Faydamız dokunursa ne ala. Sorunuz varsa sektöre ve bölüme dair sorularınızı dinliyorum. 15 yıl önce ybs ile tanışmış 11 yıl kadar önce dee mezun olmuş biri olarak faydalı olabilirsek ne mutlu < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kodadiyazilimci -- 25 Temmuz 2023; 0:47:50 > |
Yönetim Bilişim Sistemleri YBS Bölümü tercih edecekleri buraya alalım
-
-
Yazilimci enflasyonu varmış hocam doğru mu staj bile bulmak zormuş ne düşünüyorsunuz bana da mantıklı geldi çünkü artık herkes PC muh yazılım falan yazıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ybs'nin amacı yazılımcı, mutfakta çalışan eleman yetiştirmek değil ki müşteri ile yazılımcı arasında köprü olan eleman yetiştirmek.
-
Bilişim sektörünün bilişim personeli ihtiyacının doygunluğa ulaşmasına bence daha var. Çünkü büyüyor. Dijitalleşiyor. Pandeminin etkisiyle de ve dövizin yükselişi de yazılımcı ihracatını da artırıyor. Ayrıca ybs nin amacı yazılımcı yetiştirmek değil aslında. Bununla ilgili profilimdeki linkten siteye gidip detaylı yazımı okuyabilirsin.
-
tam olarak o da değil aslında. Senin tarifini yaptığın pozisyon sektörde iş analisti süreç analisti gibi pozisyonlar. Yönetim Bilişim sistemleri tam olarak işletme bilişim sistemlerini tasarlamaları, yönetmeleri için eğitim alan bölüm. O nedenledir ki pazarlama, finans, muhasebe vb dersler de alıyorlar. Bu da bir işletmede ki ERP sistemlerine karşılık geliyor aslında. SAP, Microsoft Dynamics sistemleri sayabiliriz bunlara da
-
Abi eşit ağırlık 140k yaptım ve istanbulda gelişim,arel,topkapı gibi üniversiteler geliyor tam burslu olarak sence bu bölümü seçmelimiyim ileride iş bulma şansım ne olur ?
-
ybs bölümü mezunları genellikle bilişim sektöründe istihdam oluyorlar. Bilişim sektöründe istihdam olmak demek şu demek. Ne mezunu olursan ol günün sonunda neyi ne kadar bildiğine hangi teknoloji de kaç yıl deneyimin var ona bakılıyor. şimdiye kadar bana nereden mezunsun diye sormadılar, sorgulamadılar. Ön şart olarak lisans mezuniyeti isteniyor ama. Özel sektörde bir sıkıntı ile ben karşılaşmadım. Karşılaşanda görmedim. Karşılaşan varsa yeşillendirsin bizi.
-
Hocam Türkçe YBS mi İngilizce işletme mi? İkisi de PAÜ. Amacım girişimci olmak ama YBS'de yazılım+işletme olduğu için daha çekici geliyor. İngilizcem iyi, bölümü Türkçe okumam en azından diploma açısından dezavantaj yaratır mı?
-
İlk defa YBS bölümünü bundan 3 sene önce falan görmüştüm. Bu nasıl bölüm deyip hiç bakmamıştım bile. Daha sonradan araştırınca aslında tam benlik bir bölüm falan deyip gerçekten boğaziçinde kazanmayı çok istemiştim. Sıralaması o zaman 7-8k falandı. Sonuç ne oldu ? kazanamadım. Ama eşit ağırlıktan ybs tercih edip yazılımcı olmak gibi hevesi olanlar uzak dursun bence. Son 2-3 senedir insanlar artık pc, yapay zeka, yazılım müh yazmaya başladılar. Zaten bir çok üniversitede var. Bunun yanında söylemek istediğim diğer bir şey ise Yapay Zekanın bu denli hızlı gelişmesi. Ya geçen gün gördüm Şimşek Mekkuin ile Meytır'a Neyim Varki düeti yaptıyorlardı bu ne amk ?
-
eadaki en iyi bölüm 2024 itibarıyla
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X