Şimdi Ara

Yolda yürürken kasılıyorum (sosyal fobim var galiba)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende bu sorun 4 senedir var ve kurtulmak için her yolu denedim ama kurtulamıyorum psikologa bile gittim ama psikolog bile çözüm bulamadı ne hikmetse. Yürürken sürekli aklıma yürüdüğüm geliyor, birisinin beni izlediği geliyor, özgüvensiz yürüdüğüm aklıma geliyor ve çok fazla kasıyorum rahat yürüyemiyorum rahat bırakmayı deneyincede iyicene asosyal gibi yürümeye başlıyorum. Özgüvenli yürümüyorum kısacası ve kasılıyorum. Nasıl kurtulabilirim bu sorundan?

• Ellerim cebimdeyken kendimi rahat hissediyorum fakat çıkardığım zaman robot gibi yürüyormuşum gibi rahat yürüyemediğimi kasıldığımı hissediyorum. Zaten çevremden de böyle geri dönüşler aldım.

• 2 tane tuborg iç o şekilde yürü.

• duruş bozuklugu olan bi arkadaş vardı ona mesaj at o cozer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt
    Forumda yeniyim nerden buluruz arkadaşı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Askere git, saniyesinde tedavi ederler

• Yürüdüğünü düşünme, insanların algısına odaklanma - sokakta seni bir kez görecek elemanlar zaten ne düşünürlerse düşünsünler, boş ver -, zihnini boşalt. Biliyorum, bunları başta söylendiği kadar otomatik yapamayabilirsin ama doğaçlama yapar gibi kendini kasmadan salarsan kolaylıkla da yapabilirsin. Yapman gereken doğaçlama zaten. Boşluk haline kendini bırakmak. Bırak, boşluk halindeyken beynin ve kasların seni otomatik modda taşısın. Pek çoğumuz aslında böyle yürüyor veya araba sürüyoruz ama fark etmiyoruz bile. Yola veya rotamıza konsantre oluyoruz genelde. Bazen yanımızdakiyle konuştuğumuz için sakar yürüyoruz veya beraber yanlış yoldan gidiyoruz. Sonra hey niye buradan gittik diyoruz. Ama utanmıyoruz veya tuhaf hissetmiyoruz - en azından ben -. Kendinize alan açın. Kendinize toleranslı olun. Utanılacak veya kasılacak bir durum yok. Sokakta yürüyen milyonlarca insana denk gelmişimdir. Bir tanesini bile yürüme şekliyle "hani ne acayip yürüyordu" diye hatırlamıyorum. Bir şekilde sakat kişi zaten sakatlığına bağlı - sol ayağına basamama, topallama vb - şekillerde yürür. Kim üstünde durur ki bunun?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    İyi konuştunuz hocam sağolun. Ama rahat bırakıncada böyle hayattan bezmiş gibi yürüyorum yine kötü yürüyorum yani.

• Bende senin gibiydim sonra ne oluyorsa olsun lan dedim kimsenin dediği umrumda değil dedim şuan biraz daha özgüvenliyim tabiiki. O duruş anksiyetesini bir şekilde yendim ama şuan tek sıkıntı sadece telefonla bazı elemanlarla konuşmak istemiyorum canım istemiyor çünkü .Mesaj yolları ile konuşurum genellikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albertingencosu -- 3 Nisan 2024; 16:9:26 >
  • Pulheria P kullanıcısına yanıt

"Kötü" yürüyün; ne olabilir? İnanın, bence kimsenin umurunda değildir. En azından benim değil.

Önemli veya özel günlerde formalite gereği hani belki daha ciddi ve dik yürürsün. Ama normalde nasıl rahat hissediyorsan o şekilde yürü, başkalarının ne düşündüğüne aldırma. İnsanları rahatsız etmediğin - çarpmadığın, ayaklarına basmadığın, dar kaldırımda yol vermemezlik etmediğin - sürece bence nasıl yürüdüğünün bir önemi bulunmaz.

Kardeş ne yenisi ? Kasım 2021'de foruma üye olmuşsun

• Yotundaşi kullanıcısına yanıt
    Göz atmak için üye olmuşumdur bu sitenin varlığını bile unutmuşum.

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Siz dikkat etmezsiniz ama işte bazı dikkat edenler var. Çevremden bile söyleyenler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulheria -- 7 Nisan 2024; 16:25:57 >
  • albertingencosu A kullanıcısına yanıt
    Peki gerçekten kimsenin umrunda değil mi?

Size mi soracağım, istediğim gibi yürürüm deyin. Bu hayatta her zaman bir duruşunuz olsun. Kendinizi ezdirmeyin.

Çok göze batıyorsa da çaktırmadan düzeltmeye çalışırsınız, olmadı kaslar veya sinirlerle ilgili ihtisasta uzmanlaşmış bir hekimden randevu alırsınız. En azından elinizde daha özel bir gerekçe veya profesyonel bir yorum olur. Ne yürümeymiş bu arkadaş. Allah Allah. Sizin yerinize ben celallendim. :D

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Abi iyi akşamlar bende 16 yaşındayım ve yaklaşık 7-8 yıdan beri aynı sıkıntı bendede var elini cebinden çıkartınca dediğin gibi robot gibi oluyorum bu sıkıntı yüzünden ne arkadaşım oldu ne dostum oldu gerçekten çok kötü bir şey resmen boşa giden bir hayat ama yaş ilerledikce biraz daha iyiye gidiyorum gibi ancak bazı günler normal oluyorum bazı günler çok kötü oluyor bu hastalığın ne olduğunuda çözemedim bir türlü sen bu durumu aşabildinmi abi ne yapmam lazım lütfen bana geri dönüş yapabilirmisin

• şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt

İsmi GUEST le başlıyordu demi bu Arkadaşın abi

• Ssri

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.