Şimdi Ara

'Yolda otobüs gördüğünüzde ezilmemek için kaçarsınız. Demek ki otobüs var. Eğer beyninizde görüyorsa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
1.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "Yolda otobüs gördüğünüzde ezilmemek için kaçarsınız. Demek ki otobüs var. Eğer beyninizde görüyorsanız neden kaçıyorsunuz?"

Bazı insanlar, otobüse dokunduklarında, soğuk metal hissinin beyinlerinde oluştuğunu kabul ederler. Ancak otobüs çarptığında meydana gelecek olan acı hissinin de beyinde oluştuğunu kabul etmezler. Oysa, insan rüyasında da kendisine otobüs çarptığını görse aynı acıyı hissedecektir.

Cevap: Bu ve benzeri soruları soranların yanıldıkları ve anlayamadıkları nokta, "algı" kavramının sadece görme duyusu ile ilgili olduğunu sanmalarıdır. Oysa sadece görme değil, dokunma, çarpma, darbe, sertlik, acı, sıcaklık, soğukluk, ıslaklık gibi tüm hisler, aynı görme gibi insanın beyninde oluşan algılardır. Örneğin otobüse binmek için otobüsün kapısının soğuk metalini elinde hisseden bir insan, aslında bu "soğuk metal hissini" beyninde algılar. Bu çok açık ve bilinen bir gerçektir. Dokunma duyusu, daha önce de belirtildiği gibi, bir insanın -örneğin parmaklarından gelen sinir uyarılarının- beyninin belli bir noktasında oluşturduğu bir histir. Hisseden parmaklarımız değildir. İnsanlar bunu bilimsel olarak da açıklandığı için kabul etmektedirler. Ancak, konu otobüsün kapısını tutmak değil de, otobüsün insana çarpması olunca, yani bu dokunma hissi daha şiddetli ve acı verici olunca, bu gerçeğin geçerli olmadığını sanmaktadırlar. Oysa, acı veya darbe de beyinde hissedilir. Bir otobüsün çarptığı bir insan darbenin şiddetini ve tüm acıyı beyninde hisseder.

Bunu daha iyi anlamak için rüyaları düşünmek faydalı olacaktır. İnsan rüyasında da kendisine otobüs çarptığını, kazadan sonra gözünü hastanede açtığını, ameliyata alındığını, doktorların konuşmalarını, ailesinin telaş ile hastaneye gelişini, sakat kaldığını veya canının çok yandığını görebilir. Rüyasında yaşadığı tüm bu olayların görüntülerini, seslerini, sertlik hissini, acıyı, ışığı, hastanedeki renkleri, her türlü hissi çok berrak ve net olarak algılamaktadır. Ve bunların hepsi gerçek yaşamdakiler kadar doğal ve inandırıcıdır. O an, rüyanın içindeki biri ona rüya gördüğünü, gördüklerinin bir hayal olduğunu söylese ona inanmaz. Oysa, gördüklerinin hepsi bir hayaldir ve ne otobüsün, ne hastanenin, ne de rüyasında gördüğü bedeninin dış dünyada maddi karşılığı yoktur. Rüyasında gördüğü bedenin ve otobüsün maddi karşılıkları olmamasına rağmen, "gerçek bir bedene" "gerçek bir otobüs" çarpmış gibi hissedebilmektedir.

Öyle ise materyalistlerin "maddenin varlığını tokat yiyince anlarsın", "dizine bir tekme gelince, maddenin varlığından şüphen kalmaz", "köpek görünce kaçarsın ama", "otobüs çarpınca beyninde mi değil mi anlarsın", "madem algı o zaman otobana çıkıp arabalardan kaçmadan ortada dur" gibi itirazlarının hiçbir anlamı ve geçerliliği yoktur. Hızlı bir darbe, can acıtan köpeğin dişleri, şiddetli bir tokat, maddenin aslı ile muhatap olduğunuzun kanıtı değillerdir. Çünkü bahsedildiği gibi bunların aynısını rüyanızda da, maddi karşılıkları olmadığı halde yaşayabilirsiniz. Ayrıca, bir hissin şiddetli olması, o hissin beyinde oluştuğu gerçeğini de değiştirmemektedir. Bu, bilimsel olarak ispatı olan çok açık bir gerçektir.

Bazı insanların otobandan hızla geçen bir otobüsü veya bu otobüsün sebep olduğu bir kazayı, maddenin fiziksel varlığı ile muhatap olduklarının çarpıcı bir delili sanmalarının nedeni, görüntünün insanı aldatacak kadar gerçekçi görülmesi ve hissedilmesidir. Mekan görüntülerindeki, örneğin otobandaki derinlik ve perspektifin kusursuzluğu, mekanda görülen cisimlerin renk, şekil, gölge olarak mükemmelliği, ses, koku ve sertlik hislerinin çok net olması ve görüntünün içinde bir mantık bütünlüğü bulunması kimilerini yanıltabilmektedir. Ve bazı insanlar bu olaylar neticesinde bunların algı olduğunu unutabilmektedir. Ama zihinde meydana gelen algılar ne kadar eksiksiz ve mükemmel olursa olsun, bunların birer algı olduğu gerçeği değişmeyecektir. İnsan otobanda yürürken bir kaza yaşasa da, depremde yıkılan bir evin altında kalsa da, yangında alevler tarafından sarılsa da, merdivenlere takılıp düşse de tüm bu olayları zihninde yaşar ve asla gerçekleri ile muhatap olamaz.

Bir insan otobandaki bir otobüsün önüne atladığında, zihnindeki otobüs, zihnindeki bedenine çarpar. O insanın bu kaza sonucunda hayatını yitirmesi, bedeninin parçalanması da bu gerçeği değiştirmez. Eğer insanın zihninde gördüğü bu olay ölüm ile sonuçlanırsa, Allah o insana gösterdiği görüntüyü bir perdenin kaldırılması gibi kaldırır ve o kişiye başka bir görüntü, ahirete ait görüntüleri gösterir. Bu gerçeği şimdi samimiyetle düşünüp anlamayanlar, ölümleriyle birlikte hemen anlayacaklardır.

• tüm sorunda burda ya zaten...
    materyalist mantık algı olarak sadece görme olayını algılıyor...
    dokunmada bir algıdır sertlık hisside bir algıdır ..
    acıkmak da bir algıdır.
    .......vs..
  • quote:

Orijinalden alıntı: armagedon2001

tüm sorunda burda ya zaten...
    dokunmada bir algıdır sertlık hisside bir algıdır ..
    acıkmak da bir algıdır.
    .......vs..
    quote:

Orjinalden alıntı: armagedon2001

Acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaotika

quote:

Acaba

Alıntıları Göster
    Hala materyalist deyip duruyorsunuz.Abicim şu anlayın materyalistler de bir tür algıdır.Onlar da bir tür kopya ve vehimdir.Ne diye uğraşıp duruyorsunuz materyalistlerle?Siz kendi işinize bakın.Namaz kılın, ibadet edin.Boş verin şov yapmayı.Boş verin algıyı falan.İşinize bakın.

İşte sizin mantık şablonunuz:

İnsan = algı = vehim = kopya = yoktur

Otobüs= algı = vehim = kopya = yoktur

Elma= Algı = vehim = kopya = yoktur

Materyalist = algı = kopya = vehim = yoktur

İslamiyet = algı = kopya = vehim = yoktur

Kur an = algı = vehim = kopya = yoktur

Hayatımda bu kadar ezberden düşünen ve yazan insanlar görmedim.Sanki ben bu adamlarla kavga ediyorum.Yahu Allah aşkına yeter artık yahu.Yeteerrr!!!!.Birazcık da kendi fikirlerinizi yazın be adam.Ne oluyoruz kardeşim?Ben şu an bu konu başlığından şikayetçi olacağım.Hala kopyalayıp yapıştırıyorsunuz.Onca yazıya rağmen hala şu kafanızı çalıştırmamakta inat ediyorsunuz.Hem bu sitelerin adresini kültür bölümüne yazarsınız oradan okurlar.Bizleri eşşek yerine koymaya ne hakkınız var?Hem o ki madde yok her şey algı ne diye buraya ikide bir yazı yapıştırıp duruyorsunuz.Yok olan bu dünya aleminde kimleri uyarıyorsunuz.

Yeter!Birazcık kendiniz olun.Otobüsmüş de beyinmiş de.Sanki bunlar gerçek.Sizin mantığınıza göre hiç bir şey gerçek değil kalkıp burada yok beyin, yok otobüs, yok sıcak, yok soğuk zırvalayıp duruyorsunuz.Ben materyalist değilim.Bu forumda kimler materyalist bilmiyorum.Siz gidin materyalist olan insanlara anlatın derdinizi.Bir sürü ateist forum var.Bir sürü deist forum var.Gidin oralara.Yeter artık.Sanki rahatsız olduğum için karşı çıkıyorum.Ne alakası var?Bu ne saçmalık anlamış değilim.Hala maddi karşılığı yok diye yazılar yazıyorsunuz.Sitelerinizdekilerle çelişki dolu yazılar yazıyorsunuz.Ben soruyorum ne biliyorsunuz diye.Bunu ancak yaratan bilebilir.Bunlar hala maddi karşılığı yok diye yazıyorlar.Kardeşim neymiş peki aslı?Ne gördünüz öte dünyada.Bunları size kim anlatıyor?Mehdi mi anlatıyor tüm bunları size yoksa?Hala algı , his, vehim, kopya diye zırvalayıp duruyorsunuz, insandan bahsedip duruyorsunuz.Yeter artık yaw!

Siz bu tür yazılar yazın ben şikayetçi olacam.Sizin özgürlüğünüzle oynamışl değilim.Ancak bir tek adam oğlu adam cevap veremiyorsunuz.O halde ne işe yarıyorsunuz?Başka forumlara lütfen!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: iZCi_500

Hala materyalist deyip duruyorsunuz.Abicim şu anlayın materyalistler de bir tür algıdır.Onlar da bir tür kopya ve vehimdir.Ne diye uğraşıp duruyorsunuz materyalistlerle?Siz kendi işinize bakın.Namaz kılın, ibadet edin.Boş verin şov yapmayı.Boş verin algıyı falan.İşinize bakın.

İşte sizin mantık şablonunuz:

İnsan = algı = vehim = kopya = yoktur

Otobüs= algı = vehim = kopya = yoktur

Elma= Algı = vehim = kopya = yoktur

Materyalist = algı = kopya = vehim = yoktur

İslamiyet = algı = kopya = vehim = yoktur

Kur an = algı = vehim = kopya = yoktur

Hayatımda bu kadar ezberden düşünen ve yazan insanlar görmedim.Sanki ben bu adamlarla kavga ediyorum.Yahu Allah aşkına yeter artık yahu.Yeteerrr!!!!.Birazcık da kendi fikirlerinizi yazın be adam.Ne oluyoruz kardeşim?Ben şu an bu konu başlığından şikayetçi olacağım.Hala kopyalayıp yapıştırıyorsunuz.Onca yazıya rağmen hala şu kafanızı çalıştırmamakta inat ediyorsunuz.Hem bu sitelerin adresini kültür bölümüne yazarsınız oradan okurlar.Bizleri eşşek yerine koymaya ne hakkınız var?Hem o ki madde yok her şey algı ne diye buraya ikide bir yazı yapıştırıp duruyorsunuz.Yok olan bu dünya aleminde kimleri uyarıyorsunuz.

Yeter!Birazcık kendiniz olun.Otobüsmüş de beyinmiş de.Sanki bunlar gerçek.Sizin mantığınıza göre hiç bir şey gerçek değil kalkıp burada yok beyin, yok otobüs, yok sıcak, yok soğuk zırvalayıp duruyorsunuz.Ben materyalist değilim.Bu forumda kimler materyalist bilmiyorum.Siz gidin materyalist olan insanlara anlatın derdinizi.Bir sürü ateist forum var.Bir sürü deist forum var.Gidin oralara.Yeter artık.Sanki rahatsız olduğum için karşı çıkıyorum.Ne alakası var?Bu ne saçmalık anlamış değilim.Hala maddi karşılığı yok diye yazılar yazıyorsunuz.Sitelerinizdekilerle çelişki dolu yazılar yazıyorsunuz.Ben soruyorum ne biliyorsunuz diye.Bunu ancak yaratan bilebilir.Bunlar hala maddi karşılığı yok diye yazıyorlar.Kardeşim neymiş peki aslı?Ne gördünüz öte dünyada.Bunları size kim anlatıyor?Mehdi mi anlatıyor tüm bunları size yoksa?Hala algı , his, vehim, kopya diye zırvalayıp duruyorsunuz, insandan bahsedip duruyorsunuz.Yeter artık yaw!

Siz bu tür yazılar yazın ben şikayetçi olacam.Sizin özgürlüğünüzle oynamışl değilim.Ancak bir tek adam oğlu adam cevap veremiyorsunuz.O halde ne işe yarıyorsunuz?Başka forumlara lütfen!!!

Alıntıları Göster
    quote:

panik yok heyecanlanma

maddenin aslını öğrenmek heyecan veriyor bazı insanlara

materyalistlere de korku veriyor..

topu topu bi cümle yazdık
    başkalarına kızıpta niye hrırsını benden alıyon ..

NE SORDUN D DA CEVAP ALAMADIN BENDEN?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armagedon2001 -- 3 Aralık 2005, 11:30:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaotika

quote:

Acaba

Alıntıları Göster
    "Yolda otobüs gördüğünüzde ezilmemek için kaçarsınız. Demek ki otobüs var. Eğer beyninizde görüyorsa"

Evet beynimizde var ama beynimizi çok iyi kullanabilirsek otobüs varolmaz...O zaman ezilmeyiz. Arkadaşım hiç matrix izlemediniz mi yav? Adam kurşunlardan nasıl kaçıyordu....Onu bırakın gora da mı izlemediniz.. Aynı felsefe... Nasıl reddediyorsunuz bunları?

• quote:

quote:

panik yok heyecanlanma

maddenin aslını öğrenmek heyecan veriyor bazı insanlara

materyalistlere de korku veriyor..

topu topu bi cümle yazdık
    başkalarına kızıpta niye hrırsını benden alıyon ..

NE SORDUN D DA CEVAP ALAMADIN BENDEN?

Alıntıları Göster
    Yaw arma Allah aşkına yapma etme ne aslı ne maddesi?İnanın sizlerin beyni yıkanmış.Sabit fikir insanlar haline gelmişsiniz.Bu kadar da olmaz ki!Neymiş arma söyle bana maddeyi yahu?Sen nereden biliyorsun maddenin aslını?Sen gördün mü?Hastalıklı fikirlerinizle materyalizme savaş açmışsınız halbuki bilmiyorsunuz ki bir materyalist bu fikirlerinize sadece güler.Maddenin aslıymış da heyecan mış da sen yapma bari bunları.Ne alakası var?Hem bunda korkacak ne var?Yineliyorum.Korkacak ne var?O kadar basit düşünüyorsunuz ki hala şizofrenik düşüncelere sahip olduğunuzu fark edemiyorsunuz.Rüya ile gerçeği nasıl karşılaştırıyorsunuz?İki işlevin beyinde olması ne fark eder?Sen rüyanda namaz kılsan cennete gidebilir misin?Sen rüyanda iyilik yapsan sevap kazanır mısın?Belki Allah'ı da kandırırsınız kim bilir siz bu kafayla!Ben yineliyorum ki bir materyalist değilim.Hatta ben materyalist kelimesinin anlamını bile bilmiyorum.Yok maddenin aslı, yok rüya gerçek, yok vehim bilmem ne...İnanın topluca bir terapiye ihtiyacınız var ekip olarak.Ben soru soruyorum cevap alamıyorum ve buna kızıyorum.Hala algı diyorsun.Hala materyalist diyorsun.Hala din ve kitaptan bahsediyorsun?Sen ne biliyorsun ki sahip olduğun kutsal kitap ve Allah kavramlarının gerçek olduğunu?Sadece bu bilgiyi gerçek olarak alıp gerisi boş diye atıyorsunuz.Bu da ne kadar hastalıklı ve mantıksal örgüsü bozuk bir düşünce işte kavrayamıyor musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: iZCi_500

Yaw arma Allah aşkına yapma etme ne aslı ne maddesi?İnanın sizlerin beyni yıkanmış.Sabit fikir insanlar haline gelmişsiniz.Bu kadar da olmaz ki!Neymiş arma söyle bana maddeyi yahu?Sen nereden biliyorsun maddenin aslını?Sen gördün mü?Hastalıklı fikirlerinizle materyalizme savaş açmışsınız halbuki bilmiyorsunuz ki bir materyalist bu fikirlerinize sadece güler.Maddenin aslıymış da heyecan mış da sen yapma bari bunları.Ne alakası var?Hem bunda korkacak ne var?Yineliyorum.Korkacak ne var?O kadar basit düşünüyorsunuz ki hala şizofrenik düşüncelere sahip olduğunuzu fark edemiyorsunuz.Rüya ile gerçeği nasıl karşılaştırıyorsunuz?İki işlevin beyinde olması ne fark eder?Sen rüyanda namaz kılsan cennete gidebilir misin?Sen rüyanda iyilik yapsan sevap kazanır mısın?Belki Allah'ı da kandırırsınız kim bilir siz bu kafayla!Ben yineliyorum ki bir materyalist değilim.Hatta ben materyalist kelimesinin anlamını bile bilmiyorum.Yok maddenin aslı, yok rüya gerçek, yok vehim bilmem ne...İnanın topluca bir terapiye ihtiyacınız var ekip olarak.Ben soru soruyorum cevap alamıyorum ve buna kızıyorum.Hala algı diyorsun.Hala materyalist diyorsun.Hala din ve kitaptan bahsediyorsun?Sen ne biliyorsun ki sahip olduğun kutsal kitap ve Allah kavramlarının gerçek olduğunu?Sadece bu bilgiyi gerçek olarak alıp gerisi boş diye atıyorsunuz.Bu da ne kadar hastalıklı ve mantıksal örgüsü bozuk bir düşünce işte kavrayamıyor musunuz?

Alıntıları Göster
    SEN SAKİNLEŞMEDEN SENİNLE FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAM..

ÖNCE Bİ SAKİNLEŞ

SONRADA SORULARU-INI TEKER TEKER SOR SORACAKSAN...

• quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

"Yolda otobüs gördüğünüzde ezilmemek için kaçarsınız. Demek ki otobüs var. Eğer beyninizde görüyorsa"

Evet beynimizde var ama beynimizi çok iyi kullanabilirsek otobüs varolmaz...O zaman ezilmeyiz. Arkadaşım hiç matrix izlemediniz mi yav? Adam kurşunlardan nasıl kaçıyordu....Onu bırakın gora da mı izlemediniz.. Aynı felsefe... Nasıl reddediyorsunuz bunları?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: neverlate

Doğru.Aslında insan hiç namaz kılmasa da cennete girebilir.İnsan yeter ki beyin gücünü kullansın ve Allah'ı da kandırsın.Niye onu kandıramaz mıyız?O da beynimizde halbuki?Hatta ben istediğim haltı yiyeyim bu dünyada sonra Neo gibi elektrik sinyallerini kontrol altına alarak tüm yediğim haltların aslında kimseye zarar vermediğini ve sadece benim beynimle ilgili olduğunu düşüneyim.Sonra kurşunlardan da kaçabiliriz tabii ki ne var bunda?Harun Yahya ve ekibinin askeriyemize vereceği 6 aylık Matrix kursları sayesinde askerlerimiz artık dünyanın en güçlüsü olurlar ve sırtımız yere gelmez.Hatta bu Matrix kurslarını tüm insanlara vermek lazım ki aç insanlar aslında yaşamak için ekmeğe ihtiyaçlarının olmadığını anlasınlar.Çünkü doyan mideleri değil beyinleri ya.Hatta para kazanmak, çalışmak için gayrete de gerek yok beyin oyunları ile para da kazanırız, aç da kalmayız.Aslında Afrika'daki açlara da Matrix felsefesi gerekiyor kesinlikle.Bu adamlar o zaman anlayacaklar ki aslında aç değiller, onlara kimsenin yardım etmesine gerek yok.Yemeden içmeden Matrix felsefesi ile sonsuza dek yaşarlar.

Aslında merak ediyorum bu zihniyette olan arkadaşların öbür dünyayı nasıl gördüklerini.Acaba cennet de bir tür algı mı olacak?Orada gerçekten görebilecekler mi?Allah'n tüm yaratlış sırlarını bilen bu arkadaşlar buna da bir cevap verirler sanırım.Cennetin ce cehennemin nasıl olduğunu, oradaki ateşin algı mı yoksa gerçek mi olduğunu falan filan.Bilemiyorum.Gerçekten bilemiyorum.Bu adamların gerçekten Allah'a ihtiyaçları var.Aslında inanmaya ihtiyaçları var.Bu halleri ile pek öyle gözükmüyor.

• quote:

ÖNCE Bİ SAKİNLEŞ

Alıntıları Göster
    quote:

Siz bu tür yazılar yazın ben şikayetçi olacam

BİLMİYOR MUSUN ACİZ İNSANLAR ŞİKAYET EDER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BİLİNÇLİ DİZAYN -- 3 Aralık 2005, 11:53:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BİLİNÇLİ DİZAYN

quote:

Alıntıları Göster
    herşey bir algıdan ibaret madem
    yerden bir taş alıp hızlıca kafanıza vurun ozaman.
    Madde varmı yokmu ozaman anlarsınız...

Daha size ne denebilir...

• quote:

ÖNCE Bİ SAKİNLEŞ

Alıntıları Göster
    quote:

ÖNCE Bİ SAKİNLEŞ

Babababa bababa La ben sakinim @arma.Benim bir sorunum yok çok şükür.Sorun sizlerde.Bak yukarıda bir eşitlik var önce onu açıklayabilirsin.Ya da kopyalayıp yapıştırabilirsin.

İnsan = algı = kopya = vehim = yoktur

Allah = algı = kopya = vehim = yoktur

Bunu açıkla bana hadi.Neden Allah, din, kitap gibi kavramlardan başka her fikri reddediyorsunuz.Algısal olduğu zaten bilimsel bir gerçek bunupek çok kez yazdım buraya.Ancak bunların hayal, kopya, vehim, veya yok olduğunu nereden biliyorsun hadi açıkla?Daha doğrusu bana ıspat et.Hadi.Ispattan başka bir şey beklemiyorum senden.Maddenin somut bir karşılığının olmadığını bana ıspatla.Şu an.Bak inan bana çok ben çok sakinim şu an.Beni sinirlendiren bir tek şey var.Sizin bu kopyala yapıştır zihniyetiniz.Tek sinirlendiğim ve şikayetçi olduğum nokta bu.Kopyala yapıştır kaç.Taktik bu.İçinde zırva dolu olup olmaması önemli dğeil zaten.Şimdi senden ama sadece senden cevap bekliyorum.Babababbabababa bababa baaba

• quote:

Orijinalden alıntı: zero01

Alıntıları Göster
    quote:

Aslında merak ediyorum bu zihniyette olan arkadaşların öbür dünyayı nasıl gördüklerini.Acaba cennet de bir tür algı mı olacak?Orada gerçekten görebilecekler mi?Allah'n tüm yaratlış sırlarını bilen bu arkadaşlar buna da bir cevap verirler sanırım.Cennetin ce cehennemin nasıl olduğunu, oradaki ateşin algı mı yoksa gerçek mi olduğunu falan filan.Bilemiyorum.Gerçekten bilemiyorum

Allah dünyada tüm insanları sadece ruhlarına izlettirilen görüntüleri algılayabilecekleri şekilde yaratmıştır.
    Yani dışarıda gördüklerimizin aslı olsa da olmasa da biz zihnimizde bize gösterilen görüntüleri görebiliriz.
    Ancak Allah, ölümden sonra insanı başka bir yaratılışla yaratacaktır.
    Biz ise bunun nasıl olacağını bilemeyiz.
    Ancak, şunu da unutmamak gerekir ki, cennet ve cehennemin birer algı olarak hissedilmesi, ne cennetten alınacak olan zevki ne de cehennemde yaşanacak olan azabı hafifletmeyecektir.
    Bir insan nasıl dünya hayatında, zihninde elinin yandığını tüm belirtileri ile hisseder, acıyı duyarsa, bu algının gerçekliği ahirette de devam edecektir.

• quote:

ÖNCE Bİ SAKİNLEŞ

Alıntıları Göster
    trackfind500,
    Bu yazıyı her nerden almışlarsa, yazan ne anlatmak istediğini, neyi çürütmek istediğini, materyalizmin ne olduğunu, kapsamının ne olduğunu kendi de bilmiyor. Şöyle bir mantık yürütmüşler:
    Ateistler materyalisttir. Eğer materyalizmi çürütürsek ateizmi de çürütürüz ve herkez inanmak zorunda kalır.
    Oysa bilmezler ki materyalizmi çürütmeye çalıştıkları yöntem zaten materyalizmin kapsamı içindedir. Materyalisler; Algı nedir? beyin algıları nasıl yorumlar? görüntüler beyinde nasıl yorumlanır? Rüya nedir? nasıl oluşur? Rüya ile gerçek arasındaki fark nedir? Bunları araştırır. Çünkü beyin de sonuçta bir maddedir.
    materyalizm böyle çürütülmez. materyalizm ne diyor: Ruh yoktur diyor. Evrende doğaüstü olay yoktur diyor.
    Otobüs geliyor ve insana çarpmak üzere, o insan bir anda rüya görmeye başlıyor kendini başka bir yerde görüyor, mesela kırlarda görüyor ve bu esnada otobüs adama çarpıyor, adamın bedeni paramparça oluyor ve ölüyor.
    hani ne oldu? Adamın gördüğü rüya adamı kurtarabildi mi? demekki beyindeki kişiden kişiye değişen algıların ötesinde ortak bir maddesel gerçeklik var. Bazı insanlar zaman zaman bu gerçekliğin dışına çıkabilir ama gerçeklik hep oradadır değişmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: BİLİNÇLİ DİZAYN

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: BİLİNÇLİ DİZAYN

quote:

Aciz olan sizlersiniz asıl.Adama bak bir de kafa tutuyor.Kardeşim zırvalara ve kopyala yapıştır mantığına karşı her zaman şikayetçi olacağım.Hem sen kimsin de kendisi olmayan ey kopyacı şahıs bana aciz diyorsun?.Bana aciz derken bile Harun Yahya ya mı danıştın?Cepten açıp sormuşsundur şimdi sen abi bak adam böyle yazdı ben şimdi ona ne cevap yazayım diye.Bir de kalkmış bana aciz diyor.Ulan sen kimsin hem?Aciz ne demek?Kelime anlamını biliyor musun?Hem aciz de bir tür algı değil mi?Kendini ne diye yoruyorsun?Bakın bu tür yazılarla ancak rezil olursunuz vezir değil.Bunu unutma benim güzel kardeşim.İslamiyet adına insanların beyinlerini bulandırma stratejisinin bir parçası olduğunuzu artık bu tür yazıları okuyan herkes anlamıştır.Artık sizlerin ne kadar güvenilir olduğunuzu da burada görüyoruz.Adam gibi cevap verilmez.Kopyala yapıştır kaç taktiği yapılır.Daha yazılan şeylerin bile ne anlama geldiği iyice analiz edilmez.Siz busunuz işte güzel kardeşim.Bunu kabul edin.Siz, siz değilsiniz.Beyinleri yıkanmış zavallılarsınız.

• quote:

quote:

Aslında merak ediyorum bu zihniyette olan arkadaşların öbür dünyayı nasıl gördüklerini.Acaba cennet de bir tür algı mı olacak?Orada gerçekten görebilecekler mi?Allah'n tüm yaratlış sırlarını bilen bu arkadaşlar buna da bir cevap verirler sanırım.Cennetin ce cehennemin nasıl olduğunu, oradaki ateşin algı mı yoksa gerçek mi olduğunu falan filan.Bilemiyorum.Gerçekten bilemiyorum

Allah dünyada tüm insanları sadece ruhlarına izlettirilen görüntüleri algılayabilecekleri şekilde yaratmıştır.
    Yani dışarıda gördüklerimizin aslı olsa da olmasa da biz zihnimizde bize gösterilen görüntüleri görebiliriz.
    Ancak, şunu da unutmamak gerekir ki, cennet ve cehennemin birer algı olarak hissedilmesi, ne cennetten alınacak olan zevki ne de cehennemde yaşanacak olan azabı hafifletmeyecektir.
    Bir insan nasıl dünya hayatında, zihninde elinin yandığını tüm belirtileri ile hisseder, acıyı duyarsa, bu algının gerçekliği ahirette de devam edecektir.

Alıntıları Göster
    quote:

Algısal olduğu zaten bilimsel bir gerçek bunupek çok kez yazdım buraya.Ancak bunların hayal, kopya, vehim, veya yok olduğunu nereden biliyorsun hadi açıkla?Daha doğrusu bana ıspat et.Hadi.Ispattan başka bir şey beklemiyorum senden.Maddenin somut bir karşılığının olmadığını bana ıspatla

ÖNCE BİRAZ EFENDİ OL

DA USLU Bİ ÖĞRENCİ OL?
    düzgün SORARSAN CEVAP ALABİLİRSİN..
    önce şu alycı ve iğmneleyici dili bırak..

ZATEN SENDE BELİRTMİŞSİN ALGISAL OLDUĞUNU..

başlayalım ozaman..

Top oynayan bir çocuğu izleyen bir insan, bu çocuğu aslında gözleriyle görmez. Gözler sadece ışığı gözün arka kısmına iletmekle sorumludurlar. Işık retinaya geldiğinde, retinada çocuğun ters ve iki boyutlu görüntüsü oluşur. Daha sonra bu görüntü, elektrik akımına dönüşerek beynin arkasındaki görme merkezine ulaşır ve çocuğun düz, üç boyutlu ve kusursuz görüntüsü burada görülür.

buraya kadar olan teknik bilgiye itirazın var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armagedon2001 -- 3 Aralık 2005, 12:14:22 >

• quote:

quote:

Algısal olduğu zaten bilimsel bir gerçek bunupek çok kez yazdım buraya.Ancak bunların hayal, kopya, vehim, veya yok olduğunu nereden biliyorsun hadi açıkla?Daha doğrusu bana ıspat et.Hadi.Ispattan başka bir şey beklemiyorum senden.Maddenin somut bir karşılığının olmadığını bana ıspatla

ÖNCE BİRAZ EFENDİ OL

DA USLU Bİ ÖĞRENCİ OL?
    düzgün SORARSAN CEVAP ALABİLİRSİN..
    önce şu alycı ve iğmneleyici dili bırak..

ZATEN SENDE BELİRTMİŞSİN ALGISAL OLDUĞUNU..

başlayalım ozaman..

Top oynayan bir çocuğu izleyen bir insan, bu çocuğu aslında gözleriyle görmez. Gözler sadece ışığı gözün arka kısmına iletmekle sorumludurlar. Işık retinaya geldiğinde, retinada çocuğun ters ve iki boyutlu görüntüsü oluşur. Daha sonra bu görüntü, elektrik akımına dönüşerek beynin arkasındaki görme merkezine ulaşır ve çocuğun düz, üç boyutlu ve kusursuz görüntüsü burada görülür.

buraya kadar olan teknik bilgiye itirazın var mı?

Alıntıları Göster
    quote:

Aciz olan sizlersiniz asıl.Adama bak bir de kafa tutuyor.Kardeşim zırvalara ve kopyala yapıştır mantığına karşı her zaman şikayetçi olacağım.Hem sen kimsin de kendisi olmayan ey kopyacı şahıs bana aciz diyorsun?.Bana aciz derken bile Harun Yahya ya mı danıştın?Cepten açıp sormuşsundur şimdi sen abi bak adam böyle yazdı ben şimdi ona ne cevap yazayım diye.Bir de kalkmış bana aciz diyor.Ulan sen kimsin hem?Aciz ne demek?Kelime anlamını biliyor musun?Hem aciz de bir tür algı değil mi?Kendini ne diye yoruyorsun?Bakın bu tür yazılarla ancak rezil olursunuz vezir değil.Bunu unutma benim güzel kardeşim.İslamiyet adına insanların beyinlerini bulandırma stratejisinin bir parçası olduğunuzu artık bu tür yazıları okuyan herkes anlamıştır.Artık sizlerin ne kadar güvenilir olduğunuzu da burada görüyoruz.Adam gibi cevap verilmez.Kopyala yapıştır kaç taktiği yapılır.Daha yazılan şeylerin bile ne anlama geldiği iyice analiz edilmez.Siz busunuz işte güzel kardeşim.Bunu kabul edin.Siz, siz değilsiniz.Beyinleri yıkanmış zavallılarsınız

ağır ol biraz...

bu sözü minübüsün önüne asmışlardı..

asil insanlar idare eder
    aciz insanlar şikayet eder
    adi insanlarda iftira eder diye...

sen iyice kafayı bozmuşsunha?

• quote:

Orijinalden alıntı: zero01

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: zero01

hep aynı mantık ...

Marx, Engels, Lenin gibi ünlü materyalistlerin kitaplarında hep bu tür örnekler ve "maddenin varlığını tokat yiyince anlarsınız" gibi öfke dolu cümleler yer almaktadır.

farklı olarak arkadaş taş örneğini vermiş..

Materyalistlerin tüm bu örnekleri vermelerine neden olan kavrayış bozukluğu ise, "madde bir algıdır" açıklamasını, "madde bir ışık oyunudur" şeklinde anlamalarıdır.

Algı kavramının yalnızca görmeyle sınırlı olduğunu, dokunma gibi algıların ise nesnel karşılığı bulunduğunu sanmaktadırlar. taşın insana çarpması üzerine de, "bakın çarpıyor, demek ki bir algı değil" demektedirler.

Anlamakta zorluk çektikleri nokta,taşın çarpması sırasında yaşanan sertlik, darbe ve acı gibi bütün algıların da yalnızca zihinde oluştuklarıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armagedon2001 -- 3 Aralık 2005, 12:24:03 >

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Çok mükemmel bir cevap @arma.İnan bana gerçekleri bu kadar analiz eden bu kadar sorgulayan bir yazı daha görmedim.Teşekkür ederim.Bu oldukça orijinal ve özgün olan cevabından sonra ufkum açıldı.Artık ben farklı bir insanım.Arma kusura bakma.İnan içlerinden en çok kendinden bir şeyler katanı ve yorum yapanı sensin.O nedenle cevabın beni tamin etmese de sana ayrı bir saygım var.

@Kao haklısın.Aslında beynin madde olup olmaması veya şu an gördüklerimizin ne olup olmadığı asla anlaşılamaz.Bu arkadaşlar çok rahat bir şekilde hayal, rüya, kopya damgasını vuruyorlar maddeye.Halbuki kendileri de belirtiyorlar algının dışına çıkılamaz diye.Bunu bilen birisi varsa o da çok yüksek bir güce sahip olan bir yaratıcıdır.Yaratıcı var ise bunun özünü ve maddenin aslında ne olduğunu bilebilir.Bilimin de algılarla hareket ettiğini düşünürsek ve bilim adamlarının da insan olduğunu düşünürsek bu insanlar da maddenin özüne ve beynin dışındaki dünyaya ulşamaları münkün değildir.O halde bu arkadaşların maddeye hayal, kopya, vehim, yoktur gibi damgalayıcı ifadelerinden vaz geçmeleri gerek.Bizim gerçekliğimiz bu.Hayal de olsa rüya da olsa, yok da olsa (ki bu bilinemez) bizim gerçekliğimiz bu.Özü ne olursa olsun bir beyin var, rüya var, gerçek var.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: zero01

hep aynı mantık ...

Marx, Engels, Lenin gibi ünlü materyalistlerin kitaplarında hep bu tür örnekler ve "maddenin varlığını tokat yiyince anlarsınız" gibi öfke dolu cümleler yer almaktadır.

farklı olarak arkadaş taş örneğini vermiş..

Materyalistlerin tüm bu örnekleri vermelerine neden olan kavrayış bozukluğu ise, "madde bir algıdır" açıklamasını, "madde bir ışık oyunudur" şeklinde anlamalarıdır.

Algı kavramının yalnızca görmeyle sınırlı olduğunu, dokunma gibi algıların ise nesnel karşılığı bulunduğunu sanmaktadırlar. taşın insana çarpması üzerine de, "bakın çarpıyor, demek ki bir algı değil" demektedirler.

Anlamakta zorluk çektikleri nokta,taşın çarpması sırasında yaşanan sertlik, darbe ve acı gibi bütün algıların da yalnızca zihinde oluştuklarıdır.

Alıntıları Göster
    quote:

Siz hangi devirde yaşıyorsunuz: Bunları demokritos zamanında tartışıyorlardı. aklınız orda mı hala sizin?
    Algılar elbette beyinde oluşacak, bu metaryalizmi destekler çünkü beyin maddedir. Ne anlatmaya çalışıyorsunuz sadede gelin.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.