Selamlar yakın zamanda 1999 model karbüratörlü felicia aldım. Araç hem lpg de hem de gaz da yolda giderken devir sıfıra düşüyor ve motor stop ediyor. Lpg tuşunu sıfır konumuna getirip geri eski konumuna getirdiğimde çalışmaya başlıyor. Stop ettikten sonra durunca ya da dururken stop ettiyse zor çalışıyor. Motor tam ısınmamışken de motor sıcakken de stop edebiliyor ne zaman ediceği hiç belli olmuyor. 2 ustaya götürdüm birisi bujileri değiştirdi diğeri lpg sigortasını değiştirdi ama sorunum çözülmedi. Başına gelen veya yardım edebilecek var mı? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yolda giderken stop etme

-
-
selam reis, geçmiş olsun ya, baya sıkıntılı bi durum oluyo anladığım kadarıyla. Bu tip arızalar insanın içine öküz gibi oturuyo. LPG regülatör dediğin o gaz basınç sistemi var ya, o bozulursa motor gazda falan düzgün çalışmaz, stop eder. Ya da bi anda devir düşer. Zaten 1999 model arabalarda regülatörler yaşlanmaya başlamış olabiliyo. Bunu bi kontrol ettir bence. Lpg enjektörler de bi kötü durumda olursa gazın düzgün dağılmasını engeller, motor stop eder. Temizlemek lazım ya da gerekiyosa değiştirilmeli. Senin arabanın LPG sisteminin enjektörleri falan da bi gözden geçirilmeli.
MAP ve tns sensörler var ya, gaz kelebeği pozisyon sensörü, MAP sensörü falan. Bunlar da bozulursa devir düşer, stop eder, araba geç geç çalışır. Bunları da bi bakıyo'lardır herhalde ama bi dikkat etmekte fayda var. Karbüatöre de baktırabilirsin
-
Bendede aynı problem vardı. 120 ile giderken bi anda stop ediyordu. Bobin değiştirdim düzeldi bi kontrol ettirmekte fayda vardır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X