeni plaka ve ruhsat çıkarıyorsunuz. arabada tek plaka düşerse aynı plakadan yenisi basılıyor, her halükarda olayın geçtiği mahallin karakoluna müracaat etmeniz lazım
-
Bi sabah kalktım şehir dışına gidicektim kapının önündeki aracın her iki plakasınında çalındığını fark ettim. Telefonla aradım önce 155'i plakalarım çalınmış dedim. Sorra karakola gittim, orda kısa bi ifade verdim evrak dolduruldu. Bu evrakla yeni bi ruhsat, yeni bi plaka ve yeni bi yüz . Kaybım ise ruhsat bedelleri ile birlikte o gün şehir dışına gidememek oldu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yeni fobim oluştu teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X