Şimdi Ara

'Yolda otobüs gördüğünüzde ezilmemek için kaçarsınız. Demek ki otobüs var. Eğer beyninizde görüyorsa (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
1.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu arada "yapay" kelimesinin anlamını bilmiyorsun @armageddon.Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp.Bak sözlük aşağıda:

doğru bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp

bu herkes için geçerlidir..
  • quote:

Aklıma günah işlemek geldi şimdi benim.Örneğin içkiyi sadece algılıyoruz gerçek değil.Zina ettiğimiz kişinin bedeni de gerçek değil sadece algılayarak zevk alıyoruz bu tip şeylerden.O halde günah olan algılamak.Günah bile işleyemiyoruz gerçekten yaptığımızı zannediyoruz o zaman.
    İçki deyince sarhoşluk olayı geldi aklıma alkol beyin hücrelerimizi tahrip etmiyor yokki.Sarhoş olduğumuzu zannediyoruz.

boşuna heveslenme

yukarda cevap verildi ama bi de senin için cevaplayalım..

Bu, tamamen gerçek dışı bir iddiadır.
    Çünkü maddi dünyanın algılarımızdan oluştuğu gerçeği, haram-helal kavramlarını ortadan kaldırmaz.

Madde, algı olsa da veya aslı zihnimizin dışında var olsa da, Allah'ın haram kıldıkları haram, helal kıldıkları ise helaldir.

Örneğin, Allah domuz etini haram kılmıştır. "Domuz nasıl olsa beynimde gördüğüm bir görüntü" diyerek bu hayvanın etini yemenin, büyük bir samimiyetsizlik ve akılsızlık olacağı açıktır.

Veya, "karşımdaki insanların hepsi aslında zihnimde oluşan görüntüler, bunlara yalan söylesem hiçbir şey olmaz" demek de, Allah'tan korkan ve bu gerçeği gereği gibi kavrayan bir insanın yapacağı birşey değildir.
    Bu, Allah'ın tüm sınırları, emir ve yasakları için geçerlidir. Örneğin, bu gerçek zekat vermeyi ortadan kaldırmaz.

Verdiğimiz zekatın maddesinin, bu zekatı kendisine verdiğimiz insanların zihnimizdeki algılar olmaları farz olan bu ibadetin yerine getirilmesini engellemez.
    Allah, tüm dünyayı algılar bütünü olarak yaratmıştır, ancak bizleri bu algılar içinde Kuran'da bildirdiklerinden sorumlu tutmuştur

Sonuç olarak samimi düşünen bir insan çok açıkça görecektir ki, imtihan için madde olması şart değildir.
    Allah, imtihan ortamını görüntü alemi içinde yaratmıştır.
    Bir insanın namaz kılması, helale harama dikkat etmesi için maddenin olması gerektiğini öne sürenlerin hiçbir gerekçeleri yoktur.
    Ayrıca, önemli olan ruhtur.
    Ahirette, cezalandırılan veya cennet nimetleri ile rızıklandırılan da ruhtur. Allah'ın imtihan ettiği varlık da insanın ruhudur.
    Dolayısıyla, maddenin beynimizdeki bir hayal olduğu gerçeği helal ve haramların uygulanmasını ve ibadetlerin yapılmasını kesinlikle engellemez

• quote:

Allah, tüm dünyayı algılar bütünü olarak yaratmıştır, ancak bizleri bu algılar içinde Kuran'da bildirdiklerinden sorumlu tutmuştur

iyi de Kur'an da bir algı, o da ilüzyon. onun gerçek olduğunu nerden bilicem.
  • quote:

mddesel gerçekliğinden daha ziyade içeriği ÖNEMLİDİR..
    kuranın bir algı olması onun Allah kelamı olduğu gerçeğini değiştirmez..

kuran emirleri maddesel gerçeklinden dolayı değil ALLAH sözü olduğu için değerlidir
  • Arma yine anlayamıyorsunuz.Bak bu adamlar günümüzdeki teknik bilgilere sahip olmadan mecazi anlamda laflar etmişler.İnan bana benim kendi bakış açıma göre de bu dünya önemli değil.Hayal, rüya ama bunu gerçek anlamıyla kullanmıyorum.Mecazi anlamıyla kullanıyorum.Peki neden bu dünya hakkında böyle düşünüyorum.Çünkü ölüm var.Ölüm denen gerçeği ben sizlerden daha iyi bellemişimdir buna emin olun.Ancak bakın sizin yazdıklarınız ile oradaki alimlerin sözleri de örtüşmiyor.Dikkat et onlar hayal, yansıma ,g ölge derken dünyanın geçicilğine yöenlik vurgular yapıyorlar.Bunu ben de biliyorum zaten.Ancak sizler kalkıp kopya, vehim, algı, rüya derken bunu bir de bilimsel alt yapı ile donatmaya çalışıyorsunuz ve bu durum komik oluyor.Çünkü bilimsel olarak somut olduğunu bilemeyeceğimiz gibi hayal olduğunu da kesinlikle bilemeyiz.Bakın inanın en başından beri bu islam alimlerini görüşlerini kendi fikirlerinizle yoğurarak yazsaydınız beni bu kadar tepkili görmezdiniz.Ancak siz maddeye resmen savaş açmışsınız.Yukarıdaki İslam alimleri insanlık yoktur aslında bizler yokuz demiyorlar dikkat et.Ayrıca alimlerin cümlelerine nasıl başladıklarına dikkat et "gördüğümüz alem" diye başlıyorlar cümlelerine.Bu da bunun mecazi olduğunu vurguluyor zaten.Bu zatlar Allah'a karşı inançları ve saygıları doğrultusunda Allah'tan başka gerçeklik yoktur diye haykırıyorlar.Ancak bu durum dahi sizlerin ifade ettiklerinden farklı şeyler.Ben daha önce çok kez değindim insanlar dünyanın bir hayal olduğunu, bir kopya veya vehim olduğunu(ki bu bilinemez) bilseler de bir şey değişmez.Sen burada bu forumda mesajlar yazmak için bir bilgisayara sahipsin.Bu bilgisayar sayesinde fikirlerini bizlerle paylaşıyorsun.Sonra arada internet var, ağlar var, bağlantılar var.Eğer sen tüm bunları da yalanlar ve şu aşağıdaki sözlük anlamlarını cümlelerine serpiştirirsen hele de bunu bilimsel anlamda yapmaya çalışırsan bu sefer senin kutsal saydığın ve inandığın kavramlar da tehlikeye girer:

http://www.tdk.gov.tr/TDKSOZLUK/SOZBUL.ASP?kelime=hayal&submit1=Ara

http://www.tdk.gov.tr/TDKSOZLUK/sozbul.ASP?KELIME=vehim&YENIARAMA=+++Ara+++&GeriDon=0&EskiSoz=

http://www.tdk.gov.tr/TDKSOZLUK/sozbul.ASP?KELIME=kopya&YENIARAMA=+++Ara+++&GeriDon=0&EskiSoz=

http://www.tdk.gov.tr/TDKSOZLUK/sozbul.ASP?KELIME=r%FCya&YENIARAMA=+++Ara+++&GeriDon=0&EskiSoz=

Üstelik bu kelimeleri iyice bir öğrenin.Bakın ne komik manalarda kullanıyormuşsunuz kelimeleri.

• quote:

Orjinalden alıntı: armagedon2001

quote:

mddesel gerçekliğinden daha ziyade içeriği ÖNEMLİDİR..
    kuranın bir algı olması onun Allah kelamı olduğu gerçeğini değiştirmez..

kuran emirleri maddesel gerçeklinden dolayı değil ALLAH sözü olduğu için değerlidir

sonuçta ben Allah'ın sözünü okumak için bir maddeye(kitap) bakıyorum, o madde gerçekte yok. demek ki ben sadece beynim de bir yansımaya bakıyorum. O yansımanının Allah'ın kelamı olup olmadığını asla bilemem. Diyelim ki beynime gelen bir yansımanın Allah'ın kelamı olma gibi bir ihtimali var. Bu durumda beynime gelen her yansımanın Allah'ın kelamı olma ihtimali vardır. Sonuçta hepsi maddelerin yansımaları.. bir yansımaya (n) diyelim. Kur'an yansımasları da (k) olsun. (k) sabit bir sayıdır.. Limit (n) sonsuza giderken Kur'an ın Allah'ın kelamı olma ihtimali (k/n), o da yaklaşık olarak 0 a eşittir. Demek ki hayal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacrima -- 4 Aralık 2005, 1:24:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: trackfind500

quote:

Orjinalden alıntı: neverlate

Şimdi her türlü önyargımı ve inancımı bir kenara bırakıyorum ve bakıyorum. Evet bu bahsettiğin doğru olabilir. Aslında yaşadıklarımız planlanmış bir rüya olabilir. Matrix filmindeki gibi asıl varlığımız farklı bir yerde, bu yaşadıklarımız ise sadece algı...Doğru olabilir. Kimse bunun olmayacağını kanıtlayamaz. Çünkü eğer doğruysa sunacağınız kanıt da rüyanın içinde kaybolup gidecektir... Bu kadar tepkiye gerek yok bence....

Senin bu cümlelerinin kesinlikle ön yargılardan veya inançtan uzak olduğuna inanıyor musun?Ayrıca tepkiden kastın nedir?Eğer tepki ise ki bu forumda tepkiyi en çok gösteren insan benim yukarıda neye tepki gösterdiğimi de yazdım zaten.Okumuş olanlar görürler.Ayrıca ben de her türlü ön yargımı ve inancımı bir kenara bırakıyorum ve bu uzayın bir kamplumbağanın sırtında olduğunu düşünüyorum.Hatta öküzü göremeyenler var ise bu insanların gafletidir.İnsanlar ölümleri ile birlikte bu kamplumbağanın aslını görecekler ve kendilerine gelip eyvah diyecekler.

Öncelikle bunları inanç ve önyargıları bir kenara bırakarak, dışarıdan bakan biri gibi yazdım...Niye tersini düşündün k?Öyle değil gibi mi görünüyor?

Tepki derken "yok olur mu öyle şey" ,"sen dalga mı geçiyorsun bizle" şeklinde çok komik ve olanaksız bir iddiaymış gibi bakanlara diyorum...Senin son yazılarını açıkçası okumadım"Tepki" kelimesini sana özel yazmadım, anlamı da şimdi yazdığım gibi...Seni dahil ettiysem (ki zannetmiyorum) yine de sözlerimin arkasındayım. . Bu yazıların birşeyleri kanıtlamak, bir takım mesajlar vermek için yazılmasına öncelikle benim tepkim var. Çünkü hiçbir zaman kanıtlanamayacak bir iddiayı bu kadar gerçekmiş gibi gösterip materyalizm vs... nin karşına koyulması mantıksal açıdan bana yanlış geliyor.

Bu konudaki tartışmaları takip etmiyorum ama biraz hassaslaştığınızı düşünüyorum. Neyse bunlar benim yorumlarım kimseyi kırmak istemem.

• quote:

Sonuçta hepsi maddelerin yansımaları

materyalizme göre dediğin doğru,
    müminlere göre ise algıların kaynağı yaratıcıdır..

mantık önermene katılmıyorum..
    kuranı yaratıcıya mal edip diğer yansımaların kaynağını maddeye indirgemen bana göre doğru değildir..
    kuranla birlikte tüm algıların kaynağı yaratıcıdır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: armagedon2001

Bak @arma sizler için bir anlamda üzülüyorum.Niye dersen çünkü bu konuyu ben uzattım.Uzatmamın da çeşitli sebepleri vardı.Bu sizler için bir ders olur umarım.Çünkü senin yukarıdaki sözün inançsız olan bir insan için hiç bir şey ifade etmez.Sziler bilim ile Allah'a yöneltmeye çalışıyorsunuz insanları ancak insanların beklenenden daha zeki olabilecekleri fikrini aklınıza getiremiyorsunuz.Sizler maddeye hayal derseniz o zaman karşıt görüşlü insan da bunu koz olarak kullanır ve Kur an da ilüzyon değil mi der.Böyle bir şey demekle haklı da olur çünkü ıspat gerektirecek bir konu hline getirdiniz bunu.Halbuki inanç denen şey ıspatı olmayan ve hatta bilimsel gerçekliklerle bile izah edilemeyn bir şeydir.Bakın eğer burası bir imtihan dünyası ise o zaman bu dünyanın sırlarının ortaya çıkması zaten imkansız demektir.Ancak sizler habire Allah'ı bilimsel yollarla ıspata kalkıyorsunuz.Eğer siz böyle bir şeye kalkışırsanız karşıt görüşler de Allah'ı bana göster o zaman der.Böyle bir laf ederek de haklı olur.İyi niyetli olsanız da olmasanız da sizlere ön yargılı yaklaşmıyorum.Bunu fark edemiyorsunuz çünkü içinizde bir paranoya hakim.Beni size düşman olarak algılıyorsunuz belki de.Halbuki yok böyle bir şey.İnanç denen şey insanın kendi içinde filiznecek bir şey.Bizim dünya gerçeğimiz neyden yapılmış olursa olsun bizler ancak kendi iç mekanizmalarımızdaki kararlarla inançlı olur ya da olmayız.İnançlı olmayı insanlara tavsiye etmek farklıdır.Kendi yazdığınız sözleri insanlara dikte ettirir bir şekilde üstelik hakaret de ederek dinleri ve inancı tavsiye etmek sizleri inandırıcı kılmıyor.Ben sizleri kırdıysam diye özür diliyorum.Arkadaşın teki bana hala niye gitmiyorsun aciz adam diye gönderme yapıyor.Söyle bana @arma ben inanmaya meyilli bir adam olsam sizdeki bu üslup ile sizdeki bu kopyala yapıştır mantığı ile bunu nasıl başarırım.Düşün biraz?Ayrıca yienliyorum ben tarafsızım ve size düşman değilim.

• quote:

Eğer sen tüm bunları da yalanlar ve şu aşağıdaki sözlük anlamlarını cümlelerine serpiştirirsen hele de bunu bilimsel anlamda yapmaya çalışırsan bu sefer senin kutsal saydığın ve inandığın kavramlar da tehlikeye girer:

ben 4 yıl boyunca Türk dili ve edebiyatı eğitimi aldım..
    HANGİ KELİMENİN NE ANLAMA GELECEĞİNİ DE İYİ BİLDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM..
    bir kelimenın anlamı kullanıldığı cümleye göre değişiklik arzedebilir..
    sözlük anlamına bakıpta bu kelime buraya uymamış demek doğru bir değerlendirme olmaz..
    TÜRKÇE DE kuraldır..
    kelimenin anlamı içinde bulunduğu cümleye göre değerlendirilir..
  • quote:

mantık önermene katılmıyorum..
    kuranı yaratıcıya mal edip diğer yansımaların kaynağını maddeye indirgemen bana göre doğru değildir..
    kuranla birlikte tüm algıların kaynağı yaratıcıdır.

tabi ki benim düşüncelerime katılmaman lazım..

o zaman bak mantık önermemi, her yansımayı yaratıcıdan kabul ederek oku. bu durumda gene limit sonsuza gidince kuran kelam olma ihtimali 0 oluyor..
    burda yanlış anlaşılmasın amacım kuran yoktur demek değil sadece, yukardaki felsefeyi matematiksel olarak ele almak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: neverlate

Bu konudaki tartışmaları takip etmiyorum ama biraz hassaslaştığınızı düşünüyorum. Neyse bunlar benim yorumlarım kimseyi kırmak istemem.

Madde = hayal = kopya = vehim = maddesel karşılığı yoktur = bilinemez ve asla ıspatlanamaz

Kur an = hayal = kopya = vehim = maddesel karşılığı yoktur = bilinemez ve asla ıspatlanamaz

Niye mi hassasım?Hala merak ediyor musun?Bu çelişki karşısında hassas olabilmem gayet mümkün gibi geliyor bana.
  • quote:

Beni size düşman olarak algılıyorsunuz belki de

düşman olarak niye algılayayım ki?

quote:

Kendi yazdığınız sözleri insanlara dikte ettirir bir şekilde üstelik hakaret de ederek dinleri ve inancı tavsiye etmek sizleri inandırıcı kılmıyor.Ben sizleri kırdıysam diye özür diliyorum.Arkadaşın teki bana hala niye gitmiyorsun aciz adam diye gönderme yapıyor

kırgınlık varsa bende özürdilerim...

quote:

Halbuki yok böyle bir şey.İnanç denen şey insanın kendi içinde filiznecek bir şey.Bizim dünya gerçeğimiz neyden yapılmış olursa olsun bizler ancak kendi iç mekanizmalarımızdaki kararlarla inançlı olur ya da olmayız.İnançlı olmayı insanlara tavsiye etmek farklıdır.

neyse bi yerlere varamasakta birbirimizi anladığımızı düşünüyorum..

yazdıklarına cevap yazmam seni rakip gördüğüm için değilsadece cevap verme ihtiyacı hissettiğim içindir..

senin şahsında itirazlara cevap vermek için cevap yazıyorum..

sayende onlarca kitap karıştırdım..
    benim açımdan verimli geçti ..
    yöneltilen itirzları daha iyi anlıyorum...

doğru bildiğimiz doğrular başkalarına garip gelsede anlatmalıyız..
    bana göre gerçek budur..sizlere göre farklı olabilir..

herkes doğru bildiği gerçekleri haykırabilmeli..

bu forumda sözlerimin muhatabı ne sensin ne de bi başkasıdır..
    muhatabım düşüncelerdir..

müsterih ol

• quote:

zaman bak mantık önermemi, her yansımayı yaratıcıdan kabul ederek oku. bu durumda gene limit sonsuza gidince kuran kelam olma ihtimali 0 oluyor..
    burda yanlış anlaşılmasın amacım kuran yoktur demek değil sadece, yukardaki felsefeyi matematiksel olarak ele almak.

her yansımanın kaynağının yaratıcı olduğunu kabul edersek(gerçek budur) önermen, kuranın kelam olma gerçekliğini sorgulama özelliğini kaybeder..

sonsuzda bir ihtimal algıların kaynağını maddeye indirgesek bu şekilde kabul etsek mantık önermen işleyebilir..
    her algı %100 yaratıcı kaynaklı ise sorun ortadan kalkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armagedon2001 -- 4 Aralık 2005, 2:02:08 >
  • quote:

her yansımanın kaynağının yaratıcı olduğunu kabul edersek(gerçek budur) önermen, kuranın kelam olma gerçekliğini sorgulama özelliğini kaybeder..

sonsuzda bir ihtimal algıların kaynağını maddeye indirgesek bu şekilde kabul etsek mantık önermen işleyebilir..
    her algı %100 yaratıcı kaynaklı ise sorun ortadan kalkar

her algı yaratıcı kaynaklı dersek, sorgulama özelliğini neden kaybediyor ki. hadi kaybetsin diyelim.. o zaman "suç ve ceza" ya da "Faust" un Allah'ın kelamı olmadığını ispatlayabilir misin ? ispatlayamazsın, çünkü sorgulayamıyosun ne de olsa yansımalar yaratıcı kaynaklı.. o zaman o kitaplarda yazanlara da uymamız lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacrima -- 4 Aralık 2005, 3:02:10 >
  • armageddon,
    Elbette başladığımız yere döneceğiz çünkü bu bir kısır döngü.
    Diyorsun ki, Dünyadaki bütün insanlara (ruhlara) evrenin içerisindeki tüm maddesel olguları ve olayları zamansal bir mantık içerisinde bir bütünmüş gibi algılamasını sağlayan Allah tır.
    Evet o bakımdan haklısın, Ama eğer Allah varsa...
    Ben en başından beri diyorum ki bunun böyle olduğunu nasıl ispatlayacaksın.
    Hatırlarsan bu tartışmanın çıkış kaynağı "Algıların beyinde oluştuğu bilimsel bir gerçektir" şeklinde bir yazı idi. Bilimadamları beyni incelemiş ve gözden gelen görüntülerin beyinde nasıl yorumlandığını açıklamışlar.Bilimsel gerçeği, bir yanılsama olan beyni inceleyerek mi ispatlayacaksın. Beyinin madde olduğunu kabul ediyor musun? Hani beyin diye birşey yoktu, Allah tarafından sanki bütün insanların beyni varmış gibi gösteriliyordu?
    Ben aksini ispat edemem, ama sen de hiç bir zaman ispat edemezsin. Hele hele materyalizmi çürütmek adına, materyalizmin kendisini kullanarak mantık oyunları ve laf kalabalığı ile hiç ispat edemezsin. Bir kere benim aksini ispat etmek gibi bir derdim yok. Ama her ne zaman benim düşünceme laf atılsa ve "çürütüldü" gibi iddialarla karşıma çıkılsa sonuna kadar savaşırım.

• valla yarısına kadar okuyabildim tartışmalar cidden hafif ''mahalle kavgası'' tadında olmuş.
    Sanırım bu açılan topic ilk olmadığı içindir baya bir kişi içini döküp kin kusmuş.
    Neyse nacizane bende fikrimi anlatmak isterim.Benim ilk yazıdaki olaya ek olarak söyleceklerim var
    evet arkadaş olayı çok güzel bir noktaya kadar getirmiş otobüsün çarpması da bir algıdır.tamam buna da eyvallah
    sonra iş çığırından çıkıp tanrının bize bunu gösterdiğini söylemiş.Peki ben şimdir sormak istiyorum.Mademki yürekliyiz
    bir adım daha ileri gidelim tanrının varlığıda aslında bir algı değil midir?Bu da beynimizde nörotransmiter maddelerin oluşturduğu
    kimyasal reaksiyonlar sonucu oluşmuyor mu?İkinci söyleceğim ise şu @tranckfind500 arkadaşımın da çok iyi belirttiği gibi eğer (var ise)
    tanrıyı kandırmanızda mümkün değil midir?Cehennemde alevler içinde yanarken ''Aslında şu anda ben çok üşüyorum'' telkini ile
    yanyır ''algısından''syırılamaz mıyız?Fakat armageddon arkadaşımızın bulduğu çözüm ise fevkalade ''o zaman başka bir formda yaratılıcaz''
    Farkındaysanız şunu anlatmaya çalışıyorum: Hani eskiden mahalle maçları yapardık da golü küçükler büyüklere atınca ağabeyler ''ama o öyle olmaz
    çünki kural böyleydi'' deyip illaki bir çıkış yolunu kendine yaratmasından temelde ne kadar fark var?!?Kısacası bence biraz daha cesur olmak lazım
    ve arkasında durduğumuz gerçekleri tam anlamı ile kavramalıyız.Ayrıca son birşey öyle yada değil sonuçta otobüs üstüne gelirken kaçacaksın
    o zaman üstüne gelen otobüsün gerçek olup olmamasının ne kadar önemi varki?!

• quote:

Orjinalden alıntı: homo_sapiens

Aklıma günah işlemek geldi şimdi benim.Örneğin içkiyi sadece algılıyoruz gerçek değil.Zina ettiğimiz kişinin bedeni de gerçek değil sadece algılayarak zevk alıyoruz bu tip şeylerden.O halde günah olan algılamak.Günah bile işleyemiyoruz gerçekten yaptığımızı zannediyoruz o zaman.
    İçki deyince sarhoşluk olayı geldi aklıma alkol beyin hücrelerimizi tahrip etmiyor yokki.Sarhoş olduğumuzu zannediyoruz.

homo_sapiens senin bu yaklaşımından anladığım:

"Bu açıklamalar kabul edildiğinde, haram ve helal kavramları kalmamaktadır." sonucuna varmışsın....

Oysa ki bu, tamamen gerçek dışı bir iddiadır. Çünkü maddi dünyanın algılarımızdan oluştuğu gerçeği, imtihanın sırrını ortadan kaldırmaz. Madde, algı olsa da veya aslı zihnimizin dışında var olsa da, Allah'ın haram kıldıkları haram, helal kıldıkları ise helaldir. Örneğin, Allah domuz etini haram kılmıştır. "Domuz nasıl olsa beynimde gördüğüm bir görüntü" diyerek bu hayvanın etini yemenin, büyük bir samimiyetsizlik ve akılsızlık olacağı açıktır. Veya, "karşımdaki insanların hepsi aslında zihnimde oluşan görüntüler, bunlara yalan söylesem hiçbir şey olmaz" demek de, Allah'tan korkan ve bu gerçeği gereği gibi kavrayan bir insanın yapacağı birşey değildir. Bu, Allah'ın tüm sınırları, emir ve yasakları için geçerlidir. Örneğin, bu gerçek zekat vermeyi ortadan kaldırmaz. Verdiğimiz zekatın maddesinin, bu zekatı kendisine verdiğimiz insanların zihnimizdeki algılar olmaları farz olan bu ibadetin yerine getirilmesini engellemez. Allah, tüm dünyayı algılar bütünü olarak yaratmıştır, ancak bizleri bu algılar içinde Kuran'da bildirdiklerinden sorumlu tutmuştur.

Geçmişte, bazı çevrelerin bu gerçeği saptırarak helal ve haramları ortadan kaldırmaya çalıştığı görülmüştür. Ancak, bu çevreler zaten temel inanç olarak sapkın bir anlayışa sahiptirler ve bu gerçeği de nefisleri ve çıkarları yönünde kullanmak istemiş olabilirler. Ancak bilinmelidir ki, onların vardıkları sonuç doğru değildir, çarpıtılmıştır.

Sonuç olarak samimi düşünen bir insan çok açıkça görecektir ki, imtihan için madde olması şart değildir. Allah, imtihan ortamını görüntü alemi içinde yaratmıştır. Bir insanın namaz kılması, helale harama dikkat etmesi için maddenin olması gerektiğini öne sürenlerin hiçbir gerekçeleri yoktur. Ayrıca, önemli olan ruhtur. Ahirette, cezalandırılan veya cennet nimetleri ile rızıklandırılan da ruhtur. Allah'ın imtihan ettiği varlık da insanın ruhudur. Dolayısıyla, maddenin beynimizdeki bir hayal olduğu gerçeği helal ve haramların uygulanmasını ve ibadetlerin yapılmasını kesinlikle engellemez.

Bu noktada şunu da belirtmek gerekir ki, görüntüden sorumlu olmayacaklarını iddia edenler, cehenneme girdiklerinde de "biz bundan sorumlu olmayacağımızı söyledik, onun için buradayız" diye anlatacaklardır. Ama şunu da unutmamalıdırlar ki bu kişiler, dünya hayatı gibi, cehennemin de bir görüntü olduğunu anladıkları halde, sonsuza kadar cehennem azabını yaşayacaklardır. Allah, bu görüntü içinde inkarcılara azabı her yönüyle hissettirecektir.

http://www.harunyahya.org/imani/hayalmadde/hayalmadde7.html dan yararlanılmıştır...

• quote:

Orjinalden alıntı: cerende

quote:

Orjinalden alıntı: homo_sapiens

homo_sapiens senin bu yaklaşımından anladığım:

"Bu açıklamalar kabul edildiğinde, haram ve helal kavramları kalmamaktadır." sonucuna varmışsın....

Oysa ki bu, tamamen gerçek dışı bir iddiadır. Çünkü maddi dünyanın algılarımızdan oluştuğu gerçeği, imtihanın sırrını ortadan kaldırmaz. Madde, algı olsa da veya aslı zihnimizin dışında var olsa da, Allah'ın haram kıldıkları haram, helal kıldıkları ise helaldir. Örneğin, Allah domuz etini haram kılmıştır. "Domuz nasıl olsa beynimde gördüğüm bir görüntü" diyerek bu hayvanın etini yemenin, büyük bir samimiyetsizlik ve akılsızlık olacağı açıktır. Veya, "karşımdaki insanların hepsi aslında zihnimde oluşan görüntüler, bunlara yalan söylesem hiçbir şey olmaz" demek de, Allah'tan korkan ve bu gerçeği gereği gibi kavrayan bir insanın yapacağı birşey değildir. Bu, Allah'ın tüm sınırları, emir ve yasakları için geçerlidir. Örneğin, bu gerçek zekat vermeyi ortadan kaldırmaz. Verdiğimiz zekatın maddesinin, bu zekatı kendisine verdiğimiz insanların zihnimizdeki algılar olmaları farz olan bu ibadetin yerine getirilmesini engellemez. Allah, tüm dünyayı algılar bütünü olarak yaratmıştır, ancak bizleri bu algılar içinde Kuran'da bildirdiklerinden sorumlu tutmuştur.

Geçmişte, bazı çevrelerin bu gerçeği saptırarak helal ve haramları ortadan kaldırmaya çalıştığı görülmüştür. Ancak, bu çevreler zaten temel inanç olarak sapkın bir anlayışa sahiptirler ve bu gerçeği de nefisleri ve çıkarları yönünde kullanmak istemiş olabilirler. Ancak bilinmelidir ki, onların vardıkları sonuç doğru değildir, çarpıtılmıştır.

Sonuç olarak samimi düşünen bir insan çok açıkça görecektir ki, imtihan için madde olması şart değildir. Allah, imtihan ortamını görüntü alemi içinde yaratmıştır. Bir insanın namaz kılması, helale harama dikkat etmesi için maddenin olması gerektiğini öne sürenlerin hiçbir gerekçeleri yoktur. Ayrıca, önemli olan ruhtur. Ahirette, cezalandırılan veya cennet nimetleri ile rızıklandırılan da ruhtur. Allah'ın imtihan ettiği varlık da insanın ruhudur. Dolayısıyla, maddenin beynimizdeki bir hayal olduğu gerçeği helal ve haramların uygulanmasını ve ibadetlerin yapılmasını kesinlikle engellemez.

Bu noktada şunu da belirtmek gerekir ki, görüntüden sorumlu olmayacaklarını iddia edenler, cehenneme girdiklerinde de "biz bundan sorumlu olmayacağımızı söyledik, onun için buradayız" diye anlatacaklardır. Ama şunu da unutmamalıdırlar ki bu kişiler, dünya hayatı gibi, cehennemin de bir görüntü olduğunu anladıkları halde, sonsuza kadar cehennem azabını yaşayacaklardır. Allah, bu görüntü içinde inkarcılara azabı her yönüyle hissettirecektir.

http://www.harunyahya.org/imani/hayalmadde/hayalmadde7.html dan yararlanılmıştır...

arkadaşlar siz ciddimisiniz yoksa masalmı anlatıyorsunuz? şu ibare islam itikadına tamamen ters:
    quote:

Ahirette, cezalandırılan veya cennet nimetleri ile rızıklandırılan da ruhtur.

Allah mahlukatı tekrar bir yaratılışla yaratacağını (bedenen) ve toplayacağını vadetmiştir. cehennemin bir görüntü olduğunu, ruhlara acı hissettirileceğini neye dayanarak ortaya atıyorsunuz.Allah cehennemi yarattığını beyan etmiştir. şu an cennet ve cehennem vardır ve bunlar fiziki olarak mevcuttur. bunlar maddedir evet evet maddedir. aynı bulunduğun bina, oturduğun sandalye gibi.

• C4

İthamım sana, alıntı yapmak istemedim çok yer kaplıyor.

Ben cennet ve cehennem kıyametten sonra yaratılacak diye biliyorum.

ayrıca yoruldum. Topici görmemiştim. Bu gün evdeyim, neler kaçırmışım diye sayfanın sonundan okumaya başladım. Track neden gitmek istemiş anlıyorum.

Yoruldum. Hiç kimseye faydası olmayan işlerle mi uğraşıyoruz, konu ne?

Krushmut

Yorgun bitkin birşeylerin arkasında durmaya hazırım, Konunun ne olduğu hatırlatılırsa, ve bir soru gelirse bilgim ölçüsünde, kendi yorumumla cevaplamaya hazırım.

kalın sağlıcakla
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.