Şimdi Ara

Yoldaki çukurun sebep oldukları...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dün akşam saat 21.00 sularında Kadıköy-Bağdat Caddesinin ara sokaklarda ilerlerken birden önümde su ile dolmuş ve yolu dik kesen çekilde kazılmış bir hendek farkettim.Her ne kadar frene bassamda araç sert bir biçimde hendeğe girdi.Oluşan sarsıntıdan ön lastiklerden birinin veya ikisinin birden yarılmış olacağını düşündüm ve hemen kontrol etmek için araçtan indiğimde sağ ön tekerin omuz kısmında delindiğini gördüm.

Az ilerdeki benzinciye kadar gittim ve değiştirmek için takımları hazırlarken sağ olsun pompacı arkadaş lift var istersen oraya alalım aracı dedi ve benzincide yağ değişimi yapan kişi lastiği değiştirdi.Stepneyi takıp eve kadar geldim ve sabah lastikçinin yolunu tuttum fakat ön camda aynanın altında L şeklinde çatlak olduğunu gördüm.Lastikçi patlayan lastiğin tamir edilemeyeceğini söyledikten sonra servise gittim ve lastiği kaskodan yaptırmayı düşündüm.Serviste de lastiğin tamir edilemeyeceğini söylediler.Ön camın için kaskoyu bozmadan değiştirebileceğimi öğrendim.Fakat lastik için aynı durum söz konusu değilmiş.

Hasarsızlık indirimini bozmamak için lastiği ben alacağım ancak cam kaskodan değişecek.Aracım henüz 5000 kmde.Belediyeye konu ile ilgili şikayet bildiriminde bulundum ancak dava ile uğraşamayacağım zira memleketin adaleti tecelli edene kadar,süreç beni daha çok yorar diye düşünüyorum.

Bir çukur veya hendeğin sebep oldukları bunlar...

Yorumlarınızı ve görüşlerinizi rica ederim.

Kazasız belasız günler dilerim.

• Yazık günah diyorum sadece bu yollar için. Lastikler olmuş 150-200 lira. Herhangi bi tarafa çekme var mı hocam? Jant yamulmasın bari. Geçmiş olsun bu arada.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun, bu konuda ne desek az.

Kimi yerde yeni çevre yolları var ama ara yollar berbat, kiminde aksi, kiminde kaldırım yok kiminde kaldırımdan kapı açılmaz vs vs vs vs vs...
  • nativist kullanıcısına yanıt
    Serviste ön takımı kontrol ettirdim sorun yok Allahtan.Lastiğin tanesi 375 tl. 215 45 R16 ölçüsü.Jantı kontrol etmedik ancak muhtemelen onda da yamulma olmuştur.Kış günü uğraş dur işin yoksa şimdi...
  • Hızınız kaç civarıydı ? Baya sert girmiş olmalısınız araç yeni anlaşılan üzüldüm geçmiş olsun ayrıca senede iki kere cam değiştirebiliyorsunuz diye biliyorum kasko delinmeden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaçamıyorsun, ne yaparsan yap kaçamıyorsun bunlardan, biraz arabayı koruyayım diye direksiyonu fazla çevirmeye başlayınca hem trafiği tehlikeye atıyorsun hem de yanındakiler senin agresif sürdüğünü düşünüyor
    trafiksiz diye hep bağcılar, esenler dere yollarını kullanırım mantar tarlası gibidir, bugün aynı yolu ataköyde görünce yine crossover araçlara ilgi duymaya başladım
  • Kimi sigorta şirketleri trafik sigortası kapsamında 1 tekerle sınırlı olmak üzere yoldan kaynaklanan lastik ve alt takım hasarlarını karşılıyor. Sigorta şirketinin Web sitesinden araştırın. Geçtiğimiz yıl fiyat araştırması yaparken nette görmüştüm ama hangi şirketti hatırlayamadım.

• Kasko orjinal camı karsiliyorsa ne ala. Pekçok policede orjinal cam istenirse kasko ben ancak şu kadar öderim gerisini sen öde diyebiliyor.

Kendi policemde orjinal karşılıyor ama aldığım emsal tekliflerde diğer türlü idi.

• Olsun olsunda en fazla 50 km olsun.Daha fazla olamaz zira dar bir sokaktı haftada 2 kerede aynı sokağı kullanırım...
  • Geçmiş olsun yazın bende eski aracımla 60 la felan giderken yoldaki mazgalı çalmışlar içine düştüm 4 teker birden girdim çıktım jantin biri yamulmuştu lastiklere birşey olmamıştı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

kaçamıyorsun, ne yaparsan yap kaçamıyorsun bunlardan, biraz arabayı koruyayım diye direksiyonu fazla çevirmeye başlayınca hem trafiği tehlikeye atıyorsun hem de yanındakiler senin agresif sürdüğünü düşünüyor
    trafiksiz diye hep bağcılar, esenler dere yollarını kullanırım mantar tarlası gibidir, bugün aynı yolu ataköyde görünce yine crossover araçlara ilgi duymaya başladım

Harfiyen katılıyorum.

Henüz birkaç aylık aracımla yoğun trafikten dolayı geç farkedip içindeki yolcular rahatsız olmasın diye ani manevra yapmadan girdiğim bir çukur sonucu 245 45 18 ebatlı lastiklerden biri bozuldu, o andan itibaren Ford Ranger lar vb gözüme tank gibi görünür oldular.
  • Eeee hani yol önemli değildi ...hani ''ama olsun yol yapıyorlar '' idi....
    Demek ki neymiş yol çok onemliymis...yol medeniyet demekmiş yolsuz olmazmış .ben hatayda yaşıyorum siyasi yorum yapmak istemem ama lutfu savaş seçildikten sonra hatayda iskenderunda yol olayı ortadan kalktı..büyükşehir yasasina gore buyuksehirin onayi olmadan yerel belediyelerin hicbir yetkisi kalmıyor bu da hatay adana gibi yörelerde hizmet olmamasına yol açıyor ne diyelim....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte tam da bu yüzden kış lastiklerinizi ince yanaklı tercih etmeyin, gerekirse ucuz jant alın çapını küçültün, yanağı kalın lastik kullanın diyoruz ama görüntü güvenlikten önemli olduğu için takan yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Giannizzero

İşte tam da bu yüzden kış lastiklerinizi ince yanaklı tercih etmeyin, gerekirse ucuz jant alın çapını küçültün, yanağı kalın lastik kullanın diyoruz ama görüntü güvenlikten önemli olduğu için takan yok.

Katılıyorum ayrıca konfor ve asfalt sesine de katkısı oluyor.

• türkiyede özellikle ankarada araba sürerken arabaya acıyorum birinden kaçsan diğerine yakalanıyosun her önüne gelen sorgusuz sualsiz deliyor gidiyor. yol yapılıyor iki gün sonra türk telekon gelip dağıtıp gidiyor sonra aski geliyor turkcell fiber döşüyor. arabalara yazık yazık.

• Sonra bu arabada tirim sesi var. Kalitesiz bu arac.
    Arabalarin dagilmadigina sukretmek lazim. Bende gecen Sile yolunda koskoca otoban dersin bahsettiginiz gibi bir cukura girdim. Resmen icim acidi arabayi o hale sokunca.

• 375 tl masallah kamyonet lastigi falan mi ? bu cukurlar yuzunden ralli pilotuna dondum

• Ön cam çukura düştün diye mi çatladı, önceden mi çatlaktı?

Eğer çukura düşünce olduysa,,,
  • Gecmis olsun hocam.Sinir bozucu bir durum

• Bu yollara ince yanak lastik bence yanlis. 60 ya da 65 yanak en iyisi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.